Дневникът на V :]

Прескочи до:

“Постен” гювеч ала Роско и Рони! :)

Вътре има: телешко, пуешко, пилешко + сол, черен пипер, мащерка, дафинов лист, скилидки чесън + много малко вода -> задушавани дъъъъъълго време на ниска температура. Станаха на мозък, а смесването на вкусове и аромати е завладяващо за всеки фен на раслите на кокал храни. :)

Съжалявам, но не се сетих да направя снимка “след”.

Това е за 2 дни на двамата. :)

ПП: Ау! Честита ми нова страница. Нека започна с една велика мисъл: If it doesn’t make muscles then it doesn’t make sense!

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 27.05.15 23:10.

Месец 6. Седмица 1/26

Тренировка 3 - квадрицепс, глутеус

Корем -3 серии на машина с тежест + 3 серии повдигане на прави крака от вис (тук не мога повече от 5-6 повторения, но го правя много контролирано и без клатене)

Квадрицепс
4 кръга от:
клек на смит машина: 4 х 44 44 44 40 кг доб.
лег преса: 8 х 170 кг доб.
лег екстензия: 15 х 20 20 15 15 кг

4 кръга от:
Лег преса: 4 х 200 кг доб.
Лег екстензия: 8 х 35 35 30 30 кг
аддуктор: 15 х всички плочки

Глутеус
4 кръга от:
лег преса широк разкрач: 4 х 180 кг доб.
клек с широк разкрач на смит машина и стъпала, изнесени напред: 8 х 30 кг доб.
Магарешки ритници на уред за хиперекст.: 15 х

4 кръга от:
лег преса широк разкрач: 4 х 180 180 170 170 кг доб.
“Суинг” с въже на долен скрипец: 8 х 35 30 30 25 кг
абдуктор: 15 х всички плочки

20 мин ходене, наклон, пулс 136-140

Храна: пуешкото от горната снимка (оказа се около 400 г :D), варен бял ориз с коприва (оризът към 60 г), 2.1 кг тиквички на пара (ще има още тиквички или друг зеленчук), 10 мл мазнина, кафе с кокосово мляко, 1 ягода. Ще добавя доза протеин заради по-малкото месо.  :)

Месец 6. Седмица 1/26

Тренировка 4 - рамо, бицепс, трицепс

Корем – 3 серии коси коремни на уред за хиперекст.

Рамо
4 кръга от:
раменна преса с дъмбели от стоеж: 4 х 14 кг на ръка
вертолет с дъмбели: 8 х 12 кг на ръка
Задно рамо с дъмбели от наклон напред: 15 х 4 4 5 5 кг на ръка (първите 2 серии с по-бавно темпо в негативна)

4 кръга от:
изнасяне напред и повдигане с диск: 4 х 20 15 15 15 кг
разтваряния в страни с дъмбели: 8 х 9 9 8 7 кг на ръка
задно рамо с дискове, вертолет отзад: 15 х 5 кг на ръка

Бицепс
4 кръга от:
сгъване с дъмбели от седеж: 4 х 10 кг на ръка
чуково с дъмбели: 8 х 7 7 6 6 кг на ръка
прав лост от стоеж: 15 х 10 кг

Трицепс
4 кръга от:
лег с щанга и тесен хват: 4 х 44 42 42 40 кг
горен скрипец с прав лост: 8 х 35 35 35 30 кф
Горен скрипец - разгъване с V ръкохватка: 15 х 10 кг

20 мин пътека, бягане и ходене, наклон, пулс 140

Храна: 400 г телешко, 300 г сладки картофи, 2 бр айсберг, 10 мл оризово олио, 2 ч.л. кокосово мляко

Пътувам си следобед към Ботевград и там ще добавя още една порция месо + още айсберг

Утре съм на Враца да погледам малко от състезанието по ММА, организирано от БФММА.
Мислим и да се разходим наоколо и да си направим пълноценна събота. :)

29.05.15
14:50

казано от Вероника Налбатска на 29.05.15, 11:35:

Храна: 400 г телешко, 300 г сладки картофи, 2 бр айсберг, 10 мл оризово олио, 2 ч.л. кокосово мляко

Пътувам си следобед към Ботевград и там ще добавя още една порция месо + още айсберг

Евала, Рони! И за тренировките (от които не разбирам много, но мога да разбера, че си много активна), и за дисциплината в храненето. Впечатлена съм от количеството на айсберга! :D

Хахаххахахаха благодаря ти! :)

3 бр айсберг (по около 600 г бройката) са нищо на фона на 3-те кила тиквички... :D

29.05.15
15:12

казано от Вероника Налбатска на 29.05.15, 15:08:

Хахаххахахаха благодаря ти! :)

3 бр айсберг (по около 600 г бройката) са нищо на фона на 3-те кила тиквички... :D

Поклон!
:D

Няколко пъти съм писала: не съм за пример. :)

Храненето ми е съобразено с доста други лични фактори, експерименти и т.н.
Аз си го харесвам. По-вкусно не ми е било никога. И количествата са ми екстра.. е, вярно, че от седмица съм на “диета”, но пак е добре. :D :D :D

29.05.15
16:55

Аз се чудя, не се ли подуваш от толкова целулоза? 2кг зеления са голямо предизвикателство за стомаха. Аз 1 айсберг го ям на 2-3 пъти.

Да... и аз щях да питам същото, макар че мисля, че се подува

Не, не се подувам от нищо. За много хора може би е странно, но е факт. Ям по 2.5 кг зеленчуци + 5 л вода дневно и въпреки тези количества нямам никакви оплаквания. Случвало ми се е да прекаля с фибрите (в зависимост от източниците) и тогава имам леко разстройство, но това са много единични случаи.

Храня се само с храни, които влизат в имунния ми протокол (ако не помните, бях си направила кръвен тест, чрез който се видя към кои храни образувам антитела и тях изключих от менюто. Останалите - ям на 4-дневна ротация).

Един айсберг го ям на 2 пъти, а имам 6 хранения дневно, което прави 3 бр айсберг или 300 г зеленчук на хранене.
Ако ям 3 кг зеленчуци - 6 хранения по 500 г зеленчук. Пет от тези хранения са ми 80 г (в сурово състояние) месо + 500 г зеленчук + 5 мл мазнина.

29.05.15
17:47

Къде си го прави този тест и какви резултати ти даде?

29.05.15
18:23

Разбрах те, но някак трудно го възприемам. Да ям 6 пъти на ден едно  и същозеленчук с месо в еднакво количество -еми не мога :) Имам си вкусове и предпочитания през различните части на деня. Пък за моя стомах 300 -500 гр. салата /зеленчук наведнъж са много.
Разбира се, както ти понася най-добре на теб, така ще си ядеш. Многото целулоза и растителната храна е полезна, няма спор.
А по повод хранителния тест - през колко време си го правеше? Възможно ли е не/поносимостите да се променят?
п.п
Един глупав въпрос- как изяждаш 300 гр. салата само с 5-10 гр мазнина? В смисъл, то не е салата, а нарязан зеленчук. (аз слагам едни 30-40 мл зехтин -яко ливване със шишето, на една порция салата, без да броя маслините, сиренето и пр., но аз си се харесвам дебела, де ;) )

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 29.05.15 18:31.

казано от Дока на 29.05.15, 17:47:

Къде си го прави този тест и какви резултати ти даде?

Кръв ми взеха в Детокс център, а тестът беше направен в Германия. Напиши в гугъл ImuPro - това е въпросният. Аз направих ИмуПро300.

Резултати: трябваше да избягвам около 50 храни и подправки, някои от които - авокадо, патладжан, мащерка, сьомга, домати, амарант, киви, орехи, ябълки, яйца (по-голяма алергия към белтъка, но имам и към жълтък), глутен, кефир, сирене, мляко, мед, круши.
Някои от тези храни съм въвела - авокадото, доматите, амаранта, крушите, ябълките. С яйцата още не смея, ще чакам след повторния тест. :)

казано от Queen Cobra на 29.05.15, 18:23:

Разбрах те, но някак трудно го възприемам. Да ям 6 пъти на ден едно  и същозеленчук с месо в еднакво количество -еми не мога :) Имам си вкусове и предпочитания през различните части на деня. Пък за моя стомах 300 -500 гр. салата /зеленчук наведнъж са много.

Така е - всеки според това как се чувства и какво му харесва. Аз имам вкусове и предпочитания за различните дни. :D Днес ям патешко и марули, утре - свинско и тиквички (примерно). Нямам проблеми с 500 г салата наведнъж, нито с много повече, но все пак гледам да не прекалявам и аз. :D

А по повод хранителния тест - през колко време си го правеше? Възможно ли е не/поносимостите да се променят?

Прави се веднъж, след което протоколът се спазва една година и ако прецениш - правиш си още веднъж, но по-общ вариант, който ти тества отделни групи храни (и е по-евтино). Аз прехвърлих годината, но нещо не можем да се организираме. Ще идем. :)
Да, възможно е да се променят - възможно е да оправиш непоносимостта към дадена храна, както е възможно да си направиш непоносимост към друга. Това е основното нещо, на което те учи протоколът - да имаш пълно разнообразие, а не да циклиш на една и съща храна всеки ден, както правех аз с яйцата и овесените ядки, изтеглих късата клечка и съответно - алергия (и то силна). :D

Един глупав въпрос- как изяждаш 300 гр. салата само с 5-10 гр мазнина? В смисъл, то не е салата, а нарязан зеленчук. (аз слагам едни 30-40 мл зехтин -яко ливване със шишето, на една порция салата, без да броя маслините, сиренето и пр., но аз си се харесвам дебела, де ;) )

Въпросът ти не е глупав, логичен е. Имала съм и аз периоди с наливането на око обаче така не се усеща колко много излишни калории приема човек. Ако се пусна по течението - мисия Киборг ще избяга. Свикнах да ти кажа. Харесвам да ям зеленчуците и само със сол. Може би аз съм шашава. Не, че не обичам другото, напротив..просто се оливаш в излишни калории.

30.05.15
00:42

Кобре, къде се видя дебела? А салатата може да се  яде дори без мазнина - просто хрупаш трева :)
Рони, сори за спама.

Не е спам. :) И аз често хрупам...заек-колман.

Преувеличава Кобрето. ;) Ние знаем, че не е дебела.

Използвам, за да обявя планираното меню за днес: 450 г пилешки гърди с червен пипер, глава карфиол, малка глава червено зеле. Не знам дали и какво ще има още.

Вчера следобед правих сурови бонбони и си взех дажбата въглехидрати за днес + мазнините за вчера. :D

Ще пиша довечера, ако имам снимки за споделяне. Хубав ден от мен!

Отидохме към 9.20 и стояхме до 12.30, след което станахме да се разтъпчем и към 15.30 до 17.30 отново бяхме в залата.
Не съм правила снимки, защото нямаше смисъл - видях доста фотографи + телевизия, така че скоро би трябвало по сайтовете да има хубав и подробен материал.

Тръгнахме си малко по-рано, но поне успях да видя част от тежките.
Успоредно се провеждаха двубои както в клетката, така и на татамито, и беше интересен контраст.

Много хубаво откриване на състезанието (снимките са от него). Добра организация - нямаше излишно размотаване, всичко протичаше гладко. Залата беше малко мъничка за публиката, но се събрахме.
Имаше доста състезатели - пъълна зала с надъхани момчета. :)

Нямаше момичета - оказа се, че в нито един от клубовете не е имало момиче, което да е готово за подобно състезание.

Ще чакам и аз повече инфо по сайтовете, за да видя какво е станало с квалификациите за Световното за мъже в Лас Вегас.

И още малко:

Какво слънце днеееес! Напече ме много. :D

Храна: 1 пъстърва + 1 лаврак (общо към 600 г с глави и кости), 30 г стафиди, 5 фурми, 60 г суров десерт, 40 г фъстъчено масло, 2 кг краставици, 15 мл шарлан

Месец 6. Седмица 2/27

Тренировка 1 - гръб, задно бедро

Корем – 3 серии на машина + 3 серии повдигане на прави крака от лег

Гръб
4 кръга от:
горен скрипец, широк надхват: 4 х 65 60 60 60 кг
чукчета: 8 х 64 62 62 60 кг
хоризонтален скрипец с успореден хват: 15 х 40 кг (на друг уред беше)

4 кръга от:
горен скрипец, раменен подхват: 4 х 60 60 55 55 кг
пулдаун: 8 х 40 40 40 35 кг
хиперекстензии с тежест: 15 х 30 30 25 25 кг

Задно бедро
4 кръга от:
glute-ham raises: 4 х
румънска тяга с дъмбели: 8 х 30 30 28 28 кг в ръка
бедрено сгъване от лицев лег: 15 х 30 30 25 25 кг

20 мин пътека, наклон, пулс 145

Храна: 500 г пуешко от бут, 65 г екструдирани царевични блокчета, 30 мл зехтин, 1 ч.л. фъстъчено масло, 2.5 кг тиквички на пара, 150 г ябълка, 1 кафе, 2-3 чая

Кантарът в залата ме изкара 76.5 кг. Дали е верен не зная, но определено свалям щом като е видно и за околните. Вече 11ти ден на “диета”.
Въх... да не взема да изчезна сега?! :D

Рано е още да правя каквито и да било заключения. Силата ми е ОК - дори днес увеличих на някои движения килограмите. Именно тя ще е най-големият ми показател за това как да играя с калориите. Не ми се иска дефицитът да е прекалено голям и да взимам “женските” тежести. :)
Егото ми на трибойка (макар и забулено) си е все още някъде там...хахаххаха

01.06.15
16:39

Да, определено сваляш ;) :*

казано от Вероника Налбатска на 01.06.15, 15:57:

Не ми се иска дефицитът да е прекалено голям и да взимам “женските” тежести. :)
Егото ми на трибойка (макар и забулено) си е все още някъде там...хахаххаха

Трибойското его е трудно да се заличи. :)

Когато се смесят и трибойско, и бидърско его....... Ех, не е лесна задача. :D :D :D

Ще видим. Важното е, че се забавлявам, не съм толкова гладна, колкото очаквах (всъщност само първите дни бяха кофти), експериментирам. :)

Ще държа по-ниски калории и ще наблюдавам:
- цикъл (усетя ли, че нещо се отразява негативно тук, дори и в най-начален стадий, директно променям схемата; това е топ приоритет, който не бих жертвала);
- телесни мазнини - те са обвързани с горното, защото последно при 15% цикълът ми пострада. Не знам колко процента съм сега, но в никакъв случай не искам да повтарям вече до болка познати грешки.
- сила (ще се стремя да няма голям спад, а ако е възможно - да надграждам па макар и с по-бавни темпове; не е като да не съм го правила);
- възстановяване, тонус, енергия - не са ли добри показателите, значи прекалено много съм резнала калориите.

Мисля, че най-силно ще си личи промяната по корема, защото там си имам доста мазно.
Макар и да е супер лоша снимката, се вижда, че се е поприбрал за тези 10 дни (ето тук е от 20.05)
На лявото ми рамо все по-видима е една вена, която си ми е личен индикатор за нещата :D Последно я виждах така през 2012 година.

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 01.06.15 20:39.

Месец 6. Седмица 2/27

Тренировка 2 - гърди, прасец

Корем – 3 серии коремни на земя

Гърди
4 кръга от:
лег с щанга: 4 х 52 50 46 44 кг
Флор преса с дъмбели от глутеус мост: 8 х 20 20 18 16 кг на ръка
полулег с дъмбели: 15 х 10 10 8 8 кг на ръка

4 кръга от:
преси на машина: 4 х 56 56 54 54 кг доб.
Лицеви от колене: 8 х
флайс с дъмбели: 15 х 7 7 7 6 кг на ръка

Прасци
4 кръга от:
лег преса: 4 х 140 кг доб.
повдигане от стоеж на с един крак и тежест: 8 @ 15 15 15 10 кг на крак
повдигане със собствено тегло: 15 х

20 мин пътека: ходене / бягане, пулс 135/142

Храна: 420 г свинско, 300 г картофи, 25 мл оризово олио, 1.5 ч.л. фъстъчено масло, 2.5 бр айсберг, 50 г суров десерт с какаови зърна, кафе

Днес трябваше да плувам, но пропуснах.
Росен беше болен и явно не съм издържала на атаките, та не съм в кондиция - болки в гърлото, хрема и леека отпадналост. Не се и съмнявам, че бързо ще се освестя, но ме е яд, че ми провали плуването. Дано утре да съм в кондиция, че ми е натоварен графикът.

Храна: 540 г пилешко бон филе, 1 парче кекс от гречка (50 г брашно от гречка), 2 кг броколи на пара, 400 г салата в Хепи (зелении, моркови, без дресинг), 20 мл мазнина (имаше отделно и в кекса). Сега ще добавя и доста джинджифил.

Мисъл на деня: “Не можеш винаги да контролираш това, което става извън теб, но винаги можеш да контролираш какво става вътре в теб!”

Благодарна съм за хората в живота ми! :)

03.06.15
16:34

казано от Вероника Налбатска на 03.06.15, 16:32:

Мисъл на деня: “Не можеш винаги да контролираш това, което става извън теб, но винаги можеш да контролираш какво става вътре в теб!”

За съжаление дори втората част от твърдението не е вярна. :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 03.06.15 16:35.

03.06.15
16:39

Боби ме изпревари, точно това бях написала, дори понякога ми се струва, че второто ме затруднява доста повече. А може би просто зависи в коя насока. Не знам, но втората част ми е много трудна...

Амиии... да кажем, че мисълта и начинът, по който бяха поднесени, си имат история и в случая си пасват.

Не се отнася за всичко, а за нещо “вътрешно” в отбора ни.  :D
Днес имахме среща да оправяме летния график по басейните и нашата “шефка” ни беше приготвила специални картички - картинката на всяка картичка беше различна и отговаряше на 100% на периода, в който се намира всяка една от нас. Пожеланията пък бяха обвързани както с картинката, така и с нещо конкретно, което пак се отнася за дадения човек. Много яко! :) Страхотен отбор си имаме! А скоро започваме дейност и на 10ти басейн в София :))))))

03.06.15
16:45

Много е готино, когато има такава грижовност в екипа, чудесно е за екипа (inlove) И едни такива мънички нещичка така сплотяват (inlove)

Месец 6. Седмица 2/27

Тренировка 3 - квадрицепс, глутеус

Корем -3 серии, колелце

Квадрицепс
4 кръга от:
клек на смит машина: 4 х 44 44 44 40 кг доб.
лег преса: 8 х 170 кг доб.
лег екстензия: 15 х 20 20.15 15 кг

4 кръга от:
Лег преса: 4 х 200 кт доб.
Лег екстензия: 8 х 35 35 30 30 кг
аддуктор: 15 х всички плочки

Глутеус
4 кръга от:
лег преса широк разкрач: 4 х 180 кг доб.
клек с широк разкрач на смит машина и стъпала, изнесени напред: 8 х 34 30 30 30 кг доб.
глутеус мост със стъпала на пейка: 15 х с 10 кг тежест и задържане

4 кръга от:
лег преса широк разкрач: 4 х 170 кг
“Суинг” с въже на долен скрипец : 8 х 35 35 30 30 кг
абдуктор: 15 х всички плочки

20 мин пътека, ходене, пулс 136-140

Храна: 500 г патешки гърди, 60 г ориз (в сурово съст) с коприва, 30 мл зехтин, 1.8 кг краставици, 300 г зеле, кафе

Първата половина на деня ме боля гърло, но вече става по-добре. Предозирах с джинджифил :D

04.06.15
15:40

Този суинг с въже не е ли pull through?

Дам. Първоначално го описвах по правилния начин, подробно обяснено, но в последствие започнах така... :D

Дъщеричката на моя клиентка:

“Вероника, ти защо имаш толкова много мускули?”
“Защото ми харесва.”
“Харесва ти да имаш мъжки мускули?”
“Да!” (тук вече почвам да се смея развеселена)

Уникални са тези деца! :D

04.06.15
23:08

Освен едно и у вас :P

Това е най-голямото ни желание, Алекс. ;)
_________
Месец 6. Седмица 2/27

Тренировка 4 - рамо, бицепс, трицепс

Корем – 3 серии за коси коремни, упражнение от водната аеробика

Рамо
4 кръга от:
раменна преса с дъмбели от седеж и вертикална облегалка: 4 х 16 14 14 14 кг на ръка
вертолет: 8 х 26 26 24 24 кг
Задно рамо с дъмбели от наклон напред, от седеж: 15 х 4 5 5 4 кг на ръка

4 кръга от:
изнасяне напред и повдигане с диск: 4 х 20 15 15 15 кг
разтваряния в страни с дъмбели: 8 х 9 9 8 8 кг на ръка
Вертолет отзад с дискове: 15 х  5 кг на ръка

Бицепс
4 кръга от:
сгъване с щанга от стоеж, облегната на стената: 4 х 20 кг
скотово на машина: 8 х 15 15 15 10 кг
чуково с дъмбели: 15 х 4 кг на ръка

Трицепс
4 кръга от:
лег с щанга и тесен хват: 4 х 44 42 42 40 кг
горен скрипец с прав лост: 8 х 40 40 35 35 кг
Кик бек с дъмбели: 15 х 3 2 2 2 кг на ръка (
със завъртане и задържане в крайна фаза)

10 мин пътека

Храна: умишлено си ядох пълната дажба въглехидрати, че и малко отгоре.
500 г пуешко от бут, 30 мл мазнина, 100 г екструдирани царевични блокчета, 130 г ябълка, 30 г натурален шоколад, 2 кг тиквички, остатъка от зелката.

Туй то :)
И втора седмица от 6ти месец приключи. Още 2 и ще чукна половин година! Това време леееетииии

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 05.06.15 16:23.

Днес: 480 г свинско, 3 бр айсберг, 30 мл мазнина, 250 г картофи, чай
Вчера добавих и 120 г диня и около 50 г картофи.

Реших 3 дни да карам на ниски въглехидрати и по-ниските калории, а на четвъртия ден да си хапвам нормалните за мен въглехидрати (каквито бяха до скоро). Вчера беше този ден, а следващият ще е във вторник.

Отбелязвам половин месец “на диета” (ох, много ми е смешно, когато кажа така) + 65 см бедър - готова за плажа! :)

06.06.15
17:08

Бравос ....мнооо яка .....видимо си позачистила а пък крачетата са скандални .....:)

Случва ми се да ме гледат странно в краката, но винаги могат да гледат някъде другаде, ако нещо ги смущава (devil)

Храната днес:
400 г пилешки гърди, 1 доза телешки протеин с вкус на шоколад, 1 парче кекс от гречка (40 г брашно, 80 г банан), 30 мл ленено масло, 1.5 кг броколи на пара, 1 малка глава айсберг, 80 г шоколад със стевия

Доста трениращи мъже са с по-малки бедра от твоите. Браво!

Определено си поизчистила, особено в корема :) Някаква идея колко г-д са ти мазнините?

Уух, Ади, труден въпрос. :D Идея си нямам, но вкарах малко логика и посмятах спрямо последните измервания. Естествено, това е крайно неточен метод, но поне горе долу за ориентир.
Би трябвало да съм 17% в момента. Има възможност да са 18, но почти 99% съм сигурна, че не ги надвишавам.

Днес се премерих 77 кг (на кантара в залата). Според мен не бива да свалям повече от още 2-3 кг (основно мазнини), за да съм ок и да не повтарям стари грешки.  Поради тази причина ще включвам често дни с високи калории и въглехидрати. Да станат по-бавно нещата със сваляне и да контролирам по-добре... че то всеки ден някой ми казва “лелее колко си отслабнала” и се притеснявам, че ще си затрия прякора!!!! :D

Месец 6. Седмица 3/28

Тренировка 1 - гръб, задно бедро

Корем – 4 серии повдигане на прави крака от вис

Гръб
4 кръга от:
горен скрипец, широк надхват: 4 х 65 60 60 60 кг
чукчета: 8 х 64 64 62 60 кг
хоризонтален скрипец с успореден хват: 15 х 35 35 30 30 кг

4 кръга от:
горен скрипец, раменен подхват: 4 х 60 55 55 50 кг
пулдаун: 8 х 40 кг
Супермен: 15 х

Задно бедро
4 кръга от:
glute-ham raises: 4 х
румънска тяга: 8 х 30 30 28 28 кг в ръка (с дъмбели)
бедрено сгъване от лицев лег: 15 х 30 30 25 25 кг

20 мин пътека, ходене, наклон, пулс 145-148 и последните 5 мин свалих на 135-133

Храна: кюфтета от 500 г мляно телешко + лук, магданоз, сол, кимион, черен пипер; 70 г оризовки, 30 мл мазнина, 2.5 кг краставици, 1 ч.л. какао, джинджифил, кафе

На glute-ham raises първите 2 повторения от серия ги правих и в двете фази на движение, но пусках не на 100, а на 80% до хоризонтала. Останалите 2 повторения бяха до долу, бавно, но само негативната фаза. Баси гадното упражнение :D

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1