13.11.05
13:13
Има ли такива, че съм малко изгърбен и ако има кои са?
[quote author=“Raster”]Има ли такива, че съм малко изгърбен и ако има кои са?
според мене като цяло ходенето на фитнес помага да придобиеш правилна стоика!
най-добре се старай да ходиш по-изправен.До 2-3 седмици се свиква и ще ходиш по-изправен.Да ходиш прегърбен е по-скоро навик,отколкото физически проблем(с някои изключения).
Прав си само да те поправя че се свиква за поне месец а не за две три седмици. :wink:
:roll: Според мен трябва да правиш упражнения,засилващи мускулатурата на гърба.Има и колани,но незнам дали са ефикасни.
19.11.05
14:52
Абе може и да си прав ама аз така и не мога да свикна :? . Трябва някакви упражнения да има!!! Или някакъв друг метод.
19.11.05
15:31
Не 3нам доколко е вярно, но когато 3ададох то3и въпрос на едно 3драво и високо мом4е във фитнеса, той ми ка3а 4е са му помогнали упражненията 3а гръб и 3адно рамо. И а3 имам 4увството 4е след тренировка 3а гръб имам правилен стоеж. Не 4е съм много подгърбен, но като пове4ето мом4ета над 185 не съм напълно и3правен.
19.11.05
18:54
Правилно ти е казал,всъщност най важното е да стегнеш ромбоидната мускулатура и трапецюса ,повечето упражнения се изпълняват легнал по корем
стан
Според мен най важното се прави с воля.
Изправения стоеж е главно въпрос на това когато искаш да го постигнеш, после става култура и даже не мислиш за това.
Опитвай да заемеш правилна стойка като изправяш гърба, раменете ти се дават назад/без да се стига до крайност/. Заеми стойка, все едно че нещо те тегли за главата на горе, като защо се изправи и врата. Не е зле и в огледало да се погледнеш... :)
19.11.05
20:01
по телевизията имаше нещо като жилетка дето дърпа раменете назад,но незнам дали помага.аз понеже съм доста висок също съм приведен напред
[quote author=“DarkWolf”][quote author=“Raster”]Има ли такива, че съм малко изгърбен и ако има кои са?
според мене като цяло ходенето на фитнес помага да придобиеш правилна стоика!
Не е вярно - не говори без да знаеш.По принцип прегърбената форма в гърба идва от неправилен стоеж на бюро , на стол и от неправилно вървене.Гледай да го коригираш от млад , защото после става трудно.Изключително важно когато си във фитнеса да правиш всички упражнения изправен , в противен случай мускулите ти ще порастнат неправилно и ще добиеш стойка селска мутра еи тея теленца с мазен врат и виснали ръце до капачките на коленете...Успех
20.11.05
11:43
мертва тяга и теглене на скрипец с широк хват са упражненията които ти трябват :wink: но най важно е да ги изпълняваш без да се изгърбваш изобщо
21.11.05
01:42
Това със мъртвата тяга го забрави
тука хора се говори за изправителна гимнастика и упражнения за целта, които в повечето случаи се правят без тежести,а със уреди като тера band, мфт диск, специални обувки и тн
стан
21.11.05
19:08
[quote author=“DJ MADMAN”]Това със мъртвата тяга го забрави
тука хора се говори за изправителна гимнастика и упражнения за целта, които в повечето случаи се правят без тежести,а със уреди като тера band, мфт диск, специални обувки и тн
стан
И къде се практикува тази гимнастика?
21.11.05
19:50
Питай някои които е учил спортна академия или някои лекар ортопед, или физиотерапевт най добре, ако намеря време ще постна някои, ама са много и техниката е много важна, че не е за постове
стан
21.11.05
20:19
Трябва да избягваш да ползваш компютър, да седиш продължително време на стол и пр.
Донякъде за изправения стоеж помагат тренировките за крака и рамо, но най-добре е да се тренира гърба. Гледай да правиш повече набирания, скрипец и и наблягай на вътрешните гръбни мускули, защото те регулират стойакта ти.
22.11.05
18:36
Аз откакто почнах да ходя на фитнес си оправих малко стойката, иначе бях по-пригърбен :wink:
[quote author=“DJ MADMAN”]Питай някои които е учил спортна академия или някои лекар ортопед, или физиотерапевт най добре, ако намеря време ще постна някои, ама са много и техниката е много важна, че не е за постове
стан
Предполагам че това е добра практика при повечето хора, по целенасочено е и дава ефект, но аз личнo се изправих отвсякъде просто когато научих КАКВА е правилната стойка и положих усилия да я спазвам.
Така че препоръчвам човека сам да се потруди.
Поздрави
22.11.05
20:46
[quote author=“tpd”][quote author=“DJ MADMAN”]Питай някои които е учил спортна академия или някои лекар ортопед, или физиотерапевт най добре, ако намеря време ще постна някои, ама са много и техниката е много важна, че не е за постове
стан
Предполагам че това е добра практика при повечето хора, по целенасочено е и дава ефект, но аз личнo се изправих отвсякъде просто когато научих КАКВА е правилната стойка и положих усилия да я спазвам.
Така че препоръчвам човека сам да се потруди.
Поздрави
И как научи каква е точно?
25.11.05
22:51
Лягаш по гръб на пода(най-добре) теракот....и лежиш по 30мин всеки ден ...помага !
25.11.05
23:05
[quote author=“reazon”]Лягаш по гръб на пода(най-добре) теракот....и лежиш по 30мин всеки ден ...помага !
Верно?? Не ми се вярва, тогава мускулите дето ти поддържат стоежа са отпуснати
25.11.05
23:33
според мене е хубаво да се виси на лост!!! секи ден по колкото време издържиш и след 2-3 седмици тр да има ефект
[quote author=“SMD”]според мене е хубаво да се виси на лост!!! секи ден по колкото време издържиш и след 2-3 седмици тр да има ефект
Това са митове и легенди
[quote author=“The_scouser”]по телевизията имаше нещо като жилетка дето дърпа раменете назад,но незнам дали помага.аз понеже съм доста висок също съм приведен напред
има такива колани за изправяне на стойката.цената е някъде около 50 лв.слагал сам и доста опъва, предполагам ще има полза.
26.11.05
19:17
[quote author=“M0nst3R”][quote author=“The_scouser”]по телевизията имаше нещо като жилетка дето дърпа раменете назад,но незнам дали помага.аз понеже съм доста висок също съм приведен напред
има такива колани за изправяне на стойката.цената е някъде около 50 лв.слагал сам и доста опъва, предполагам ще има полза.
От къде се взимат?
28.11.05
20:12
Не прочетох всички мнения (само първите 10-тина) и ще се опитам да кажа това което знам аз за стоежа.
Наистина е въпрос на навик - може да имаш силни гръбни мускули , но ако не се упражняваш няма да ходиш изправен. Това е като да ходиш с крака насочени навътре - иска да се замисляш няколко седмици и после се свиква. А гръбните мускули помагат да не се изморяваш като ходиш така. Това го знам горе-долу от личен опит.
[quote author=“Animal”]
От къде се взимат?
от обикновен санитарен магазин (не аптека, има разлика)
10.01.06
14:53
балансираната стойка зависи изцяло от коремните преси
аз от компиутара се биах изгърбил и с преси се изправих
10.01.06
15:14
Това, за което се сещам, че можеш да правиш е тежки упражнения за гръб с малко повторения(примерно набирания) и по-леки за гърди.
Това, за което се сещам, че можеш да правиш е тежки упражнения за гръб с малко повторения(примерно набирания) и по-леки за гърди.
Да не му станат големи гърдите и да му тежат..? :shock: :lol:
10.01.06
15:44
Не, просто гръдните мускули са по-силни и взимат превес на гръбните. Както знаете те са антагонисти и също са захванати за раменната става - гръдните мускули ги дърпат напред - гръбните назад.
10.01.06
16:04
аз още след първите няколко седмици усетих голяма разлика доста по-изправен ходих, то наистина е навик гърбенето, но фитнеса има точно обратния ефект много съм доволен от него;)
Момчета аз имах същия проблем!Клека с лост,както и правенето на рамо прав,правилното изпълняване на чукове много ми помогнаха.
Погрешно ти е схващането, че силните гърди са част от причината за неправилната стойка. Това се дължи само и единствено на слаби гръбни мускули. Меко казано е глупаво да не се използва пълния капацитет на гърдите, за да не пречат на правилният стоеж...
Да го кажем така - силните гърди но слабият гръб са една от причините. Просто гърба трябва да е пропорционално развит и като сила и като обем на антагониста си.
11.01.06
17:04
Погрешно ти е схващането, че силните гърди са част от причината за неправилната стойка. Това се дължи само и единствено на слаби гръбни мускули. Меко казано е глупаво да не се използва пълния капацитет на гърдите, за да не пречат на правилният стоеж...
Това имах предвид. Затова му препоръчах тежки упражнения за гърба.
да ви кажа нещо от личен опит.Аз като правя тяга последните серии чувствам как стойката ми се подобрява така че и аз съм за тежките серии за гръб :wink:
абе много ми помагат клековете на мен, особено за изправяне на стойката, само дето след тва кръста ме боли 2 седмици... кажете ми някакъв заместител
за изправяне на стоиката по точно на гръбнака
ортопедите препоръчват ,лягаш по корем и се опитваш
да направиш обратен мост около 5мин на вечер
след това пак легнал по корем вдигаш дяната ръка и левиа крак след това
лявата ръка и десниа крак пак около 5 мин
и това наистина помага
14.01.06
12:42
Йунга е в правилната посока