Упражнения за Изправяне на стоежа!?

Прескочи до:

13.11.05
13:13

Има ли такива, че съм малко изгърбен и ако има кои са?

13.11.05
13:31

[quote author=“Raster”]Има ли такива, че съм малко изгърбен и ако има кои са?

според мене като цяло ходенето на фитнес помага да придобиеш правилна стоика!

13.11.05
13:42

най-добре се старай да ходиш по-изправен.До 2-3 седмици се свиква и ще ходиш по-изправен.Да ходиш прегърбен е по-скоро навик,отколкото физически проблем(с някои изключения).

13.11.05
18:49

[quote author=“Size”]най-добре се старай да ходиш по-изправен.До 2-3 седмици се свиква и ще ходиш по-изправен.Да ходиш прегърбен е по-скоро навик,отколкото физически проблем(с някои изключения).

Прав си само да те поправя че се свиква за поне месец а не за две три седмици. :wink:

16.11.05
09:18

Ша са опитам да ходя изправен. Мерси за помощта момчета

18.11.05
17:08

:roll: Според мен трябва да правиш упражнения,засилващи мускулатурата на гърба.Има и колани,но незнам дали са ефикасни.

AN

19.11.05
14:52

[quote author=“Size”]най-добре се старай да ходиш по-изправен.До 2-3 седмици се свиква и ще ходиш по-изправен.Да ходиш прегърбен е по-скоро навик,отколкото физически проблем(с някои изключения).

Абе може и да си прав ама аз така и не мога да свикна :? . Трябва някакви упражнения да има!!! Или някакъв друг метод.

ZW

19.11.05
15:31

Не 3нам доколко е вярно, но когато 3ададох то3и въпрос на едно 3драво и високо мом4е във фитнеса, той ми ка3а 4е са му помогнали упражненията 3а гръб и 3адно рамо. И а3 имам 4увството 4е след тренировка 3а гръб имам правилен стоеж. Не 4е съм много подгърбен, но като пове4ето мом4ета над 185 не съм напълно и3правен.

DM

19.11.05
18:54

Правилно ти е казал,всъщност най важното е да стегнеш ромбоидната мускулатура и трапецюса ,повечето упражнения се изпълняват легнал по корем
стан

19.11.05
20:00

Според мен най важното се прави с воля.

Изправения стоеж е главно въпрос на това когато искаш да го постигнеш, после става култура и даже не мислиш за това.

Опитвай да заемеш правилна стойка като изправяш гърба, раменете ти се дават назад/без да се стига до крайност/. Заеми стойка, все едно че нещо те тегли за главата на горе, като защо се изправи и врата. Не е зле и в огледало да се погледнеш... :)

19.11.05
20:01

по телевизията имаше нещо  като жилетка дето дърпа раменете назад,но незнам дали помага.аз понеже съм доста висок също съм приведен напред

20.11.05
09:01

[quote author=“DarkWolf”][quote author=“Raster”]Има ли такива, че съм малко изгърбен и ако има кои са?

според мене като цяло ходенето на фитнес помага да придобиеш правилна стоика!

Не е вярно - не говори без да знаеш.По принцип прегърбената форма в гърба идва от неправилен стоеж на бюро , на стол и от неправилно вървене.Гледай да го коригираш от млад , защото после става трудно.Изключително важно когато си във фитнеса да правиш всички упражнения изправен , в противен случай мускулите ти ще порастнат неправилно и ще добиеш стойка селска мутра еи тея теленца с мазен врат и виснали ръце до капачките на коленете...Успех

MR

20.11.05
11:43

мертва тяга и теглене на скрипец с широк хват са упражненията които ти трябват :wink:  но най важно е да ги изпълняваш без да се изгърбваш изобщо

DM

21.11.05
01:42

Това със мъртвата тяга го забрави
тука хора се говори за изправителна гимнастика и упражнения за целта, които в повечето случаи се правят без тежести,а със уреди като тера band, мфт диск, специални обувки и тн
стан

AN

21.11.05
19:08

[quote author=“DJ MADMAN”]Това със мъртвата тяга го забрави
тука хора се говори за изправителна гимнастика и упражнения за целта, които в повечето случаи се правят без тежести,а със уреди като тера band, мфт диск, специални обувки и тн
стан

И къде се практикува тази гимнастика?

DM

21.11.05
19:50

Питай някои които е учил спортна академия или някои лекар ортопед, или физиотерапевт най добре, ако намеря време ще постна някои, ама са много и техниката е много важна, че не е за постове
стан

WH

21.11.05
20:19

Трябва да избягваш да ползваш компютър, да седиш продължително време на стол и пр.
Донякъде за изправения стоеж помагат тренировките за крака и рамо, но най-добре е да се тренира гърба. Гледай да правиш повече набирания, скрипец и и наблягай на вътрешните гръбни мускули, защото те регулират стойакта ти.

^V

22.11.05
18:36

Аз откакто почнах да ходя на фитнес си оправих малко стойката, иначе бях по-пригърбен  :wink:

22.11.05
19:54

[quote author=“DJ MADMAN”]Питай някои които е учил спортна академия или някои лекар ортопед, или физиотерапевт най добре, ако намеря време ще постна някои, ама са много и техниката е много важна, че не е за постове
стан

Предполагам че това е добра практика при повечето хора, по целенасочено е и дава ефект, но аз личнo се изправих отвсякъде просто когато научих КАКВА е правилната стойка и положих усилия да я спазвам.

Така че препоръчвам човека сам да се потруди.

Поздрави

AN

22.11.05
20:46

[quote author=“tpd”][quote author=“DJ MADMAN”]Питай някои които е учил спортна академия или някои лекар ортопед, или физиотерапевт най добре, ако намеря време ще постна някои, ама са много и техниката е много важна, че не е за постове
стан

Предполагам че това е добра практика при повечето хора, по целенасочено е и дава ефект, но аз личнo се изправих отвсякъде просто когато научих КАКВА е правилната стойка и положих усилия да я спазвам.

Така че препоръчвам човека сам да се потруди.

Поздрави

И как научи каква е точно?

RE

25.11.05
22:51

Лягаш по гръб на пода(най-добре) теракот....и лежиш по 30мин всеки ден ...помага !

AN

25.11.05
23:05

[quote author=“reazon”]Лягаш по гръб на пода(най-добре) теракот....и лежиш по 30мин всеки ден ...помага !

Верно?? Не ми се вярва, тогава мускулите дето ти поддържат стоежа са отпуснати

SM

25.11.05
23:33

според мене е хубаво да се виси на лост!!! секи ден по колкото време издържиш и след 2-3 седмици тр да има ефект

26.11.05
17:12

[quote author=“SMD”]според мене е хубаво да се виси на лост!!! секи ден по колкото време издържиш и след 2-3 седмици тр да има ефект

Това са митове и легенди

26.11.05
18:37

[quote author=“The_scouser”]по телевизията имаше нещо  като жилетка дето дърпа раменете назад,но незнам дали помага.аз понеже съм доста висок също съм приведен напред

има такива колани за изправяне на стойката.цената е някъде около 50 лв.слагал сам и доста опъва, предполагам ще има полза.

AN

26.11.05
19:17

[quote author=“M0nst3R”][quote author=“The_scouser”]по телевизията имаше нещо  като жилетка дето дърпа раменете назад,но незнам дали помага.аз понеже съм доста висок също съм приведен напред

има такива колани за изправяне на стойката.цената е някъде около 50 лв.слагал сам и доста опъва, предполагам ще има полза.

От къде се взимат?

AL

28.11.05
20:12

Не прочетох всички мнения (само първите 10-тина) и ще се опитам да кажа това което знам аз за стоежа.
Наистина е въпрос на навик - може да имаш силни гръбни мускули , но ако не се упражняваш няма да ходиш изправен. Това е като да ходиш с крака насочени навътре - иска да се замисляш няколко седмици и после се свиква. А гръбните мускули помагат да не се изморяваш като ходиш така. Това го знам горе-долу от личен опит.

29.11.05
16:21

[quote author=“Animal”]
От къде се взимат?

от обикновен санитарен магазин (не аптека, има разлика)

MI

10.01.06
14:53

балансираната стойка зависи изцяло от коремните преси
аз от компиутара се биах изгърбил и с преси се изправих

10.01.06
15:14

Това, за което се сещам, че можеш да правиш е тежки упражнения за гръб с малко повторения(примерно набирания) и по-леки за гърди.

10.01.06
15:40

[quote author=”Палпатин”][quote author=“Raster”]Има ли такива, че съм малко изгърбен и ако има кои са?

Това, за което се сещам, че можеш да правиш е тежки упражнения за гръб с малко повторения(примерно набирания) и по-леки за гърди.

Да не му станат големи гърдите и да му тежат..? :shock:  :lol:

10.01.06
15:44

Не, просто гръдните мускули са по-силни и взимат превес на гръбните. Както знаете те са антагонисти и също са захванати за раменната става - гръдните мускули ги дърпат напред - гръбните назад.

10.01.06
16:04

аз още след първите няколко седмици усетих голяма разлика доста по-изправен ходих, то наистина е навик гърбенето, но фитнеса има точно обратния ефект много съм доволен от него;)

11.01.06
11:39

Момчета аз имах същия проблем!Клека с лост,както и  правенето на рамо прав,правилното изпълняване на чукове много ми помогнаха.

11.01.06
15:08

[quote author=”Палпатин”]Не, просто гръдните мускули са по-силни и взимат превес на гръбните. Както знаете те са антагонисти и също са захванати за раменната става - гръдните мускули ги дърпат напред - гръбните назад.

Погрешно ти е схващането, че силните гърди са част от причината за неправилната стойка. Това се дължи само и единствено на слаби гръбни мускули. Меко казано е глупаво да не се използва пълния капацитет на гърдите, за да не пречат на правилният стоеж...

11.01.06
15:11

Да го кажем така - силните гърди но слабият гръб са една от причините. Просто гърба трябва да е пропорционално развит и като сила и като обем на антагониста си.

11.01.06
17:04

[quote author=“AbSs”][quote author=”Палпатин”]Не, просто гръдните мускули са по-силни и взимат превес на гръбните. Както знаете те са антагонисти и също са захванати за раменната става - гръдните мускули ги дърпат напред - гръбните назад.

Погрешно ти е схващането, че силните гърди са част от причината за неправилната стойка. Това се дължи само и единствено на слаби гръбни мускули. Меко казано е глупаво да не се използва пълния капацитет на гърдите, за да не пречат на правилният стоеж...

Това имах предвид. Затова му препоръчах тежки упражнения за гърба.

11.01.06
20:28

да ви кажа нещо от личен опит.Аз като правя тяга последните серии чувствам как стойката ми се подобрява така че и аз съм за тежките серии за гръб :wink:

13.01.06
12:55

абе много ми помагат клековете на мен, особено за изправяне на стойката, само дето след тва кръста ме боли 2 седмици... кажете ми някакъв заместител

13.01.06
20:37

за изправяне на стоиката по точно на гръбнака
ортопедите препоръчват ,лягаш по корем и се опитваш
да направиш обратен мост около 5мин на вечер
след това пак легнал по корем вдигаш дяната ръка и левиа крак след това
лявата ръка и десниа крак пак около 5 мин
и това наистина помага

DM

14.01.06
12:42

Йунга е в правилната посока

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1