12.05.15
12:33
Здравейте!
Препоръчайте ми алтернатива на кардио упражненията без активно натоварване на краката. Причината е сериозна травма от инцидент, която не ми позволява да правя стандартното кардио, дори и в лека форма. Целта ми е интензивно горене на калории за да редуцирам процента на телесни мазнини. Търся упражнения с голям брой повторения, които могат да постигнат това. Дайте идеи и за съчетаването им със силовите тренировки (или за разделянети им в отделни дни) за да не се доведе до претоварване горната част на тялото.
Предварително благодаря!
13.05.15
21:05
Каква точно е травмата? Операция има ли? Какво са ти казвали лекарите...?! Иначе секса е супер, да :D
Базови упражнения + хранителен режим. Кардиото въобще не е задължително за горене на мазнини.
Благодаря на отговорилите!
Това, което засега дава най-добри резултати при мен се оказа “обърнатата пирамида”. Започвам с високи тежести и малко повторения, като постепенно ги намалявам и увеличавам повторенията. Броя на сериите от вид упражнение е между 4 и 6.
В силовата част на тренировката (в началото) започвам серии в които тежестта е на предела на възможностите ми - 1-2 повторения до отказ, а при постепенното намаляването на тежестта спирам на серия с отказ на 6-то повторение. След това минавам на следващо упражнение по същата схема.
Във втората половина на тренировката (която е заместваща кардиото) започвам с тежест, при която мога да правя до около 4 повторения и постепенно свалям тежестта до серии в които максимум мога да направя 8-10 повторения.
За около 2 месеца се забелязва отчетлив напредък по отношение на покачване на мускулна маса и малко по-слабо топене на мазнини, но все пак с видим резултат. Допълвам, че хранителния ми режим в момента гледам да е балансиран, умишлено с леко положителен калориен прием, при прием на протеини около 1 грам на килограм тегло дневно, заради желанието да не губя мускулна маса.
казано от Кристиянчо на 13.05.15, 21:05:
Каква точно е травмата? Операция има ли? Какво са ти казвали лекарите...?! Иначе секса е супер, да :D
Армиран съм с огромен титаниев имплант, монтиран с дузина винта в костта между глезена и коляното, поради което лекарите са ми казвали, а и аз си усещам, че не е умна идея върху цялата тази конструкция да пада каквото и да било солидно натоварване. Важното обаче е че като цяло намерих достатъчно алтернативи за упражнения + повече залагане на уредите, отколкото на свободните тежести, така че да се изолират краката в активното поемане на тежестта.
Мнението беше редактирано от Iron Rush на 01.07.15 14:08.