01.06.15
23:28
От утре 02.06.15г. аз и моят приятел Цецо,започваме да тренираме за издръжливост на лост.Главната ни цел е да се подготвим за Слънчев бряг :D искаме да победим изпитанието с въртящия се лост.Предполагам всички сте запознати с тази игра, но за тези които не са,ще обясним.Целта е да издържиш 2 минути на въртящ се лост и получаваш 100 лева,таксата да се пробваш е 5 или 10 лева, в зависимост от това при кого отиваш.Ще тренираме всеки ден и след всяка тренировка,ще споделяме постигнатите резултати с вас.
01.06.15
23:30
Ха, това е интересно. Току виж, стане наръчник и много хора направят добри пари това лято на морето. :)
02.06.15
19:39
Айде сега и аз да се включа. Познавам такива хора, които са ми казвали каква е цаката никога не биеш на това нещо. Между другото, онова със стълбичката преди години е същото. Значи там има 2-ма човека - един, който взема парите, а друг - с нещо като ръчка. На нея виждаш само времето, но там има и един бутон, който върти лоста много бързо напред-назад и именно това е причината никой да не успява. Та този човек постоянно натиска този бутон, докато всички гледат времето или теб и не го забелязват даже. Можеш да се увериш, като го гледаш някой път. То ако рискът някой много здрав да спечели е толкова голям, те биха го направили да кажем 50 лева, а не 5. Това са 20 опита, за да избият една печалба, и те са сигурни, че ще успеят. Прави си сметката.
ПС: Ако ще висиш на лост само заради това, по-добре се откажи да го правиш или го прави за удоволствие. Парите биха могли да отидат за сладолед или кола.
EDIT: Сега виждам, че си написал въртящ лост, а не просто лост. При нас (в Русе) е просто лост, но те крият, че го въртят. Мога да ти кажа, че и да знаеш, че е въртящ (както за тези на Слънчев Бряг), пак е същата файда.
Мнението беше редактирано от Иван Христов на 02.06.15 19:40.
темата е коментирана преди година и цаката както бяха писали колегите е смесен хват.
02.06.15
21:04
Не е позволен смесения хват...
02.06.15
22:00
Т.е. лостът се върти НЕрегламентирано?
02.06.15
22:14
Лоста съм сигурен,че не се върти с копче,защото ако някой ги усети,ще ги прекърши.
П.С. След малко започваме с първата тренировка:D И да вмъкна,че сме на по 17 години.
Хах и аз наскоро видях един такъв чичак, който ни зарибяваше да си даваме парите по тия лостове ;д Каза, че рекорда за най-продължително стоене е бил към минута и 40 секунди :D
02.06.15
23:02
Ден 1
Цецо се отказа от днешната тренировка.
Аз успях да задържа 1.10 минути.Започнал съм да чистя,в момента съм 92кг. и мисля че ако сваля още 10кг. до август,ще ми бъде много по-лесно
02.06.15
23:03
казано от Димитър Михайлов на 02.06.15, 22:00:
Т.е. лостът се върти НЕрегламентирано?
Не или поне аз не знам за такива “екстри”.
Просто е лагеруван перфектно и да - не позволяват смесен хват.
02.06.15
23:20
Може да пробвате да се нацапотите с магнезии,ако не помогне,то поне няма да навреди.
04.06.15
23:49
Здравейте хора!Вчерашната тренировка беше пропусната, тъй като не намерих време,а днешната заради този гаден дъжд. Утре задължително ще има тренировка и ще запиша резултатите!!!
05.06.15
09:04
Еееее.... от самото начало започвате с често пропускане на тренировки! :)
казано от Стефан-цецо Лостаджийски на 02.06.15, 23:02:
Ден 1
Аз успях да задържа 1.10 минути.З
На какъв лост правите тренировките ?
Ако тренираш на обикновен лост и после скокнеш на ония то тренировките ти ще са почти хвърлени на вятъра !
Успех иначе ! ще следя :)
Абе...мания е това някаква, явно и препитание за лятото, защото вчера на Раковски имаше две групички които висяха и “тренираха” за тези лостове на морето:))))
Миналогодишният панаир на Плевен беше повод за подобна тема, та си направихме едно форумно състезание. В последствие започнахме и с тежести да висим :D но така и никой не се похвали с 100тачката. Успех!
Влизам в играта и аз, по-късно ще публикувам опит :P
Пробвайте преди да се качите да сложите малко магнезии и да заключите с щангистки хват , поне аз така мисля да пробвам сега като се стопли и ги наизкарват тези лостове .
казано от Димитър В на 06.06.15, 11:32:
Пробвайте преди да се качите да сложите малко магнезии и да заключите с щангистки хват , поне аз така мисля да пробвам сега като се стопли и ги наизкарват тези лостове .
Така щях да правя аз, ама шефчето на лоста не даде |(
От мене имате 1:12 с ключов хват
07.06.15
22:11
Цецо се отказа от това “приключение”,та останах само аз,не успях да запиша тренировките тези дни,тъй като бях извън София и си забравих зарядното за телефона,та нямах връзка със света цели 3 дни :D Но най-доброто време беше 1.25 сек. което с 15 секунди по-добре от първия път.Лично аз ,съм доволен от напредъка,дори да е малък.След малко започвам днешната тренировка и после ще запиша резултата.
П.С. тренировката премина добре,максимата беше 1.25 и ще се опитам до края на седмицата да вдигна времето на 1.35
Мнението беше редактирано от Стефан-цецо Лостаджийски на 08.06.15 13:34.
08.06.15
23:25
Ден 6
Тренировката мина трагично,след много разцепване на гръб и бицепс днес,успях да вися само 47сек.,което е много трагично за мен,но продължавам напред и нагоре!!!
09.06.15
00:06
И аз ще се включа, няма никакви измами и никой нищо не върти. Единственият проблем е че това е за хора с много трениран хват, които са леки. Един бивш гимнастик издържа ей така 1:50 пиян и тн ... Идеята е че лоста като е на лагер не позволява прихващане, за да може да успеете, трябва да мове да държите повече време без да прихващате клатите или каквото и да е било излишно движение. Много е трудно понеже ръцете започват да изтръпват, аз сега правя около 1,40 без да тренирам и тн, правя си по повече набирания, но съм лек. На техен лост незнам колко ще изкарам..
09.06.15
00:20
Току що направих вкъщи 1:46 секунди но съм се наял и пих бира, имах още аванс за поне половин минута още, но взе да ми става лошо. Другото е че тоя лост който имам е с дунапренени хватове и не на лагери, което е доста лесно, поне 2 пъти горе долу.
09.06.15
06:08
Тук на форума имахме състезание по висене на лоста за време ;)....има по 3 минути резултати, но не официални ..
09.06.15
10:18
казано от Carbohydrate на 09.06.15, 06:08:
Тук на форума имахме състезание по висене на лоста за време ;)....има по 3 минути резултати, но не официални ..
:)) хехе Казваш на официално състезание стигаш 1:30 и бастар копчето се натиска, лоста почва да се върти и дотам : )
09.06.15
11:39
казано от kaloyan на 09.06.15, 10:18:
казано от Carbohydrate на 09.06.15, 06:08:
:)) хехе Казваш на официално състезание стигаш 1:30 и бастар копчето се натиска, лоста почва да се върти и дотам : )
пиша за нормален лост, а не въртящ се....
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 09.06.15 11:40.
Дъщеря ми държи по 2,30мин висейки на шведската стена...аз по-малко :D
Мнението беше редактирано от nervak на 09.06.15 11:47.
09.06.15
11:59
казано от kaloyan на 09.06.15, 00:06:
Идеята е че лоста като е на лагер не позволява прихващане, за да може да успеете, трябва да мове да държите повече време без да прихващате клатите или каквото и да е било излишно движение.
Не виждам никаква трудност във висене на лагеруван лост. Нужда от прихващане и нагласяне няма и там, както и на неподвижен лост - хващаш си и си висиш. 2 минути не са никаво време, айде да са 5 ще стане трудно, но 2… :) Без значение тежък ли си, лек ли си, хвата трябва да може да те удържи и на много по-тежки ситуации.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 09.06.15 12:00.
11.06.15
01:49
казано от James Hinks на 09.06.15, 11:59:
казано от kaloyan на 09.06.15, 00:06:
Идеята е че лоста като е на лагер не позволява прихващане, за да може да успеете, трябва да мове да държите повече време без да прихващате клатите или каквото и да е било излишно движение.
Не виждам никаква трудност във висене на лагеруван лост. Нужда от прихващане и нагласяне няма и там, както и на неподвижен лост - хващаш си и си висиш. 2 минути не са никаво време, айде да са 5 ще стане трудно, но 2… :) Без значение тежък ли си, лек ли си, хвата трябва да може да те удържи и на много по-тежки ситуации.
Ехх лош човек си :) пак се амбицирах по нощите, наяден да се пробвам при положение че правих и тренировка за гръб днес, ама пак нищо 2 минути и 2 секунди. Но иначе си прав вероятно, но аз имам артрит лек и ми се потят ръцете затова го писах, познавам и много други хора на които се потят ръцете бързо.
11.06.15
21:05
казано от kaloyan на 11.06.15, 01:49:
Ехх лош човек си :) пак се амбицирах по нощите, наяден да се пробвам при положение че правих и тренировка за гръб днес, ама пак нищо 2 минути и 2 секунди. Но иначе си прав вероятно, но аз имам артрит лек и ми се потят ръцете затова го писах, познавам и много други хора на които се потят ръцете бързо.
Що просто не каза, че за нас дамите е по-трудно? ;д
12.06.15
13:34
Ден 7 и 8 бяха пропуснати,Ден 9 тренирах,но не засякох време,днес се надявам,че ще стане много силна тренировка.
22.06.15
15:32
Важни са китките!Тъй като лоста се върти, трябва да стегнеш китката, отпуснеш ли я ще се изпуснеш много лесно колкото и да си здрав.
22.06.15
15:46
Виждам че повечето от тук пишете на изуст, като отидете да пробвате после ще пишете, аз съм ходил
22.06.15
15:59
Някои сме пробвали, не се притеснявай ;)
25.08.15
10:53
Дайте статус, някой прибра ли 100 лв.? :)
Тия морски атракции знаеш ли как завършват обикновено? “Направихме времето. Пари не взехме защото не сме висяли правилно. Затова взехме оборота, два телефона и един ланец и се прибрахме”
01.02.16
15:26
Здравейте, момчета!
Искам да правя такъв лост в чужбина, виждал съм как хорята висят, мой приятел се е пробвал, но без успех.
Въпросът ми е някой може ли да ми даде повече информация за структурата на лостовете и как мога да си направя такъв?
Благодаря предварително!