Роси търси баланса :)

Прескочи до:

17.05.15
14:15

казано от Роси на 17.05.15, 12:48:

Събота, 16.05.2015
целият ден ми беше много активен, тъй като не бях на работа.

:D (rock)

Според мен не си яла много.  Даже малко ми се вижда.  Другото е, че не сядаш да се наядеш с някаква сериозна храна, а—някакви смутита и краешници ...?  Но на снимка съм те виждала, изглеждаш супер, така че, каквото и да правиш, явно добре го правиш—споко!

18.05.15
10:14

@Кико: Много е...даже по-късно се сетих за още неща, които си хапнах ;) Иначе си права, че не трябваше така да пощипвам от тук и от там, а направо да седна и да си направя втори стабилен обяд и нормална вечера.

Неделя, 17.05.2015

Храна:
- банан с какао*; зелен чай
- салата*: зелена с броколи, авокадо, печени бадеми и дресинг от зехтин, балсамико, горчица и мед; сирене; маслини; извара с рожков и мед
- 5 царевични вафли*
- тарта* с рикота и зелен лук (блат - пълнозърнеста спелта); зелена салата с репи, краставица, зехтин, балсамико

Движение:
- малко разходка и малко танци (wasntme)

- Неделя, прекарана почти изцяло вкъщи. Имахме да посъвршим някои наложителни неща, защото в неделя се прибираме за малко по дълго в София ;) Само излязохме за кратка разходка, защото времето беше много приятно.

19.05.15
13:52

Понеделник, 18.05.2015

Храна:
- йогурт* със спелтови ядки, ленено семе*, сусам*, какао*, банан, мед; черен чай
- салата*: черен ориз, червена киноа, много магданоз, зелен лук, авокадо, лимон; 2 варени яйца* М; зелен чай
- 2 ябълки
- 5-6 сушени кайсии
- тарта* с рикота и зелен лук (блат - пълнозърнеста спелта); сирене; маслини; малко пастет от патладжан; 1/2 краставица; банан; 20г шоколад 85%

Движение:
- Сутринта: 5 поздрава А + 3 Б; 3х планк; 50 клек СТ
- През деня: стандартното колело
- Вечерта: тичане 4,73 км за 28:30 мин

- Тичането беше под въпрос до последно. Цял ден не се чувствах добре. Гадеше ми се, коремът ми беше подут и ме болеше :( Чудя се дали не е някакъв стомашен проблем, но от друга страна може и да е ПМС. Все пак ми се струва малко рано за такива болежки - има една седмица. Както и да е - отидох да тичам, защото като се заседя дори да ми е зле ми става още по зле. Справих се що-годе ок. Важното е, че бях на въздух :) Днес мисля, че съм по-добре :)

20.05.15
14:09

Вторник, 19.05.2015

Храна:
- йогурт* със спелтови ядки, ленено семе*, сусам*, какао*, банан, мед; зелен чай
- малко шоколадово десертче тип Лайън (уъркшоп + слаби ангели)
- омлет от 2 яйца* М с плънка от рукола и черни маслини; зелен чай
- 2 ябълки; какао* с кафява захар*
- 6-7 сушени кайсии
- салата*: черен ориз, червена киноа, много магданоз, зелен лук, авокадо, лимон; сирене; маслини; извара* с рожков и мед

Движение:
- Сутринта: 5 поздрава А + 3 Б; 3х планк; 50 клек СТ
- Вечерта: тичане 4,73 км за 28:15мин

- Тичането малко по-добре от понеделник, но не достатъчно задоволително. Заболя ме коляното, пишкаше ми се и съм тежка (dull).

- ПМС явно ме мъчи. Имам засилен апетит, особено за сладки боклуци. Отделно усещам, че нямам сила. Довечера ще е голяма излагация в залата, но каквото такова.

- Два дена съм на един много готин workshop в работата. Голям смях падна :)

21.05.15
10:12

Сряда, 20.05.2015

Храна:
Зле. Както винаги домашни закуска, обяд и вечеря, но между тях не е за разправяне. Оставям го в миналото ;)

Движение:
- Сутринта: 5 поздрава А + 3 Б, 3х планк до отказ
- Вечерта: трен

Трен (Горна част):

- 5 мин кростренажор

набиране на машина подхват (@противотежест) - 12@32кг, 7@27кг, 7@16кг, 5, 4, 5, 5@14кг
права лежанка - 12@17,5кг; 7@22,5кг; 4, 7@25кг; 4@27,5кг
раменна преса с дъмбели от стоеж - 3х5@2х10кг

- 5 мин кростренажор

- Като отидох в залата се чувствах много добре, но уви - много хора. Правих малко повече набирания, защото трябваше да чакам за лежанката. На самата лежанка при първата серия с 25кг не бях хванала хубаво щангата и ме заболя китката и затова след четвъртото повторение спрях. След това направих 7 без проблем и затова качих работната тежест с 2,5кг. С тях исках да направя още една серия, но пък едно момче ме чакаше и ми стана неудобно (dull). Нямаше една свободна пейка да си направя гребането и пресите от седеж и затова правих от стоеж...и без това там имам да подобрявам стойка :) Упражненията за корем просто ги забравих (wasntme).

21.05.15
13:37

казано от Роси на 21.05.15, 10:12:

...На самата лежанка при първата серия с 25кг не бях хванала хубаво щангата и ме заболя китката и затова след четвъртото повторение спрях. След това направих 7 без проблем и затова качих работната тежест с 2,5кг. С тях исках да направя още една серия, но пък едно момче ме чакаше и ми стана неудобно (dull). Нямаше една свободна пейка да си направя гребането и пресите от седеж и затова правих от стоеж...и без това там имам да подобрявам стойка :) Упражненията за корем просто ги забравих (wasntme).

Е, Роси, защо ще ти става неудобно? Или ще чака, или ще си сменяте тежестите. А гребането от стоеж също е много добър вариант. При последната тренировка ги правих така и сега съм с лека мускулна треска, а не си спомням от кога не съм имала на гърба.

21.05.15
13:52

Ами защото ме чака, а аз не обичам да ме чакат :) Отделно той пита момчето преди мен кога ще приключва и той трябваше да го “зарадва” с отговора, че аз съм първа на опашката :) Иначе имах предвид, че правих раменни преси от стоеж с дъмбели, а не гребане. Ти какво гребане имаш предвид - с щанга ли?

21.05.15
14:12

казано от Роси на 21.05.15, 13:52:

Ами защото ме чака, а аз не обичам да ме чакат :) Отделно той пита момчето преди мен кога ще приключва и той трябваше да го “зарадва” с отговора, че аз съм първа на опашката :) Иначе имах предвид, че правих раменни преси от стоеж с дъмбели, а не гребане. Ти какво гребане имаш предвид - с щанга ли?

За чакането - да си чака. В крайна сметка ти не спиш на лежанката :D И трима сме се редували. Проблем е, ако попаднеш на трениращи в суперсерии - тогава им  трябват уредите с натоварените килограми и да не се разместват. А за гребането - имах предвид гребане с дъмбел от стоеж - за гръб.

21.05.15
14:16

Как се гребе от стоеж? Изправен ?С опора на коляното ли имаш предвид?

21.05.15
14:20

казано от Queen Cobra на 21.05.15, 14:16:

Как се гребе от стоеж? Изправен ?С опора на коляното ли имаш предвид?

Не от стоеж, а от земя. Нещо ето такова, но с по-малко изправяне и с единия крак малко по-назад:

21.05.15
14:30

Никога не съм виждала подобно нещо - силово гребане с дъмбел. (дори да бях видяла, бих решила, че е як чийтинг)

22.05.15
10:55

Четвъртък, 21.05.2015

Храна:
- йогурт* със спелтови ядки, ленено семе*, сусам*, какао*, банан, мед; зелен чай
- 1/2 пълнена тиквичка със зеленчуци и сирене; малко зелена салата; малко картофена салата; хляб. После: парче сладкиш (почерпка)
- ябълка
- 6-7 сушени кайсии
- къри* от червена леща с пълнозърнест басмати; сирене; много маслини; банан; към 30г шоколад; извара* с рожков и мед

Движение:
- Сутринта:
  - 3х планк
  - 3х20 напада със смяна на краката
  - 3х10 лицеви опори
  - 5 поздрава А + 3 Б
- Вечерта: тичане 4,73 км за 28:15мин

- Не съм супер доволна от тичането, но това е положението. Накрая се чувствах адски скапана, а реално не съм тичала кой знае колко бързо (dull). Отдавам го не само на килограмите в плюс последните дни, но и на това, че вчера по незнайни причини се ококорих в 6.00 сутринта без да ми се спи изобщо. Станах, раздвижих се повече, но към края на деня вече се натрупа умора.

- Не съм доволна и от храната си. Обядвах с колегите в стола. Сипаха ми 1/2 пълнена тиквичка колкото да ми се закачи на зъба и трябваше да избера каквото мога, за да си доям :( Можех да си спестя хлебчето и сладкиша по-късно, но както и да е. Хем ми е зле от толкова въглехидрати, хем продължавам (headbang) Днес се събудих като абсолютен плондир и си казах, че днес сладко няма да близна, но....преди малко един колега донесе домашен сладкиш за рожден ден и се събрахме и Роси пак сръфа едно парче.

- Спирам с мрънкането, защото вече сама не се търпя. Довечера плондир не плондир, ще се боря в залата :)

23.05.15
11:51

Петък, 22.05.2015

Храна:
- ябълка с тахан и канела; черен чай
- парче сладкиш (почерпка)
- омлет от 2 яйца* М; 3 моркова; маслини
- ябълка
- 1/2 палачинка от банан, яйца и спелтови ядки
- банан
- пълнозърнест* басмати с доматен сос* с маслини; зелена салата с краставица, репи, зехтин; сирене; маслини; извара* с рожков и мед

Движение:
- Сутринта: 3 поздрава А
- Вечерта: трен

Трен (Долна част + корем):

- 5 мин. кростренажор

клек с щанга - 12@20кг; 8@35кг; 7@40кг; 5, 6@42,5кг
мъртва тяга - 8@30кг; 7@37,5кг; 5, 5@40кг
бедрено разгъване - 5, 5, 5@41кг
кофички - 6, 5 СТ
руско извиване с топка 5кг - 3х50
коремни преси с повдигнати нагоре крака - 3х50

- 5 мин. кростренажор

- стреч

- Вчера се събудих тройна (поне така се чувствах). Сутринта ми беше трудно дори и поздравите да си направя. Пих умишлено доста повече вода през деня, за да се пооправя. До тренировката бях малко по-добре, макар че все още съм си водоноска. На самата тренировката не исках да си давам много зор, защото ме наболяваше и коремът. Мисля, че и клекът, и тягата се получиха доста добре. За клека не знам дали можех да си вдигна още тежестта, защото накрая си ми тежеше доста, но при тягата видях още потенциал дори и след вдигането до 40кг. Все пак реших да оставя суетата настрана този път и да не качвам още ;) Ясно е, че кофичките не са за долна част, но много исках пак да ги опитам, защото много се изкефих предния път, че вече мога без противотежест :) Направих 2 серийки колкото мога засега. Може би трябва да слизам още по-надолу, но се надявам да изчистя техниката по-нататък :)

- Спортната ми програма за следващите три седмици не е много ясна :( Най-вероятно ще са импровизации. До един момент си бях намислила план, но половинката, както бях писала, сега е спортист, и каза, че искал да ходиме заедно на зала :) С това нещата доста се променят, защото в София живеем на различни места в двата края на града и трябва да си намерим зала удобна за двамата, която има и единични посещения....Отделно организацията е сложна...Много е сложно, но ще измисля нещо :)

25.05.15
11:29

Събота, 23.05.2015

Храна:
Не си спомням.

Движение:
- малко разходка + вкъщи разни шетания и багажи

Неделя, 24.05.2015

Движение:
- Сутринта: 5 поздрава А + 3 Б

Храна:
- банан; капучино
- сандвич* от спелтов хляб с маслинова паста, сирене, краставица; банан; ябълка
- зеленчуци на грил със зехтин и соев сос; броколи на фурна с моцарела и яйца; череши

- Няма нищо особено за отбелязване. Вчера цял ден път и накрая гадно време в София :( Днес не ми беше много ясна програмата сутринта и затова на прима виста скалъпих някаква тренировка вкъщи, но ще я впиша по-късно с нещата за днешния ден :)

26.05.15
16:21

Понеделник, 25.05.2015

Храна:
- кисело мляко с овесени ядки и ягоди
- парче “пица” с блат от трици, разни сирена и домати; банан
- смути от зелена ябълка, магданоз, морков и още нещо
- банан
- таратор; шопска салата; броколи на фурна с моцарела. Малко по-късно: малко салата от киноа, спанак и още нещо; чаша бяло вино

Движение:
- Сутринта: импровизации:
  5 кръга:
  - 10 лицеви опори
  - 10 клека с 2 дъмбела по Х кг

3 - 4 кръга:
  - глутеус мост с повдигнати на легло крака
  - раменни преси от стоеж със същите дъмбели

по 50 от 3 вида коремни преси

- През деня: доста ходене

- София е много голяма и всичко ми се струва далеч. Не е като да мога да стигна за 15 минути от единия край на града до другия с колело :)

- Имам много големи рЪки,а ПМС ме държи вече 10 дена... (dull)

Мнението беше редактирано от Роси на 26.05.15 16:23.

26.05.15
22:06

Вторник, 26.05.2015

Храна:
- кисело мляко с овесени ядки и банан
- в “Слънце и Луна”: яхния от картофи и грах с песто от червено цвекло и чесън; суров сладкиш с лайм + капучино
- 1/3 кофичка кисело мляко; 2 фурми
- парче “пица” с блат от трици + сирена; малко броколи на фурна с моцарела; пържени  тиквички с кисело мляко и чесън; извара с лютеница; пъпеш

Движение:
- Нищо особено освен ходене нагоре надолу по задачи

- Днес бяхме с половинката по задачи в центъра и съвесем близо до ресторантчето на “Слънце и Луна”. Отдавна се канех да го посетя и днес точно за обяд бяхме наблизо. Много ми хареса :) Наистина готвят вкусно, а и разнообразието хич не е малко.

- Купих си една извара на “Маджаров” в кофичка като мислех, че е по-кремообразна, но се оказа от нашата си. Нещо не ми вървеше да си я смеся с какао и мед както обичам и затова й сложих малко едро смляна лютеница. Така се ядва ;)

- Май си харесахме зала и утре се надявам да потренираме малко :)

26.05.15
22:25

Ма си е друго българския хляб а? Брачедите като си дойдат от Германия му се нахвърлят :)

Мнението беше редактирано от ddd на 26.05.15 22:27.

26.05.15
22:53

казано от ddd на 26.05.15, 22:25:

Ма си е друго българския хляб а? Брачедите като си дойдат от Германия му се нахвърлят :)

Зависи какъв и откъде :) Германия като страна с традиции в пекарството също има много добър хляб, с който понякога лесно се прекалява (wasntme)

28.05.15
09:07

Сряда, 27.05.2015

Храна:

- палачинка* от 2 яйца, банан и овесени ядки
- RooBar
- навън: омлет “Асорти” (оказа се с шунка); салата домати, краставици, печена чушка, орехи
- капучино
- зеленчуци на грил със зехтин и соев сос; печени пресни картофи; извара с лютеница; череши

Движение:
- Сутринта: 3 поздрава А + 3 Б; 3х планк до отказ
- През деня: трен + доста ходене

Трен (Горна част Б, корем):

- 5 мин кростренажор

раменни преси от стоеж - 12@2х6кг; 7@2х8кг; 5, 5, 4@2х10кг
набиране на машина с успореден хват (@противотежест) - 7, 7@17,5кг; 4, 4, 4@12,5кг
кофи - 4х6
хоризонтален скрипец - 4, 4, 4@40кг
къси коремни преси - 50
коремни преси лакът - коляно - 50
руско извивне с топка 5кг - 2х30

- 5 мин кростренажор
- кратък стреч

- Стигнахме вчера и до залата :) Точно в сряда както ми е по план :) Мисля, че се получи добре. На раменната преса напредъкът е почти никакъв. В залата използват за набирания скрипеца и ми е беше малко по-трудно, защото импровизираното стъпало представлява един лост, който се клати и върти докато се качвам, а и после е малко трудно да го държиш под краката си. Както и да е - не е болка за умиране щом мога да продължа да си тренирам. Тежестите на скрипеца са малко по-различни, но аз използвах най-близките възможни. Има успоредка за кофички и се упражнявах (sun) Лек напредък - 4 пъти по 6. До миналата седмица бяха по 4-5. Хоризонталния скрипец няма какво да го коментирам.

29.05.15
10:46

Четвъртък, 28.05.2015

Храна:

- ябълка; черен чай
- купичка череши
- капучино
- сандвич със сейтан, картофи и нахутена майонеза
- някакво кремче от рикота с круши и лешници - не ми хареса кой знае колко
- спанак с ориз и яйце на фурна; кашкавал; ементал; домат; шепа печени бадеми със сол

Движение:
- Сутринта: само 5 кръгчета от 10 лицеви + 30 клека СТ
- През деня: пак много ходене

- Вчера можех и малко повече да се напъна вкъщи и да направя  по-свястна тренировка, но нещо бях разконцентрирана и се помотквах. Загледах се, обаче, в огледалото и видях, че е много благосклонно към мен заедно със светлината и реших да си щракна няколко снимки :) В реалността не изглеждам така, а съм по-скоро като бичме (dull) Ето да ми видите ръките ;)

Мнението беше редактирано от Роси на 30.05.15 15:51.

30.05.15
15:50

Петък, 29.05.2015

Храна:
- 1/2 банан; 1 ябълка; Roobar; 2-3 фурми; черен чай
- спанак с ориз и яйца на фурна; зеленчуци на грил; малко кашкавал и ементал
- торта + капучино
- ябълка
- навън: малко зелена салата; няколко франзелени филийки с пасиран боб, чубрица, катък и такива разни; 1-2 чаши бяло вино

Движение:
- Сутринта: 3 поздрава А + 3 Б; 3х планк
- През деня: малко ходене + трен

Трен (Долна част):

- 5 мин. кростренажор

клек с щанга - 12@20кг; 10@30кг; 7@40кг; 7@42,5кг; 4, 4@45кг
мъртва тяга - 8@30кг; 7@37,5кг; 6@40кг; 5, 5@42,5кг
бедрено разгъване - 7@25кг; 4, 4, 5@39кг

- стреч

- Мисля, че тренировката се получи много добре, тъй като бях и доста отпочинала. В началото имах малък проблем със стойката за клек, защото не можах да я наглася на абсолютно същата височина, на която тренирам, но се оправих :) Само трябва да призная, че половинката ми помагаше при оставянето на щангата с 45кг (wasntme) Тягата също, мисля че стана много добре. Е, имам пак една синка днес, но не е болка за умиране. Булчинската ми рокля е дълга, така че няма да се вижда ;) Само ръцете са ми проблем, но свиквам :) Имам нов прякор - Роси - кофичката :D

- Не съм особено доволна от храната си последните 2 дни. Все нещо сладко захапвам, а мога и без него (dull). Вчера вечерта бях на среща на випуска - 10 години от бала. Видях хора, които не съм виждала май от тогава. Смях и спомени. Изкарах си много приятно и се прибрах чак в 1.00 и нещо (wasntme)

Мнението беше редактирано от Роси на 30.05.15 15:51.

31.05.15
14:43

Събота, 30.05.2015

Храна:
- кисело мляко с банан и овесени ядки; черен чай
- някакъв веган протеинов десерт - не ми хареса
- спанак с ориз и яйца на фурна; зеленчуци на грил; малко кашкавал; кайсии
- банан
- 2 бъркани яйца с масло; 2 чушки, домат; кашкавал
- някакъв коктейл с джин; текила; шоколадови бонбони

Движение:
- Само ходене и чистене вкъщи

- Снощи се опитаха да ме напият, но не им се получи ;)

31.05.15
15:41

казано от Роси на 31.05.15, 14:43:

- Снощи се опитаха да ме напият, но не им се получи ;)

Викаш, не им стигнаха парите :Д

31.05.15
21:53

По-скоро аз не се дадох така лесно ;)

01.06.15
10:12

Неделя, 31.05.2015

Храна:
- кисело мляко с банан, какао и овесени ядки; черен чай
- зелен фасул; шопска салата; малко кашкавал; кайсии
- на гости: много ягоди и череши; зелен чай; 1 обикновена бисквита; 2 бонбона Lindt
- ориз с тиквички; кашкавал; бри
- посред нощ: ябълка

Движение:
- Нищо особено

- Няма нищо за отбелязване освен, че ме е яд, че вчера не си организирах времето, за да се раздвижа като хората. Имах предостатъчно.

01.06.15
23:36

Понеделник, 1.06.2015

Храна:
- миш-маш (доста тежичък, но вкусен); шопска салата; хапка пърленка
- ябълка
- зелен фасул; шопска салата; зеленчуци на грил; ягоди; 2 парченца суров шоколад

Движение:
- Сутринта: 3 поздрава А + 3 Б, 3х планк до отказ
- През деня: малко ходене + трен

Трен (Горна част, корем):

- 5 мин кростренажор

набиране на машина успореден хват (@противотежест) - 9@17,5кг; 5, 5, 4@12,5кг
права лежанка - 9, 9@20кг; 7@22,5кг; 8@25кг; 6, 7@27,5кг; 4@30кг
едностранно гребане с дъмбел - 6@14кг; 4, 5@16кг
раменна преса с дъмбели от стоеж - 6, 4, 5@2х10кг
повдигане на краката от стенд - 4х15

- 5 мин кростренажор

- малко стреч

- Тренировката не започна много добре, защото набиранията хич не ми се получиха (dull). Първо, по план трябваше да правя набирания  с подхват, но на този скрипец в залата няма как. Затова правих с успореден, но не ми хареса как станаха. На лежанката останах малко по-дълго, защото в началото имах някаква болка в лявото рамо, която бях сигурна, че е от кофти техника. Бях права, защото след малко повторения с по-лека тежест нещата се получиха. Успях даже да си кача работната тежест на 30кг и съм много доволна (sun). При гребането също имам лек напредък с 1кг по принуда, защото няма  дъмбели 15кг и трябваше да взема 16ките ;) Раменните преси както винаги изостават. Те ми вървят най-бавно от всичко упражнения.

03.06.15
23:25

Вторник, 2.06.2015

Храна:
- кисело мляко с банан, овесени ядки и какао; зелен чай
- леща; кашкавал; зеленчуци на скара; ябълка
- навън: някаква зелена салата с риба тон и странен дресинг; чаша розе

Движение:
- Сутринта:
  - 5 кръга: 10 лицеви опори + 20 клека СТ
  - 5 кръга: 10 бърпи без лицева опора + 15 напада с Хкг тежест
  - коремни преси с повдигнати нагоре крака - 50
  - коремни преси лакът-коляно - 50
- През деня: ходене + чистене

Сряда, 3.06.2015

Храна:
- леща; малко печени картофи; маслини; 3 естонски бонбона; протеинов Roobar
- навън: фреш от ябълка, портокал и мента
- ягоди + череши; 3 естонски бонбона; 1 кантучина
- леща; малко кашкавал; 1 и 1/2 бял земел; малко ягоди и череши

Движение:
- По обяд: трен
- През деня: доста трамбоване нагоре-надолу

Трен (Долна част, корем):

- 5 мин. кростренажор

клек с щанга - 12@22,5кг; 7@35кг; 5, 5@45кг
мъртва тяга - 7@37,5кг; 7@42,5кг; 4, 5@45кг
бедрено сгъване - 6, 5@39кг
руско извиване с топка 5кг - 2х50
повдигане на краката от стенд - 2х15

- стреч

- Чак сега смогнах да си запиша нещата в дневника (whew) От вчерашните напади имам мускулна на Дто. Затова и днес клека беше малко трудничък и не си дадох зор да вдигна още малко тежестта. Затова пък го изравних с тягата (sun). Общо взето днешната тренировка беше доста “експресна”, защото имах ангажимент в 15.30 на другия край на София и не знаех дали ще стигна на време. Все пак се получи стегнат и хубав трен. Останах доволна :) Само дето след това голям глад, а нямах много време и направих едни чудни смески от леща и бонбони (wasntme) Изобщо днес имам много сладко и не ми харесва, но това е положението...

- И искам да отбележа, че издържливостта ми намалява право пропорционално на липсващите кардио тренировки. От 10 дена не съм тичала и тези бърпита вчера ми разказаха играта...Между кръгчетата имах недопустимо големи почивки.

04.06.15
23:34

Четвъртък, 4.06.2015

Храна:
- 1/2 палачинка от банан, 2 яйца и овесени ядки; шепа череши; зелен чай
- домати с моцарела и зехтин; маслини; шепа печени бадеми; Roobar
- капучино + 1/2 плодово тирамису (напарво си е едно парче -  цялото парче беше огромно)
- 2 филии домашен хляб; шопска салата; малко моцарела и бри; малко картофено пюре; сладолед
- Едит: 4 естонски бонбона + банан - къде от нерви, къде от глад....

Движение:
- Сутринта:
  - 3 поздрава А + 3 Б
  - 5 кръга: 10 бърпи без лицева опора + 20 клека СТ
  - 5 кръга: 15 лицеви опори + 20 глутеус мост с повдигнати на легло крака
  - коремни преси с повдигнати нагоре крака - 50
  - коремни преси лакът-коляно - 50
  - къси коремни - 50

- През деня: ходене

- Не съм доволна от храната си, но имахме гости и цялото меню отгоре до долу беше скара и аз ядох само гарнитури :D Брат ми прави домашен хляб (sun)

- Притеснена съм за баща ми. Има много високо кръвно и не иска да ходи на лекар, както и да си промени начина на живот. За пореден път се опитах да водя сериозен разговор на тази тема, но без успех. Истината е, че не знам как да постъпя и ми е изключително трудно.

Мнението беше редактирано от Роси на 05.06.15 00:08.

Теди Илиева

05.06.15
23:44

казано от Роси на 04.06.15, 23:34:

Четвъртък, 4.06.2015
- Притеснена съм за баща ми. Има много високо кръвно и не иска да ходи на лекар, както и да си промени начина на живот. За пореден път се опитах да водя сериозен разговор на тази тема, но без успех. Истината е, че не знам как да постъпя и ми е изключително трудно.

Заплаши го, че няма да види внуци ако не се погрижи за себе си. В медицинските среди на високото кръвно му казват “тихия убиец”. Наложително е да вземе мерки. По-добре да го стреснеш след като с добро не разбира. Това е моето мнение.

05.06.15
23:51

Теди, да не мислиш, че не съм заплашвала? Вчера обясняваше как видял някакъв стар колега, който май бил получил удар, защото ходел еди как си. Аз го попитах “И ти ли искаш така да ходиш?”. После му казах, че ще ида с него на лекар, ще запиша час и т.н. Не, не обичал лекарите и не искал да ходи. Чувствал се добре. Ако можех да извикам лекар вкъщи и да направи всички изследвания, лесно щях да го сгащя и да няма къде да ходи...Просто е безумно трудно - не реагира на абсолютно никакви заплахи, разговори...на нищо.

Теди Илиева

06.06.15
00:02

В такъв случай звъниш на личния за домашно посещение. Един електронен апарат вземи, ако още нямате, за да може лесно сам да се проверява.
Майка ми също е с високо кръвно и от години е на медикаменти. Чувства се много добре. Трудното е в началото докато се намери подходящото лекарство и точната доза, но това е период който се минава. Други трудности няма.

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 06.06.15 00:05.

06.06.15
00:02

Петък, 5.06.2015

Храна:
- ябълка
- кроасан с кашкавал; капучино
- 2 бъркани яйца с масло; 2 домата; ементал; маслини; шоколад* 85%; зелен чай
- баница; шопска салата; боб с лютеница; 2 постни лозови сарми; сладолед; пъпеш; вино

Движение:
- само малко ходене и чистене

- Днес трябваше да стана рано и сутринта само малко си разкърших гърба колкото да не е скован. После ходене до гробища и из града и след това - най-неползвотворните и изнервящи два часа, които съм имала. Ходих на маникюр и педикюр (май за втори път в живота ми) и направо щях да умра от скука. Ако знаех, че ще продължи толкова, щях да си взема книга за четене. После си тръгнах даже леко изнервена (dull). На всичкото отгоре ми сложиха някакъв лак, който май не мога да си махна сама и трябва пак да ходя, но го разбрах твърде късно (headbang) После чистене пак и накрая си посрещнах гостите от Германия - единият леко счупен :( А утре ме чака интересен ден... Постът ми стана само с негативни емотиконки - ето няколко позитивни, че да не съм такъв  темерут: :) (sun) :)

06.06.15
00:09

казано от Теди Илиева на 06.06.15, 00:02:

В такъв случай звъниш на личния и го сгащваш. Един електронен апарат му вземи да има вкъщи, ако още нямате, за да може лесно сам да се проверява.
Майка ми също е с високо кръвно и от години е на медикаменти. Чувства се много добре. Трудното е в началото докато се намери подходящото лекарство и точната доза, но това е период който се минава. Други трудности няма.

Теди, случаят е наистина потресаващ. Той си купи сам (!) електронен апарат, защото си пада по разни електронни неща (headbang) Мери си, обаче, кръвното един-два пъти годишно. Онзи ден реши случайно да го измери и беше супер високо и започна да ми развива теорията, че апаратът не е точен и т.н. Дори да не е точен, пак е високо!!! И аз му обясних, че като иде на лекар ще му кажат най-вероятно, че има хипертония, че ще му направят схема за лекарства, към която ще трябва да се напасне и че най-вероятно ще трябва да поотслабне и да спре цигарите. Да, ще трябва да промени начина на си на живот, но толкова хора го правят, а и ми се струва толкова егоистично от негова страна да постъпва така. Не, чувствал се добре...
Все пак идеята с личната лекарка ми хареса, въпреки че май той няма и лична, но ще питам майка ми и ще ида до поликлиниката или ще звънна. Дано да ме вземат на сериозно.

Теди Илиева

06.06.15
00:17

Споко, Роси. Наистина електронните апарати са с отклонения. Също има си начин как да се мери кръвното за да е максимално точно. След като той рядко го прави, може би не го прави правилно. Не се стряскай от едно измерване. Сигурно има личен лекар, ако обясниш как седят нещата ще се отзове. В реда на нещата е да правят домашни посещения.

06.06.15
13:00

казано от Теди Илиева на 06.06.15, 00:17:

Също има си начин как да се мери кръвното за да е максимално точно. След като той рядко го прави, може би не го прави правилно.

Теди, какъв е този начин? Аз също си меря кръвното с електронен апарат и съм чувала, че трябва да се вземе за реален резултатът едва на третото мерене, като се поуспокои човек. Други казват, че се гледали стойностите от първото мерене, така че не знам кого да слушам.

Мнението беше редактирано от Йоанна на 06.06.15 13:01.

Теди Илиева

06.06.15
13:19

Аз не съм с медицинско образование за разлика от майка ми. Ето какво ми каза тя:
Сяда се на стол, облегнат, краката нормално свити, да не са кръстосани, не разговаряш, не се смееш, максимално да си спокоен. Лявата ръка се опира на маса пред теб, да е на височината на сърцето. Слагаш апарата и правиш 2-3 замервания. Гледаш осреднената стойност.

06.06.15
13:27

Теди, много благодаря на майка ти! Първата стойност при мен винаги е най-висока и често ме “хвърля в оркестъра”! :( А втората и дори третата показват доста по-нормални стойности. Значи се гледа някъде по средата. Облекчение е да го зная. (whew)

07.06.15
11:30

Само да добавя, че трябва да сменяш ръцете. След 2-3 измервания в рамките на пет минути на една и съща ръка стойностите се променят.

08.06.15
12:34

Благодаря, Боби!

11.06.15
10:43

В последните дни не стигам до компютъра. Всичко започна в събота - сватба и то моята. Изкарах си толкова хубаво, че после 2 дни емоциите ме държаха много силно :) Отделно имахме гости от Германия, които разхождахме напред-назад, показвахме им София, ходихме на Копитото и по разни заведения. Последваха срещи с още приятели, разни бюрократични истории и т.н. Храната е що-годе ок като изкючим, че ядох доста мазно и вчера не ми беше много добре, но се оправих. Движението е много танци, разходки и вчера - редовната зала, която ще опиша:

Трен (Горна част Б, корем):

- 5 мин кростренажор

раменни преси от стоеж - 12@2х6кг; 7@2х8кг; 7@2х10кг; 3, 2@2х12кг
набиране на машина с успореден хват (@противотежест) - 10@12,5кг; 7@12,5кг; 3, 3@7,5кг
кофи - 7, 6, 7
хоризонтален скрипец - 4, 4, 3@40кг
повдигане на краката от стенд - 3х15

- 5 мин кростренажор
- кратък стреч

- Най-накрая някакъв напредък на раменните преси. Е, трудно ми е с 12ки, но с 10 вече правя 7 повторения и няма смисъл да продължавам. При кофичките също има напредък с по 1 повторение :)

- Отпуската е към своя край, но съвсем скоро идва нова (sun) И все пак този път в София си изкарах толкова хубаво, че се замислям ;)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1