11.06.15
10:46
казано от Роси на 11.06.15, 10:43:
В последните дни не стигам до компютъра. Всичко започна в събота - сватба и то моята.
Роси, честито (F)
Скрита лимонка, такава :D
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 11.06.15 10:47.
Благодаря ви за хубавите пожелания :) (F)
Четвъртък, 10.06.2015
Храна:
- вече не я помня
Движение:
- През деня: трен + много ходене
Трен (Долна част, корем):
- 5 мин. кростренажор
клек с щанга - 12@25кг; 7@40кг; 7@45кг; 4, 4@47,5кг
мъртва тяга - 7@40кг; 5, 5@45кг
бедрено сгъване - 5, 5, 5@39кг
- стреч
Петък, 12.06.2015
Храна:
- 1/2 кроасан + черен чай (самолетна храна)
- сандвич с домат и моцарела; плодова салата
- капучино
- джънк крекери; 2-3 лъжици лешников тахан* с мед; 2-3 царевични вафли
- спелтови макарони с доматен сос*; малко червено вино. Малко по-късно май ядох банан...
Движение:
- само малко колело
- Тренировката в четвъртък не беше от най-добрите, но и такива дни има. Просто не бях във форма - спеше ми се, бях гладна, а и нещо не ми беше добре на стомаха. Все пак си вдигнах работната тежест на клека. Само половинката ми помагаше при връщането на щангата върху стойката, защото все ме е страх, че няма да я уцеля (dull). Упражненията за корем пропуснах от глад и мързел.
- В петък трябваше да стана към 4.00 и малкото сън си беше казал думата - цялата задна верига беше скована от непоносима мускулна треска. На всичкото отгоре трябваше да мъкна 22кг сак по стълби. Добре, че тренирам за сила ;) Днес съм добре :) Единствено съм много разсеяна и леко апатична, но го отдавам на дългата отпуска и смяната на средата. Отдавна не съм почивала толкова много, а и майка ми се постара нищо да не правя в София и сега съм леко флегматична във всичко - чистене, готвене, измисляне на какво да се яде :D
Мнението беше редактирано от Роси на 13.06.15 18:57.
Събота, 13.06.2015
Храна:
- банан; ягоди; зелен чай
- зелена салата със зехтин, репи и т.н.; хляб (бял италинаски) с крема сирене с подправки; сирее; маслини
- капучино
- лучена супа; пак малко хляб; сирене; маслини; банан
- чаша бяло вино + няколко хапки от плодова салата (банан, череши, ягоди)
Движение:
- През деня: ходене в нормални количества
- Вечерта: тичане 4,66 км за 28:19 мин
- До обяд бях в някаква апатия (май писах по-горе). После излезнахме, пих едно капучино и се подобрих ;) Тичането се получи по-добре отколкото очаквах. Наложи ми се обаче да спра за 2-3 минути, защото ме сви корема и просто не можех да продължа. Мисля, че в този момент си бях развалила дишането и от там се появи проблемът. Накрая бях много скапана и едвам се замъкнах вкъщи, но си заслужаваше :)
Неделя, 14.06.2015
Храна:
- шейк* от овесено мляко*, банан*, ревен
- лучена супа*; филия ръжен пълнозърнест хляб* с крема сирене; маслини; сирене; няколко малки камбички пълни с крема сирене
- капучино + 2-3 хапки от някакъв сладкиш с ядки
- фритата* от киноа с тиквички и сушени домати; зелена салата със зехтин, репи и т.н.; маслини; няколко камбички + 2 хапки от крема сиренето (трябваше да се дояде)
Движение:
- Сутринта: 5 поздрава А + 3 Б
- През деня: колело към 22км
- Колелото ни излезе през носа...Тръгнахме в хубаво време съвсем лежерно по една отсечка, която си знаем. Седнахме за кафе и заплющя един дъжд, който не пожела да спре час и половина. Добре, че кафето е пълно с книги и имаше какво да правим :) Като намаля дъжда тръгнахме наобратно, но по пътя пак започна порой и се крихме известно време под един навес. След това пак бързо към вкъщи. Естествено не се бяхме сетили да си вземем дрехи за дъжд и се прибрахме мокри до кости. Важното е, обаче, че се прибрахме, защото малко по-късно започнаха едни гръмотевици и чудеса...
Мнението беше редактирано от Роси на 15.06.15 01:00.
Понеделник, 15.06.2015
Храна:
- йогурт* със спелтови ядки, ленено семе, сусам, какао, мед; зелен чай
- на стол: запечени картофи и карфиол със сирене; малко морков, краставица и зеле
- 2 ябълки
- фритата* от киноа с тиквички и сушени домати; лучена супа*; маслини; сирене; извара с рожков* и мед
Движение:
- Сутринта: 5 поздрава А + 3 Б; 3х планк; 3х30 клек СТ
- През деня: стандартното колело, придружено с дъжд както сутринта, така и вечерта
- Вечерта:
- 5 кръга: 50 скока на въже + 15 суинг до вертикала с 8кг
- 5 кръга: 10 бърпи без лицева + 15 плие със 7кг
- стреч
- Цял ден не е спирало да вали. Като се прибрах просто не ми се излизаше да тичам на този дъжд и затова раздвижих кръвта малко вкъщи ;)
16.06.15
00:27
Честито Роси (F).
Роси, честито! (F) Много радост, обичайте се дълго и много, много щастливи моменти ти пожелавам (sun)
Благодаря за честитките и пожеланията :) И все пак това е само формалност. Има по-важни неща ;)
Вторник, 16.06.2015
Храна:
- йогурт с банан и спелтови ядки; черен чай
- омлет от 2 яйца* М с рукола и черни маслини; 2 моркова; зелен чай
- ябълка; малко пакетче гумени мечета (wasntme)
- 4 царевично-амарантови вафли* + 2 сушени смокини
- леща; маслини; сирене; 20г шоколад* 85%
Движение:
- Сутринта: 5 поздрава А + 3 Б; 2х15 колелце за корем
- През деня: стандартното колело
- Вечерта: тичане 4,76 км за 30 мин
- Голяма излагация днес с тичането (dull). От вчерашната малка тренировчица краката ми са абсолютно дървени и дори не знам как си изтичах обиколката без почивка. Отделно не съм се наспала. И все пак съм доволна, че не се отказах, въпреки че на моменти ми минаваше през ума :)
Сряда, 17.06.2015
Храна:
- йогурт* + извара със спелтови ядки, какао* и мед; зелен чай
- 6-7 кюфтенца* от броколи и сирене; 1 варено яйце* М; 2 моркова; зелен чай
- 2 ябълки; какао* с кафява захар*; 2 желирани бонбона
- леща*; сирене; маслини; 1 варено яйце* М; банан*; 20г шоколад 85%; 2 сушени смокини; няколо ягоди
Движение:
- Сутринта: 5 поздрава А + 3 Б
- Вечрта: трен
Трен (Горна част, корем):
- 5 мин кростренажор
набиране на машина подхват (@противотежест) - 12@27кг; 7@16кг; 5, 5, 4@11кг
права лежанка - 7@25кг; 2@30кг; 4, 4@27,5кг
едностранно гребане с дъмбел - 5, 4, 4@15кг
раменна преса с дъмбели - 5, 4, 4@2х10кг
руско извиване с топка 5кг - 3х30
коремни преси с повдигнати нагоре крака - 3х50
- 5 мин кростренажор
- стреч
- Отчаяна съм :( Нямам сила :( Това е една от най-слабите ми тренировки. Силата просто я нямаше :( Умувах каква може да е причината и се сещам за няколко неща: през последните три седмици водих по-активен живот, а май ядох по-малко, а и по-некачествено и съм заслабнала. Наистина просто съм спаднала и дори и дънките са ми малко широки. Това, разбира се, ми харесва, но ако е в разрез с прогреса ми залата не ме радва (dull) Не може ли да съм фина и силна? :D Мисля и, че привикнах да ям по-малко - някак си нямам кой знае какъв апетит и порциите са ми по-малки - направо не вярвам, че това го казвам аз ;) От друга страна си мисля, че в София не съм яла толкова много, а имах доста добър напредък (shake) Затова се чудя и дали тежестите в онази зала не са били по-леки отколкото е написано. Бяха със сигурност в килограми, а лостовете бяха по 20кг - питах. Днес на лежанката като сложих 30кг и при третото повторение щях да се затисна. За първи път ме е страх наистина от затискане и затова върнах с 2,5кг надолу :( Преди 2 седмици съм направила 2 серии с по 30кг :x Има и друго нещо - смазващ ПМС. Винаги в тази седмица силата ми спада осезаемо и ми се спи зверски. Така е и сега. В крайна сметка може и всички неща заедно да са повлияли.
Мнението беше редактирано от Роси на 18.06.15 15:39.
Четвъртък, 18.06.2015
Храна:
- йогурт* с малини, спелтови ядки, какао* и мед; черен чай
- на стол: някаква зеленчукова манджа от тиквички и патладжани, 5 варени картофчета + малко зелена салата с краставици и зехтин; банан; зелен чай
- капучино
- ябълка
- 5 сушени смокини* + парченце шоколад за проба
- леща*; сирене; маслини; извара с рожков* и мед
Движение:
- Сутринта: нъц - спах до 7.00
- Вечерта: тичане 4,78 км за 28:30 мин
- Тичането се получи доста добре, но този път заредих с гориво преди това - сушени смокини ;) Иначе времето беше кофти цял ден и до последно се чудих дали да тичам. Само малко дъжд ме валя, обаче :) От сряда - мускулна на ръце, рамене и гръб - такава, че да не мога да си облека якето. Днес продължава макар и малко по-слаба.
Петък, 19.06.2015
Храна:
- йогурт* с малини, спелтови ядки, мед; зелен чай
- банан*; зелен чай
- палачинка с плънка от пачи крак, лук + сос; смесена зелена салата; зелен чай
- ябълка
- банан*
- пълнозърнести макарони* с доматен сос* с маслини; зелена салата с краставици, репи, лук, зехтин; парченце шоколад
Движение:
- Сутринта: 3 поздрава А + 3 Б
- Вечерта: трен
- 5 мин. кростренажор
клек с щанга - 12@25кг; 7@40кг; 7@45кг; 4, 4@47,5кг
мъртва тяга - 7@40кг; 5, 5@45кг
бедрено сгъване - 6@39кг; 4, 4@41кг
повдигане не пръсти от стъпало - 3х до отказ с 2х9кг
къси коремни преси - 3х50
- 5 мин. кростренажор
- стреч
- Вчера съм направила на клека и тягата абсолютно същия брой серии и повторения с абсолютно същите килограми както миналата седмицата. Разликата е, че тогава не бях в много добра форма. Вчера също не бях в кой знае колко добра, но се чувствах добре, тежаха ми доста и затова реших да не увеличавам нищо. В противен случай щях да сгафя с техниката. Днес имам доста силна мускулна на гърба както винаги след тяга :) Единствения напредък от вчера е бедреното сгъване, но там беше вече крайно време. Мисля, че и на машината в София се натоварвах малко повече, защото тя беше лежаща и ми беше малко по-трудно.
Събота, 20.06.2015
Храна:
- йогурт* с къпини, спелтови ядки, мед; черен чай
- смесена салата: зелена, малко боб и царвеица + резене и домат, запечени със сирене; хляб; парченце пица; капучино + 1/2 парче торта
- сьомга на фурна с аспрежи и салца от чери домати; много череши, а малко по-късно - един банан
Движение:
- Сутринта: нищо...само ходих на пазар
- През деня: ходене насам-натам за разни неща
- Нямам нищо интересно за отбелязване, освен че в петък на вечеря освен всичко описано ядох и един ягоди със сметана, но не истинска, а от тези които се пръскат като пяна...Иначе вчера ми се появи и мусклна на краката към средата на деня :)
казано от Роси на 21.06.15, 09:51:
сметана, но не истинска, а от тези които се пръскат като пяна
Сметаната, която описваш е абсолютно същото бяло течно вещество, коeто се разбива и се вика “сметана”.
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 21.06.15 12:37.
казано от Кико Сан на 21.06.15, 12:37:
казано от Роси на 21.06.15, 09:51:
сметана, но не истинска, а от тези които се пръскат като пяна
Сметаната, която описваш е абсолютно същото бяло течно вещество, коeто се разбива и се вика “сметана”.
Да, сигурно има и от него, но на опаковката имаше изписан още един дълъг списък с имена на неясни съставки. За мен това прави сметаната “неистинска” :)
Неделя, 21.06.2015
Храна:
- йогурт* с банан*, спелтови ядки и какао*; зелен чай
- 20г шоколад* 85%
- зелена салата с репи, краставица, лук, зехтин, балсамико; сирене; маслини
- банан*; 20г шоколад* 65%
- предстои: “кекс” от тиквички, рикота и яйца + още нещо
- опитванки за деня: мъфин и 1/2 с ревен; 1/2 мъфин с ягоди; шоколадова смес
Движение:
- Сутринта: 5 поздрава А + 3 поздрава Б
- През деня: трен + чистене и цял ден на крак - трябваше да направя 4 дози мъфини и 2 сладкиша
Трен (Горна част Б, корем):
- 5 мин кростренажор
раменни преси от стоеж - 12@2х6кг; 6@2х10кг; 0@2х12,5кг; 3, 3@2х10кг
набиране на машина с успореден хват (@противотежест) - 12@27кг; 7@16кг; 4, 4@11кг
кофи - 6, 7, 7
хоризонтален скрипец - 4, 4@40кг
коремни преси лакът - коляно - 3х50
- 5 мин кростренажор
- кратък стреч
- По принцип неделя ми е почивен ден, но днес отидох до залата от една страна заради половинката - нали вече е спортист и иска карта, и от друга - защото идната седмица май няма да мога да стигна два пъти до залата поради други ангажименти. Мисля, че се получи добра тренировка, но пак нямам кой знае какъв напредък. Все пак вече се чувствам доста по-добре от предните дни - имам повече сила и не ми е толкова смотано :) Цикълът ми дойде и всичко започва да се подрежда ;) Иначе денят си мина в домакинска работа и маратон по печене на сладкиши за почерпка, но и гадното дъждовно време предразполагаше към такива занимания :)
Понеделник, 22.06.2015
Храна:
- йогурт* с ягоди, спелтови ядки и какао*; черен чай
- тиквички* с рикота и яйца; маслини; чери домати; 1 мъфин* от моите; 3 динозавъра (dull)
- капучино
- 2 ябълки
- тиквички* с рикота и яйца; зелена салата с краставица, репи, лук, зехтин, балсамико; маслини; сирене; банан*; извара с рожков и мед
Движение:
- Сутринта: 5 поздрава А + 3 поздрава Б; 3х планк до отказ
- През деня: нищо
- Вечерта: нищо
- Имам лека скованост от вчерашната тренировка и се чувствам доста скапана. Затова днес си спестих тичането. Много се чудих до последно, накрая започнах и да се чувствам гузно за това, че няма да се раздвижа, но реших, че така ще е по-добре - както за физиката, така и за психиката ;) Иначе добре си похапнах - като за ден с 2 тренировки ;)
Вторник, 23.06.2015
Храна:
- йогурт* с банан*, спелтови ядки и какао*; зелен чай
- омлет от 2 яйца* L с рукола; морков; зелен чай; жаба
- какао* с кафява захар*
- 2 ябълки; ключ
- 5 сушени смокини*; 2-3 хапки шоколад
- кафяв ориз* със зеленчуци по провансалски; няколко маслини; 2-3 сушени домата в зехтин; сирене
Движение:
- Сутринта: 5 поздрава А + 3 поздрава Б; 3х10 колелце за корем
- Вечерта: тичане 4.75 за 27 минути (party)
- Днес направих най-доброто си тичане досега и съм адски доволнаааа (sun) Истината е, обаче, че бях наспана и наядена, а и бях взела допинг - сушени смокини и шоколад ;) Може би малко прекалих, защото ми беше леко тежко докато тичах, но пък имах толкова енергия :)
Сряда, 24.06.2015
Храна:
- йогурт* с банан, спелтови ядки, какао; черен чай
- зелена салата с 1/2 авокадо, годжи бери, печен сусам, маслини, зехтин; 4 царевично-амарантови вафли*
- ябълка; количка
- 1/2 палачинка* от яйце, банан и спелтови ядки
- кафяв ориз* със зеленчуци; сирене; маслини; извара с рожков и мед; 20г шоколад* 85%. След това опитванки: 2-3 лъжички мазничко песто + 1-2 лъжици от вече готовата салата от макарони, песто и др. неща
Движение:
- Сутринта: Не. Много ми се спеше.
- 5 мин. кростренажор
клек с щанга - 12@27,5кг; 7@42,5кг; 7@47,5кг; 4, 4@50кг
мъртва тяга - 7@42,5кг; 4, 5@47,5кг
бедрено сгъване - 6@41кг; 4, 4@43кг
повдигане не пръсти от стъпало - 3х до отказ с 2х8кг
- 5 мин. кростренажор
- стреч
- Доволна съм от тренировката като наличие на сила. Мисля, обаче, че техниката можеше и по-добре да е. Особено при тягата. Клекът беше ок, но при втората серия с 50кг малко се разконцентритах, защото приятелят ми дойде да ми каже, че не можел да прави набирания :D по средата на серията. Иначе вече и аз мога да клякам с повече от собствената си тежест ;) Поне миналата седмица като се мерих бях 48 и нещо...надявам се да не съм станала над 50кг за една седмица ;)
- Като гледам колко късно е и като знам каква ми беше тренировката, май и утре (т.е. днес) няма да мога да отлепя...
казано от Роси на 25.06.15, 01:31:
защото приятелят ми дойде да ми каже, че не можел да прави набирания :D по средата на серията.
Роси, той не ти ли е съпруг вече :P
Мнението беше редактирано от Vess на 25.06.15 07:00.
казано от Веселина Иванова на 25.06.15, 06:59:
казано от Роси на 25.06.15, 01:31:
защото приятелят ми дойде да ми каже, че не можел да прави набирания :D по средата на серията.
Роси, той не ти ли е съпруг вече :P
Ох, да...забравих :D Не е лесно десет години да го наричам приятел и сега да превключа на съпруг :D Даже колегите ме питат “Ама ти вече и двете ли си имаш?” ;)
Четвъртък, 25.06.2015
Храна:
- йогурт* с банан, спелтови ядки, какао;е мате
- Käsespätzle с малко зелена салата
- ключ; индианец
- около 200г сирене на грил; различни салати - табуле, домати с моцарела, макаронена с песто; 1 брецел; 1 сладолед на клечка; 1 биро-лимонада
Движение:
- Сутринта: 3 поздрава А + 3 Б; 3х планк до отказ
- През деня: Ох, не е за описване :D
- Вчера имахме тийм ивент и беше екстремно ;) Карахме канута в една река....Аз и колегата се обърнахме три пъти и аз си глътнах граматиката, така да се каже :D Първо се забихме в едни дървета с много клони, после пак нещо подобно като едното гребло ни го отнесе реката, а при третото обръщане кануто ме захлупи и бая се изплаших. Казаха ми, че съм изглеждала доста паникьосана и аз си знам, че беше така. Мисля, че най-вече течението на реката яко ме влудяваше като ме повлече и аз не знам накъде отивам. Беше си преживяване и не съжалявам :) Всички имат мускулна от гребането, както и яко синини. Аз съм само със синини, но проблемът е, че едната е точно при окото - все едно някой ме е млатил :D Другата е на крака и е огромна. После имаше грил и прекалих с яденето, но здраве да е :) Днес не знам дали ще тичам - ще го реша на момента. Имам да стягам багаж и се чувствам леко скапана - забравих да спомена, че тренировката от сряда си каза думата още вчера сутринта - Дто ме боли яко, задното бедро и гърба - също.
26.06.15
22:11
Роси, с какви маратонки тичаш и дали си доволна от тях? Ако Веси чете, въпросът е и към нея.
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 26.06.15 22:11.
казано от Теди Илиева на 26.06.15, 22:11:
Роси, с какви маратонки тичаш и дали си доволна от тях? Ако Веси чете, въпросът е и към нея.
Теди, за тичане аз ползвам само Адидас :) Най-доволна съм от тях. За калните горски бягания ми е жал да ги мачкам там, и там се пускам с Календжи ;) Но сама според мен трябва да намериш твоята обувка. Имам познати, които само Найк признават, други Асикс и т.н. За мен най удобни и меки особено за тичане по асфалт си остават Адидас :)
Теди, моите маратонки са New Balance и съм много доволна. Страшно удобни са ми за тичане и не са мръднали, а ги имам от 2-3 години. Както Веси казва, обаче, за всеки е различно. Аз моите като ги обух и вече знаех, че това ще е моята маратонка. Просто някак ми паснаха и ми се сториха много удобни и не сгреших :)
Мнението беше редактирано от Роси на 26.06.15 23:43.
Петък, 26.06.2015
Храна:
- йогурт* със стафиди, овесени ядки и кокос; черен чай
- сьомга с гарнитура зеленчуци; малко зелена салата с домат; няколко лъжици от някаква горчичена супа, която много не ми допадна; сладолед на клечка
- ябълка
- 5-6 сушени смокини*
- 2 бъркани яйца* L; зелена салата с репи, краставица, сусам, маслини; сирене
Движение:
- Сутринта: Не. Много ми се спеше
- Вечерта: тичане 4,72км за 26:27 минути
- Не знам какво става тази седмица, но за втори път си подобрявам времето (sun) А дори днес сутринта мислех изобщо да не тичам. Вечерта се чувствах вече доста по-добре и реших, че няма какво да се правя и палнах маратонките ;) На моменти яко натисках, но на други ми се струваше, че съм доста по-бавна от предния път, но ето че все пак като цяло малко съм си подобрила времето :)
27.06.15
00:17
Браво за тичането и аз обичам да подтичам, относно маратонките няма универсални, каквото ти е удобно. Аз след 4-ри години оня ден най-накрая си купих нови и то след като ходих на магазин да меря. Взех си някакъв нов модел на new balance :) и е много добър, аз не съм тичал никога с толкова добри маратонки. Иначе имам 2-ма колеги, които бягат маратони и те са с тези новите модели на адидас или найк, много олекотените.
Здравейте, мили ми съфорумници :) Трябва да си запиша трите тренировки от тази седмица, защото ще си забравя коментарите :) В събота се върнах от най-яката си отпуска - бях две седмици на Мадейра. Искам да постна някоя и друга снимка и да споделя впечатленията си, колкото и невъзможно да е да се съберат в няколко изречения. За първи път бях на такова екзотично място и пътувах толкова надалеч :) Надявам се до няколко дни, като си организирам снимките, да успея да споделя. Ето сега и тренировките:
Понеделник, 13.07.2015:
- тичане 4,75км за 28:30 мин
- Усещах, че тичам по-бавно от последния си път преди две седмици, но се чувствах много добре и не се насилвах.
Вторник, 14.07.2015:
- тичане 4,75км за 28:30 мин
- SportsTracker показа същия резултат като в понеделник, а имах чувството, че се влача. Въпреки че тичах около 20.00 часа, беше ужасно задушно, което направо ме изпи. По едно време се чудех дали да не спра :(
Сряда, 15.07.2015:
Трен (Горна част, корем):
- 5 мин кростренажор
набиране на машина подхват (@противотежест) - 12@27кг; 7@16кг; 4, 4@12кг
права лежанка - 4, 5@25кг
едностранно гребане с дъмбел - 5@12,5кг; 4, 4@15кг
раменна преса с дъмбели - 4, 4@2х10кг
- 5 мин кростренажор
- Определено имам спад в силата, но не е толкова голям колкото очаквах :) Интересно ми е как ще съм утре :) Иначе самата тренировка не ми хареса особено - много продължи, а реално не съм правила кой знае какво. Жегата също си казва думата. Отделно съм пред цикъл и се чувствам като кълбо от нерви. Поне се надявам липсата на сила да се дължи донякъде и на това :)
- Храната засега е ок, но не ми се описва. По време на отпуската не беше толкова ок, но не съжалявам особено ;)
Четвъртък, 16.07.2015
Храна:
- не си спомням вече
Движение:
- Вечерта: тичане 4.75км за 29:30 :(
- Голяма мъка беше това тичане вчера. Първи ден от цикъл и 32 градуса навън, а уж излязох по-късно. Като се прибрах и се погледнах в огледалото - ужас и половина. Толкова червена не се бях виждала никога, а се чудя защо хората ме гледаха странно :D Не знам колко е хубаво да се тича в такава жега, но поне регистрирах някакво движение за деня.
Петък, 17.07.2015
Храна:
- йогурт* с боровинки, овесени ядки и какао; черен чай
- зелена салата с годжи бери, печен сусам, зехтин; шепа лешници*
- ябълка
- 1/2 палачинка* от яйце, банан и спелтови ядки
- рататуи*; сирене; маслини; диня
Движение:
- 5 мин. кростренажор
клек с щанга - 12@17,5кг; 8@37,5кг; 4, 4@45кг
мъртва тяга - 7@37,5кг; 3, 3@45кг
бедрено сгъване - 6@39кг; 4, 4@41кг
повдигане не пръсти от стъпало - 3х до отказ с 2х9кг
коремни преси лакът - коляно - 3х50
- 5 мин. кростренажор
- стреч
- Слаба работа, но това е положението. Две седмици без силови тренировки си казват думата. А така хубаво бях дръпнала точно преди отпуската. Както и да е - бели кахъри :) Иначе пак страхотна жега. Мисля, че и тя ми пречи до известна степен. Другото, което не ми допадна е, че пак тренировката се проточи. Повече никакви разговори с половинката - само ме разсейва (dull). Трябва малко по-сериозно ;)
Събота, 18.07.2015
Храна:
- не си спомням точно
Движение:
- малко домакинстване + разходка навън в жегата
Неделя, 16.07.2015
Храна:
- шейк от овесено мляко*, банан и малини
- гръцка салата; 1 филия динкелово-ръжен-пшеничен хляб* с крема сирене; череши
- няколко сини сливи + кайсия
- таратор; 4-5 кюфтенца* от броколи и ементал; маслини; сирене; диня
Движение:
- не особено
- Петъчната тренировка ми разказа играта :) В събота се събудих с мускулна само на бедра и Д, но в последствие се появи и стандартната от тяга на гърба, а тази на краката и Дто стана още по-силна :( Днес вече съм ок, макар и да има малко остатъчна. Иначе почти целия уикенд седях пред компа и се занимавах със снимките от Мадейра - нямат край. Вече съм почти готова де, но много работа се оказа :)
20.07.15
13:19
Снимки, снимки, снимки :P
Мнението беше редактирано от Aleks Sandra на 20.07.15 13:29.
Ок, за да не отлагам, в следващите няколко поста ще прилагам и по няколко снимки :) Иначе никога няма да се наканя да кача и тук - голяма галимация е с това намаляване и т.н.
Понеделник, 20.07.2015
Храна:
- йогурт* с къпини, овесени ядки* и какао*; зелен чай
- зелена салата с 1/2 авокадо, 2-3 сушени домата, сусам на тиган, зехтин; 1 варено яйце М*; зелен чай
- 2 лъжици сладолед
- ябълка; 4 сини сливи
- 3 големи сушени смокини*
- шопска салата; сирене; маслини; извара* с рожков и мед
Движение:
- Сутринта: 5 поздрава А + 3 Б; 3х планк до отказ
- Вечерта: тичане 4.76км за 27:19мин
- Днес тичането ми се получи много добре, въпреки жегата. Имаше и малко вятър, но пак беше ад. Все пак се чувствах доста добре и виждам светлина в тунела за връщане към предишните постижения :)
- Ям много плодове, но много ми се ядат - какво да направя :(
Ето и няколко снимки:
1. Залез над океана. На мен лично много ми хареса :) Снимано е от Fajã da Ovelha на западния край на острова. Там бяхме отседнали.
2. Гърбът на Роси и залеза :D
3. Познайте кое какво е ;)
4. Гледка към Атлантическия океан от Ponta do Pargo. Там се намира най-високо разположеният фар на Португалия.
Мнението беше редактирано от Роси на 21.07.15 00:39.
21.07.15
01:01
От тичането ако не си на състезание да гониш макс, няма какво да ти стане. За 30 мин тичане си ок :). Ти в Португалия ли живееш? Там на океана особено вечер не трябва ли да е по приятно :) ?
21.07.15
07:00
“Гърбът на Роси” е супер! :)
Залезът също! :D
kaloyan, предполагам, че нищо няма да ми стане, но не е особено приятно на 30+ градуса да се тича :) Не живея в Португалия, но бях на Мадейра за две седмици, от където са и снимките. Там не ми минаваше през ума да тичам, защото денивелацията е жестока, а аз си падам по лежерното тичане ;)
Злати, мерси. Май има някакъв напредък в гърбината ;)
Боби, ще се опитам да направя легенда за плодчетата, но е твърде възможно да греша:
Горе: това е плодът на това растение. Аз го знам като филодендрон и изобщо не знаех, че има плодове. Като вкус е близко до круша. Бели се малко трудно особено, ако не е узрял.
Среден ред отляво надясно: манго; araçal; guava; guava, нещо подобно на аraçal
Долен ред: дървесен домат; нещо; маракуя
От всичките най-много ми харесаха мангото, арасала и маракуята. Манго съм опитвала и преди, но това беше толкова зряло, ароматно и сладко, че все едно не бях опитвала друг път :) Маракуя също бях опитвала, но пак повече ми хареса. Останалите плодове не са кой знае колко типични за Мадейра. Там гледат предимно банани и маракуя. От маракуя какво ли не правят - сок, сладко, десерти.
Вторник, 21.07.2015
Храна:
- йогурт* с къпини, овесени ядки* и какао*; зелен чай
- парче сладкиш (почерпка); зелен чай
- омлет от 2 яйца* М; няколко маслини и репички; зелен чай
- 2 сини сливи; ябълка
- какао* с кафява захар*
- 3 големи сушени смокини*
- капоната*; хумус* с коноп; череши
Движение:
- Сутринта: 5 поздрава А + 3 Б; 3х10 колелце за корем
- Вечерта: тичане 4.78км за 27:50мин
- Тичането днес е малко по-зле от вчера, но пак става :) Отново жега с лек вятър. Хората лежат по полянките и се пекат, а аз припкам около тях :D Дали не ме мислят за луда ;)
Снимки:
1. Гледка от 580м височина - Cabo Girão. Една от най-високите скали в Европа.
2. Гледка към океана при Paul do Mar.
3. Това пък е пътят от Prazeres към Paul do Mar. Денивелацията беше 500 и няколко метра. Взе ни се здравенцето - жега надолу, къпане в океана и после жега нагоре (whew)
Мнението беше редактирано от Роси на 22.07.15 00:04.
Последните дни имам много работа и изобщо не мога да стигна до дневника :( Затова сега всичко на куп по спомен.
Сряда, 22.07.2015
Движение:
- Сутринта: 5 поздрава А + 3 поздрава Б; 3х планк до отказ
Трен (Горна част Б, корем):
- 5 мин кростренажор
раменни преси от стоеж - 12@2х6кг; 5, 4@2х10кг
набиране на машина с успореден хват (@противотежест) - 12@27кг; 7@16кг; 4, 4@11кг
кофи - 6, 5, 7
хоризонтален скрипец - 5, 5@39кг; 3@41кг
повдигане на крака към гърди от стенд - 3х15
- 5 мин кростренажор
- кратък стреч
- Тренировката беше доста стегната и приятна. Имах сила и всъщност съм с абсолютно същите постижения както последния път, когато съм я правила преди близо месец :) Само кофичките са понамаляли с 1-2.
Четвъртък, 23.07.2015
Движение:
- Само сутринта набързо 3 поздрава А + 1 Б колкото да се събудя. Трябваше да стана много рано и дори и мускулната от предния ден още не се беше събудила :D По-късно през деня се появи - основно на раменете и малко на гърба. Вечерта се разходихме със стари познати от България, които съвсем случайно засякохме предния ден след залата и просто трябваше да организираме нещо заедно. Много обичам такива съвсем неочаквани и приятни срещи (sun)
Петък, 24.07.2015
Движение:
- Сутринта: 3 поздрава А + 1 Б
- 5 мин. кростренажор
клек с щанга - 12@27,5кг; 5, 4@47,5кг
мъртва тяга - 7@42,5кг; 5, 4@47,5кг
бедрено сгъване - 7@41кг; 4, 4@43кг
повдигане не пръсти от стъпало - 3х до отказ с 2х10кг
повдигане на крака към гърди от стенд - 3х15
- 5 мин. кростренажор
- стреч
- Доволна съм като цяло от тренировката, защото вече съм на почти същите постижения както преди 3 седмици. Само клекът още ми тежи. Имах сила, въздух - всичко ок. Само дето бях леко ядосана и разкоцентрирана, което пречи да нарека тренировката много добра. По принцип в залата си нося нещата (кърпа, ръкавици, вода, лист с тренировки) в една малка торбичка - нещо такова. Вчера тъкмо загрях и отивам към стойката за клек и виждам как от нея капе вода. Отварям и какво да видя - шишето празно, торбичката пълна с вода, кърпата и ръкавици абсолютно мокри. За мой много голям късмет, обаче, листа с тренировките ми беше сух :) Но се наложи да тренирам без ръкавици - за клека не беше проблем, но при тягата усетих липсата им. Отделно не можах да правя никакви упражнения за корем на постелка, защото кърпата ми беше вир вода. Както и да е - не е голяма загуба, но се издразних.
- Като се прибрах пък реших да правя сладоледа, който гледам, че се върти из форума - банан, ягоди/боровинки, кокосово мляко/вода. Бях замразила нещата още във вторник с намерението в сряда да правя сладолед, но не се получи :( Резултатът е доста добър, но блендерът ми не е доволен. Даже помислих, че се е счупил и в продължение на час бях в депресия докато не установихме, че механизмът за сигурност просто се е включил и затова не може да тръгне отново. Ножчето му обаче пострада, но тук аз съм виновна, защото направих една глупост (dull)
Събота, 25.07.2015, почивка
Храна:
- йогурт* с банан*, овесени ядки* и какао*; зелен чай
- салата* от кус-кус и черна леща със зеленчуци; сирене; сини сливи + кайсии
- капучино
- шоколад* 85%; череши; сушена смокиня*
- таи къри*; пъпеш
Движение:
- През деня: малко колело + малко разходка
- Имам толкова ужасна мускулна треска, че ми се реве. Не мога да седя, не мога да ходя, чувствам се като прегазена от багер цял ден.
Доза снимки :) :
1. Атлантически петнисти делфини
2. Обикновени делфини
3. В далечината - кит си изхвърля струята :) Ако трябва да съм по-точна - Bryde’s whale или според уикипедиа - ивичест кит на Брюде
Определено това беше едно от най-яките ми преживявания на Мадейра. Може да звучи детско, но си ми беше мечта да видя кит :) Обикаляхме 3 часа с една рибарска лодка в океана. Първо, след доста бродене, видяхме петнистите делфини. После, след още повече бродене, отидохме при група обикновени делфини и в близост до тях беше и китът, Делфините бяха много дружелюбни - винаги плуваха съвсем близо до лодката и от време на време подскачаха да ни видят ;) Даже видяхме едно малко бебе делфинче, което плуваше между родителите си (или поне аз си мисля, че са му родителите, защото изглеждаха като семейство :D). Китът, като по-голям, беше по-страхлив и плуваше малко по-надалече. Имах късмет, обаче, да го видя и от съвсем близо, когато се озова точно пред лодката ни. Плуваше доста близо до брега и след като обиколката приключи даже го погледахме още малко :)
Мнението беше редактирано от Роси на 25.07.15 22:56.
казано от Роси на 25.07.15, 22:55:
Може да звучи детско, но си ми беше мечта да видя кит :)
Мога да те уверя, че изобщо не звучи детско, а дори предизвиква лека завист у тези от нас, които не сме виждали кит на живо. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 26.07.15 14:32.