Sugar is a drug..

Темата е заключена.
Прескочи до:

16.05.15
19:07

Вакуумки
Стречинг
Поздрави Ах5 и Бх3
5 серии лицеви
5 серии кофички
Колоездене: градско.

16 часа фаст.

- 15 какаови зърна с мед и сок от лайм
- Дегустирация на бисквитки собствено производство: 2 веган бисквитки от лимец с лайм и фурми и 2 в невеган вариант(с яйце)...абе направо си хапнах :D
- 1 ръжена кифличка с 1 плюнка сирене вътре
- Зелена салата с годжи бери, сок от лайм, зехтин; още 3 кифлички с лъжичка мед
- Шведска маса: веган „Снежанка“(50 гр. кокосов крем, краставица, репички, магданоз, пресен чесън, сок от лайм, сол); 3 бъркани яйца с оризово олио, подправки, стриден сос; 150-200 гр. яхния зрял боб(без мазнина) с пресен чесън; 2 лъжици кокосов крем с какао; 1 веган бисквитка; 1 кифличка с мед....май това беше ;)
ПП: Похапнах си днес. (wasntme)

17.05.15
17:55

Вакуумки
Стречинг
Йога:
Поздрави А и Б(по 5пъти)
3х Уттита Триконасана, 3х Париврита Триконасана, 3xУттита Паршваконасана 3х Париврита Паршваконасана, 3xPrasarita Padottanasana A, 3xPrasarita Padottanasana B, 3xPrasarita Padottanasana C, 3x Prasarita Padottanasana D , 3xParshvottanasana

Shoulder strength building

:) Плюсове:
- нелоша практика
- усуканата Триконасана се подобрява
(dull) Минуси:
- много измъчена Уттита Паршваконасана
- малко зор на усуканата паршваконасана втория път

16 часа и 1/3 фаст.
11:15 чай от мащерка с кокосово масло и мед
12:45 кафе с кокосово масло и мусковадо
13:30 към 200-250 гр. яхния зрял боб(без мазнина) с пресен чесън; 70 гр. кокосов крем с какао и мусковадо
17:00 зелена салата с пресен лук, малко зехтин, годжи бери и сок от лайм; 120 гр. пресни картофки на фурна с 30 гр. кокосов крем; 1 веган бисквитка; 1 хапка купешко брауни (puke); 5 парченца турска баклава(която не беше по-хубава от тази на баба ми)
От десертите накрая най-хубавото беше моята веган бисквитка. Баклавата - върло сладка; от многото кори не усещах ядките. Опитах и от браунито: не мога да повярвам, че шоколадово изделие би ми се сторило отвратително. Отново споменавам това, че купешките изделия вече са ми станали направо гадни. (puke) “Пролетният синдром” мина вече, но реших да си хапна баклавичка. Иначе щях да “замезя”
с още кокосов крем и с фурми от Турция, но гледам да пестя тези провизии. 
ПП: Преди приблизително 2 дена получих нещо като много ситно акне около носа. Само дето сега няма как да разбера дали е от млечните, или е от 574839754387 слоя грим, който ми нанесоха на 14 по случай завършването ми. (dull) Затова пак си минавам на безмлечни от другата седмица. Имам още 2 пъти “клепане”, така че ще видим.

Мнението беше редактирано от TheVikk на 17.05.15 18:16.

18.05.15
19:05

Стречинг
Поздрави Ах5 и Бх3
1/2 широки лицеви 5х10
кофички 5х12
флор преса 5х10
Shoulder strenght building

WOD: бегова
1 км загряващ крос
Бягане:
4х350 м
300 м
250 м
200 м
7х100 м
ходене

16 часа и малко отгоре фаст.
10:05 “мазен чай” :D (чай от мащерка с кокосово масло и мед)
10:30 2 фурми(някакъв несладък сорт, бяха приятни :)); няколко какаови зърна; 4 парчета турска баклава
13:30 още една чаша “мазен чай”; 2 фурми
14:10-15:40 зелена салата със зехтин и сок от лайм, 3 варени яйца с алпийска сол...зелена салата с пресен лук, сок от лайм, кокосов крем, червен боб(не повече от 200 гр.); 2 парчета баклава
18 и нещо: 5 суши рола; 1 парче баклава
ПП: Сутринта отново грухнах покрай баклавата. Пак млечен пир за сетивата. Обаче май малко тежко се отразява на храносмилателната ми система. 4…2…1…0 парчета от утре. :D Мислех от днес да започна отново безмлечния режим, за да разбера от какво е акнето. Прегледах си дневника и видях, че млечният “прозорец” е бил отворен в края на април. Но тогава продукти, съдържащи млечни, са присъствали веднъж седмично и то в несъществени кол-ва, за разлика от последната седмица, в която все си хапвам нещо с масло или сухо мляко. По-рано не са се появявали пъпки, така че съм склонна да обвиня 548773878 слоя грим от миналия четвъртък, защото ден след него се сдобих с тях.

Мнението беше редактирано от TheVikk на 19.05.15 07:02.

19.05.15
15:33

Вакуумки
Стречинг
Йога:
Поздрави А и Б(по 5пъти)
3х Уттита Триконасана, 3х Париврита Триконасана, 3xУттита Паршваконасана 3х Париврита Паршваконасана, 3xPrasarita Padottanasana A, 3xPrasarita Padottanasana B, 3xPrasarita Padottanasana C, 3x Prasarita Padottanasana D , 3xParshvottanasana
Колоездене: градско и offroad.

:) Плюсове:
- добро колоездене днес
(dull) Минуси:
- никаква сила в ръцете по време на поздравите (whew)
- краткотрайни разсейвания между позите(иначе по време на тях не)

16-часов фаст.
10:35 “мазен чай” от мащерка с кокосово масло и сок от лайм; 5 от несладките фурми с немного кокосов крем
- още фурми с кокосове крем; 100-120 гр. уж веган брауни (tmi)
- 3 бъркани яйца с подправки и стриден сос в малко оризово олио; краставица с алпийска сол; 50-70 гр. червен боб; 4-5 фурми с малко натурален течен шоколад(не пише дали съдържа млечни)
- 70 гр фъстъци със зехтин и подправки
ПП: Днес отново издевателствах над панкреаса с много ВХ. Дано поне в шоколада няма млечни.

Мнението беше редактирано от TheVikk на 19.05.15 18:19.

30.05.15
18:46

След като естествено, от самосебе си спрях да пиша в дневника, ми дойде най-накрая музата да се отчета за последните 10 дена:
Движение: редовната йога практика с известни промени, лицеви опори, кофички, бягане, колоездене...стандартното, но май повече “спортувам” на масата. :D
Храна: Отмина млечния месец и от 3-4 дена отново си карам по старо му. Даже и захар(мусковадо, кокосова) не съм вкарвала скоро. Направо да взема и аз като Ilstrong да броя дни без захар. Все пак си похапнах я масло(това е любимият ми млечен продукт), я прясно сиренце и едни домашни кифлички с кашкавал и турско кисело мляко. Турски локум също имаше. Ядох и купешки милинки - нещо, което от години не бях опитвала, но исках да си припомня, имаха вкус на маргарин. Плодове освен фурми и по веднъж череши и банан май не съм яла. Яйца също веднъж. За сметка на това пък: повече зеленчуци, доста риба(сьомга, тон, шаран), суши с такуан (inlove), див чесън (inlove) доста ядки(много бадеми и орехи, малко кашу), нещо с овес или лимец веднъж дневно, ориз, много сусамов тахан, доста манов мед (inlove) и, разбира се, какао(зърна, на прах) почти на всяко хранене. :D
ПП: От тези млечни продукти отделителната ми система не ме пращаше редовно до тоалетна, което потвърждава моята хипотеза, че ми е по-добре без млечни.
Скорошната измишльотина: салата с див чесън, орехи, зехтин, сол на вкус, сок от лайм по желание. ;)
Въпроси:
1.Колко сусамов тахан е твърде много?
2.Тренирали ли сте някога гребане на кану-каяк и, ако да, какво ви е впечатлението?

Мнението беше редактирано от TheVikk на 31.05.15 11:33.

02.06.15
15:47

Вчера 1/06
Стречинг
Поздрави А и Б
кофички, широки лицеви(вече спускам по-надолу, така че ще го впиша като 3/4 амплитуда)
shoulder strenght building
Следобед: Поздрави А и Б
3х Уттита Триконасана, 3х Париврита Триконасана, 3xУттита Паршваконасана 3х Париврита Паршваконасана, 3xPrasarita Padottanasana A, 3xPrasarita Padottanasana B, 3xPrasarita Padottanasana C, 3x Prasarita Padottanasana D , 3xParshvottanasana, 3xUtthita Hasta Padangushthasana(още привиквам, не я правя изцяло)
ПП: През последните 10 дена направих малка промяна в практиката: в някои дни(неопределени) изпълнявам позите в кръг, като, разбира се, запазвам общата бройка.

Фастинг еди-колко си.
- 60 гр сусамов тахан с мед и какаови зърна
- банан с 60 гр. кокосов крем
- зелена салата с дресинг от сусамов тахан, зехтин, сол, балсамов оцет; 125 гр. боб, пресен чесън; 35 гр. ръжено-пшеничен хляб със зехтин и подправки

Мнението беше редактирано от TheVikk на 02.06.15 15:49.

03.06.15
20:42

Вакуумки
Стреч
Поздрави А и Б
3х Уттита Триконасана, 3х Париврита Триконасана, 3xУттита Паршваконасана 3х Париврита Паршваконасана, 3xPrasarita Padottanasana A, 3xPrasarita Padottanasana B, 3xPrasarita Padottanasana C, 3x Prasarita Padottanasana D , 3xParshvottanasana, 3xUtthita Hasta Padangushthasana
Загряващ крос
Отсечки:
4х350 м
300 м
250 м
200 м
Спринтове(същинска част):
5х100 м
Вкъщи: малко упражнения тип shoulder strenght building

16 часа и 1/4 фаст.
11:10 сок от ягоди, краставици, магданоз и джинджифил; след 20 мин. 2 краставици с морска сол
12:20 100 гр кокосов крем с какао и сушен касис + малко стафиди накрая
15:50 160 гр яхния боб(без мазнина), 60 гр домашен пухкав хляб, маринован млечен чесън, 1 розов домат
18:10 чай от мащерка; 50 гр сусамов тахан с манов мед и какао

06.06.15
11:27

4/06
Вакуумки
Стречинг
Поздрави А и Б
3х Уттита Триконасана, 3х Париврита Триконасана, 3xУттита Паршваконасана 3х Париврита Паршваконасана, 3xPrasarita Padottanasana A, 3xPrasarita Padottanasana B, 3xPrasarita Padottanasana C, 3x Prasarita Padottanasana D , 3xParshvottanasana, 3xUtthita Hasta Padangushthasana
WOD:
широки лицеви 5х10
кофички 5х12
раменна преса 5/5/5/3(слаба работа)
флор преса 4х10
ПП: Днес имах възможност да се претегля и се оказа, че съм с 2 кг надолу. Пък аз смятах, че съм качила поне 1-2. :D Въпреки това съм много по-енергична и най-вече много по-силна отпреди. Само дето тази раменна преса днес ме изненада на 4-тата серия. Мах не бях добре подготвена за нея.

16 часа и 1/2 фаст.
11:15 50 гр. сусамов тахан с манов мед и какаови зърна
14:05 ягоди с какаов кокосов крем (inlove) + още доста ягоди отделно
18:10 доста пресни картофки на фурна с най-различни подправки и по капка кокосово олио; няколко лъжици боб; 1 домат, 1/2 чорбаджийка; течен “шоколад”(50 гр. тахан, манов мед, много какао)

5/06
Вакуумки - не помня.
Стречинг
Поздрави А и Б
Загряващ крос
Отсечки:
4х350 м
300 м
250 м
200 м
Спринтове(същинска част):
3х100 м (dull)
ПП: След загрявката чак на 3-тия спринт разбрах, че днес не ми е ден за бегова. Изглежда не бях възстановила добре.

Фаст.
Храната: какаови зърна с мед; няколко хапки круша, много ягоди; сок от ягоди и домат с мака на прах; суров шоколад Шоко Рожко; малко боб, пресни картофи с подправки и кокосово олио и допълнителен дресинг от соев сос и мака, чесън, краставички.
ПП: Включих и мака в менюто ми. Допада ми, зависи къде и по колко слагам. :D Мисля, че още след сокa, в който я добавих, усетих ефекта и - изключителен прилив на енергия и благоприятно действие върху възстановяването на мускулите, или съм си въобразила. :D

09.06.15
14:05

Привет! :) Завръщам се с интересна информация(поне за мен). Ходих последната седмица на разни изследвания(профилактично).
1.Пълна кръвна картина, кръвна захар - всички показатели в нормата.
2.Посетих един wellness център, където предлагат безплатно измерване на различни телесни показатели с TANITA анализатор. Ето и резултатите:
тегло: 49,7 кг
мазнини: 12,5 %
- дясна ръка: 12,7 %
- лява ръка: 10,5 %
- десен крак: 21,1 %
- ляв крак: 20,9%
- торс: 6,9 %
мускулна маса: 41,3 (проценти?)
костна маса(според теглото): 2,2
BMR: 1342 kcal
метаболитна възраст: 12 !!! (а съм на 18 и половина)
вода: 64,6%
висцер. мазнини(1-3): 1
тип тяло: слабо у мускулесто
Обобщение:
- добър метаболизъм
- прилична мускулна маса за тези килограми(мога да поддържам поне 56-килограмово тяло с нея)
- неправилно разпределение на мазнините и мускулите в тялото(повече в долната част)
- голяма разлика в мускулната маса между лява и дясна ръка
- костната маса трябва да е поне 2,4
- нисък процент мазнини(поне 15%)

09.06.15
14:47

-1,70 си така че спокойно може да качиш и до 60 кг ...качествено естествено....;)
-нормално за жени ,да са по здрави в крачката ....
-тая разлика в ръцете ако си десничарка е също нормална.....при мен цялата лява верига е по слаба и то видимо ....и ръцете и краката....:)....но след една травма на китката се начуих да боравя с мишката с лявата ръка и все още го правя ....тъй че не съм пълен десничар ....:D
-по голяма плътност на костите се постига с тренировки с тежести .......и е добра превенция на остеопорозата при жените ....;)
-тука бих казал само браво  .....мазнини под 15 %.......жалко че не пускаш снимки......

Сигурен съм че ще сбереш доста фенове.....:D

Мнението беше редактирано от overkill на 09.06.15 14:52.

09.06.15
19:07

казано от overkill на 09.06.15, 14:47:

-1,70 си така че спокойно може да качиш и до 60 кг ...качествено естествено....;)
-тука бих казал само браво  .....мазнини под 15 %.......жалко че не пускаш снимки......

Сигурен съм че ще сбереш доста фенове.....:D

- идеята беше, че ужким с толкова мускулна маса мога да поддържам повече килограми
- не знам дали е за браво :D, защото такъв нисък процент подкожни мазнини се отразява на хормоналния баланс при жените...иначе за снимки не съм :D…от рязкото отслабване преди 2 години се случи така, че част от кожата не успя да се прибере и остана мъничко; с този нисък процент мазнини би трябвало да се виждат ясно мускули, но се наблюдават само някакви очертания :D
Иначе мисля като студентка да запиша спорт плуване, а сега ми се върти една идея, лятото да започна тренировки по гребане на кану-каяк.

Мнението беше редактирано от TheVikk на 09.06.15 19:13.

09.06.15
20:49

Айде де, Вики, пусни едни снимки... и на мен ми е супер интересно :S
Иначе плуването ще е страхотен избор :)

09.06.15
22:00

казано от TheVikk на 09.06.15, 19:07:

- не знам дали е за браво :D, защото такъв нисък процент подкожни мазнини се отразява на хормоналния баланс при жените...

Това е някакъв нелеп мит. Аз не помня да съм била с повче от 15% мазнини някога. И съвсем не съм изолиран случай, има много момичета,които цял живот не надвишават този процент. Да не говорим че визията не зависи толковаот процента мазнини а от количеството мускулна маса под тях и съответно тонуса и.

10.06.15
15:24

казано от Маргарита Манева на 09.06.15, 22:00:

казано от TheVikk на 09.06.15, 19:07:

- не знам дали е за браво :D, защото такъв нисък процент подкожни мазнини се отразява на хормоналния баланс при жените...

Това е някакъв нелеп мит. Аз не помня да съм била с повче от 15% мазнини някога. И съвсем не съм изолиран случай, има много момичета,които цял живот не надвишават този процент. Да не говорим че визията не зависи толковаот процента мазнини а от количеството мускулна маса под тях и съответно тонуса и.

Да, има живи доказателства, които потвърждават тази хипотеза. Този wellness клуб, където си измерих показателите, съвсем ме изгуби като клиент(не че съм имала намерение да ставам член на клуба): има и други митове, които битуват там. Например според тях съществува определено кол-во вода, което трябва да изпивам на ден. (dull)

10.06.15
19:34

Вчера 09/06 - йога, offroad колоездене(не чак толкова пълноценно), силови упражнения за горната част; ядене :D
Днес:
- вакуумки, йога, градско колоездене;
- яденето: 1/2 кг череши; дегустирах 8 хапки суши с допълнително риба; 60 гр. орехи; лъжичка манов медзза десерт; кисело зеле със зехтин, черен пипер и мака (inlove), малко пресни картофки на фурна, маслини, пресен чесън, веган бисквитки от лимец със сушен джинджифил + тахан за намазване ;)
Днес колелото ми се превърна в недвижима собственост. ;( Утре го водя на ремонт. Ако не се получи, съм си “заплюла” вече друго.

Мнението беше редактирано от TheVikk на 10.06.15 19:36.

11.06.15
15:03

За по-малко от 24 часа колелото ми беше недвижима собственост. Вече е като ново. Усещането на него е като на ново, чак се чудя дали е моето колело. :D
Иначе за днес: бегова, йога, градско колоездене, ходене
Фастът: 14 часа.
Храната:
- шейк от ягоди, банани, мака и какао (inlove)
- 1 вегам бисквитка, сусамов тахан с мед и какао
- много череши, банани
- 1 веган бисквитка, кисело зеле с мака и зехтин, маслини, пресен чесън, хляб от лимец с малко зехтин и подправки

Мнението беше редактирано от TheVikk на 12.06.15 10:53.

13.06.15
16:13

Вчера 12/06
Ядох баница със синьо сирене от “”Дивото брашно”*. :D Беше върло мазна и съответно направо се топеше в устата. Лош признак.
Иначе нищо ново под слънчето. Много градско колоездене и много добра практика.
*ПП: Пекарната е една от най-добрите в града, с богат асортимент от тестени изделия, включително и пълнозърнести такива от лимец, семена, овес. Има и ментово брауни. Дори зареждат боза и айрян на Harmonica. Разбира се, това не гарантира добро качество или че не ползват маргарин и подобни.

Мнението беше редактирано от TheVikk на 13.06.15 18:13.

13.06.15
18:34

Днес:
- вакуумки
- поздрав Ах5, поздрав Бх3, съчетани с планковете от Shoulder strenght building програмата на Kino(изпиват ми силите, супер са (grin) (punch)); няколко кръга лицеви и кофи;
- offroad колоездене* (whew) + 6х100 м спринт след това
- фастинг почти 18 часа
- хапването:
  1. шейк от банан, ягоди, мака и какао + останалите 9-10 ягодки;
  2. микс от годжи бери и какаови зърна, 1 тънка филийка, половината с масло и мед, другата половина само с масло;
  3. 2 бонбона Raffaello;
  4. 2-3 шепи череши;
  5. около 60 гр. пресни картофи на фурна с кокосово олио и подправки, зелена салата с пресен лук, маслини, 35 гр. овесени ядки с 20-30 гр. сусамов тахан и морска сол, 1 картофче със сусамов тахан(добро е!), 25 гр. сусамов тахан с мед и какао, + каквото имаше да се обира от буркана на тахана
*ПП: Това колело наистина не е моето. Трудно се влачи по асфалта, да не говорим за карането по планинската настилка. Сякаш почвам отначало, но не съвсем. Нищо. Кефи ме. Повече зор. Пък и жегата си дърпа. И понеже карах по-малко от обичайното, довърших с едни спринтчета. Получиха се много леки, направо неусетни, а пулсът беше като за HIIT. Оказва се, че и карането по черно може да бъде пълноценна загрявка.

Мнението беше редактирано от TheVikk на 13.06.15 18:36.

15.06.15
16:07

Не е хубаво да ти се ходи по-малка нужда в тоалетната по време на йога. :P Особено 2 или повече пъти.

16.06.15
21:11

Днес:
- сутринта поздрави с планкове; лицеви; кофички
- след 12: бегова(спринтчета)
- ядене: в излишък...щото обърках веднъж жажда с глад и се хидратирах с плодове(ама нали правих сурова торта, трябваше и нея да  опитам, тоест да изям едно парче)

Мнението беше редактирано от TheVikk на 16.06.15 21:11.

26.06.15
14:30

Новата ми суперкомбинация: сушен джинджифил, орехи, какаови зърна. (inlove) :P

28.06.15
15:03

Да си помрънкам във форума :D…Започнах работа добре, отношенията между мен и колегите ми бяха прилични, но скоро сгафих, направих някоя друга грешка и се поскарах с 1 от тях. Работата започна да ми се вижда непосилна, тъй като всички очакват да вляза в час по-бързо, отколкото природата ми позволява. Смените ми са абсолютно хаотични. Успявам да спя по 6-8 часа всеки ден, но винаги по различно време. С моя инициатива успях да убедя колегите да си съставим график за поне 2 седмици напред, а не за 2 дена, така че поне да мога да се настоя психически(така настройвам и тялото и не усещам липса на нещо). Никога не съм се оплаквала от така наречения “стрес”(според мен днес това се е превърнало в много удобно оправдание), но днес си давам сметка, че организмът ми наистина преминава през такъв период и това избива върху храненето и съня ми. През последната седмица 3 пъти залитах към храна, заради емоционална нестабилност. Уж се стремя  да възстановя хормоналния баланс на тялото ми, но след тази седмица усещам, че вече съм с няколко крачки назад.
Въпреки всичко има и нещо положително: в този целия хаос усещам по-дълбоко ползите от практикуването на поздрави и пози от стоеж не само върху тялото, но и върху духа. :)

Мнението беше редактирано от TheVikk на 28.06.15 15:08.

06.07.15
23:43

За днес има какво да отбележа откъм яденето. Движението се състоеше от ежедневния стречинг и 6 км ходене.
- 1/2 шепа малини + поне едно кило джанки от село, като зоб от време на време
- на ресторант по обяд: салатка, суши и един десерт с леко нереален пластмасов вкус(торта мисо-маскарпоне със сладко от боровинки), като за пореден път се убеждавам, че моите бъркочи са стотици пъти по-приятни от десерти, съдържащи растителна сметана и 1/2 тон захар
- прясна илария, подправена с мадраско къри и печена във фолио на ребров тиган (inlove)
- много зеленчуци като моркови, зеле и домати от село
Обобщение: 2-3 глътки вода за деня. Останалото наваксах от джанките. Много фибри. Направо преливам от...мазнотия по торса в момента. Но не съм тежка, нито тромава, ама не съм и тръгнала да подскачам. :D
ПП: Пие ми се вода, ама и така ми се гризе от морковите на баба. :D

06.07.15
23:54

Умната с тия джанки :D :D :D

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1