Мнения, критики и препоръки относно следната програма:

21.06.15
03:13

Здравейте приятели,
Бих искал да се допитам до вас относно програма за тренировки, която планирам да изпълня това лято, а защо не и след това.На 17години съм, около 60кг и бих искал да кача малко мускулна маса и да подобра физическото си състояние като цяло.Също така бих желал да акцентирам върху гръб и корем.Ето и програмата, която изготвих:

Понеделник: Гръб-Корем
    Набирания - 4 серии                                         
    Придърпване на вертикален скрипец - 3 серии             
    Придърпване на долен скрипец -3 серии
    Гребане с Т-щанга- 2/3 серии
    Интензивни 3 серии включващи вариации на 
  коремните преси и планкове.

Вторник: Гърди-Рамо                           
    Лицеви опори                                               
    Лежанка - 4 серии                                           
    Кросоувър - 3 серии                                       
    Повдигане на дъмпели от полулегнало полож.             

Раменни преси с дъмпели - 3 серии
    Раменни преси с щанга - 3 серии
    Повдигане на тежест от кръст над глава и
    от гърди над глава. - 4 серии

Сряда: Бицепс-Трицепс
  Сгъване с дъмпели - 4 серии                                 
  Долен скрипец бицепсово сгъване - 3 серии               
  Бицепсово сгъване с щанга - 3 серии                       
  Скотово сгъване

Френска преса - 3 серии
  Едностранно трицепсово сгъване - 3 серии
  Кик-бек -3 серии

Четвъртък: Крака

Петък: Гръб-Корем

Събота: Кардио

Неделя: Почивка

Тази тренировъчна програма планирам да съчетая с подходящ хранителен режим, било то строг или не.За сега съм се спрял на Равномерно Балансирана Диета ( РБД ).

Темата беше редактирана от Admiral Achiever на 21.06.15 03:19.

21.06.15
08:01

Не видях мъртва тяга в деня за гръб. Едвали имаш нужда от 4 упражнения за бицепс, 3 за трицепс и също толкова за рамената.
Не видях какви упражнения правиш за крака. Като цяло виждам липса на базови упражнения и прекалено много обем.

21.06.15
13:09

А защо не тренираш цялото тяло в един ден? Тренирането по сплит не е за всеки...

21.06.15
14:12

avitohol благодаря за бързия отговор, доколкото разбрах да намаля обема и да включа някой основни упражнения
Любомир, все още правя програмата и тъй като не съм голям фитнес разбирач реших да се допитам до вас, благодаря за съвета, но би ли ми обясни каква е разликата между сплит тренировки и тренировки за цяло тяло, тоест какви са ползите и недостатъците на едното и на другото?

21.06.15
14:59

По сплит програма тренираш определена мускулна група с повишен обем 1 път седмично, което си е типично културистичен приом. А знаем, че всички профи културисти са на зоб. За един натурално трениращ, който е сравнително начинаещ и не до там опитен, този тип тренировки не биха му били оптимални. По обобщено бих казал- За един човек на НЕ профи ниво, не му трябват 4 упражнения за гръб, 6 упражнения за ръце и тн.
Тренировката за цялото тяло се извършва с предимно базови многоставни упражнения- клек, мъртва тяга, лежанка, набирания, кофички (и разновидностите им).
За повечето трениращи е по- добре да тренират тялото по често често, но със занишен обем.
Например можеш да тренираш краката 2 до 3 пъти седмично, но с по 1- 2 упражнения и да прогресираш силово, а не да тренираш краката с 4- 5 излишни упражнения и да ги тренираш 1 път седмично.
Първият вариант за повечето хора е по- полезен.
Иначе масовата фитнес култура е “възпитала” 90% от хората да тренират по сплит. Гледам разни начинаещи, които правят специализации, сплитове, суперсерии, дропсерии и прочие дивотии, присъщи на профи културистите.

21.06.15
17:02

Благодаря много за съвета ще коригирам програмата и начина на тренировки, радвам се че получих сериозно и добре аргументиран отговор. :)

22.06.15
20:36

https://m.youtube.com/watch?v=HBTb0M3MlLw
Този пич обяснява за тренировките по сплит... Чак се чуда как разни “разбирачи” ме съветват че да се тренирам цялото тяло в една тренировка не е правилно и че правя прекалено малко повторения (5х5) ....

22.06.15
21:46

казано от Любомир Найденов на 22.06.15, 20:36:

https://m.youtube.com/watch?v=HBTb0M3MlLw
Този пич обяснява за тренировките по сплит... Чак се чуда как разни “разбирачи” ме съветват че да се тренирам цялото тяло в една тренировка не е правилно и че правя прекалено малко повторения (5х5) ....

Удивително е колко малко им трябва на хората, за да повярват на нещо. Не, че момчето не казва истини...

30.06.15
15:17

Така направих нова програма с базови упражнения.Ще се радвам, ако и тя получи отзиви.Ето я и нея:
Разделил съм я на два варианта, които ще изпълнявам в различни дни.

Вариант 1:
- Лежанка
- Кофички
- Набирания
- Мъртва тяга
- Коремни преси
- Планкове

Вариант 2:
- Раменна преса с лост
- Придърпване на въже към лицето
- Бицепсови сгъвания
- Френска преса
- Клек с щанга
- Лег преса

Правят се по 2 серии от всяко упражнение.

Понеделник: Вариант 1
Вторник: Вариант 2
Сряда: Кардио
Четвъртък: Вариант 1
Петък: Вариант 2

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1