Началото -отначало :)

Темата е заключена.

02.07.15
15:28

Вчера се регистрирах в сайта и доста се чудех дали да пиша или не . Малко ме притеснява факта , че много хора ще четат , а леко се смущавам . Та за мен , казвам се Камелия , на 27 години от Стара Загора . Имам прекрасен съпруг и прекрасно момиченце , заради и което е моето ново начало с фитнес заниманията . Както всички се досещате , бременност , раждане , килца , сланинки , чудна работа . Та забременях 62 кг , качих 13 , отдох да раждам 75 и оставих само едни никакви 5 кила там . Това се случва на 22.11.2013 г. От 70 кг трудно мърдаше кантара , все ми разправяха , че като родя ще сваля , ама като кърмя ще сваля , е да ама не . Кърмих до 8 месец дъщеря ми и после реших да почна 90 дневната диета . Речено сторено , минаха тея 3 месеца , не бях много стриктна , но свалих 6 кг . Завърших я март 2015 , започнах я декември 2014. С малко дете , зимно бебе повече у нас , движение малко , килцата си стоят . Все мрънкам , че съм дебела , че не се харесвам и така дойде пак ред на моя любим фитнес . Никога не съм била дебела , като тинейнджърка си бях супер , тръгнах по изпити свалих 10 кг от напрежение и любовни мъки разбира се , къде без тях и бам 45 кг . Поддържах ги известно време и изведнъж мина се не мина и година и нещо и охооо , кантарев закова 75 кг . Не ми пукаше много , докато не се погледнах един ден и си казах , яяя да взема да се стегна . Та през ден във фитнеса , хранителен режим и за 2 месеца 9 кг ги нямаше . По-нататък беше по-лесно . Срещнах съпруга ми , той така ми помогна да си сваля останалото от излишните килца , къде с хубави , къде с не толкова в началото на всяка връзки неща . И ето на пак съм във фитнеса , обаче малко по-различно стоят нещата от преди . 62,4 кг съм сега , 155 см висока , изобщо не са добри за моите “големи” висоти . Та от 17 юни съм пак през ден в залата , старая се да спазвам и хранителен режим , но покрай изпити , дете малко не ми се получава . Не знам как да я подхвана , но се надявам , че ще срещна помощ и съмишленици тук . Нито ми е много ясно как се води такъв тип дневник , нито нищо . Та това е от мен засега , че стана много дълго :)

02.07.15
16:24

Добре дошла и успех с целите :)
Относно воденето на дневника - много е просто. Всеки ден си записвай тренировката, храната и каквото друго смяташ, че е онтосимо към здравето, формата и целите ти (сън, течности, движение извън тренировката и т.н.)
Започнеш ли да вписваш подробн, съвтетите и критиките няма да закъснеят ;)

02.07.15
17:06

Ами ще се старая , дано успея да се справя :)

02.07.15
17:46

Такааа , днес деня ми започна в 9 , леко късно за мен , но детенце е при баба и дядо . В 9,30 си сварих 2 яйчица , хапнах си ги , пооправих се и в 11 бях във фитнеса . И там ето това се случи :
10 мин. крос тренажор
25 мин степер
4х20 абдуктор разтваряне
4х20 абдуктор затваряне
100 коремни преси на машина
4х20 напади с по 3 кг гира във всяка ръка ( да де сигурно се досещате )
1х10 повдигане на ръце встрани
1х10 повдигане на ръце напред
1х 20 римска тяга с дъмбели
4х10 гребане с дъмбели
4х20 напади с по 3 кг гира във всяка ръка 1х10 повдигане на ръце встрани
1х10 повдигане на ръце напред
1х 20 римска тяга с дъмбели
преден суинг с гира по 2х 10 на с всяка ръка
1х10 римска тяга с щанга
4х12 флайс
1х10 повдигане на щанга до брадата
4х10 дърпане на скрипец пред гърди
4х10 дърпане на скрипец зад врат
3х10 хиперекстензии
4х12 кросоувър затваряне за гърди на скрипец
4х10 придърпване на долен скрипец
10 минути бързо ходене под наклон
И това беше за днес в залата , след това 1 пълнена чушка с кафяв ориз и кайма и купичка салата домат и краставица . Половин литър вода . След 3 часа купичка пилешка супа , пак вода . Междувременно си пия кафето (500 гр , правя го в огромна чаша ) с 100 мл мляко 1,5% и за вечеря ще правя гнезда с царевица и яйце (рецепта от тук) +салата . Та за днес това е . Пак стана дълго , ама аз съм си обяснителна . Приемам съвети , критики (по-малко ако може) и похвали :D

Здравей!

Добре дошла! :)

Желая успех с целите ти и да намериш своята формула.

Имам критики относно тренировката (не ми се сърдииии :) ), но първо бих искала да разбера от къде ти е? Сама ли си я състави или инструктор, намери я в интернет или нещо друго?

Правиш прекалено много неща, някои от които спокойно могат да се премахнат. Малко е хаотична подредбата и неправилна (макар да е много относително какво е “правилно” за една тренировка).
Защо правиш кардиото преди тренировка?

Колко време общо си в залата (вкл кардиото)?
С какви тежести работиш - ако примерно правиш 4х10 на дадено упражнение, всяка серия с една и съща тежест ли е и колко повече повторения би могла да направиш от тези 10 -т.е. прекалено леко ли ти е или по-скоро не?

Разтварянето е абдуктор, а събирането е аддуктор. :)
Тягата е румънска.
Няма нужда да правиш дърпане на скрипец зад врат и вместо флайс - лежанка/лицеви.

Идеята е да се вместиш в 60 мин, да подбереш движения, които са предимно многоставни и със свободни тежести, и да не губиш време в изолирани, които в твоя случай не са нужни.

Добре си се ориентирала към тренировка за цялото тяло, но е достатъчно да правиш по 1-2 упражнения за големите мускулни групи и да си ходиш. :D
Или пък да заложиш на движения, които са комплексни и буквално тренировката ти да се състои от 4-5 упражнения общо.

Поздрави за сега, ще следя. :)

02.07.15
22:19

Амии сама и от нета . Аз що си мисле,, че е римска тягата, ама шом казваш вярвам :-D Ами приемам съвети не се сърдя разбира се . А относто тежестите по 3кг  ги правих днес . Засега ми идват по-тежички повече килца. Днеес не знам и аз какво ми хрумна да е повепе карсио ореди силовата, но явно късното ставане не ми се е отразило добре . Проблемни части са ми вътрешната страна на бедрата, паласки ,леко коремче и ръцете, там са ми най-очевадните мазнини . А храненето нищо не каз,, та явно е добре . Ами час и половина горе долу винаги съм в залата . А хаоса в тренировката е очевиден . Засега съм малко разпилян,, надявам се скоро да се събера .

Добре е да ти е тежичко, а не да ти е прекалено лекичко. :)
Разбира се, че с времето ще подобряваш всичко - стига да имаш желание.

Какво смяташ за клековете? :)

Храната на пръв прочит ми се вижда ок като вид, а що се отнася до количествата (и калории) - това ти преценяваш спрямо целите си.

03.07.15
10:08

Не съм против , но в зала не съм правила , а главно вкъщи . Иначе с храната се старая да съм в норма 1400 за сваляне по мои изчисления , та се старая да ям от полезните и добрите храни . Хляб не обичам и не ям , сладко също , газираното отдаавна не влиза вкъщи . Много не си падам по плодовете , банан след тренировка мога да ям и то пак е насила . Падам си мръвкарка :D Менюто за днес : З-2 яйца +2 с.л обезмаслена извара , вода , кафе . За обяд пилешко +салата , за вечеря пак ще е пиле . Междиннки може би с кис. мляко . Старая се да се храня през 2-3 часа , понеже след раждането метаболизма ми е аааааадски бавен , ама като застрелян охлюв . Та това е . Забравих да спомена , че пия течен Л-карнитин преди тренировка и така . :)

04.07.15
10:24

Днес 2ри ден МЦ , почти човек , ставане в 9 . Топла вода с лимон (уж помагало за засилване на метаболизма и с неродовния стомах ) ама  не виждам никакъв такъв резултат . 1 малък домат , 100 гр обезмаслена извара и 1 белтък . Кафенце , огромната ми чашка е заредена 500 мл вода . Днес ми е тренировъчен  ден , но като стана по-човек ще отида следобед . По принцип съм привърженик на сутрешните тренировки , но периода не ми го позволява в момента . Снощи малко поогелпих нещата след вечеря , хапнах половин купа супа след час и половина след приключване на вечерята , но бяхме в свеки , а нейните супи , е няма как да им устои човек . От сладоледа обаче се въздържах . После с приятели 1 бира и вкъщи завършихме с още 1 . Калпазански работи , ама и аз съм хора . А и вчера не се броя за човек мнгоо , защото бях пълен дроб , който го боли всичко и навсякъде . Та поразрових се вчера измежду почивките от учебниците и си харесах ей тази програмка . Ще се радвам ако някой даде мнение за нея и дали е подходяща за мойта така или иначе стройна и прекрасна натура . http://www.bb-team.org/workout/1360_vtalyavashta-programa-za-izdrazhlivi(wasntme). После при свободно време пак ще се включа да дам отчет ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1