06.07.15
01:27
Здравейте,на 15 години съм,висок съм 183 и тежа 69.5-70 кг.Принципно още от малък си вися по лостовете,тази година (зимата) за пръв път тренирах във фитнес,хареса ми хубаво е.НО ето че дойде лятото и поради забързаното ежедневие нямам време за фитнес,ходя само на лостове през ден.
Програмата ми е следната
4х10 кофички с добавена тежест(всички упражнения са с добавена тежест,тя е 10кг )
3х8 набирания с широк раменен хват
3х8 набирания с подхват
след това правя още 4х10 кофи,само че на широката успоредка,за да влиза повече в гърдите
3х10 хоризонтални набирания
И накрая махам тежестите и завършвам с лицеви опори
3х30 с широк хват
3х30 с диамантен хват
3х30 с нормален хват.
Найстина доста изморителна тренировка и затова я правя през ден.
Относно храненето:нямам определен хранителен режим,гледам да ям главно ориз месо зеленчуци плодове риба картофи боб леща и гледам да избягавм храни като дюнери и т.н
И ето каква е целта ми:Искам да имам релефно тяло,с големи ръце(знам че звучи смешно)но искам да постигна така наречената плейбойска визия,примерно 73-74 талия и 100 гръдна обиколка и 37-38 ръка.
Дори ще сложа снимка на едно момче,на моята възраст,на чиято физика се възхищавам:
е това момче е на 15 и тренира само на лостове как се постига такава физика,толкова малка талия и в същото време толкова големи ръце.
Моят проблем е че винаги като почна да качвам в ръцете и талията дърпа ,въпреки че не ям мазни храни
Ще съм много благодарен ако ме посъветвате,или ако просто си кажете мненията
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 06.07.15 06:37.
06.07.15
01:30
ПС:на места,нарочно съм махнал препинателните знаци,защото не ми даваше да пусна темата,понеже била перпълнена с препинатлени знаци,надявам се все пак разчитате:)
плус това я писах от телефона и се извинявам за грешките
Първо прочетох “плебейска физика”, и си представих снимки на разни “хамали” и подобни с клек и тяга с по над 200 килограма :D .
Всеки има някакъв идеал за физика, но според не се обременявай с “фалшиви идоли” и не се стреми да приличаш на някого.
Искам да кажа, че тези снимки на фитнес моделите са доста подвеждащи.
Човешкото тяло не се развива само във визуален аспект. Преди всичко се стреми да развиеш и другите качества- правилно изпълнение на упражненията, увеличаване на силовата издръжливост, по- добра кондиция и тн.
06.07.15
21:53
Да знам,аз също целя да повиша силата и издръжливостта...и точно затова се кефя на този пич.
ТОй няма просто мускули,които нямат сила и за 10 набирания.
Аз го познавам,живеем в един град,и сме в един и същ комплекс и го виждам тук-там,така че тези снимки наистина са реални.
Въперки че не беше точен отговор,съветът ти е много добър,благодаря:)
Мнението беше редактирано от K Dimitrov на 06.07.15 21:54.
Не виждам нищо чак толкова невероято във физиката му. Като отидеш на стрийт фитнес площадка, 90% от момчетата изглеждат по този начин.
06.07.15
22:04
За талията - това е генетика.
Иначе пичът изглежда добре за годините си, с хубав ген е, кой знае дали не гърми разни неща, за да е сух (всеки може да си вземе препарати от аптека или квартален фитнес)
И това за плейбойска физика - ще има жени, които ще ти се изсмеят и ще ти кажат, че си прекалено малък и кльощав за тях, други не.
Даже за много жени това момче ще е прекалено хилаво.
И жени с мускули не се свалят.
защо трябва да приличаш на него ,приличай на себе си .Пък не знам какво е толкова хубаво на тънката мъжка талия някак си не стои мъжествено не знам ...А защо не го питаш как тренира?
07.07.15
04:17
Като го видях и се сетих за онези “живи барбита”, които носят корсети, вадят си ребра и т.н, за да имат тънка талия.
Според мен това е ген, можеш да направиш неговия гръб, но талията ти едва ли ще стане толкова тънка. Щом виждаш момчето го попитай, вероятно взима и някакви добавки.
Моята талия се омазнява много лесно, ако и при теб е така планирай по-добре хранителният си режим. Много е трудно да се качи чиста ММ, без омазняване. Желая ти успех!
07.07.15
10:17
Ами питал съм го,но нали знаеш.....типичния отговор’‘просто тренирам много,и не ям боклуци’‘
-а добавки взимаш ли?
-Не всичко ми е натурално
А колкото до момичетата,въобще не ми е цел да ги свалям с мускули,мога да го правя и без мускули :П
просто на мен ми харесва,искам да стана такъв или поне да наподобя това телосложение,защото аз се кефя на такъв тип тяло....не ме интерисува какво мислят останалите за мен,все пак важно е аз да се харесвам ,нали ?:)
Иначе знам че на повечето от вас не ви се нрави такава физика,защото с такъв тип тяло едва ли ще има сила равна на трениращите във фитнеса,които не им пука за рамера на талията,а гледат главно да качват ММ и сила.
А колкото до пичагата...и аз мисля че взима някви добавки,много ми е странно как така качва маса в ръце и в гърба,а талията му стой все така малка.Иначе в краката е доста зле(както 80% от лостаджийте)
07.07.15
10:29
Много хубаво момче на снимката. Аз харесвам такава фигура(е ако имаше и здрави бедра, ма кой ме пита). Виждала съм доста мъже с такава телесна конструкция-талията е “ген” и много стриктно хранене. Ако нямаш такъв тип тяло, няма да стане. Тренирай и развивай себе си - не само физически ;)
Тънката талия е въпрос на нисък % мазнини, т.е., момчето просто не омазнява, докато качва мускули.
А дали взима добавки или не е все тая, тъй като ефекта от тях е почти нулев. Освен ако не са от специалните :D
казано от Петко К на 07.07.15, 10:58:
Тънката талия е въпрос на нисък % мазнини, т.е., момчето просто не омазнява, докато качва мускули.
Петко, тук изобщо не съм съгласен с теб. Тънката талия е въпрос на структура и никой не може да я промени. Ако имаш широка талия, колкото и ниски мазнини да докараш, пак няма да я направиш тънка. Виж обратното е възможно. :)
Ето примери в картинки, за да илюстрирам разлината - Арнолд е пример за човек с генетично широка талия. Другото момче пък е с кръстче като осичка, без да е с кой знае колко по-малко мазнини.
07.07.15
13:07
Аз мисля,че талията зависи от поцента мазнини.
Мисля че това което е генетично са кокалите на ханша,ако са ти много широки няма как да ги стесниш
Може би ,това момче което си показал на първата снимка,не е с чак-толкова слаба талия,може би просто има широк ханш и в комбинация с ниския процент подкожни мазнини се получава този визуален ефект,че талията е много малка.
Пона аз така смятам,ако греша ме поправете
07.07.15
13:22
казано от K Dimitrov на 07.07.15, 13:07:
Аз мисля,че талията зависи от поцента мазнини.
Мисля че това което е генетично са кокалите на ханша,ако са ти много широки няма как да ги стесниш
Може би ,това момче което си показал на първата снимка,не е с чак-толкова слаба талия,може би просто има широк ханш и в комбинация с ниския процент подкожни мазнини се получава този визуален ефект,че талията е много малка.
Пона аз така смятам,ако греша ме поправете
Сам си противоречиш. :)
07.07.15
13:26
Мене ако питате - тука и чекиите имат значение. Все пак плейбойската физика неминуемо е свързана и с маструбацията :D
08.07.15
00:31
казано от James Hinks на 07.07.15, 13:26:
Мене ако питате - тука и чекиите имат значение. Все пак плейбойската физика неминуемо е свързана и с маструбацията :D
Този коментар чаках, за да ми оправи деня... :D
Иначе, Боби, аз не съм съгласен с тебе. Малкия ханш е ген заради костната структура, малката талия е комбинация от нисък процент мазнини и относително малка мускулна маса в тази област. Ако извадиш косите коремни на Арни и на момчето от другата снимка, представяш ли си каква ще е разликата? Чисто количествено... С това, мисля, отговарям и на въпроса на темата.
Разликата ще е 7 см. :) Поне ако са верни данните, талията на Арнолд е била 33 инча (83 см.) а на Джеф е 30 инча (76 см.). Разликата обаче е минимум 15 кг. мускули в полза на Арнолд. Разбира се, мускулите около талията също подлежат на хипертрофия, така че от това може да се качи обиколката, но разликата няма да е повече от няколко см. спрямо не толкова развити мускули.
На мен толкова тънка талия определено не ми изглежда мъжествено, губи се пауър визията, не излъчва същата сила :) Говоря за този до Арнолд, а лостаджийчето от първия пост изобщо не го причислявам към мъжете :)
Мнението беше редактирано от Станимир на 09.07.15 13:48.
09.07.15
23:21
Ето още една снимка,тък вече е изчистил и целия е във вени
Излгежда ужасно. Държа да подчертая, че това по никой женски стандарт не е плейбойска визия, пък ти ако държиш - върви в тази посока. :D
09.07.15
23:40
Ей момчета, я се стегнете. Яжте и тренирайте като мъже ! Пуснете си Pumping Iron и се надъхайте . Тия недохраненяци да не ги виждам повече :D
09.07.15
23:56
Може и да не врявате,но това момче вдига 100кг от лежанка ,а не ходи на фитнес....на лостове няма смисъл да изброявам какво може
казано от K Dimitrov на 09.07.15, 23:56:
Може и да не врявате,но това момче вдига 100кг от лежанка ,а не ходи на фитнес....на лостове няма смисъл да изброявам какво може
В последния си формат на социално слаб етиопски студент или на първите снимки, където има остатъци от кръв в синтетичния тестостерон?
Мнението беше редактирано от Boby_ на 10.07.15 00:13.
10.07.15
00:11
пичове,не е толкова слаб,сега видях във фб си е написал мерките
175 см и 70кг
38 ръка
10.07.15
01:16
Bitch, please ! Предпочитам Шабан Шаулич и Южни ветар
10.07.15
15:50
казано от K Dimitrov на 09.07.15, 23:21:
Ето още една снимка,тък вече е изчистил и целия е във вени
Да, изчистил се е и от малкото мускули, които се виждаха на предните снимки :)
казано от K Dimitrov на 09.07.15, 23:56:
100 килограма от лег за постижение ли минават вече ???
казано от K Dimitrov на 10.07.15, 00:11:
пичове,не е толкова слаб,сега видях във фб си е написал мерките
175 см и 70кг
38 ръка
Завидни мерки, доста тренирани момичета ги докарват и по-добри ;)
175см 80кг 35 ръка и ако се наложи ще се напъна и ще ги бутна тия 100кг от лег класирам ли се за плейбойската визия
10.07.15
16:41
Освен да обединим тази тема с “Всичко за хомосексуализма” ...
10.07.15
17:06
Ееее, на мен ми харесва момчето, пък. Само лошото е, че е непълнолетен - ще ме съдят за блудство и съм два пъти по-дебела от него, чак ме е срам. ;)
100 кила лежанка са си 100 кила лежанка, много моля. Браво на детето. Моят трибоец 6 години напъва да ги бутне на състезание, чак миналата успя със зор.
10.07.15
17:27
казано от Queen Cobra на 10.07.15, 17:06:
Ееее, на мен ми харесва момчето, пък. Само лошото е, че е непълнолетен - ще ме съдят за блудство и съм два пъти по-дебела от него, чак ме е срам. ;)
100 кила лежанка са си 100 кила лежанка, много моля. Браво на детето. Моят трибоец 6 години напъва да ги бутне на състезание, чак миналата успя със зор.
Поне едно г/д свястно мнение !
А колкото до останалите...това ми е първата тема тук в този форум,гледал съм много статий.Как да ви кажа.....очаквах в този сайт да намеря свястни отговори ,а не някакви шегички.
Преди да почнете сега да ме нареждате,върнете се към заглавието на темата и вижте какво пише:’‘как се постига тази физика бля бля бля” никъде не съм писал”какво ви е мнението за тази физика бля бля бля”
А сега погледнете отговорите,има ли и един смислен отговор ,който да отговаря на върпоса.....точно така НЕ НЯМА.
А колкото до потребителите който писаха че едва ли не 100кг са нищо от лег,че ако дигаме 100кг от лег занчи сме плейбой и т.н,сега ще обесня защо го казах:
-Всички само повтаряте колко бил слаб тоя пич,и как едва ли не бил като някъв недохранен африканец,някой ако не го познава и ако не му е виждал снимките,съдейки по това което казвате вие,ще си помисли че този човек едва има сили да ходи ....а не е така !
-Колкото до 100-те кг......ами кво да ви кажа пичове,за един 16 годишен който тренира само лостове и е с лично тегло от 65-70кг ,100кг лежанка са си цяло постижение.За някой който си блъска редовно във фитнеса и е 110-120 кг лично тегло,естествено че 100кг са като перце за тях.
Надявах се да получа отговори от рода на : какъв хранителен режим се пази,за подобна физика,колко пъти и какви са тренировите през седмиците и т.н(не получих нито един такъв отговор)
Ще изчакам още 2-3 дни и ако няма нито един смислен отговор,по-добре да се локва тая тема,нищо полезно от нея неможе да се извлече,освен малкия ‘’спор’‘(слагам го в кавички,защото от него имаше полза и разбрах как стоят нещата с талията) между Петко и Бобито
Лек ден,надявам се обидени да няма
Мнението беше редактирано от K Dimitrov на 10.07.15 17:28.
10.07.15
17:31
Консумирай около 1500 калории на ден и ще стане. Към 300-400 грама месо, 100 грама ориз, 100 грама ядки. Не повече.
Гълтай 4-5 литра вода и си готов.
Някакво кардио + силови тренировки и би трябвало да стане.
10.07.15
17:49
Талията е ген, да. Съотношението ханш- талия да. Съотношението гръб-талия- не, то се променя в зависимост от мускулната маса. Тренирай за разширяване на горната част на тялото - наблягайки на разширяване на гръбен мускул (а не за плътност), пекторалиси, средно рамо, ръце. Много ясно, че и корема трябва да е на първо място като приоритет. За да имаш и сила и балансираност - избери трите базови упражнения клек, лег и мъртва тяга, които да изградят основната мускулна маса и ги тренирай поне веднъж в седмицата, а в останалото експериментирай.
Това е моят съвет.
Нисковъглехидратна диета е най-подходяща, за да стигнеш нужния % мазнини. И да, някакво кардио, най-добре интензивно. Ако не си “природно” слаб - т.е. ектоморф с леки кости и малки стави, ще ти струва много усилия и може би напразни. Много вода, фибри, зеленчуци. Без алкохол, ако може :)
10.07.15
17:55
благодаря ви за отговорите,по-късно ще постна 1 моя снимка,за да добиете представа.
ПС:ектоморф съм
10.07.15
20:32
казано от Queen Cobra на 10.07.15, 17:06:
Щом има 14, не е страшно :P
казано от K Dimitrov на 10.07.15, 17:27:
А колкото до останалите...това ми е първата тема тук в този форум,гледал съм много статий.Как да ви кажа.....очаквах в този сайт да намеря свястни отговори ,а не някакви шегички.
Какъвто въпроса, такива и отговорите. Какво си очаквал - някаква секретна, изготвена специално за теб програма за тренировки и диета, или какво?
Няма точно определена програма за целта. Тренираш сериозно, храниш се добре, стремиш се да прогресираш и се запасяваш с търпение. Това е начина. И недей да се сравняваш с другите. Никога няма да си точно като някой от моделите ти за подражание, защото не сте с еднакъв ген. Може двама души да тренирате абсолютно еднакво, по една програма, с еднаква диета и даже да взимате еднакви препарати и накрая и двамата ще изглеждате различно.
казано от Тедо Димитров на 10.07.15, 17:31:
Консумирай около 1500 калории на ден и ще стане. Към 300-400 грама месо, 100 грама ориз, 100 грама ядки. Не повече.
Гълтай 4-5 литра вода и си готов.
Някакво кардио + силови тренировки и би трябвало да стане.
Кое ще стане? Ще качи необходимите му мускули, или ще загуби и малкото, които има? Т.е., ще стане още слаб и по-хърбав и ще му падне тестостерона? И дали излишните мазнини са му проблема при 70 кг./186 см., че да се подлага на подобна нискокалорична диета?
казано от Queen Cobra на 10.07.15, 17:49:
Тренирай за разширяване на горната част на тялото - наблягайки на разширяване на гръбен мускул (а не за плътност), пекторалиси, средно рамо, ръце.
Ако още от сега почне да я мисли ширината и плътността, както и да се тревожи за отделни мускулни групи, до никъде няма да я докара.
Много ясно, че и корема трябва да е на първо място като приоритет.
Изобщо не е ясно. Корема не трябва да му е приоритет в близките години. Поне докато не качи достатъчно мускулна маса и не се развие физически. Безкрайните тренировки за преса само ще го отвличат от важните неща и няма да му донесат нищо.
За да имаш и сила и балансираност - избери трите базови упражнения клек, лег и мъртва тяга, които да изградят основната мускулна маса и ги тренирай поне веднъж в седмицата, а в останалото експериментирай.
За балансираност (каквото и да значи това) ще трябва да наблегне на повече от тези три движения. Всъщност, ако не е трибоец, може да не ги прави изобщо и пак да изгради желаната физика и да си е балансиран от всякъде.
Нисковъглехидратна диета е най-подходяща, за да стигнеш нужния % мазнини.
Не, нисковъглехидратната диета не е най-подходящата. И защо реши, че % мазнини са му проблема на физиката?
И да, някакво кардио, най-добре интензивно.
Без кардио не става ли? Или пък с нискоинтензивно такова?
Ако не си “природно” слаб - т.е. ектоморф с леки кости и малки стави, ще ти струва много усилия и може би напразни.
Наистина ще са напразни, ако почне да ви слуша.
Поставяте коня пред каруцата - диети и релеф се правят, едва след като човек има някакво, поне средно мускулно развитие. Сега ако почне да сваля още, ще стане просто хилав и слаб и няма да има желаната физика.
Мнението беше редактирано от Петко К на 10.07.15 21:49.
10.07.15
22:12
Петко К ,балгодаря за отговора,надявам се да си прав,защото така като стане спор ,незнам на кой да вярвам..нов съм във форума и незнам кой от кой е по-компетентен.
Аз съм слаб,но някак си ,хем съм слаб,хем имам повече мазнини от пичагата на снимката
Може и странно да ви прозвучи,ама хем съм по-слаб в ръцете,шираната на гърба и гърдите,и хем съм с по-мазен корем....смисъл нямам бирено коремче или нещо от сорта,имам си плочки,като стегна корема и излизат 4 полчки г/д добре изразени,ама не като тоя,да му стоят изпъкнали,дори когато не ги е стегнал.Ясно ми е ,че това е заради нисък процент на подкожните мазнини.Аз точно заради това не искам да правя някакви режими за сваляне ,защото да кажем че изчистя много в корема и направя 6 плочки(примерно) ,ще загубя много маса от другите крайници.
Възхищавам се на тоя пич,защото въпреки ,че е с толкова нисък % подкожни мазнини,има големи ръце(големи ръце за неговите кг и % мазнини)
и както казах при първа възможност ще пусна снимка,за да видите и да прецените.
Аз си мисля,че ръцете му са толкова големи на толкова нисък процент мазнини,заради дълги мускули-бицепс и трицепс(нз дали ме разбрахте)
Нз аз все още съм новак в сферата на фитнеса,така че ще се радвам на съвети
10.07.15
22:20
казано от Петко К на 10.07.15, 21:46:
казано от K Dimitrov на 10.07.15, 17:27:
Какъвто въпроса, такива и отговорите. Какво си очаквал - някаква секретна, изготвена специално за теб програма за тренировки и диета, или какво?
Няма точно определена програма за целта. Тренираш сериозно, храниш се добре, стремиш се да прогресираш и се запасяваш с търпение. Това е начина. И недей да се сравняваш с другите. Никога няма да си точно като някой от моделите ти за подражание, защото не сте с еднакъв ген. Може двама души да тренирате абсолютно еднакво, по една програма, с еднаква диета и даже да взимате еднакви препарати и накрая и двамата ще изглеждате различно.
Да с това съм наясно,знам че формата на мускулите е генетично заложена и зависи от залавни места и т.н
Знам и за видовете тела-ектоморф,мезоморф,ендоморф,също така знам че много рядко се срещата чисти представители на някой от трите,в повечето слчай са смесени.
Но аз съм ектоморф,момчето на снимката е ектоморф,не питах:как да направя абсолютно същия бицепс като него?,знам че зависи от залавните места,дали че къс ,дълъг и т.н
просто и двамата сме ектоморфи,само дето аз нямам толкова ММ като него.
Затова мисълта ми е ,как да кача най-вече в ръцете,рамената,гърба ......като същевременнто с това да не покачвам см в талията или ако покачвам ,да са възможно най-малко.
С две думи,как да кача възможно най-най чиста мускулна маса,без добавки.Имам огромно търпение не бързам за никаде,готов съм ако трябва на година да качвам по 1 кг мусклна маса,но да е чиста,вместо да се хваля,че съм качил 10 кг и от 70 съм станал 80кг
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 10.07.15 22:52.
10.07.15
23:43
казано от K Dimitrov на 10.07.15, 22:20:
...само дето аз нямам толкова ММ като него...
Ей ти отговора на въпроса.