20.07.15
21:26
Здравейте, момчета. :) (beer)
Като за начало, до вкъщи има един лост, и от близо 3 месеца , ходя сериозно. Правя набирания нормални, широк хват, тесен, силово набиране, подхват и т.н. Имам проблем, че ходя всеки ден и не си давам почивка. Освен лоста, направил съм си една щанга, с 2 гуми, общо тегло близо 16-17 кг. Мисля да увелича тежестта с още толкова и да стане 32 кг. Та, въпроса ми е : Има ли начин да ми кажете какви упражнения мога да правя с щангата, колко пъти седмично, кога да почивам и т.н. Много ще се радвам да ми помогнете, поздрави! :)
Включи коремни възлизания и лицеви опори. Ако намериш и успоредка покрай лоста ще си много голям късметлия.
Относно щангата: Можеш да правиш всичко с нея, въпреки че ще ти е лека за някои движения. Под всичко имам предвид раменна преса, клек във всичките му разновидности, тяга, високо изтегляне, обръщане и изтласкване, изхвърляне (последните две ако гумите се въртят, иначе ще е трудно), гребане, бицепсово сгъване, френско разгъване за трицепс.
Ходенето на лоста всеки ден не е проблем, ако успяваш да възстановиш. Все пак не е лошо то време на време да се почива, така че ще те посъветвам да слушаш сигналите на тялото си и когато се чувстваш изморен да почиваш.
Мнението беше редактирано от Маданеца на 21.07.15 08:05.
21.07.15
15:01
Здравей, братле. :) За жалост нямам успоредка... Коремното преди го правех, но сега не, защото не виждам за какво служи. Ще прегледам упражненията, които ми каза с щангата. Не чувствам умора, но ще почивам 1-2 дена. :)
Мнението беше редактирано от Marian Ivanov на 21.07.15 15:01.
21.07.15
15:40
Сега остава да си направя нещо като програмата на самите упражнения, колко серии, повторения и т.н. Само, че примерно днес тренирам трицепс. Чувал съм, че една такава тренировка трябва да включва 2-3 упражнения. ?
Няма как да се изморяваш от тренировка за трицепс, която е направена на лост за набиране ;)
А сега сериозно:
Струва ми се крайно неподходящо да имаш изолирана тенировка за трицепс или която и да е друга мускулна група при положение, че разполагаш с лост за набиране и щанга с гуми.
Съветвам те да не залиташ по сплитове. Тренирай кръгово, като се стреми тренировката ти да е за цялото тяло. Предвид факта, че не разполагаш с много опции за тежести и упражнения, мисля че кръговите тренировки с базови движения ще са ти от най-голяма полза и ще можеш да извлечеш максимума от условията. Естествено всичко зависи от целите ти, но мисля че е по-добре да заложиш на кръговите трнировки за цялото тяло вместо сплит с една или две мускулни групи на ден.
Прочети тази статия :
http://www.bb-team.org/articles/5026_sila-navyn
Много е полезна.
22.07.15
15:20
Искаш да кажеш, без програма. Примерно правя 2-3 серии за бицепс, след това за рамо и така. Само за крака ще е отделен ден. Някой, ако пита за храненето. Нямам средства за да спазвам режим, а и не ми се иска от вътре. Просто имам 2 проблема. Че ям сладко, и пия (дерби) кола. Иначе се храня с домати, краставици, пилешко ( доста често), домашно сирене, ориз и т.н. Просто обичайното.
Искам да кажа с програма, но без разделяне на мускулните групи.
Примерна тренировка, в която упражненията се изпълняват последователно без почивка между тях. Започваш от 1 и продължаваш до 6 - това е една серия или по-правилно кръг. След това повтаряш, потретваш и т.н.
1.Тяга
2. Раменна преса
3. Клек/подскоци
4. Набиране
5. Коремни преси.
6 Бърпи/лицеви опори;
Втори пример за кръгоа тренировка
1. Спринт;
2. Набирания до отказ;
3. Спринт;
4. Лицеви опори до отказ
5. Спринт;
6 Раменна преса до отказ;
7. Спринт;
8. Коремни преси до отказ;
Има доста теми за кръговите тренировки. Разгледай раздела с тренировъчни програми и взаимствай идеи. Има и много интересни статии, като тази, която вече ти посочих, но ще трябва да ги прочетеш.
23.07.15
21:17
Правих днес гребане, лежанка за трицепс, за гърди, и преса... И много яко се напомпах. :D