Фитнес гривна - Fitbit Charge HR

Т. Тодорова

26.07.15
14:04

Дзак :)

Аз изведнъж се оказах със сума, достатъчна, за да си закупя Fitbit Charge HR, за който се тръшкам от няколко месеца.

Хубаво, ама сега, когато вече мога да я взема, започвам да се чудя - трябва ли ми наистина?

Има доста функции, мери пулс, изглежда полезна като цяло, пък и е красива. Но това е, което мисля аз, без да имам реален опит и информация, различна от тази, която съм намерила в браузъра.

Използвате ли такива гривни и каква потребителска оценка бихте поставили?
Доколко са ви полезни и струва ли си инвестицията?
Нужна ли ми е екстрата с вградения пулсомер?
Дали пък да не взема един прост Vivofit за половината пари?

Благодаря! :)

Темата беше редактирана от Т. Тодорова на 26.07.15 14:05.

26.07.15
14:55

Има и по-евтини варианти.

Става дума за друг модел, но имаме клиенти, които посредством такава гривна успяха да променят степента си на движение. Става дума основно за начинаещи, които имат по-скоро заседнал живот.

Ако си активна персона и дадените метрики няма да помогнат осезаемо за промяна на нещо в ежедневието ти - не ти е нужна. В противен случай - особено ако бориш дълги часове в седнало състояние, е полезен гъдел.

казано от Петър на 26.07.15, 14:55:

Има и по-евтини варианти.

Китайците всичко ще имитират, но аз лично пластмаса / гума от неясен източник не бих си слагал по ръцете. Алергичните реакции не са рядкост.

Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 26.07.15 16:01.

26.07.15
16:17

Митака има много право.
От друга страна, понеже търсиш мнения - аз не водя заседнал начин и нямам нужда от нещо, което да ме подтиква и прилъгва да се движа. И аз ламтях много за гривна, и ламтежът ми беше удовлетворен, като, благодарение на любимия ми съпруг, се сдобих с този красавец. Имам предвид, че не се кефиш на обличането в пулсомер, затова само ще дам мнение за такъв тип продукт по принцип, спрямо ползата му в моето ежедневие. Е - много ме кефи! Първо трябва да отбележа, че никак не употребявам пълната му функционалност, но ще поправя това скоро. Обаче - супер полезна ми е в тренировките, следенето на пулса определено ми помага за една адекватна почивка. В тренировките ми е от полза, че мога да сравнявам начина, по който вдигам пулса при различните упражнения, както и да сравнявам различните дни как вдигам пулс, т.е. да сис ледя адптацията и прогреса. Отделно - абе кефи ме да си следя изгорените калории, а крачките пък правят нещата забавни и зарибяващи. Като цяло може да се възприеме като лиготия, не е нещо, без което не можеш да живееш, но за мен лично определено има доста ползи както за един обездвижен човек, който търси начин да се подтиква да се движи, така и за човек със значителна физическа активност, определено е добър помощник.

Т. Тодорова

26.07.15
19:22

А как стои на ръката Гарминът? Не е ли много тумбест и груб?

Сега гледам Вивофит 2 и може би ще се спра на него, но се чудя дали няма да ми е грозен на изтънчената китка :D

Красиво стои - аз съм виждала на Игличето. :)

26.07.15
20:02

Еее, въпрос на вкус е, на мен адски ми харесва. Не мога да преценя дали е тумбесто, ако е тумбесто, значи просто може да обичам тумбести нещааа (sun)

26.07.15
23:16

Силно препоръчвам Xiaomi Band-а, който е $15-$20.
Точно защото не е скъп, реномирана компания (40 милиарда долара оценка).
Мина ми мерака точно за две седмици.

Проблема е че голяма част от функциите на тези гривни се заменя ефективно от телефона.

А истински пулсомер който се слага на гърдите си е незаменим. Препоръчвам Polar H7 Bluetooth - който няма нужда от гривна, а се връзва към телефона.

Имайте в предвид че оптичните пулсомери са неточни, точно в момента в който трябва да са - при активност. ;)

Т. Тодорова

27.07.15
10:14

Май се спрях на ВивоФит 2 - заради по-добрата цена, по-добрия пулсомер и възможността да ми е шаренко :)))

27.07.15
11:08

Да се включа и аз. Миналата година към края ми влезе идеята за гривна и четох ли четох ревюта- гледах клипове и прочие и реших, че е глезотия и не ми трябва. Да обаче си ме човъркаше и в един момент реших да си начеша крастата. Взех си Вивофит- супер доволен съм от джаджата, дори без пулсомера- от декември не съм свалял гармина. Много ми харесва статистиката за съня- полезна ми е. Също ми е важен и крачкомера, защото понякога имам по 12-14 часа пред компютър и се заседявам много. като има числена стойност някаква на края на деня се мотивирам да стигам някакъв минимум от брой крачки- съответно си измислям някакви по-заобиколни маршрути, за да събера някоя друга крачка :D Звучи глупаво, но в крайна сметка се движа повече. Дали е есенциална гривната- ми съвсем не е- може и без не яда се постигат резултати и прочие, но пък от друга страна, ако си решила и го мислиш много време си вземи. не винаги всичко което правим трябва да е напълно/или въобще/ логически обосновано, въпреки че дискутираме продукт, който има и полезни свойства, така че не може да се каже, че е просто глезонтия без никакви свойства.

Т. Тодорова

27.07.15
14:25

Ами да, азимам апликейшън на телефона, само педометър - ужасна краста е! Откакто го сложих, щъкам сигурно тройно повече :)

Само никъде не мога да видя дали Вивото показва колко е часът?

27.07.15
14:42

казано от Т. Тодорова на 27.07.15, 14:25:

Ами да, азимам апликейшън на телефона, само педометър - ужасна краста е! Откакто го сложих, щъкам сигурно тройно повече :)

Само никъде не мога да видя дали Вивото показва колко е часът?

показва да- час и дата :D

Аз сега видях 2ката- тя е много шукарна- има таймер, подсветка, по-як дизайн, по-хубава закопчалка- май ще ъпгрейдвам :D

Ето и едно малко непопулярно мнение, преминаващо през целия хайп. Имах и вивосмарт и фитбит. Омръзнаха ми точно за една седмица и двете (не по едно и също време, не съм чак толкова хахо). Ще се чудиш после как да я продаваш. Но пък няма да мирясаш докато не си купиш. Купи си, за да ти омръзне.

Т. Тодорова

29.07.15
00:54

Купих си VivoSmart, черен :)

Малко по-нататък ще взема и пулсомер.

Благодаря, че писахте! :*

16.02.17
16:08

Да използвам темата на колегата, за да не пускам нова.
Винаги са ми представлявали интерес такива гривни и часовници.
Има такива с и без пулсомер, като тези с пулсомера са доста по-скъпи и за момента не бих инвестирал подобна сума в тях.
Въпроса ми е за гривните без пулсомер, като за пример ще дам тази на Razer. Мери там някакви щуротии, но на мен са ми важни калориите. Въпроса е има ли как да отчете приблизително точно разхода на калории, без пулсомер?

Поздрави.

16.02.17
16:21

Освен от броя крачки (използва подобен сензор, който го има и във всеки смартфон) няма как иначе да ти мери калории. Ако искаш да мериш калории ти трябва такъв, който мери пулса.

16.02.17
16:46

И аз така си мислех, но все пак реших да потърся мнение...

Т. Тодорова

26.04.17
09:28

Купих си  Vivosmart, доскуча ми и го продадох. 😁
Сега планирам Vivosmart HR - изглежда много добре и се намира на достъпни цени в някои чужди онлайн платформи. 🙂

26.04.17
11:32

“Часовници”....четох,четох-ами ,че те нещо което не знаеш ,показват ли?

Т. Тодорова

26.04.17
13:47

Затова го и продадох - телефонът ми върши същата работа. 🙂

26.04.17
17:02

казано от Т. Тодорова на 26.04.17, 13:47:

телефонът ми върши същата работа.

Не и когато слушалката е над 6 инча, пробвах с разни арм-бандове, но се оказа, че китайските ръчички не отговарят на моите габарити и нещата не се получават. Миналата година, започнах да търся часовник, който да покрива нуждите ми - вграден пулсомер, mp3 плеър, достатъчно памет, bluetooth, GPS и не на последно място, да умее да оцелява в морска вода, понеже съчетавам сутрешния крос с плуване, като всичко това трябва да функционира без зависимост от телефона. Единствения часовник, който покриваше всичките ми изисквания по онова време, беше TomTom Spark, music+cardio edition. Единствената забележка, е сравнително слабия Bluetooth, но в комбинация с слушалки TomTom, няма ядове. В по-новата версия, вероятно този проблем е решен.

12.12.17
15:37

Аз използвам Vivoactive 3 и съм доволен, дори ми брои повторенията с тежестите и ме води през цялата тренировка. Има възможност да се качат цели тренировъчни планове.
Планирал съм следващото да е нещо по про, Fenix 5/Forerunner 935 или Polar като излезе новата про серия, че старата вече малко изостава.

Аз се чудех дали да си я взема, но от твоето мнение мога да заключа, че си заслужава!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1