12.01.06
02:58
Здравейте! Аз съм момиче на 14 години и съм 1.65 висока, 56 кг. Аммм не ме притеснява толкова теглото, колкото формата на дупето :oops: Правя Напади(без тежести)-40 броя (без почивки) и клякане-20 броя (пак без почивки естествено :lol: ) всяка вечер и така от над 1 седмица. Ако продължавам така докога мога да го “повдигна” това дупе... долу-горе. Малко смешно може да ви се стори описанието ми, но искам 2 см по-нагоре да иде :roll: :oops:
Ако знаете и нещо по-ефективно за дупе. Само да не е на фитнес, защото няма време... Давайте колкото съвети знаете... А нещо по-специално трябва ли да ям? :roll:
Благодаря! :wink:
Ако въпросните ги правиш с тежести ще има стягащ ефект. Без тежести ще трябва да правиш няколко пъти по 20 и по 40 и много скоро след това няма да има никакъв ефект, защото натоварването няма да ти е достатъчно.
Иначе за крака и дупе по-хубаво от клек, напади и мъртва тяга няма
най-доброто упр. за женското дупе и бедрата е клякане с щанга - просто има невероятен ефект стреми се към бавното и правилно изпълнение
Момичето все пак е на 14 години недейте да го плашите с тия клекове и мъртва тяга,а и каза,че не иска да ходи в зала.Fanta мисля,че правилно си се ориентирала към нападите,но наистина ще е по-добре да прибавиш някаква тежест(да не е голяма),така че да правиш не повече от 10-12 повторения.
п.п А и не очаквай за една седмица да видиш някакви промени!
[quote author=“Ryu”]Момичето все пак е на 14 години недейте да го плашите с тия клекове и мъртва тяга,а и каза,че не иска да ходи в зала.
Може да кляка и да прави напади и с дъмбели. Плието с тежест също е добър вариант.
вижте не се страхувайте да тренирате може и в къщи ,но без тренировка няма да стане нищо - най-добре е клек с щанга на рамене заради специфичността на изпълнение това само да се кляка не е подходящо то не развива добре дупето.
[quote author=“vesi”][quote author=“Ryu”]Момичето все пак е на 14 години недейте да го плашите с тия клекове и мъртва тяга,а и каза,че не иска да ходи в зала.
Може да кляка и да прави напади и с дъмбели. Плието с тежест също е добър вариант.
И една още по-добра домашна тренировка:
http://www.bb-team.org/women/000618.php
аз като четох описанията на упражненията, пък и мненията тук там из форума останах с впечатлението, че от клека с щанга ще ми порастне дупето ?! Не знам и аз вече какво да мисля, а ми се ще и аз да направя нещо по въпроса...Какво все пак ще кажете като окончателен вариант :?:
Иначе аз ти препоръчвам да си правиш и едно друго упражнение- лягаш по гръб на земята, сгъваш краката в колената и започваш да повдигаш таза бавно.Като стигнеш най-горната точка на повдигане- задържаш примерно 4-5 сек. и после се връщаш на начална позиция но без да се отпускаш. Ако това го правиш всеки ден ще има ефект. Аз правя 3 серии по 50 повторения.....
15.01.06
01:45
Благодаря ви на всички за отговорите. :D
А дали става с 2 гирички по 1,5 кг? :roll:
И още един въпрос. Ако правя по доста упражнения на ден да кажем...1 час да отделя само за дупето... до колко време ще се получи резултат...долу горе. Примерно до 5 месеца? :roll: