Дали?

FA

12.01.06
02:58

Здравейте! Аз съм момиче на 14 години и съм 1.65 висока, 56 кг. Аммм не ме притеснява толкова теглото, колкото формата на дупето  :oops:  Правя Напади(без тежести)-40 броя (без почивки) и клякане-20 броя (пак без почивки естествено  :lol:  ) всяка вечер и така от над 1 седмица. Ако продължавам така докога мога да го “повдигна” това дупе... долу-горе. Малко смешно може да ви се стори описанието ми, но искам 2 см по-нагоре да иде :roll:  :oops: 
Ако знаете и нещо по-ефективно за дупе. Само да не е на фитнес, защото няма време... Давайте колкото съвети знаете... А нещо по-специално трябва ли да ям? :roll:


Благодаря! :wink:

12.01.06
11:08

Ако въпросните ги правиш с тежести ще има стягащ ефект. Без тежести ще трябва да правиш няколко пъти по 20 и по 40 и много скоро след това няма да има никакъв ефект, защото натоварването няма да ти е достатъчно.
Иначе за крака и дупе по-хубаво от клек, напади и мъртва тяга няма

12.01.06
12:02

най-доброто упр. за женското дупе и бедрата  е клякане с щанга - просто има невероятен ефект стреми се към бавното и правилно изпълнение

12.01.06
21:00

Момичето все пак е на 14 години недейте да го плашите с тия клекове и мъртва тяга,а и каза,че не иска да ходи в зала.Fanta мисля,че правилно си се ориентирала към нападите,но наистина ще е по-добре да прибавиш някаква тежест(да не е голяма),така че да правиш не повече от 10-12 повторения.

п.п А и не очаквай за една седмица да видиш някакви промени!

13.01.06
14:19

[quote author=“Ryu”]Момичето все пак е на 14 години недейте да го плашите с тия клекове и мъртва тяга,а и каза,че не иска да ходи в зала.

Може да кляка и да прави напади и с дъмбели. Плието с тежест също е добър вариант.

една добра домашна тренировка

13.01.06
14:31

вижте не се страхувайте да тренирате може и в къщи ,но без тренировка няма да стане нищо - най-добре  е клек с щанга на рамене заради специфичността на изпълнение това само да се кляка не е подходящо то не развива добре дупето.

13.01.06
21:18

[quote author=“vesi”][quote author=“Ryu”]Момичето все пак е на 14 години недейте да го плашите с тия клекове и мъртва тяга,а и каза,че не иска да ходи в зала.

Може да кляка и да прави напади и с дъмбели. Плието с тежест също е добър вариант.

една добра домашна тренировка

И една още по-добра домашна тренировка:

http://www.bb-team.org/women/000618.php

14.01.06
18:21

аз като четох описанията на упражненията, пък и мненията тук там из форума останах с впечатлението, че от клека с щанга ще ми порастне дупето ?! Не знам и аз вече какво да мисля, а ми се ще и аз да направя нещо по въпроса...Какво все пак ще кажете като окончателен вариант :?:
Иначе аз ти препоръчвам да си правиш и едно друго упражнение- лягаш по гръб на земята, сгъваш краката в колената и започваш да повдигаш таза бавно.Като стигнеш най-горната точка на повдигане- задържаш примерно 4-5 сек. и после се връщаш на начална позиция но без да се отпускаш. Ако това го правиш всеки ден ще има ефект. Аз правя 3 серии по 50 повторения.....

FA

15.01.06
01:45

Благодаря ви на всички за отговорите. :D  
  А дали става с 2 гирички по 1,5 кг?  :roll: 
И още един въпрос. Ако правя по доста упражнения на ден да кажем...1 час да отделя само за дупето... до колко време ще се получи резултат...долу горе. Примерно до 5 месеца? :roll:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1