10.08.15
18:54
Днес за пръв път видях договор за отстъпване право на строеж от Изпълнителен комитет към общинския съвет по чл. 18 от ЗС от 1989 година. И уплаших човека , че му е нищожен договора, защото не е в нотариална форма :D :D Никога не е късно човек да стане за резил.
В крайна сметка пак не му свърши работа договора, щото човекът си строил, но “пропуснал” да впише имотите ... Колко мъка има на тоя свят ...
казано от Queen Cobra на 10.08.15, 15:22:
Майка ми има Мениеров синдром, световъртежи и шум в ушите. Надявам се да не съм ги унаследила. То не се лекува, а се поддържа , има само едно вещество, което влияе на вътрешното ухо бетахистин -бетасерк, вестибо и др.
Иначе разни подобряващи кръвообръщението- цинаризин, винпоцетин и подобни. Опитай със тях - те май са без рецепта, нямат странични ефекти и евтини. За съжаление относно прословутото гинко билоба няма сигурни доказателства, че подобрява мозъчното кръвообращение (независимо от рекламите).
Точно като майка ти съм - световъртеж и шум в ушите и така си живея поне от десет години. И понякога пия бетасерк, но не винаги помага. Но може да опитам с тези, които подобряват кръвообращението. Благодаря!
10.08.15
19:09
Тъй като тази година тя имаше сериозен пристъп- неколкоседмично бучене и световъртежи и много се уплаши, пратиха я на скенер - оказа се , че всичко е наред, няма тумори, които също са причина за тези симптоми, и намери доста добър доктор в София- д-р Боримир Фурнаджиев (кабинети “Ирис”)- не може да я излекува разбира се, но добре я изследва, предписа й правилна дозировка и така- мина й. Препоръчвам ти го, защото е изпитан :) На есен ще ходи пак. Първият преглед е скъп, вторият и третият са по-евтини, но мисля, че си струва. Виж назад в дневника съм описала.
10.08.15
19:48
Отново голямо чудене какво да правя, ентусиазирана съм, не се чувствам изморена от вчера. Все пак една женска тренировчица в графата :)
10.08
1. бърпита с лицева раменен хват 4х10
2. чуково сгъване + раменна преса успореден хват 4х10х(2х7,5кг)
3. скок колене към гърди (колкото мога де)4х10
4. избутване с раменен хват + френско разгъване от лег 4х10х(2х7.5кг)
5. повдигане на крака от лег 2х20 до поза свещ 2х10
6. повдигане на дъмбел с 2 ръце до вертикала 4х10х7,5кг
7. ренегадско гребане 4х15х7,5 кг за всяка страназ
8. разтваряне встрани с чийт 2х10 + 2х8 х(2х7,5кг)
9. скок колене към гърди (колкото мога) 4х10
10. хеликоптер с дъмбели 4х10х(2х7,5кг)
Движение за деня 4 км.
11.08.15
09:18
Радвам се ако съм помогнала. Може би имаш Мениероподобен синдром, защото истинският е тежко и инвалидизиращо заболяване. Всичко е индивидуално в случая - но ако искаш, опитай. Надявам се да не се разочароваш. Основното, което е казал доктора, е че това е доживотно и нелечимо, но се поддържа, стига да има здрави слухови клетки (власинки) в ушите и трябва да се преглежда от време на време.
Майка ми се вдигна на 400 км заради доктора (ходи и при още един във военна болница, но той няма необходимото оборудване - общо взето и двамата й изписаха едно и също- вестибо, цинаризин и билкови успокоителни - стресът е основният отключващ фактор при нея, мисля) Той е отоневролог, специално за тази болест, нямаме такъв в прованса.
Какво да ти кажа- жената има почти всички познати заболявания - мениероподобен синдром, хипертония, сърдечна недостатъчност със раздута сърдечна камера, тежко затлъстяване, базедова болест (засега затихнала), тежък климакс с кръвоизливи имаше, глаукома, отлепване на двете стъкловидни тела, мастна стеатоза на черния дроб, камъни в жлъчката, камъни в бъбреците, сериозно ошипяване на гръбнака, от по-леките - разширени вени, алергия към лекарства, прах, животни и ред други и сенна хрема, синузит, хронични възпаления, колит и раздразнени черва...
И тъй като не е пила, пушила, не е преяждала , не се е преработвала и въобще не разбирам как може да се увреди толкова.
Колкото и да е странно, няма признаци на диабет или преддиабетно състояние.
Като взема предвид и неблагоприятният факт, че баща ми се е споминал на 36 годишна възраст от инфаркт, май има голям шанс следващите 10-15 години да се гътна. :)
11.08.15
18:04
11.08
Сън:
ок. 21.00 - 22.00
23.00 - 6.30
Поспах привечер, после ми стана гузно да проспивам вечерта, зачетох се и малко се накъсаха нещата, но бива :) Събудих се след 6 и се повъргалях в леглото-най-хубавата част от съня :)
Храна:
-2в1
- 1 бананова овесена плескавица (1 яйце, 1 банан, 30-40 гр, овес)
- мини еспресо с 1 захарче 4 гр.
- 1 малко пилешко бутче, печено зеле 150-200 гр.
- малко пандишпанена торта (100-150 гр. макс), мини еспресо с 1 захарче 4гр.
- 1 ябълка
тренировка
- 2 фил. ръжен хляб + 100 гр. кашкавал + 200 гр. чисто пушена солена скумрия
Днес големи преживелици. Неочаквано тръгнах с колегите на проверки и нямах храна. Поне обядът беше ок -пиленце. Лошото, че навсякъде кафета, но добре, че са някакви мънички - аз съм свикнала на 250 мл чаша :D
За съжаление режимът ми на всеки час чаша вода и на всеки час WC беше доста смешен на път - баси, хората изпиха по литър газирано, 2-3 кафета и не им се доходи, аз излязох пиклата на службата :)
Колегата с диабета пи еспресота със захар, сок с подсладители, 500 мл. кола, кутийка енергийна напитка със захар, голямо парче торта (след което си би инсулина (!?!), питка от бяло брашно. А цял ден прибелваха очи и ме вземаха на подбив с моето хранене, с това, че си правя хляб, че ям салати със зехтин (мислят, че зехтин се яде само при запек ?!!??), че не си изядох тортата.
Умни хора са, доктори, висшисти, но ... Животът бил един и трябвало да се живее с удоволствие ...
Ае , друг път ще разправям. То било много много интересно на терен!
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 11.08.15 20:34.
11.08.15
19:04
Бърза, но качествена силова днес. След като буквално фаствах цял ден - на 1 бутче и 2 кафета !!!, съм доволна , че имах енергия и се раздвижих. Макар че с колата минахме към 200 км общо, много се обездвижих днес.
Мисля, че с малко зор щях да докарам суинговете до 10 в серия, но реших да не рискувам, тежко си е гюлето и ако изтърва контрола, само ще е за моя сметка.
Дано и следващите дни не ме домързи :)
11.08
1. набиране подхват 5х5
2. суинг с пудовката 5х8х33кг
3. сумо клек с пудовката 5х10х33кг
4. гребане подхват с пудовката 5х10х33кг
5. румънска тяга с пудовката 5х10х33кг
Движение за деня 2.5 км.
11.08.15
20:19
Интересен ми е един въпрос, по който съм леко некомпетентна :)
Колегата , с който обикновено нищим летящите чинии и илюминатите твърди, че съществували двигатели с безплатна вечна енергия (от етера ??!!) както и антигравитационни двигатели , които работели с ... необясними физични закони :) По точно - жироскопна антигравитация- идеи- почерпени от Владимир Терзийски.
Демек система от 2 жироскопа вертикален и хоризонтален карала обектите олекват и да излитат във въздуха ?!!
Който има търпение да се потопи за 10 мин в тази ... слуз, ето :) :
http://chitanka.info/text/15909/5#textstart
http://chitanka.info/text/15909/6#textstart
Сега, понеже разбирам, че говори абсолютни глупости и имам някаква идея какво е жироскоп, но действието му е тежка математика и се описва с невъобразими за мен диференциални уравнения, не мога да оборя колегата.
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 12.08.15 08:37.
Когато видиш тази информация в списание “Доклади на БАН”,”Български Физически Журнал” или кое да е друго издание по физика с импакт фактор -си струва да нищим...А до тогава “Хиперболоидът на инженер Гарин“” също е увлекателна книга.
Мнението беше редактирано от nervak на 11.08.15 22:13.
12.08.15
07:31
O, не си ме разбрал, хич не искам да нищя :)
Просто не знам как да го затапя, че говори глупости :)
Примерно с етера - още от времето на Менделеев се знае, че не съществува такава призрачна субстанция (преди са обяснявали доста явления с това) и само му казах, че всяка учителка по физика до 8 клас знае , че няма етер.
Но колегата се усмихна на наивността ми и каза, че не се изискват особени познания и качества да си учител + “Има сили, които не познаваме” + “Много открития не ни се дават, защото няма икономически интерес”.
И така - разбира от физика повече от мен - елементарна, разбира се!!! , може да ми обясни как светят халогенните крушки да речем :)
Но стане ли въпрос за НЛО, само да прочете че някой си обърнал мотора на косачката, заварил му напреки един диск и тя ... излетяла - цитат от “книгата”, и той го цитира като светото евангелие.
Определено “Хиперболоидът на инженер Гарин“ е нещо подобно като термините:
етерни циклонални вортекси
гравитолет, синхротрон, тахионатор
вортексна имплозивна хидродинамика ????!!
Изобщо ...има ли такива ?
Едва ли :)
Полет на интелекта?! Или
За всеки физик веднага става ясно, че ако уравнението на гравитацията е написано на толкова високо ниво, че да включва в себе си и двата етерни циклонални вортекса (на Земята и на чинията) заедно с посоките им на въртене, то тогава може съвсем елементарно да поставим един минус пред уравнението на гравитацията като просто завъртим в обратната посока вортекса на чинията. Това е всичко, което трябва да се направи, за да престане да действа върху нея закона на гравитацията и да започне да я повдига нагоре закона за антигравитацията. Това е всичкото, което е нужно, за да престане чинията да се привлича повече от Земята и да почне да се отблъсква от нея.
казано от Queen Cobra на 12.08.15, 07:31:
“Много открития не ни се дават, защото няма икономически интерес”.
....
Но стане ли въпрос за НЛО, само да прочете че някой си обърнал мотора на косачката, заварил му напреки един диск и тя ... излетяла - цитат от “книгата”, и той го цитира като светото евангелие.
Като чуя нещо такова, се сещам за това какво беше казал Стивън Хокинг за извънземния живот и заговора за прикриването му:
“If the government is covering up knowledge of aliens, they are doing a better job of it than they do at anything else.”
Същото важи и за всяка друга теория на конспирацията. :D
Именно поради тази причина назовах точно тази книга :D…куп понятия...
С поста си искам да кажа,че щом цяла камара учени и вещи лица във физиката не се обърнали внимание на тези “гениални открития”-то е напълно изключено те да са такива.Убедени в правотата си “учени” има колкото щеш-съвсем наскоро при нас идваха едни мили хора да ни обясняват как с браунов газ ще изгарят цезий,кобалт и т.н до водород..Смях...На колегата му кажи,че са необходими доста качества и знания за да станеш учител...в частност по физика-в пъти повече от това за зазубриш да речем правни казуси...Мога да му обясня лично...нали съм педагог...
Най-обичам разни типове с минимални познания,които обясняват високопарно как видите ли “Има сили, които не познаваме” ...Ми конкретно този, вероятно има доста сили и явления ,които не само не познава,ами и не знае ,че съществуват...
Все едно аз да почна да ти обяснявам ,че по-добро от римското право няма...нали е първоизточник...
12.08.15
09:29
Колегата е ветеринарен лекар. Иначе и за правото се изискват познания и качества. :)
С часове ми е разказвал за брауновия газ, хехе ... И за двигателя на Роси.
За брауновия газ можеш да го попиташ ,дали въпросния Юл Браун не е бил съден и осъден за шарлатанство в Австралия,Америка...
То и в ИЯИЯЕ една фирмичка се опита да прави демонстрации на същия газ..-сама можеш да се досетиш колко публика събра.
12.08.15
09:51
Ех, просто ми разби илюзиите :D :D Така се надявах да черпя безкрайна енергия от етера и да левитирам с градинска косачка некой ден.
И все пак понеже ще продължим с него да си обсъждаме летящите чинии на Илюминатите и конспирациите на правителството , не знам как и дали въобще мога да му се противопоставя на идеите.
12.08.15
11:43
12.08
Сън: ок. 21.45 - 6.30
Нещо се разбудих към 3 и вампирясвах поне 1 часа- някакви екзистенциални въпроси ме мъчиха, явно съм имала някакво физическо неразположение.
Храна:
- 2в1
- бананово овесена плескавица (1 яйце, 1 банан, 40 гр. овес) + 80 гр. маскарпоне (много засищащо :) )
- кафе със сметана и стевия
- 1 био лимецова сладка с кокос 25 гр. , 3 зрели смокини 50 гр.
- кафе с подсладител
- 4 тиквено-телешки кюфтета , малко салата (айсберг, печени чушки, репички, лимон, зехтин)
- 2 ябълки
- 100 гр. печено пилешко филе, 4 печени чушки с доматен сос, 1 фил. ръжен хляб, 200 гр, картофен огретен с броколи и сметана (мммммм) , 1 парченце млечен шоколад 10 гр.
- чаша бяло вино
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 13.08.15 13:24.
12.08.15
14:09
казано от Queen Cobra на 11.08.15, 20:19:
Колегата , с който обикновено нищим летящите чинии и илюминатите твърди, че съществували двигатели с безплатна вечна енергия (от етера ??!!) както и антигравитационни двигатели , които работели с ... необясними физични закони :) По точно - жироскопна антигравитация.
Директно да ходи да си получава Нобеловата награда за Физика :) Направо е изпреварил всички, които работят върху квантова теория на гравитацията :D
казано от James Hinks на 12.08.15, 14:09:
Колегата , с който обикновено нищим летящите чинии и илюминатите твърди, че съществували двигатели с безплатна вечна енергия (от етера ??!!) както и антигравитационни двигатели , които работели с ... необясними физични закони :) По точно - жироскопна антигравитация.
Директно да ходи да си получава Нобеловата награда за Физика :) Направо е изпреварил всички, които работят върху квантова теория на гравитацията :D
Той ако разполага с патент за такъв двигател, Нобеловата награда няма изобщо да му трябва. :D
12.08.15
15:07
Значи вие се смеете, но не знаете колко десетки хиляди хора вярват в тези “доказателства”.
12.08.15
19:33
От сутринта осезаема треска на бедрата и гърба. Остарявам :)
Днес кратка и неангажираща разгрявка. Да има нещо и за стабилизиращите мускули ;)
Уикенда и двата дни ще се тренира в зала, така го раздавам леко и разтоварващо
12.08
СУПЕР СЕРИЯ
1. лицеви опори на ТРХ вертикален на пода 4х8
2. хоризонтално набиране на ТРХ 4х8
3. пайк на ТРХ 10, 3х8
СУПЕР СЕРИЯ
4. обратно гребане на ТРХ от наклон 4х15
5. флайс от лег 4х15х(2х7,5 кг)
6.крънчове 4х15
СУПЕР СЕРИЯ
7. лицеви опори раменен хват на ТРХ с крака на стол 4х8
8. обратен флайс на ТРХ 4х10
Движение за деня 5 км.
12.08.15
21:25
На космическия кораб „Кенеди” са разположени два двигателя с ширина 5 фута. Разбира се, конструкторите на кораба са искали да направят тези двигатели по-широки, но не са успели.
Защо?
Работата е там, че тези двигатели са се доставяли по жп линия която преминава през тесни тунели. Разстоянието между релсите е 4 фута и 8,5 дюйма, затова конструкторите на двигателите са могли да ги направят широки само 5 фута.
Възниква резонния въпрос, защо разстоянието между релсите е 4 фута и 8,5 дюйма? Откъде се взе тази цифра?
Оказва се, че жп линиите в Щатите са направени по прототип на английските железници. А в Англия са правили жп вагоните по същия принцип и размер като трамвайните. Съответно първите трамваи в Англия са се произвеждали по образ и подобие на каретите. А дължината на оста на каретата е… 4 фута и 8,5 дюйма.
Но защо?
Защото каретите са се произвеждали така, че осите им да попаднат в коловозите на английските пътища, за да се износват по-малко колелата. А разстоянието между коловозите е било, представете си, 4 фута и 8,5 дюйма.
Ама защо?
Ами просто римляните са започнали строежа на пътища в Англия, оразмерявайки ги така, че да са подходящи за техните бойни колесници. А дължината на оста на стандартна римска бойна колесница е…правилно се досетихте - 4 фута и 8,5 дюйма.
Накрая се добрахме до това откъде идва този размер във времето.
Но все пак, защо римляните са измислили да правят своите колесници с оси точно в тази дължина?
Ами защото в такава колесница обикновено са впрягали два коня. А 4 фута и 8,5 дюйма – това е бил точния размер на два конски задника! Да се правят колесниците с по- дълги оси е било неудобно, понеже се е нарушавало равновесието на колесницата.
Следователно, ето това е отговора на първоначално зададения въпрос. Даже сега, когато човек лети в космоса, неговите най-висши технически достижения пряко зависят от размера на конския задник, измерен преди две хиляди години!
:) :) :)
казано от Queen Cobra на 11.08.15, 09:18:
тежко затлъстяване,
..... не е преяждала....
Като взема предвид и неблагоприятният факт, че баща ми се е споминал на 36 годишна възраст от инфаркт, май има голям шанс следващите 10-15 години да се гътна. :)
Кобре, моите наблюдения са, че от тежко затлъстяване страдат хора, които регулярно преяждат, или дори да не го усещат, калориите за деня са им в повече от разхода.
Относно мениеровия или мениероподобния синдром - аз съм така от 8 години (6 месеца след раждането на малката щерка) - тогава не ми предписаха лекарства (дори и диагноза нямам, въпреки ЯМР-то), защото кърмех, но ми казаха, че кризите ще зачестят. Е, да, ама - не, когато получа криза си казвам - “Нищо ми няма, добре съм, ще ми мине”, натискам си ухото (при мен е лявото) и след 1-2 минути все едно нищо не е било. Усещам го понякога и в залата, когато се изправям от планкове или колелце, но си знам - полека, главата последна се изправя и нямам ядове :)
С годините човек стига до един-единствен извод - всички ядове идват от главата, . Колкото повече мислиш проблемът, толкова повече той се задълбочава.
казано от James Hinks на 12.08.15, 14:09:
Като говорим за физика - днес е много интересен ден - може да се наблюдава метеоритен дъжд - метеорния поток “Персеиди”
тук
13.08.15
09:49
Благодаря за включването, Зозо. :)
По въпроса за метеорите- ами спя нощно време, никога не мога да ги хвана :)
По сериозния въпрос:
За съжаление, оптимистичната картина , която описваш, е много далеч от реалността. Като по-малка и аз мислех, че всичко е превземка от страна на майка ми , че дори да му има нещо на човек, ако не му обръща внимание, то ще отмине. Но далеч не е така. Радвам, че при теб синдромът е така лек и само с мисъл минава. Късметлийка си. С времето може би станах по-наблюдателна и по-възприемчива, към това, което виждам.
Виждам как жените около мен се променят и буквално се разпадат след менопаузата. Може би не разбират и не контролират физиологичните процеси в тялото си. Дами, които до 40-45 са били слаби, стегнати и секси , за няма и 2-3-5 години се превръщат в обичайната гледка на затлъстели лелки с двойна гуша, увиснали шкембета и цици, отекли лица, подпухнали пръсти, колена и глезени, до една хипертонички. Само за две години пред очите ми една колежка качи над 10 кг, получи хипертония, пулсът й постоянно е 100-110 и не го лекува, не може да спи, а после сутрин не може да стане, постоянно е болна и с хронични инфекции...
Майка ми сама не може да се познае. Определено мога да кажа, че не е преяждала- все пак ми е майка , живях с нея :) Тя яде 2-3 пъти по-малко от мен и вкъщи няма поводи да се преяжда. Но се събират фактори като метаболитен синдром - който знаеш, че е Параграф 22 и страничните ефекти на лекарствата, особено тези за сърце- повярвай ми, пожелавам ти никога да не ти се налага да провеждаш такива гадости - уж за сърце, а а увреждат бъбреците и черния дроб и всичките спомагат за затлъстяване ... Как едно няма слабителен ефект ...
След 40-те изведнъж разви базед, получи високо кръвно, 210/ 100 +, което не можеха да свалят по 3-4 дни, и анемия, която лекуваха с глюкоза и Б12 - след тези велики процедури мисля, че тотално й сбъркаха метаболизма, жената се разду двойно. Отключи се някаква страшна алергия, която буквално й съсипва живота - към лекарства, козметика, тъкани, прах. Не можеше да се гримира, не можеше да си сложи пръстените дори, изобщо мъка. Получи кръвоизлизи - оказа се че има доброкачествени образувания - миома , имаше няколко съмнителни резултата от цитонамазки, препоръчаха й отстраняване на матката - профилактично, което отказа, разбира се. Оказа се че има неалкохолна мастна стеатоза на черния дроб и киста, което уж било доброкачествено. Има патологично прегъната жлъчка, която явно пречи на пълноценното производството на жлъчни окове. Заради сърдечната недостатъчност получава задух, сърцебиене, безсилие. Повишеното очно налягане , отлепянето на стъкловидните тела и загубата на % зрение е доста обезпокоителна, като прибавиш и намаление на слуха и бучене в ушите, представи си. Метаболизмът на вещества явно е нарушен, защото трупа соли в бъбреците, ставите и като шипове в гръбначния стълб. Има плексити, не може да стисне ръка в юмрук, износени стави. Имунитетът й е под всякаква критика, изкарва 3-4 грипа на година. Преди 4-5 години получи и херпес зостер и още я понаболява по хода на нерва. Чудно просто.
На млади години не е и помисляла за хроничните болести, които има сега. Не може да вдига над 3-4 кг, не може да ходи повече от километър, не трябва да се навежда, не може да яде лиостни зеленчуци, заради оксалатите, намалила е млечните продукти заради калция, почти е спряла месото, не яде мазно, заради жлъчката, не може да спи повече от 5-6 часа, а когатов будна й се вие свят, посточнно се оплаква, че нещо я боли, подува се, задържа вода.
Почти нищо не мога да направя да й помогна.
В един момент тялото се обръща срещу теб-бъбреци, черен дроб, сърце, зрения, слух, имунна система ...
казано от Queen Cobra на 13.08.15, 09:49:
се, задържа вода.
Почти нищо не мога да направя да й помогна.
Нокой не може да помогне на хора, които нямат желанието да си помогнат сами. А практиката показва, че човек почти винаги се противопоставя остро на това, което може да го спаси. :)
13.08.15
12:50
“Спасението на давещите се е дело на самите давещи се. ” Едвам крета жената, а трябва още 5 години да работи.
13.08
Сън: 22.30- 6.00
Непробудно, пак ранно осъмване.
Храна:
- 2в1
- 1 фил. ръжен хляб, 50 гр. кашкавал, 80 гр. печено пилешко филе
- 2 праскови
- салата (оранжев домат, чушка, айсберг, лимон, грозодово олио), 1 бонбон
- кафе със сметана
- 200 гр. печена телешка кайма млади теленца, 200 гр. картофен огретен с броколи и сметана
- попара от 400 гр. кисело мляко + 100 гр. хляб (50 гр. домашен лимецов, 50 гр. ръжен)
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 13.08.15 21:16.
доживотно и нелечимо, но се поддържа
Ма то аз съм се примирила. Но ще пробвам вестибото, цинаризина или билковите.
жената има почти всички познати заболявания - мениероподобен синдром, хипертония, сърдечна недостатъчност със раздута сърдечна камера, тежко затлъстяване, базедова болест (засега затихнала), тежък климакс с кръвоизливи имаше, глаукома, отлепване на двете стъкловидни тела, мастна стеатоза на черния дроб, камъни в жлъчката, камъни в бъбреците, сериозно ошипяване на гръбнака, от по-леките - разширени вени, алергия към лекарства, прах, животни и ред други и сенна хрема, синузит, хронични възпаления, колит и раздразнени черва...
И тъй като не е пила, пушила, не е преяждала , не се е преработвала и въобще не разбирам как може да се увреди толкова.
Колкото и да е странно, няма признаци на диабет или преддиабетно състояние.
Горката ти майка! Те милите на тази възраст са вече с толкова много заболявания, та да се чуди човек как още са живи.
Бог да го прости баща ти! Ама не се притеснявай за инфаркта, доколкото зная това не се предава по наследство. Щом тренираш и се храниш здравословно, рискът е в пъти по-малък за теб. Обикновено по-пълните хора имат сърдечни проблеми и съответно могат да си докарат инфаркт или инсулт.
13.08.15
19:36
Навих си на ината и 6 дни потренирвах без почивка. Вярно, че не беше обемно, но си е натоварване и цяла седмица съм с леки схващания. Пък и малко раздвижване, че не излязох днес по обяд, трябваше да присъствам на съставянето на АУАН - пак не е както трябва, но отбихме номера.
И по-добре, че стоях вътре, че беше супер жега.
Днес пак кратко и базово, а утре почивен, нали за уикенда се планират тренировки.
Стигнах до извода, че за ренегадското няма значение тежестта, а планк позицията.
Не знам защо, но за пореден път много ме заболява дланта, върху която се подпирам. Случва се и при ползването на стойките при лицеви -нещо не ги ползвам напоследък. Не китката или предмишницата, а долната част на дланта.
Експлоатация на работа. Поредната доза сигнали от търговци срещу конкуренти, началството пак - мои хора, твои хора, корупция, чудеса, пуснала съм си отпуска за другата седмица , дано не ме прецакат.
13.08
1. сумо клек с пудовката 4х10х33кг
2. лицеви опори 4х10
3. сумо тяга с пудовката 4х10х33кг
4. набиране надхват 4х5
5. ренегадско гребане 4х10х14кг на страна
Движение за деня 2.5 км.
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 13.08.15 21:15.
14.08.15
13:03
14.08
Сън: 22.30-6.45
Непробудно до аларма. Кеф!
Храна:
- 2в1
- голяма филия ръжен хляб + 100 гр. кашкавал
- пъпеш ок. 300гр.
- филия ръжен хляб + 200 гр. печена телешка кайма
- кафе със сметана и стевия
- голяма салата (домат, печени чушки, лимон, орехово олио) + 100 гр. кашкавал
- сладолед 200 гр- трябваше да го изям накрая, много е гаден , но нали купих голяма кутия
- 100 гр. маскарпоне
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 15.08.15 17:09.
казано от Маргарита Манева на 13.08.15, 11:39:
се, задържа вода.
Почти нищо не мога да направя да й помогна.Нокой не може да помогне на хора, които нямат желанието да си помогнат сами. А практиката показва, че човек почти винаги се противопоставя остро на това, което може да го спаси. :)
Това по принцип е така. Но понякога има “смекчаващи вината обстоятелства”. Хората от тази възраст са просто друго поколение, други ценности, друг начин на живот, други разбирания, друго възпитание. Не можем да ги съдим, че са живели така, както са живели. Не им е било лесно - работа, деца, Партията... животът беше доста по-различен 30 години по-рано. А и едно време физическата култура не е била кой знае на какво ниво.
Но днес, разбира се, е по-лесно човек да живее здравословно. Особено ако е по-млад.
Мнението беше редактирано от Йоанна на 14.08.15 14:41.
14.08.15
18:58
По въпроса с астрономията :)
Спомнете си филма “Петия елемент” – към Земята лети астероид, а президентът е негър.
Спомнете си филма “Армагедон” – към Земята лети астероид, а президентът е негър.
Спомнете си филма “Смъртоносно влияние” – към Земята лети астероид, а президентът е негър.
Обама е президент.
Въпросът е: Какво, по дяволите, лети към Земята???!!??
Ни мо’а! Знам, че не му е мястото тука, ма набарах един сайт и не мога да спра да се смея
!
- Какво правиш?
- Гледам филм с извънземни.
- Кой филм гледаш с извънземните?
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 14.08.15 19:04.
14.08.15
19:49
Аа, не си издавам източниците :)
1. Една клетка на човек съдържа 75Мб генетична информация
2. Един сперматозоид съдържа 37.5Мб.
3. Един милилитър съдържа около 100 млн сперматозоиди.
4. Средно еякуляцията продължава 5 секунди, което прави 2.25 мл спермa.
5. И така пропусквателната способност на мъжкия полов орган е равна на:
(37.5Мб x 100M x 2.25)/5 = (37 500 000 байт/сперматозоид x 100 000 000
сперматозоид/мл x 2.25 мл) / 5 секунди = 1 687 500 000 000 000
байт/секунда = 1 687.5 Терабайт/секунда
От тук се получава, че женската яйцеклетка издържа тази DDoS-атака с 1,5
терабайта в секунда и пропуска само един избран пакет от данни и е
най-добрия в света хардуерен файеруол...
Обаче този един пакет, който тя пропуска , срива системата за цели 9 месеца.
14.08
Без тренировка. Пълен релакс!
Движение за деня 5 км.
Малко пране :)
Благодаря за включването, Зозо. :)
По въпроса за метеорите- ами спя нощно време, никога не мога да ги хвана :)
Виждам как жените около мен се променят и буквално се разпадат след менопаузата. Може би не разбират и не контролират физиологичните процеси в тялото си. Дами, които до 40-45 са били слаби, стегнати и секси , за няма и 2-3-5 години се превръщат в обичайната гледка на затлъстели лелки с двойна гуша, увиснали шкембета и цици, отекли лица, подпухнали пръсти, колена и глезени, до една хипертонички. Само за две години пред очите ми една колежка качи над 10 кг, получи хипертония, пулсът й постоянно е 100-110 и не го лекува, не може да спи, а после сутрин не може да стане, постоянно е болна и с хронични инфекции...
Имам колежка, която е на 27 години и постоянно е изморена, все нещо не и наред....
Аз бях на 27 години в подобно положение. Сега, наближавайки 40, изпаднах в положение с подути глезени, “благодарение” на хормонални препарати, които няма как да избегна. Купих си “Хидролес” (който в никакъв случай не искам да рекламирам), тъпча се с магданоз, диня, тиква, пия литри вода и бира, и глезените са ми перфектни.
Ходя по 3-4-5 км на ден, тренирам в залата..
Не казвам, че ако има физиологични изменения, те ще се оправят със самовнушение. Храненето и спортът (какъвто и да било) съдействат за оправянето на голяма част от проблемите - особено ако е в по-ранна възраст (докъм 35-40 години), за следващите етапи от живота.
15.08.15
08:40
Права си , Зозо, определено човек трябва да започне колкото се може по-рано да мисли за себе си, на наблюдава какво се случва с тялото му, да взема мерки и да следи всичко, което влиза в него- чрез храна, вода, кожа и пр.
Понеже работата ме събра само с 40,50 + годишни дами, съм покъртена по начина, по който мислят за себе си. По-възрастните са толкова уморени и безволеви, че само чакат да “Умрат и да се отърват” , нямало да дочакат пенсия, късно било вече и пр. (да ти кажа, има си основания подобно мислене - донякъде). + “Който не ме харесва, няма вкус” ??!! Ми нали ти трябва да се харесваш, а не едва едва да си влачиш шкембето и хипертонията и инсулиновата резистентност ?!!!
По-младите -нямат време и желание. Колко часове съм говорила с тях - да се раздвижат 20 мин след работа, да поклякат, да поподскачат (примерно :) )да се разходят енергично, да спрат със захарта и рафинираните мазнини. Да спрат да гледат на храната само като вкус, а да видят и какво съдържа.
Мисия невъзможна!
Всички са уморени, пребити, безволеви след работа, децата им пречели, мъжете им чакали, било невъзможно ... Иначе постоянно ровят да намерят какво да изядат, за да отслабнат. Могат да издържат по 16 часа без храна и после да сгънат кроасан с кафе, отколкото за 10 мин. да потичат на място дори.
Отказах се просто.
Не разбирам как работи хидролеса- количеството коприва е микроскопично! Оцетът гори мазнини колкото и зеленото кафе, а американската боровинка-подозрително полезна , също микроскопична доза. Просто не би трябвало да работи.
Пробвала ли си полски хвощ - запарка? Само че сваля кръвното доста, иначе е много ефективен в дехидратацията на излишни течности.
казано от Queen Cobra на 15.08.15, 08:40:
Не разбирам как работи хидролеса
На мен лично не ми помогна изобщо. Язък за парите.
15.08.15
17:16
15.08
Сън: 23.30 - 8,00
Пуснах си изключително тъп филм към 10 и трябваше да го изгледам от кумова срама.
Сутринта ме събудиха камбаните на катедралата :)
Храна:
- 3в1
- 1 фил. ръжен хляб + 200 гр. (сурово) вешалица (свинско с бекон и кашкавал в було) ммм :) + 1 карамелен бонбон (отървах се, пробутах ги на колежката- малко ме беше срам, но тя вече си е болна и затлъстяла, така че е само непредпазливост :) )
- кафе със захар, 3 смокини (50гр.)
тренировка
- 1 малък банан, 20 гр. суроватъчен протеин
- 4-5 чушки с доматен сос и 100 гр. маскарпоне + 100 гр. пилешко филе
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 15.08.15 18:10.
15.08.15
17:36
Днес ми тежа, тежа, и жега, жега, задух, мор никаква мотивация. Изкарах стандартното, но нищо положително за отбелязване. На лежанката очаквах представяне , но явно 5 дена лицеви опори са ме уморили. Ръкомахането с 2 кг направо ми схвана рамото :D :D
15.08
1. лег 3х50кг, 3х58кг, 2-2-1х63кг 3х58кг 10х40кг
2. клек 8-6-8х60кг 8х50кг 8х40кг
3. гребане с щанга (чукчета) 5х10х50кг
4. скрипец подхват 5х10
5. сумо тяга (коленете широко встрани) 5х10х40кг
6. крънчове 4х15
7. обратни екстензии за дупе на ръба на пейка 4х15
8. повдигане напред+повдигане встрани (1 повт.) за рамо прави ръце 4х10х(2х2кг)
9. флайс за задно рамо с прави ръце 4х10х(2х2кг)
Движение за деня - почти няма.
15.08.15
18:23
Ще те будят като живееш в центъра,а ние след пазара си спим на спокойствие :P