15.08.15
11:32
Здравейте,проблема е че след две последователни бремености натрупах повечко мазнинки отколкото килца. Пт скоро се опитвам да се боря с тях доколкото ми позволява времето. Тъй като децата ми са породени и главно сама се грижа за тях през деня. Оставами време да тичам вечер като си дойде таткото да ги гледа или скачане на въже. Храната ми се състои от яйца,всички видове месо,млечни продукти,много зеленчуци и много малко количество плод но не всеки ден. Спазвах този режим по седмица две после почивки, за да не свикне организма и да спре да действа и сега отново. Незнам греша ли някъде или трябва повече търпение и воля?
15.08.15
11:44
Здравей!
Това дневник ли ще бъде?
Колко време е минало от второто ти раждане?
За да сваляш тегло, трябва да гледаш калорийния си баланс и да поддържаш отрицателен (има достатъчно статии и теми по въпроса, ползвай търсачката). Това нещо може да го постигаш БЕЗ да правиш “почивки” от яйцата, месото, млечните, зеленчуците.
Много ми е интересно как точно си почивала след 2-те седмици на режим?
Опиши конкретно меню, както и дай повече лична информация.
Напиши какво си яла в 1-2 примерни дни в седмиците “на режим”, след което опиши и 1-2 дни в седмицата “почивка от режим”.
Търпение е нужно при всички случаи, особено пък ако спазваш режима си едва от 3 седмици.
Би било хубаво, ако пишеш по-грамотно. Без да се обиждаш! Но е трудно за четене, когато не ползваме препинателни знаци (а и често става двусмислие).
15.08.15
18:42
Доста се порових из темите. Но за такива като мен,които си нямат и понятие от тези неща е много объркващо и точно затова търся конкретни съвети. От сайт на инструктор прочетох за почивката тъй като организма свиква и спира свалянето на кг. Родих преди три месеца второто си дете. Примерното ми меню е сутрин кис.мляко тъй като по принцип не закусвам. На обяд месо плюс салата,следобяд яйца варени и много малко плод,вечер риба и салата или отново месо със салата. Позволявам си малко кашкавал,сирене . Висока съм 170 и тежа 64 кг. По принцип бях много слаба преди и в момента не ми трябва да сваля супер много кг но поне до 58. Проблема е главно в мазнините останали по корема,паласките. От изчетеното виждам,че нвд и протеинова се свеждат до едно и също меню. Когато направих пауза от режима бях в болница с бебето и съм хапвала всичко от сладко,пица до пържено и т.н. проблема е свалянето на кг,защото иначе поддържам едни и същи независимо какво ям,тоест не качвам.
15.08.15
20:43
казано от Bilyana Stoyanova на 15.08.15, 18:42:
Доста се порових из темите. Но за такива като мен,които си нямат и понятие от тези неща е много объркващо и точно затова търся конкретни съвети. От сайт на инструктор прочетох за почивката тъй като организма свиква и спира свалянето на кг. Родих преди три месеца второто си дете. Примерното ми меню е сутрин кис.мляко тъй като по принцип не закусвам. На обяд месо плюс салата,следобяд яйца варени и много малко плод,вечер риба и салата или отново месо със салата. Позволявам си малко кашкавал,сирене . Висока съм 170 и тежа 64 кг. По принцип бях много слаба преди и в момента не ми трябва да сваля супер много кг но поне до 58. Проблема е главно в мазнините останали по корема,паласките. От изчетеното виждам,че нвд и протеинова се свеждат до едно и също меню. Когато направих пауза от режима бях в болница с бебето и съм хапвала всичко от сладко,пица до пържено и т.н. проблема е свалянето на кг,защото иначе поддържам едни и същи независимо какво ям,тоест не качвам.
Надявам се, че все пак си прочела и това, което ти пратих, както и други материали в изданието.
Съветвам те да спреш да четеш сайта, в който си видяла съвета да се храниш 2 седмици с качествена храна, след което да караш 1 седмица на сладко, пица и пържено.
Кърмиш ли в момента? Все пак са минали само 3 месеца - имай малко търпение.
Към менюто си може да добавиш зехтин или друга мазнина в салатите на обяд и вечеря; добави и някакви източници въглехидрати.
Не съм убедена, че нвд е за теб. По-скоро прочети за РБД.
Вероятно през 2-те седмици, в които си се хранила с месо и салати, си свалила някакво тегло, но след това си го качила обратно с последвалите 7 дни на сладко, пица, пържено и т.н.
На твое място изобщо не бих включвала подобна “почивна” седмица, която по-скоро да изтощи тялото ми допълнително, отколкото да му даде нещо хранително особено в момент, в който има голяма нужда от това.
Прочети и тази статия (абстрахирай се към кой е насочена).
В крайна сметка се съобрази и с препоръките на лекаря си относно храненето и физическата активност.
Пак ще попитам - това дневник ли ще бъде?
16.08.15
10:45
Ами всъщност аз правих почивка от протеиновата диета като трябва постепенно захранване когато решиш,че не искаш повече да сваляш и да я спазваш,но аз директно започнах да си ям всичко и по повечко. Ще погледна статиите,които ми показваш. Всъщност не съм си върнала кг след тъпченето с боклучава храна,защото просто не качвам ,а си стоя на едни и същи,но трудно свалям. Не кърмя и няма да правя дневник. Просто не можах много да се ориентирам как да пусна темата във форума.