Упражнения за лостове

Здрайвете,
На 15 години съм и искам да почна да си оформям тялото.В момента съм 1,80 висок и тежа 53 килограма.Тренирал съм лека-атлетика преди години но вече не тренирам.Чудих се ако може да ми кажете някаква програма за напълно начинаещи,мога да правя по 7 8 набирания и 2 3 кофички но имам и някой въпроси за начинаещи.
1-вия въпрос е:
Примерно след като ми дадете програма да кажем 4х5 набирания, 4х5 кофички аз първо трябва да направя 5 набирания да си почина и отново 5 набирания или след като направя набиранията да почна веднага с кофичките? Знам че е тъп въпрос но съм новак.
2-рия въпрос е:
Мога ли да направя тяло като съм висок 1,90 и тежа 53 килограма? Попринцип си ям редовно и по много но не надебелявам мислех да си купя протеин от този сайт но родителите ми викат че имало химий и не било полезно.
Забравих да спомена че в града ми няма фитнес.Разполагам с успоредка,лостове,и още 2 3 неща но не им знам имената ;д
И се чудих ако си купя гирички ще има ли ефект от тях? Искам да направя гърди,бицепс,гръб.
Благодаря ви предварително.

Темата беше редактирана от Апостол Костадинов на 18.08.15 23:22.

18.08.15
23:19

казано от Митко Колев на 18.08.15, 22:56:

Искам да направя гърди,бицепс,гръб и поне още 2 плочки (имам 6)

Вместо само 2, направи още 4 плочки. За да ти станат 10. Кръгло число.

казано от Миро на 18.08.15, 23:19:

казано от Митко Колев на 18.08.15, 22:56:

Искам да направя гърди,бицепс,гръб и поне още 2 плочки (имам 6)

Вместо само 2, направи още 4 плочки. За да ти станат 10. Кръгло число.

Братле ако няма да ми дадеш съвет не пиши.

19.08.15
00:08

Първо започни с кръгови (тренирай цялото тяло). Всяко упражнение да ти е по горе-долу по 3-4 серии, прави повторенията до колкото можеш чисто (дори и да е малко така се започва), защото и да правиш 20, ако се клатушкаш като някакъв парцал на тоя лост нищо не става. Научи как точно се правят правилно упражненията за да ти натоварват точните места, а и за да качиш трябва да си в + с калориите, тоест да приемаш повече отколкото изразходваш. Иначе за 2рията ти въпрос, почивай колкото имаш нужда все пак си начинаещ. Ето ти една примерна програма:

Набирания 5х8 (с надхват и подхват)
Кофички 5х5 и кофички на пейка 5х20
Лицеви опори 5х15

Общо имаш 25 серии, не знам дали са много за теб, но това е просто един ориентир.

казано от olmeca на 19.08.15, 00:08:

Първо започни с кръгови (тренирай цялото тяло). Всяко упражнение да ти е по горе-долу по 3-4 серии, прави повторенията до колкото можеш чисто (дори и да е малко така се започва), защото и да правиш 20, ако се клатушкаш като някакъв парцал на тоя лост нищо не става. Научи как точно се правят правилно упражненията за да ти натоварват точните места, а и за да качиш трябва да си в + с калориите, тоест да приемаш повече отколкото изразходваш. Иначе за 2рията ти въпрос, почивай колкото имаш нужда все пак си начинаещ. Ето ти една примерна програма:

Набирания 5х8 (с надхват и подхват)
Кофички 5х5 и кофички на пейка 5х20
Лицеви опори 5х15

Общо имаш 25 серии, не знам дали са много за теб, но това е просто един ориентир.

Мерси за съвета ами да ти кажа лицеви мога да правя около 6-7 и също да те питам какво ще рече надхват и подхват също и кофички на пейка?

1.
-набирания широк хват на лост отпред - 5 х 5
-набирания подхват на ширината на раменете - 5 х 5
-набиране тясно - 5 х 5
2.
-клек със собствено тегло - 5 х 10
-ходещи напади - 5 х 10
-спринтове - 5 х 50 метра
3.
-кофи - 5 х 5
-лицеви - 5 х 5
-кофи на пейка - 5 х 5
4 + 5 ден почивни и завърташ дните

Ако не знаеш как се изпълнява упражнение... има youtube, google

казано от Светослав Захариев на 19.08.15, 07:15:

1.
-набирания широк хват на лост отпред - 5 х 5
-набирания подхват на ширината на раменете - 5 х 5
-набиране тясно - 5 х 5
2.
-клек със собствено тегло - 5 х 10
-ходещи напади - 5 х 10
-спринтове - 5 х 50 метра
3.
-кофи - 5 х 5
-лицеви - 5 х 5
-кофи на пейка - 5 х 5
4 + 5 ден почивни и завърташ дните

Ако не знаеш как се изпълнява упражнение... има youtube, google

Още от сега отивам на лостове,мерси за програмата!

Kondio

21.08.15
22:41

Влез в madbarz.com има много пимерни тренировки и може даси ги променяш откъм повторения вид на упражненията и т.н. Яж повече че 53 кг на тва тегло са мн стряскащи. Верно и аз съм слаб ама съм с 30 санта надолу :д С лостове много трудно се качват килограми щото упражненията не са много лесни, а като станат пък лесни няма кво да правиш освен да слагаш гирите и учебниците в раницата, също доста контузии може да си направиш ако не правиш упражненията правилно или ако от началото баш почнеш със везни , предни, задни и такива :D За 2 месеца съм качил само 5кг, което не е малко за мен, но има мазнинки.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1