16.01.06
02:33
Аз пак ще попитам а пак дано някои да ми посъветва нещо конкретно ...трябва ми програма за маса комбинирана с протеин на УНИВЕРСАЛ МЕГА МАС 3000 да ми кажете кога да го взимам при условив че мога да тренирам 2 дена и 2 дена не мога и тренирам след 9 вечерта така че в някои случаи следтренировъчния прием на протеина и преди лягане приема съвпадат или са много близо един до друг заедно ли да ги вземам или ...????
Тридневен сплит за покачване на маса (за начинаещи)
първи ден - гърди, бицепс, корем
втори ден - почивка
трети ден - гръб, трицепс, трапец, предмишница
четвърти ден - почивка
пети ден - рамо, крака, корем
шести ден - почивка
седми ден - почивка
Програма за първи ден
повдигане на щанга от лег - 3 серии по 8 повторения
повдигане на щанга от полулег - 3 серии по 8 повторения
повдигане на дъмбели от полулег - 3 серии по 8 повторения
бицепсово сгъване с щанга от стоеж - 3 серии по 8 повторения
бицепсово сгъване с дъмбел от седеж - 3 серии по 8 повторения
кoремни преси - 3 серии по 20 повторения
повдигане на краката от лег - 3 серии по 20 повторения
Програма за трети ден
придърпване на вертикален скрипец - 3 серии по 8 повторения
придърпване на хоризонтален скрипец - 3 серии по 8 повторения
гребане с дъмбел - 3 серии по 8 повторения
повдигане на щанга за трапец - 3 серии по 10 повторения
изтласкване на щанга от лег тесен хват - 3 серии по 8 повторения
‘френско’ разгъване с щанга - 3 серии по 8 повторения
сгъване за предмишница - 3 серии по 10-15 повторения
Програма за пети ден
раменна преса пред врат - 3 серии по 8 повторения
раменно разтваряне встрани - 3 серии по 8 повторения
клякане с щанга - 3 серии по 15 повторения
бедрено разгъване - 3 серии по 15 повторения
бедрено сгъване - 3 серии по 15 повторения
повдигане на пръсти на калф машина - 3 серии по 15 повторения
кoремни преси - 3 серии по 20 повторения
повдигане на краката от вис - 3 серии по 20 повторения
ДА приемем че тази е моята програма обаче как да я направя 2 дена да тренирам и 2 дена на не тренирам (щото не мога ),имам и още някои вапроси верно ли е че трябва да пия колкото мога вода по време на тренировка ,също така чувствам се преуморен нещо не ми се яде отпаднало ми е едно такова възможно ли е да претренирам приятел ми каза че от това не само няма да кача ами и ще сваля дори ..???В момента като тренирам правя доста дълга тренировка по час и 30 мин някаде правя 1 ден -гърди и бицепс по 3 упражнения и за 2 те с по 4-5 серии и накрая правя 3 по 50 коремнни преси ,2 ри ден Рамо и трицепс пак по 3 упражнения на мускул с по 4-5 повторения накрая пак коремни 3 по 50 ,3 ден правя гръб ,предмишница и крака пак така и коремни накрая и един ден почивам какво мислите благодаря ви предварително ???
АЗ сам ектоморф 195 см ,83 кг имам стаж 1 месец ако ви интересува нещо друго питаите !!!!
Ае да ти кажа честно малко ти е натоварена програмата ма мене ме кефи!
Ама като ги правиш тез неща толкоз касно щи е много гадну, щото накрая на деня си наи изморен!
Въобще ко питаш мене си реорганизираи времето, защото от тва голяма фаида няма да видиш!
Иначе тва за претренирането са глупости - тренираи докат се чувстваш добре и имаш сила, ако не спираш 1 ден, ама не повече от ден, щото то така може секи ден да нямаш сила и да ти е зле и... :)
16.01.06
19:45
До колкото разбрах искаш 2 дена тренинг, 2 дена почивка, 2 дена тренинг, 2 дена почивка и т.н. . Ако правилно съм разбрал може да пробваш нещо такова:
1ден - гърди, трицепс, корем
2ден - гръб, бицепс
3 и 4 ден почивка
5ден - рамо, трапец
6ден - крака корем
7 и 8 ден почивка
Това мога да ти предложа като вариант. Дано правилно съм разбрал :wink:
Прави по 3 упражнения за гърди, гръб(може и по 4), рамо, бедро и 2 упр. за бицепс, трицепс, корем....
За корема прави 30 повторения максимум, а ако са ти лесни слагаи тежест
Времето на тренировката я намали. Направи я около 1 час и 15 макс + загрявката. Почивай по 1 2 минути между сериите. Храни се добре по 5 6 даже 7 пъти на ден. Едвали с такав стаж си претренирал може да е от друго отпадналостта. :wink:
Това е от мен :)
Успех !!!