Хубаво или вредно е да се яде едно и също в продължение на дни ?

19.08.15
14:24

Здравейте , казвам се Тони на 16 години.Бих искъл да ви попитам дали е полезно или вредно да се яде едно и също в продължение на дни и седмици.
Лично аз се храних основно само с яйца по точно белтъка и пилешко месо в продължение на 3 седмици пиех само вода(минерална).Не съм се хранил с плодове,зеленчуци,мляко и млечни изделия само яйца и пилешко меса.Свалих доста , но доиде време на застой.Сутрин правя кросове по 35 - 40 минути секи ден.От малък играя футбол всеки ден.Правя набирания,лицеви опори.Ходя на фитнес от 4 месеца.Проблема е че от малък съм затластяло дете и съм правил диети по на 12 -13 г.Сега ми трябва да сваля още малко за да изчистя мазнините напълно.Ръстат ми е 163 на 51 кг.
Моля за помощ и съвети..

Темата беше редактирана от Тони Тодоров на 19.08.15 14:26.

Gogo

19.08.15
14:51

Мравка си требе

19.08.15
14:57

ЕнтЕресно ми е на 51кг. от къде ще сваляш, от костите или от космите.
Колкото до яденето - когато тялото свикне на еднаква храна, то по-лесно започва да я преработва, защото “запомня” какъв вид стомашен сок да направи.

Доказан факт е че яденето на едно и също в продължение на седмици води до задаването на въпроси от рода на “Полезно или вредно е яденето на едно и също в продължение на седмици?”! Трю стори! дЕт му викЪт.

19.08.15
15:06

П.nachef да кача ли снимки за да ти покажа от къде трябва  да свалям.Искам само да отслабна още малко и да си запазя кг.

19.08.15
15:08

Сичко е в областа на корема.

Мнението беше редактирано от Тони Тодоров на 19.08.15 15:09.

Тони, прочети статията ни за разнообразното хранене - посочваме по-важните неща в негова полза.

19.08.15
16:56

Статията е доста добра и смятам да започна да се храня здравословно и разообразно , но ме е страх поради причината че ще стресна организма и може да напълнея.Някакъв савет как да започна леко по леко докъто запозна тази програма ?

19.08.15
17:21

Тони не се притеснявай за стресиране, ти си само на 16г  спортувай повече и яж  по-често в по малки количества, до обяд си яж други хранк следобяд минавай на яйца и пилешко. И знай, че може да отслабнеш и пак да не си изчистил мазнините.

Силно препоръчително е да смениш режима си, да го разнообразиш - да включиш не само повече източници на белтъчини, но и да започнеш да ядеш храни като:
всякакви зеленчуци, всякаква риба, яйцата - цели, плодове, млечни продукти, зърнени, ориз, картофи, бобови култури, зехтин, маслини и т.н.

Организмът ти най-вероятно вече е стреснат заради яденето само на пиле и белтъци от яйцата (и нищо друго).
Ще направиш добра услуга на себе си, на тялото си и на здравето си, ако промениш подхода си. :)

Нормално е да си в застой. Имаш нужда от храна, имаш нужда от енергия. Успех и ако имаш нужда от помощ в процеса на съставяне на менюто - пиши.

19.08.15
22:05

Вероника би ли погледнала в съобщенията си за да ми помогнеш.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1