Journey to drunking :D

Темата е заключена.
Прескочи до:

Днес - баскетбол на 2 коша. Много бягане за нищо :)

Поздрави!

военна преса 3х65 - клек гръб 3х105 - набиране 3х(+35)
военна преса 2х65 - клек гръб 3х105 - набиране 3х(+35)
военна преса 1х65 - клек гръб 3х105 - набиране 3х(+35)
военна преса 3х60 - клек гръб 3х105 - набиране 3х(+35)
военна преса 3х60 - клек гръб 3х105 - набиране 3х(+35)

едностранна раменна преса с пудовка 5х24 - клек гръб 3х105
едностранна раменна преса с пудовка 5х24 - клек гръб 3х105

На клека си усещах аддуктора доволно, но нямаше болка. Пояса е поотслабнал, нормално като няма тяга и клек. Усещам, че не е достатъчно стабилен, но се надявам, че ще дръпне.

Поздрави!

Защо са ти така вдигнати пръстите на обувките

:D Конкретно на тая серия се заиграх да държа тежестта само на петите и пръстите ми бяха навирени вътре. Малко експериментирам в момента

обръщане прав 10х1х90, за 10 мин.
кофички 9х1х(+40), за 10 мин.
мъртва тяга 10х1х150, за 10 мин.

Кофичките бяха много тежки. Другото - доволно :)

Интересното е, че хвата на тягата държеше - очаквах да е отслабнал, при повече от месец на дефицит и липса на тяга, но явно обръщанията и набиранията дават доста. Да знаете :)

Поздрави!

едностранна раменна преса с пудовка 2х24 (на ръка) - клек гръб 1х120; 12 пъти за 12 мин.
набиране 3х1х(+50), 6х1х(+40); за 10 мин.

хиперекстензии 15 - повдигане на краката 15; 2 пъти

На 3-тото набиране с +50 просто ми свършиха батериите и реших да сваля тежестта.

Усещам, че ще си допаднем с пудовките :)

Поздрави!

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 27.08.15 11:06.

обръщане прав 3х80 - кофички 3х(+35) - дефицитна тяга 3х140; 5 пъти, без почивка

кубинска преса - римска тяга на един крак - абдуктор - аддуктор; 2 пъти

Всичко приключи ( с включена баня ) за точно 35 мин. от влизане в залата, до излизане.

Ей ма на, на 95 кила ( от както възобнових клека и тягата, и апетита ми се удвои д*ба  :D )

Gogo

28.08.15
10:30

Новата прическа яко бууства тестостерона, нали :D
(y)

Дава поне 10 кила на тягата и на клека :D А в дискотьеката дава и безплатен вход ( или бой, според зависи ) :D

Една голяма брада ти трявбва и тягата отива над 200

едностранна раменна преса с пудовка 5х24(всяка) - клек гръб 3х120 - набиране успоредно тясно 3х(+35); 5 пъти без почивка

клек гръб + скок 5х60 - коремна преса с тежест над главата 5х25; 2 пъти

Още съвсем леко се усеща опън в адуктора, но без болка. Опъват ме леко и сухожилията на четириглавия мускул - мисля, че е от пренасянето на натоварването от таза към коленете, за времето, през което се възстановявах от травмата в аддукторите. От доста време ме мъчи и плантарен фасцит на лявото ходило. И дясното рамо от време на време ме подсеща за себе си. Абе остарявам с всички екстри :D

Поздрави!

31.08.15
13:58

Честит Имен Ден, адаш !
За вчера де :D

Вчера : баскетбол, с елементи на борба :D Обърнах си единия безименен пръст, после при една борба ми вкараха рамо в единия хълбок, та днес ме боли даже като дишам. В последствие, при един чадър, направо свалих нападателя на земята, заедно с топката (grin). Ше му се не видят и звездите ...

Днес:
мъртва тяга 1х160 - обръщане прав 1х90 - кофички 1х(+40); 10 пъти без почивка
римска тяга с пудовка на 1 крак 5х32 - изометрия на повдигане на краката х5 - изометрия на абдукторна машина - изометрия на аддукторна машина; 2 пъти

Много тежко и интензивно днес, но съм доволен :)

Поздрави!

“Journey to drunking :D”. Няма да ти казвам как го прочетох в първия момент :D

:D Тук пръст има Боби, който миналото лято ми прекръсти дневника от Journey to dunking на Journey to drinking.

Днес тренировката е под въпрос - вчера ме тресна някакъв вирус с разстройство и болки в корема, събират ми се около 2-3 часа сън. Нощта я прекарах на белия трон (tmi) Ще видя как съм следобяда и ще преценя.

То в тоя форум...

Все пак, реших да поклякам малко леки еденички, колкото да не е без хич :

клек гръб 10х1х120

Онзи юнак, дето ми вкара рамо онзи ден, не знам какво е направил, но не мога нито да бутам, нито да дърпам над глава - като опъна ръце нагоре и направо ме срязва в ребрата една супер остра болка. Съмнявам се да не е пукнато (dull)

Поздрави!

военна преса 1х65 - клек гръб 1х130; 10 пъти без почивка

клек гърди 3х100 - широка тяга 3х80
клек гърди 3х100 - широка тяга 3х100
клек гърди 3х100 - широка тяга 3х120

Ребрата ме болят яко. Ходих на лекар, че и снимка правих - няма пукнато, явно много силно е натъртено. Сега ме е яд, че се облъчвах излишно ...

Раменете много слаби :(

Поздрави!

Вчера : баскетбол.

Днес :

едностранна раменна преса с пудовка 2х28 - клек гръб 2х130; 5 пъти
едностранна раменна преса с пудовка 5х24 - суинг с двупудовка 20х32 - разтваряне встрани с дискове 8х5; 3 пъти

Съвсем друго трябваше да правя :( Опитах да се набирам СТ - поносима болка. Закачих тежестта и в момента, в който дръпнах направо ме преряза. След клека опитах лицеви опори - пак не става. Ядосах се, скапа ми се настроението, направо ми се отщя и да тренирам.

Вчера и на баскетбола беше голяма мъка.

Айде живи и здрави!

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 07.09.15 11:26.

мъртва тяга 2х160 - обръщане прав 2х90 - кофички 2х(+40); 5 пъти, без почивка
кубинска преса с дъмбели - хиперекстензии - планк; 2 пъти

Днес по-малко болят ребрата, макар че на обръщането беше неприятно.

Поздрави!

Днес ме мързи да тренирам :D Вчера следобяд, докато си седях на работа и ми крампира хип-флексор на десния крак, реших, че тялото ми дава сигнали и ще пусна един ден почивка.

Ако нямате нищо против, да споделя малко мои размишления относно клека.

Гледайки клипове на доста хора и наблюдавайки ги на живо, виждам че много малко отварят хубаво таза при стартирането на клека. Това води до :
1. навеждане напред
2. отнасят го основно коленете
3. невъзможност да се стигне естествената дълбочина

Защо не се отваря таза ? Ами според мен, причината е, че поради заседналия ни начин на живот ( примерно работа цял ден пред компютър ), мускулите на г*за са отслабнали и сме загубили усещането си за активацията им. Т.е. Може и да ги тренираме, но не ги ползваме правилно при клек. Клека не е само сгъване на тялото в една равнина - то е доста по-сложно движение, най-сложното от всички базови. Г*за е отговорен за външната ротация на бедрените кости, така че таза да се отвори хубаво и да има къде да пропадне торса.

Направих едно кратко сравнение на моята форма на клек от миналата година, точно по същото време, и едни от последните ми клекове. Разликата е доста голяма, въпреки че има какво още да се желае. Вярно, че нещата са комплексни - работил съм и върху мобилността, и върху силата, но най-важното според мен, е моториката и заучаване на отдавна забравени умения.

На първите клекове се вижда, че не ме ограничава мобилността, нито в глезените, нито в таза, просто се опитвам да се сгъна в една-единствена равнина, което води до много грозен, крив и не-ефективен клек, в същото време, опитвайки се да демонстрирам глупаво - “Хей, вижте колко съм мобилен”.

Абсолютно същия клек се опитват да правят ужасно много хора, само че те спират някъде около/над паралела, а не се мъчат да избършат пода с г*з, като мен.

Та така :)

09.09.15
10:38

Честно казано ,на мен си ми изглежда добре клека в началото на клипа.

Мнението беше редактирано от nervak на 09.09.15 10:41.

09.09.15
10:41

Би ли обяснил по-подробно какво точно разбираш под отваряне на таза при стартиране?

KA

09.09.15
10:48

Мобилен, мобилен колко да си мобилен. Ако може да направиш същият клек без да отваряш пръстите на краката навън, си мобилен.. :) Ама не си прави експерименти, че ако не си свикнал може да се нараниш.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 09.09.15 10:49.

казано от nervak на 09.09.15, 10:38:

Честно казано ,на мен си ми изглежда добре клека в началото на клипа.

Гъна се като червей - виж флексията на целия гръб, пронацията на ходилата, погледа забит в земята, никаква стабилност, никаква експлозивност.

казано от Boby_ на 09.09.15, 10:41:

Би ли обяснил по-подробно какво точно разбираш под отваряне на таза при стартиране?

Идеята ми е, че за да клекнеш хубаво дълбоко, бедрените кости не се движат само в една равнина. Вярно, че това донякъде са анатомични особености и при всеки е различно, но като гледам, при повечето хора това важи.

Движението на бедрените кости е не само надолу, но има и движение встрани, както и лека външна ротация. Ако ги движим само страни, но без ротация - коленете влизат навътре.

Много малко хора са с достатъчно плитка глава на ацетабулум-а, която да им позволява да клекнат без тези допълнителни движения.
Ето пример за клек, при който почти нямаш движение встрани и ротация - стъпалата са почти успоредни, също и бедрените кости :

Та това отваряне трябва да стане в началото на клека, не е достатъчно само надупването :)

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 09.09.15 11:04.

казано от kaloyan на 09.09.15, 10:48:

Мобилен, мобилен колко да си мобилен. Ако може да направиш същият клек без да отваряш пръстите на краката навън, си мобилен.. :) Ама не си прави експерименти, че ако не си свикнал може да се нараниш.

Да си достатъчно мобилен, означава да не те ограничават мускулите и сухожилията в обхвата на движението. Съвсем отделен въпрос е дали движението е правилно.

Ако не си активираш хубаво г*за да ти завърти и стабилизира краката, ще стане ей това :

09.09.15
11:21

Сашо, според мен говориш за неща, които не могат да бъдат променени. Това, което е по силите ти, е да промениш начина, по който инициираш клека и да пробваш различна позиция на краката. Например на последните снимки според мен и в двата примера стъпалата не са поставени правилно. В общи линии се задълбаваш прекалено много в нещо, което не носи кой знае каква промяна в резултатите от клека.

П. П. Не знам как изобщо навлезе в обращение тази чуждица “мобилност”. Има си чудесна и дори по-точна българска дума - гъвкавост.

НИ

09.09.15
11:25

Сашо, ако позволиш и аз да споделя. Подкрепям на 100% това което казваш за коленете и картинката от горният пост. “Колене навън” (Knees out) е една от най-популярните фрази при клек (че и при тяга), за активация на глутеуса. Имам познати при които разликата между клек тип добро утро (едва достигащ паралел) и клек под паралел с неутрален гръбнак и постоянен ъгъл спрямо таза се дължеше на недостатъчно въртящ момент в коленете - или си стояха неутрално коленете или влизаха навътре при самият клек.

При мен огромна разлика има и това, че спрях да инициирам движението само от коленете. Прав си, че клекът е сложно движение в няколко равнини. Когато опитах да започвам движението първо от дупето автоматично достигнах много по-добра дълбочина. Идеалният вариант е движението да се инициира едновременно и в таза и в коленете.

Според зависи, кой питаш упражнението може да има коренно различна техника. Dave Tate, например препоръчва широк разкрач с голяма външна ротация в пръстите на краката. Kelly Starrett препоръчва разкрач, вариращ около раменния, без въртящ момент (или минимален) в пръстите на краката, като при спускането пищялите трябва да останат почти перпендикулярни на земята и сгъването да дойде от бедрата, въртящ момент в коленете и абдукция в глезените.

Клекът е едно от най-натуралните, ако не и най-натуралното човешко движение и затова има трансфер в почти всички атлетични дисциплини и почти всички движения. Има голяма доза на експериментация около основните принципи, докато някой установи кой е най-сигурният начин за клякане (или пък вариантът в който вдига най-много кила).

Само си споделям и си мисля свободно :) Интересна дискусия, дано се включат още хора.

Carbohydrate

09.09.15
11:26

Не съм съгласен с обяснението ти за гъза))...защото аз клякам точно така както ти от първия клип, НО таза ми “се отваря”, както пишеш...това е просто мобилност. Ако отваряш коленете повече, просто не е възможно да наклониш тялото напред, това движение е ограничено от ротационите ябълки. Таза може да се отваря хубаво и при не толкова силно отваряне на коленете, като теб...просто има много разномидности клек...някои клякат като теб, някои като мен...за това има ТА клек, Лифтерски клек и т.н....мобилността е от голямо значение обаче, това с “отварянето на таза”))

Въглехидрат, това не е мобилност - това е анатомична обусловеност. Особено пък това за ротационните ябълки. То основно от там идва разликата дали ще клякаш дълбоко с успоредни бедра и стъпала или с широко отворени навън. Говоря за хубав дълбок клек, при който се постига максималния обхват на движението, не за трибойски клек или 1/4 клек, при които е все тая, при положение, че не работиш в цялата амплитуда. Явно си от щастливците, родени за хубав клек :)

Във всеки случай, ако не ти работят правилно глутеусите,  няма как да клекнеш правилно.

казано от Boby_ на 09.09.15, 11:21:

Сашо, според мен говориш за неща, които не могат да бъдат променени. Това, което е по силите ти, е да промениш начина, по който инициираш клека и да пробваш различна позиция на краката. Например на последните снимки според мен и в двата примера стъпалата не са поставени правилно. В общи линии се задълбаваш прекалено много в нещо, което не носи кой знае каква промяна в резултатите от клека.

Не си прав Боби. Именно затова направих клипчето, защото разликата е огромна! Миналата година бях забил на килограми, които просто не можех да преодолея, по начина по който кляках. Именно защото върнах газта и отделих ужасно много време на детайлите, смея да твърдя, че формата на клека ми е много добра в момента и няма нищо общо с предишната. И че ако не го бях направил все още щях да си тъпча на едно място. Оставям настрана контузиите, които са следствие единствено на егото ми.

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 09.09.15 11:51.

казано от Никола на 09.09.15, 11:25:

Сашо, ако позволиш и аз да споделя. Подкрепям на 100% това което казваш за коленете и картинката от горният пост. “Колене навън” (Knees out) е една от най-популярните фрази при клек (че и при тяга), за активация на глутеуса. Имам познати при които разликата между клек тип добро утро (едва достигащ паралел) и клек под паралел с неутрален гръбнак и постоянен ъгъл спрямо таза се дължеше на недостатъчно въртящ момент в коленете - или си стояха неутрално коленете или влизаха навътре при самият клек.

При мен огромна разлика има и това, че спрях да инициирам движението само от коленете. Прав си, че клекът е сложно движение в няколко равнини. Когато опитах да започвам движението първо от дупето автоматично достигнах много по-добра дълбочина. Идеалният вариант е движението да се инициира едновременно и в таза и в коленете.

Според зависи, кой питаш упражнението може да има коренно различна техника. Dave Tate, например препоръчва широк разкрач с голяма външна ротация в пръстите на краката. Kelly Starrett препоръчва разкрач, вариращ около раменния, без въртящ момент (или минимален) в пръстите на краката, като при спускането пищялите трябва да останат почти перпендикулярни на земята и сгъването да дойде от бедрата, въртящ момент в коленете и абдукция в глезените.

Клекът е едно от най-натуралните, ако не и най-натуралното човешко движение и затова има трансфер в почти всички атлетични дисциплини и почти всички движения. Има голяма доза на експериментация около основните принципи, докато някой установи кой е най-сигурният начин за клякане (или пък вариантът в който вдига най-много кила).

Само си споделям и си мисля свободно :) Интересна дискусия, дано се включат още хора.

Именно това ми беше мисълта още в началото. Просто гледам по залите, че хората наистина не знаят как да клякат, а се оправдават с липса на мобилност или нещо друго ( например его, което пречи да се свалят работните килограми, за да се напипа хубава форма ).

Според мен, различните мнения относно правилната позиция идва от анатомичните особености. Добрите треньори казват, че няма единствена правилна позиция. За всеки е различно.

09.09.15
14:28

казано от Alexander Krastev на 09.09.15, 12:04:

Според мен, различните мнения относно правилната позиция идва от анатомичните особености. Добрите треньори казват, че няма единствена правилна позиция. За всеки е различно.

Само с това съм съгласен аз :)
Останалото наистина е задълбаване, защото е индивидуално за теб.

военна преса 2х65 - клек гръб 2х130 - гребане с дъмбел от земя 5х35; 6 пъти
военна преса 1х65 - клек гръб 1х130 - гребане с дъмбел от земя 5х35; 3 пъти
римска тяга 10х100 - изометрия абдуктор - изометрия аддуктор; 2 пъти

Поздрави!

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 10.09.15 13:02.

тясна тяга 3х140 - обръщане от вис 2х90 - кофи 2х(+40); 6 пъти без почивка. Последното обръщане беше от земя.
римска тяга с дъмбели на 1 крак 5х24 - ренегатско 5х24; 2 пъти

Малко съм крив на тясната тяга, иска леко отработване на техниката, но не е кой знае какво.

Поздрави!

В обедната почивка ходих да повися на лостовете, да изпукам малко гръбнака, че от вчерашната крива тяга нещо имам дискомфорт.

набиране 15 - кофички 15 - повдигане на крака от вис 10 - клек 10
набиране 10 - кофички 10 - повдигане на крака от вис 10 - клек 10
набиране 10 - кофички 10 - повдигане на крака от вис 10 - клек 10

Под козината почват да се виждат разни вени, тук-там някой мускул изпъква, а-у.

Вчера - баскетбол.

Установих, че отново мога да увисвам на ринга след скок от 2 крака. Нещо, което последно съм правил преди 10-11 години май, на 15 килограма по-ниско лично тегло :D Усещането за air time е уникално.

Днес имам много работа и май няма да тренирам. Сега имам 1-2 седмици много натоварени и може и да разредя тренировките.

Поздрави!

Оба, тренирх малго ас, мхм

раменна преса с пудовка 3х28 - клек гръб 3х130 - набиране 3х(+30); 5 пъти
раменна преса с пудовка 3х28 - клек гръб 2х130 - набиране 3х(+30); 2 пъти
въртене на 20 кг диск с изпънати ръце до отказ - абдуктор изометрия - аддуктор изометрия; 2 пъти

Много тежеше тоз клек д*ба.

Поздрави!

дефицитна тяга 3х160 - обръщане от вис 3,2,2,2х90 - кофички 3х(+40); 4 пъти
дефицитна тяга 3х160 - обръщане от земя 2х90 - кофички 3х(+40)
лицеви опори 10 - римска тяга 10х70
лицеви опори 5х(+25) - римска тяга 10х100; 2 пъти

Наложи се да правя почивки между някои от врътките, защото ми се нацепиха яко предмишниците :D

На рамото не му харесаха лицевите опори. Евентуално някакъв тесен лег може да опитам.

Поздрави!

военна 1х70 - клек гръб 1х140 - набиране 1х(+40); 6 пъти

Е*ати гримасите правя на тоя клек :D

Май е време да инвестирам в колан за набиране.

Поздрави!

мъртва тяга 3х160 - обръщане от вис 2х90 - кофички 3,3,3,2,1х(+40); 5 пъти без почивка
въртене на 20 кг диск с прави ръце, до отказ - римска тяга 10х100; 2 пъти
абдуктор изометрия - аддуктор изометрия - повдигане на краката от вис изометрия; 2 пъти

Чудя се ще има ли период да тренирам без да ме боли нещо. Наболяват ме сухожилията на четириглавите мускули, като ги раздвижа спират да болят, но трябва да предприема нещо. Ребрата още ме болят от удара. Май вярно ще излезе, като казват, че ребра болели толкова дни, на колкото години си :D

Поздрави!

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1