09.02.15
15:38
Отново без нет известн време....
до тук промените в храната :
В порядака на 1 седмица
- 2 дни с похапване на кис. мляко домашно (беше доста време изключено)
- 1 ден същото с прясно мляко. (не повече от 100-200 гр за деня)
- имах 1 ден хапване месо домашно печено чисто свинско , както и след това същото пилешко
(не повече от 50-на гр. - интересно ми беше какво ще почувствам - преди за хапна ми ухаеше добре и си казах че трябва да ям тогава... бързо се наситих, нямах желание да ям още но исках да опитам.... незнам как да чета тези сигнали. Предполагам че е преход и не съм излязла от него, все още...) (Риба и морски продукти си ям !)
Моя Анализ: Млякото ми допада в 1вия момент. (мисля че повече прясното), но не се чувствам на следващия ден. ( мисля , че нямам достатъчно енергия както ми се иска, стомаха не ми се чувства добре също)
09.02
Храна
до 12ч. чай, вода, кафе
- крем - чия накисната, кокос стърг, лимони банан, канела
- салата морков подправки, оцет - домашен
- какаови зърна
- няколко хапки кисело зеле, салата моркови, ч.чаша варен боб, салата миди с лук лимон, куркума, сминдух
- шепа орехи
- крем кокос. стърг. канела лимон стевия, какао
- вино
Движение
30 мин общо:
1.Поза за лиц. Опора – повдигане рака със срещуположен крак
2. От поза за коремна преца- Повдигане на торс и крака с усукване
3.Дълбок Клек до долу
4.Лицеви опори
Мнението беше редактирано от Кейти на 10.02.15 01:11.
12.02.15
23:32
12.02
Храна
1 с.л мед + червен пипер (с надежда за подсилване на имунитета)
грейпфурт 2 бр
ябълки 2 бр.
кокос 30,40 гр.
(ден разтоварване)
Движение
-Странична дъска
- По гръб търкаляне назад изпавяне + скок
- Гмуркане от триъгълна опора
- Мъртва тяга
- 50 скока на въже
- От поза за лиц. опора, коляно към гърди, към рано, ритане високо назад /повторение с 2 крака/
- Ритане назад с изнасяне крак напред - бързо темпо 30бр. /повторение с 2 крака/
- коремна преса с свити в колена крака на 90 гр.- изправяне до отлепяне на ръмене + задържане горе
- планински катерач
13.02.15
22:33
13.02
Храна
ябълка, грейпфурт
шепа бадем
няколко парченца кокос
30-на гр варен нахут
чаша нар поръсен с кокос. стърг. канела (200гр)
шепа какао на зърна, 1 л. мед
без апетитно.... насила хапвам :(
Добавки:
Вит А+Е, Д, Mg, Zn, Рибено масло, Мента Гл.
План за добавяне на мелатонин по 3 мг. (много малко сън имам като цяло което започва да ме притеснява, по препоръка на лекар добавям мелатонина)
Движение
сллънчеви поздрави за загрявка
3 серии
1. Лицева опора на ЛЯВО коляно – 10
2. Гребане ДЯСНА ръка – 10
3. Статичен напад ЛЯВ крак – 10
4. Ръце на пода за опора, ЛЯВ крак назад и нагоре – 20
5. Лицева опора на ДЯСНО коляно – 10
6. Гребане ЛЯВА ръка – 10
7. Статичен напад ДЕСЕН крак – 10
8. Ръце на пода за опора, ДЕСЕН крак назад и нагоре – 20
9. Гмуркане от колене – 10
10. От прав стоеж изнасяне на гира напред и нагоре, с редуване – 20
11. Балерина клек – 20
12. Римска мъртва тяга (с прави крака) – 20
13. Статичен страничен напад – 20
15.02.15
06:36
14.02
Храна
2 ябълки , 3 парчета шоколад,
1/2 банан, 2л. крем кокос канела конопен семена, стевия
50 гр бадем кашу
чаша сок киви грейпфурт
малка шепичка боровинки сушени
2 ябълки
шепа нахут варен
Движение
200 клека
200 лиц. опори под диагонал
за 15.02 - план разтоварване отново (добре се чувства по време на разтоварване с повеече течности , плод /зеленчук до 2,3 порции. При отпадане добавка мед)
08.03.15
04:57
08.03.2015 - Месечен анализ
Хоп отново на любимото ми местенце. (тотална липса на време и малко достъп до компютър, вече надявам се съм организирана на макс....)
Промените които са налични не са кой знае какви....
Храна:
Към менюто:
- пчелен прашец редовно сутрин приеман разтворен в мааалко мед и сок компот или хладка вода.
- добавих соево брашно – идеята е добавяне на белтъчини към менютото (отново тест нямам си на идея как ще ми понесе ..). Ще се прилага като заместител на яйца и сгъстяване при приготвяне на любими крекери за хапване в движение.
Във вид на шейк
По време на пост мисля че е добра алтернатива вместо яйца... в момента опитвам да поста (имам едно прегрешение....само за сега).
- Добавка на сушени плодове (смокини и сини сливи вечер с сурово какао при пристъпи за сладко) до 50-на гр.
- по 100-на гр. Бобови (грах, нахут, боб зелен доста).
Добавки:
вит. Д , вит. Ц, Mg, Цинк, рибено масло, А+Е
Движение :
Придържам към йога комбинация със трнировки собствено тегло определено по 40 мин. до 1 час на ден ! (имам ли пропуск съм мнго отпаднала физически и сихически)
Медицински изследвания проведени тоя месец:
Налична депреси ацки огромна и задълбаваща се :( (проблем с КЦ, докато беше нередовен този месец 2 пъти... като цяло се побърквам, както и околните около мен :( )
Безсъние .... липса на сън и желание..... също.
Обременяване тест кр. Захар: слава бого е наред.
Установиха ми налична токсипласмоза :(
Ииии чакам хормоните си утре. Ще споделям и очаквам критики за храната, че е зле като цяло ми е в движение и ми е ужасно трудн. Не обиам да ям навън а успявам вечер да съм на разположение и измествам храненето късно ...
Добре ли е късното приемане предвид на това че не са достигнати калориите за деня, или е противопоказно ядене и лягане все пак гледам да има поне 1 час след храна и сън (колкото да липсва съня)
Искам съвет как да си определя наличните мазнини по тялото ОК ли е баланса или не в домашни условия..... пробвала съм да смятам по познатите таблици но не съм сигурна.
В момента съм височина 167 , кг 60 най общо казано.
Лека за сега чакам с нетърпение утре деня за резултати.... (sun)
Мнението беше редактирано от Кейти на 08.03.15 05:09.
09.04.15
06:02
казано от Маргарита Манева на 08.03.15, 07:28:
По какви причини постиш?
Реших, че ще го приложа като вид пречистване най вече от млечни храни, искам да имам период в който наистина липсва тази храна и това да е точно този в който са дните за пост (по лесно ми е когато имам някаква рамка (dull)).
Месо не ям, с изключение на морски.
Имам крайни фрапантни случай когато все още вкусвам не са повече от 2,3 пъти в година, по 100-на гр.
Не съм веган, приемам яйца и мляко - по рядко.
Цел за сега е изключване на млякото - чувствам се по добре без него но все още не съм готова....
По време на пост найстина чувствам положителното от липсата му.....
Мнението беше редактирано от Кейти на 09.04.15 06:03.
19.07.15
02:24
Привет.
Записвам се само за протокола.
Юни и юли
Добавени млечни (изпаднах в някаква дупка за млечни - незнам на какво се дължи)
Месо - пиле , телешко вкусване 3,4 пъти през този период не повече от 150 гр. на прием (искам да го имам като иформация все пак)
Джижение опитвам да не е по-малко 40-50 мин. дневно (йога+ упражнения собст. тегло + бягене 1 път в седмица 3,4 км)
Надявам се да възтановя скоро ежедневния дневник (липсва ми).
27.08.15
04:05
Само за протокола и за мен да си следя състоянията на хранене....
Седмица с добавяне на доста млечни.... (доста предвид, че през другото време почти не ям..)
- к. млако
- сирене - обезсолено - НЕ домашни
10.11.15
01:59
Опит за водене на отчети редовно да си следя понеже често излзиам от ‘’зона на комфорт’’ (blush) :D
Качени 2 кг (dull) в следствие на :
По малко движение, повече мазнини, мляко, захар (домашни кремове ограничено но факт)
(мазнините ги свеждам до кокосова, от ядки доста (през ден два до 60-70 ), ленено масло или шарлан в салати ), (като изключим 1 месец салати с олио, вярно малко но олио....)
Общо взето стресов период, искам отново да се върна ‘’в моя си свят’‘
Движение:
200 клека
200 опори от полунаклон
Храна: ( не спазвам точен час, ям когато усетя глад, гледам да е през поне 2 часа, нещо малко)
100 на гр. кокосово мляко с фурми.
3 ябълки, 50- на гр. кокос
2 фурми, чия, какао, ванилия, канела - Крем
50-на гр. кайсиеви ядки, 1 фурма
Ябълка 00:30ч
Вит. А, Е,Mg, Вигантол.
Вода, чай - гледам да са 2 л. минимум.
(nlove5)
Мнението беше редактирано от Кейти на 10.11.15 02:04.
11.11.15
18:22
10.11
Храна:
2 ябълки, 5,6 ореха, кокосови стърхотини - всичкото на крем
3 фурми , какао шепа лешници, канела, ванилия - крем - шоколад (nlove9)
Зеле салата , задушено броколи с лук , няколко маслини, 3 л. елда накисната предварително. (моето Табуле)
Късно вечерта чаша к. мляко с 1 фурма
Движение:
Йога- пози от седнало положение главно, обърнати назад. Свещ + мост.
Колело 5 мин от свещ
Преси 3х30
много тегаво 1 час
11.11
Храна:
50на гр. бисквити нахут и елдени ядки (made in home - с ленено масло, подправки според настроението ми....(ванилия,канела, куриандър (nlove9) , суши се на фентилатор или мн ниска темп.))
Леща варена около 200гр. със сол само (готвих..)
3,4 ореха, чаша к. мляко - (мания млечни пак ме обвзема)
План: Вечеря сигурно ще има
Салата зеле цвекло предимно ,
2,3 парчета шоколад (какао, лешник трошен , кокосово мляко, фурми (nlove9) )
няколко ореха или фъстък
Движение:
йога + упр. 1 час поне
може да едит*
26.11.15
01:01
3 дни от към движение нищо.... нещата стават зле когато спра да се движа ми пада енергията
23.11
- ябълка
- хапка торта - ‘’болкук’’ 2 хапки от крема (след вкусване усещам всичката химия не съм вманиачена просто усещам всяка изкуствена добавка в ‘’магазинската’’ храна)
- риба скумрия на скара - доста (отдавна желана като се замисля), много салата цвекло, морков шарлан, лимон, шепа маслини.
3 фурми + печени фъстъци 2 шепи (не се чувствам добре от тях но съм пристрастена видя ли ги :( )
24.11
- какао с малко сусамово мляко стевия
- ябълка на крем с Мака (1к.л)
- 3-4 малки бисквити от нахутено брашно (аз си ги ‘’забърквам’‘, сушат се не ползвам печене ако приготвям нещо от брашно)
- 1/2 авокадо,
- салата кореноплодни, шарлан, маслини, 40на гр. сирене бяло
- чия, какао, 3 фурми—крем
За Мака: За 1-ви път опитвам Мака. Имам 50гр. Нямам си на идея дали би ми повлияла толкова малко количество. Взех я понеже отдавна се колебая кога да я включа (освен като храна за energy, идеята ми е регулиране на пустите хормони)
Преглед : Ендокринолог. Продължават да ми промиват мозъка, за прием на хапчета (ОК , ще послушам но си знам , че е временно и сега се ровя за информация как да си направя по малко зло и намеря начин да се ‘’пречистя’’ след това).
Заключение - прекалено задържани емоции (sweat)
Препоръката за спорт ежедневно е положителното поне !
Др. седмица - гинеколог да видим там нещата. (сега очаквам разбъркване във всяка посока на тялото ми (dull)), най големите ми опасения са поява на образования вследствие на хормонални хапченца. Надявам се, че с миниланото приемане нещата ще са ок.
25.11
2 ябълки, Мака
чия, какао, мушмули - крем
малка купичка зеле с малко сол
ябълки + орехи
Мисля да направя няколко дни в месеца - прословута детоксикация (2-3 дни на течности, мед и цитрус сок), незнам дали си вкарвам мисли, но периодичноото гладуване ми действа добре психически .... очаквам критика ако някой чете ... ‘’така наречения ми дневник’’
Спокойна вечер (nlove9)
Мнението беше редактирано от Кейти на 26.11.15 01:18.
26.11.15
22:43
26.11
ябълка с мака на крем
грейпфурти
2 ябълки
3 с.л чия,какао 1ч.л мед
ябълка
чай с лим. сок, стевия
вит Д,А,Е, Mg
Пасиглофа
Маг.олио - мазане
28.11.15
00:16
казано от Маргарита Манева на 26.11.15, 22:45:
Само това ли ти е храната за деня?
Идеята ми беше ден на фрешове и вода, неуспешен и ядах цели плодове + мед 1-2 с.л
С много чай и вода.
Незнам защо чувствам се много добре когато имам 2,3 дни off от храна.
Искам да правя галдуване като целя балансиране на хормони , но ме е страх потънала съм да чета ‘’всеевъзможна информация’’
Поне се радвам , че до тук изключих почти всичкия боклук от към магазинска мрежа и прочие. Отне ми повече от 2 години ‘’обучение’’ и опити да не ям нещо което не е сътвирено от ръцете ми и то с продукти натурал да кажем. (без глутен (почти на 80-90%), без бяла захар, сол, млякото е още преход и т.н)
Но имам чувство , че се въртя в кръг около решението ми ЗА синтетичните хормони или НЕ. :x
Заредила съм си библиотеката... (хора не прибягвайте до ‘’лекари’‘, освен лаборанти хайде за следене на състоянието) (tmi)
28.11.15
00:25
27.11
Храна
2 грейпфурт
чия,какао, мед, ядки от елда - 1ч.чаша общо
2 мандарини
Салата кореноплодни, зеле, шарлан
1 яйце
шепа орехи+ фъстъци също толкова, 1 фурма, вино
Добавки
Вит. А, Е, Mg, Вигантол
Движение
200 клека
PS: No power ...
4 дни почивни (home), настроение както времето отвън, но идва нов ден ще се стегна !!!(muscle)
Как издържате без храна и само на сокове не знам:Д аз и ден не мога да не ям:Д
казано от Ket на 28.11.15, 00:16:
казано от Маргарита Манева на 26.11.15, 22:45:
Само това ли ти е храната за деня?
Идеята ми беше ден на фрешове и вода, неуспешен и ядах цели плодове + мед 1-2 с.л
С много чай и вода.Незнам защо чувствам се много добре когато имам 2,3 дни off от храна.
Искам да правя галдуване като целя балансиране на хормони , но ме е страх потънала съм да чета ‘’всеевъзможна информация’’
Поне се радвам , че до тук изключих почти всичкия боклук от към магазинска мрежа и прочие. Отне ми повече от 2 години ‘’обучение’’ и опити да не ям нещо което не е сътвирено от ръцете ми и то с продукти натурал да кажем. (без глутен (почти на 80-90%), без бяла захар, сол, млякото е още преход и т.н)
Но имам чувство , че се въртя в кръг около решението ми ЗА синтетичните хормони или НЕ. :x
Заредила съм си библиотеката... (хора не прибягвайте до ‘’лекари’‘, освен лаборанти хайде за следене на състоянието) (tmi)
Ако искаш да правиш гладуване, прави го на солена вода.
Цели плодове е много по-добра идея от фрешове (в повечето случаи). Ако ги разбиеш в блендера с малко зехтин, ще е още по-добре.
Не знам какви са ти хормоналните проблеми,но в 90% от случаите синтетичните хормони са нкакъв краен вариант. Но дори и когато всичко е пробвано и резултат не е постигнат, по-добрия вариант е да се ползват биоидентични хормони, които не съм сигурна че в България могат да бъдат намерени.
29.11.15
22:21
казано от S&M на 28.11.15, 00:25:
Как издържате без храна и само на сокове не знам:Д аз и ден не мога да не ям:Д
Честно казано психически ми е по добре когато имам такива дни на гладуване.
Мнението беше редактирано от Кейти на 29.11.15 22:22.
29.11.15
22:33
казано от Маргарита Манева на 28.11.15, 11:07:
Цели плодове е много по-добра идея от фрешове (в повечето случаи). Ако ги разбиеш в блендера с малко зехтин, ще е още по-добре.
Не знам какви са ти хормоналните проблеми,но в 90% от случаите синтетичните хормони са нкакъв краен вариант. Но дори и когато всичко е пробвано и резултат не е постигнат, по-добрия вариант е да се ползват биоидентични хормони, които не съм сигурна че в България могат да бъдат намерени.
Ами наистина се надявам да имам положителна развръзка като ‘’краен вариант’’ , успоредно с алтернативни методи и храни.
Силно се надявам и вярвам ! че има спасение и без синтетика по напред приемам го като преходен момент.
Наистина съм преобърнала режима си.
В повечето случаи съм като полезно изкопаемо за повечето около мен относно храненето ми, но не се влияя. (неразбирам страдащи от всевъзможни болести млади хора и в същото време тъпчещи се с ‘’преработените и пакетирани храни .... )
За ‘’биоидентични хормони’’ не съм запозната. За момента мисля да не дълбая и да продължа така. Най важното за момента е осигуряване на психическо спокойствие.
01.12.15
03:48
29.11
Храна
грейпфурт
шепа лешници
3 оризови крекера, 4 бразилски ореха
свежа салата моркови, зехтин, 3,4 с.л дом. лютеница
козе сирене 50-на гр. , вино, 3 ленти гауда, шепа лешници
1 шок. бонбон
Движение.
йога -20 мин
3х
преси - 30
повдигане + усукване ляво дясно на крака от изходна легнала поза
планк - 1 мин.
колело 50 ритания от свещ
общо 40-на мин.
30.11
29.11
ябълка, кокосов крем от чия какао, мед
3л. ядки от елда канела мед
шоколад 30на гр. (домашен - кокосово масло, какао, мед много малко, канела за вкус, лешници).
грейпфурт, мандарини
хапка сирене, 5,6 маслини
5 бразилски ореха
салата зеле морков, маслини доста, горчица подправки
шепа орехи, вино
20-на гр. дом шоколад
Движение.
20 мин. йога
3х
странична преса
колело от свещ - 50ритния
планк - 1 мин
напади - 15
01.12.15
21:53
Храна
мандарини
крем - чия,какао,мед,канела,ванилия
4 бисквити -(брашно елда сушени)
леша крем супа с зеленчуци към 200гр.
шепа печен фъстък
10-на ореха, вино
Добавки
цинк,вит. А,Е,Ц,Вигантол
Овес - тинктура
Движение
0
(F)
08.12.15
07:39
Само запис.
10 дни от днес (8.12-18.12) - план за разтоварване с:
Храна:
Ябълки,мед орехи и жито в малки количества (поне планувам, ще видим :) )
Никога не съм го пробвала, интересно ми е. Дано помогне за повече отводняване на организма, ужасно подута ... (sweat))
Добавки
Тинктура овес или пасифлора (редувам ги), Вит. Ц, Д, (А, Е, Zn - имам още малко докато ми свършат запасите ), Mагнезий.
Вода, чай - блкови.
Движение
по час мин. на ден - йога+ упр собст. тегло
(nlove5)
Мнението беше редактирано от Кейти на 08.12.15 07:42.
казано от Ket на 08.12.15, 07:39:
Ябълки,мед орехи и жито в малки количества (поне планувам, ще видим :) )
Никога не съм го пробвала, интересно ми е. Дано помогне за повече отводняване на организма, ужасно подута ... (sweat))
Т.нар.”житен режим”, освен че е лишен от всякакъв смисъл в днешно време (защото и да изкупиш всички био магазини, пак няма да намериш чисто, не-ГМО, нетретирано с пестициди и т.н. жито), не му е времето сега.
Освен това, житото съвсем не помага за отводняване.
По-добре прегледай какви хормони са ти дали да пиеш, и кои не са ти в баланс.
Ако искаш нещо конкретно с отводнващо действие, пий смутита с много магданоз, чай от хвощ...ама недей си вгорчавай живота с житни режими.
09.12.15
04:00
08.12
Не мога да кажа, че всичко беше по ‘’рецепта’‘
Храна - общо за деня - много хаотично без часове...
бадем - шепа
2 ябълки
1 био десерт с мака (за 1ви път рехих да купя ненщо с печат био... за мен в него имаше само ядки, фурми, не усетих мака...)
жито* - е колкото и да се мъча не мога да изям толкова количество - остана ми 1/3
мед - около 2с.л
орехи - малка шепа - печени !
Чувствам се поне леко... незнам от житото и начина на приготвяне или от разбърканите ми мисли...
PS: когато съм долу горе на такава храна без да прекалявам с количество се чувствам психически много стабилно (nlove5)
Имам още лимец + 1/2 нова доза.... за сега мисля да съм на нещо подобно отново....
Мнението беше редактирано от Кейти на 09.12.15 04:42.
09.12.15
04:27
казано от Маргарита Манева на 08.12.15, 13:02:
Т.нар.”житен режим”, освен че е лишен от всякакъв смисъл в днешно време (защото и да изкупиш всички био магазини, пак няма да намериш чисто, не-ГМО, нетретирано с пестициди и т.н. жито), не му е времето сега.
Освен това, житото съвсем не помага за отводняване.
По-добре прегледай какви хормони са ти дали да пиеш, и кои не са ти в баланс.
Ако искаш нещо конкретно с отводнващо действие, пий смутита с много магданоз, чай от хвощ...ама недей си вгорчавай живота с житни режими.
Побъркващо е...
Колкото до хормоните: (sweat)
Изпити:
30 дни еутирокс (тиреоидни хормони)
20 дни - ясмин - (за регулране нивата на прогестерона)
ТСХ- много под реф. стойности, след хапчета почти се доближава до ниската граница.
LH - много се колебае- след месец хапчета влезе в граници
Prolactin - много нисък
Progesteron - доближава се до граница след хапчета отново.
Имам чувство, че не мога да оправя тази сплетеница от ‘’неврони’’ - Не искам да стъпвам при специалист, искам си доктор Хаус (headbang), или действам сама....
Ясно ми е за ГМО-то, обикалях доста в супермаркети за пшеница (нямах в близост здравословен магазин този ден) картинката е ясна).
Така де , но се добрах до моя позната в биомагазин и си взех лимец. (ясно ми е отново, че не е био ! (tmi))
Изхвърлих купената пшеница, и продължих лимеца.
Незнам какво да правя.. този режим не съм го пробвала, и ми е инт как ще се отрази на организма.
Не ям много зърнени като цяло и мисля че Не е добре , защото усещам положително отражение когато ям пълнозърнести (гледам да си ги приговям сама). Предимно елда или нахут в вид на брашна.
Колкото до житния режим - знам че февруари му е времето...
Чувствам се добре когато ям леща - чиста сварена с малко подправки да речем.
Не мога да вляза в крак с въглехидратите и това е.
Когато ги няма съм - като игла разхождаща се по балон, когато ги има в неправилна комбинация също.
Трябва да слушам повече тялото си това знам....
Ще опитам да съм стабилна психически... пък с режима можеби ще е най най лекия...
Мнението беше редактирано от Кейти на 09.12.15 04:39.
09.12.15
21:42
09.12
Храна
(общо за деня пиша отново е без точни часове)
ябълка, мед 2,3 л. покълнал лимец.
2 л. пълномаслено какао, мед, чия, кокос рендосан (nlove9)
(какаото - това което имат в еко-магазина (еко = здравословен - мои си назовавания :) ), ясно че е далеко от 100% какаото (dull))
1/2 ч.ч жито още, ябълка, шепичка орехи.
кокос, мед, ванилия (nlove9) , 2-ра смес същото с какао
edit*
2л. сусамов тахан, 1л. мед, 1 бисквита от елда
Добавки
цинк,вит. А,Е,Ц,Вигантол
Овес - тинктура
Движение
30 мин йога - пози от стоеж само
PS: Не съм гладна....
Цикъл 1- ви ден, с болки.
Можеби предните 3 дни яденето на много млечни + риба ми дойдоха в повече... Имах храна с много мляко - от незнаен произход...
Заключвам , че без тях ми е добре (млечните) !
Ще опитам да ям много малко количество храна поне 10 на дни. Без млечни!. Но няма да е чист житен режим ... (ще послушам Марги). Една подготовка за февруари обмислям, сега може би да бъде лек житен (аз буквално не мога да изям толкова жито, идва ми в повече и не чувствам никакъв глад поне тези 2 дни. От една страна така ям по малко и не съм гладна.) Може би през останалото време трябва да добавя повече въглехидрати с бавно усвояване.
(F)
Мнението беше редактирано от Кейти на 10.12.15 09:25.
11.12.15
21:39
10.12
Храна
грейпфурт
чия,какао, ванилия, 1л. мед - кевм
2,3 л. от покълналия лимец, ябълка, кокос - 40-на гр.
шепа орехи, 2 мандарини
спанак - пасиран, 1 л. мед, натрошени орехи (импровизация - хареса ми ‘’зеленото кремче’‘)
шепа суров кокос, банан
Добавки
цинк,вит. А,Е,Ц,Вигантол
Овес - тинктура
Движение
0
11.12
Храна
40-на гр. + 2,3л. сладко от ягоди,
чай
Стафиди - 2,3 щипки от купичката
Кокосово мляко, какао, ванилия - крем (nlove9) /смлян кокос, добавих и малко от месото/
2,3л. покълнал лимец, канела, 1л. сладко от ягоди
Чия -2с.л., какао, ванилия малко мед - крем
Добавки
цинк,вит. А,Е,Ц,Вигантол
Овес - тинктура
Движение
500 клека
200 полу опори /с ръце на диван/
Мнението беше редактирано от Кейти на 11.12.15 21:57.
16.12.15
21:49
13.12
Храна
сладко ягоди 2,3 л. шепа орехи
грейпфурт
5,6 мандарини
покълнал лимец - 50-на гр., 2л. мед
задушено зеле с др. заленчуци, спанак суров, дом. лютеница
2 шепи орехи, 2 л. сладко смокини
Движение
йога - сл. поздрави
3*20 - комплекс 30 мин.
14.12
Храна
грейпфурт, мандарини 4 бр.
2л. чия, какао, ванилия, канела, 1л. сладко грозде (само плодчетата), + още какао
<3
10-на бадема
ябълка, 10 на ореха
салата цвекло, кисело къдрево зеле - около шепа, шепичка бадема
2л. мед , какао
15.12
Храна
2 ябълки
3 мандарини
60-70ге кокос, мед 3 ч.л.
шепа сушени кайсии
салата морков , 1ч.л. шарлан, 2 бисквити елда
Движение
200 клека
200 полу опори с ръце на диван
16.12
Храна
ябълка шепа фъстъци
1 смокиня от сладко, какао, чия, ванилия, кокос смлян 30-на гр. - крем
1ч.л мед, канела, какао, 5,6 лешника
2,3л. покълнал лимец,1 малка л. мед, канела
чия, какао,ванилия, сладко смокиня - крем - 2с.л. (попринцип бъркам около 1ч.ч., и през деня ям от това през определено време)
салата морков, печен патлажан, пипер, 1ч.л. шерлан, сминдух, шепа маслини, 1 варено яйце
шепа ядки, вино 50-на гр.
5,6 л к. мляко
Движение
3*20 - лицеви опори, преси, напади, странична опора
40мин общо.
PS: Добавките, витамини - същите - вит. Д, А, Е, Ц (мисля да свърша опаковките и почивка), тинктура от Зелен овес, Клеева тинктура - не всеки ден.
Мнението беше редактирано от Кейти на 17.12.15 00:55.
28.12.15
04:05
17.12
Храна
ябълка
3,4 мандарини
чия,кокос,какао,ванилия,много малко мед - крем
шепа орехи
салата кореноплодни, 1л. шарлан, подправки, 1/2 печени пил. гърди.
шепа лешници
1л. сладко, кокос суров
1/2 кофичка к.мляко, шепа сушени кайсии /глад ... /
18.12
Храна
5,6 мандарини
4 бисквити от елда, ов. трици, канела, стевия - 20 на гр.
1 грейпфурт
5,6 бр. ореха.
чия,какао,1ч.л мед - крем 1/2к.ч. общо
ябълка
салата зеле,3,4 розички кисело зеле карфиол
2л. мед,30на гр. кокос
5,6 ореха
Добавки:
същите...
19.12
Храна
ябълков сок около 200 мл.
мандарини 3,4
2ч.л. мед, канела, какао
чия 30- на гр.,какао
салата морков, шарлан, 100на гр. риба скумрия, 50на гр маслини.
шепа супени ябълки, 5,6 лешника
Движение
йога - 40 мин.
200 клека, 200 полуопори
Добавки:
същите...
20.12
Храна
ябълки 2
3 мандарини.
1/2 (30-на гр.)суров бар с какао, фурми бадеми - магазински
1 ред шоколад - какао, чия, орехи, стевия, ванилия, 1л. сладко ягоди.
салата - кореноплодни - огромна, 100-на гр. пилешко домашно варено
вино, 100на гр - фъстъци печени, 1 ред шоколад още
PS: тежко....
24.12
Храна
шепа кокос, 1ч.л. мед
вечеря:
шарен боб - салата, с шарлан дом. оцет, лук около 2ч.ч.
ядки - сурови 70-80 гр.
2 шок. бонбона
25.12
Храна
ядки - орехи, лешници - основно 70,80 гр.
2 хапки от чийз кейк= само крема
к. зеле салата
шарен боб - салата, с шарлан дом. оцет, лук
1/2 парченце баклава
1 шок бонбон - натурален шоколад
1/2 ч.ч мляко пастюризирано
2 дом. меденки (бяло брашно) - /чувствам се не добре/
26.12
Храна
4 мандарини
чия, лен. семе по 2с.л., 20на гр. кокосови стърготини - крем + какао, ванилия, стевия
ябълка
шепа ядки, шеша суров кокос 1л. мед.
Движение
Йога - сл. поздрави около 15 мин.
бягане - 20 мин,
27.12
Храна
кокосово мляко с стевия, ванилия, мед 1ч.л.
3 мандарини
шепа кокос, ванилия мед
салата морков, ябъкла, дом. лютеница 2 л., шарлан 1с.л.
10- на лешника, 10 ореха, 1 фурма.
чия, лен семе по 1с.л накиснати за 2 часа, какао, 3 фурми - крем
2 крекера от елда - домашни
Движение
чистене 2 часа...
200 клека, 200 полуупори
PS: Добавки през тези дни - същите
Дибавен чай от хвощ ,
Мнението беше редактирано от Кейти на 28.12.15 04:14.
10.01.16
18:19
Добавям си по дати, долу горе храната ми (беше ми сейфана на компютъра).
28.12
2,3 крекери елда
ябълка
чия, сусам, какао, кокосово мляко - крем около 1ч. чаша
шепа лешник
Салата морков, задушени гъби, 3.4 земни ябълки кисели, 100-на гр. херинга.
30.12
3 мандарини
крем - чия, канела, банан 1/2, кокос. стърготини, 2 фурми- около 1к.чаша.
3 бисквити от елда
шепа пресен кокос, 3,4 сушени сини сливи
шепа бадем печен, 4.5 какови зърна
морков салата 1к.л шарлан, задушено броколи, 100 гр. задушена скумрия
Джижение
йога - поздрави, пози от седеж, 30на мин.
Упражнения 3*15
клек с изпънати нагоре ръце, ритане назад крак+ лиц. опора., жабешки клек, планински катерач
,напади- напред,назад, преса с вдигане на един крак-редуване
31.12
кокосово мляко, 2 фурми
крем чия, банан 1/2, какао, кокос стърган.
бадем - 50на гр.
салата кореноплодни, шарлан, маслини, риба тон.
вино
5,6 какаови зърна, сушени плодове
Движение:
200 клека
200 полуопори на диваана
01.01
ябълка3,4 мандарини
по 2 хапки баниица, баклава
салата кореноплодни
кокоски (пресен кокос остатъка от кокосовото мляко), банан, чия, малко сухи кокосови стърхотини
3,4 крекера - елда, лимец, сусам смляни
13.01.16
00:51
11.01
Храна
млечни - домашни но доста, предимно к.мляко
вечеря: риба скара, салата кореноплодни, маслини,подправки
печен фъстък 70-80гр.
2 фурми
Движение
60мин. тренировка
20 - бягане на място + скачане на въже
3 кръга собст. тегло (изпотих се хубаво (nlove9) )
12.01
Храна
шоколад - кокос, какао, фурми, бадеми - 4с.л.
крем от тиква с кокос около 1к.ч
1/2 филийка - хляб лимец и елда, 1к.чашка к.мляко
ябълка
Салата морков, маслини, Месо - 3,4 хапки от печена пържола немазна част. (исках да пробвам)
100на гр. кокос. 3 фурми (nlove9)
шепа кайсиеви ядки
Движение
200 клека + полу лицеви опори на диван
Мнението беше редактирано от Кейти на 14.01.16 00:15.
14.01.16
00:27
13.01
Храна
2 фруми, кокосово мляко, какао 300гр. (nlove5)
2 какаови бисквити - лимец елда
2 ябълки
шепа кайсиеви ядки
крем от - лен. семе, какао, кокос смлян,фурми - 1/2к.ч
доста сън
20 на гр. сирене пармезан , малко цвекло, сурова тиква 3,4 парченца, 3,4 маслини.
малко кокос с фурми, 2 бонбона- какао, фурми,сусам, лешници, кокос стърг. - домашни
Движение
40мин. йога
15 мин. упр. предимно с натоварване на коремна част.
PS: Стоп на хормонални за 10 дни, ‘’ отводних се’’ (nlove5). Но следват отново 15 дни мъки.
Мнението беше редактирано от Кейти на 14.01.16 00:29.
14.01.16
15:54
14.01
Храна
ябълка
50-на гр. бисквити нахут елда фурми
крем - лен. семе, кокос, чия, варена тиква - 2 к.ч общо
сусам карамелизиран - {home} (nlove5) -20 на гр. (ползвах кавява захар - купешка прдполагам никакво качество)
<*edit>
5,6 л. картофено пюре (докато го приготвях и опитвах...) поръсено с пармезан , с купена сметана
шепа цвекло, 5,6 маслини
крем от пасиран кокос 100на гр. , 2 фурми, ванилия - около 2 к.ч общо количество
50-60 гр печен бадем
(F)
Добавки
нищо
Движение
40 мин. упр за задни части.
20 мин йога стойки от седеш предимно.
Упражненията са ми подбрани от всеобятното пространство на интернет, имам си програма която съм си напаснала след доста опити, и удоволетворяваща ме с ангажиментите и времето. Няма да описвам отделни имена и техники.
За сега залагам на йога, като често времето ме притиска (а 2 дни без нея се връщам 4 назад в постигнатото ми до тук (sweat)).
Та понеже не мога без да се движа имам ужасна нужда от по ‘’динамични неща’‘.
Ходя на стадион за крос когато имам време, другото се изпълнява в къщи, собственото тегло е достатъчно според мен за да се натоваря както му е реда.
PS: Имам голяма питанка относно кафявата захар и спекулата с многото предлагане коя от коя по скъпи. Може ли да ми предложите наистина нерафинирана такава която може да се нарече наистина качествена.
Не ползвам захар от 4,5 години (като изключим домашните сладка на майка ми които вкусвам 1 в месеца може би), и не съм търсила никаква алтернатива като нерафинирана примерно.
Когато ми трябва сериозно подслаждане (домашни шоколади предимно) ползвам основно натурални фурми, рядко сушени смокини защото не мога да намеря такива без захаросване.
Мнението беше редактирано от Кейти на 14.01.16 19:07.
16.01.16
13:47
Храна
крем чия, лен семе, какао, кокосово мляко - 4,5 с.л., 1/2 банан -около 1к.ч се получават обикновенно, всичко кисне поне 40-на мин.
шепа касис сушен, шепа тик. семки
ябълка, 1 крекерче лимец елда
задушен спанак, подправки, салата морков,цвекло, риба тон 1/2 в соб. сос, 30-на гр. сирене
кокосов крем, 4,5 сини сливи сушени
малка шепа тик. семки, 1 фурма
Добавки
A, E, C, Mg, Еутерокс, отново започва Дфастон-а ...
Движение
50 мин. йога ащанга - primary
30 мин. упр за корем, преси от триъгълник, наклони от триъгълна поза....
Имам мускулна, но определно йога преди някакъв кръг упр. ме разтегна много добре (nlove9)
PS: И нека водозадръжката в мен започне отново.... (whew)
17.01.16
04:48
16.01
Храна
ябълка, лен, сусам по 1с.л. на крем
2 мандарини
кокос 100 на гр. смялн, какао, чия стевия - крем
салата кореноплодни, 3,4 сурови гъби, шарлан 1с.л., лимон, 2.3 л. риба тон остатък, парченце овче сирене.
4 сини сливи, какао, шепа кашу около 1к.ч какаова смес
Добавки
А,Е, Д, Мg, Дуф, Еутерокс
Движение
клек дълбок 200
полулицеви опори 200
21.01.16
07:31
20.01
Храна
2 ябълки
60на гр. ядки, шепа касис сушен
4 крекера лимец елда
3 мандарини
крем от 100 гр кокос сушени кайсии 30на гр.
салата корков цвекло, риба тон соб. сос, поръсена с конопени семена 1сл.
2 шок бонбона - окосово мляко какао 2 фурми
Добавки
А,Е, Д, Мg, Дуф, Еутерокс
Движение
клекове, полу опори, йога пози от изправено положение -30нз мин.
05.02.16
20:21
03.02
Храна
ябълка, шепа бр. орехи
4,5 ленени крекера
3 кокосови бонбона
Салата зеле морков маслини сметана около 50 гр. (животинска)
Крем какао сметана 50 на гр. ванилия стевия., 2 щипки касис - около 1к.чаша се получи.
PS: Глад за животинско мазно (dull)
04.02
Храна
чия ,лен. семе,коноп. семе ябълка пасирана - всичко на крем 1ч.ч общо.
3 крекера лимен, лен семе, кокосово масло.
тиквени семки - шепа, ябълка
Задушено броколи голяма купа, задушен ч.дроб с моркови, маслини 100 на гр.
Крем от извара стевия, какао
3-4 бр. ореха
Добавки
А,Е, Д, Мg.
Край Дуфастон-а (sun), Eутерокс-oще месец
Вода чай: около 3 л.
Движение
йога (виняса) - 40 мин.
4*20 преси напади
05.02
Храна
3 лимецови крекера, 100 гр. Тертер 10%
3,4 маслини парченце дроб задушен, 2с. боб салата, морков
1с.л. фъстъчен тахан с мн. малко мед на върха на к.л
Салата морков цвекло, маслини , 1к.ч сварена червена леща.
Крем извара какао стевия, шепа годжи бери.
Шепа тик. семки
Добавки
А,Е,Ц,Мг. Еутерокс
Движение
300 клека+ високо изнасяне на крак (ритане)
300 полу опори
15 мин. пътека средна скорост
PS: Влязох във фаза млечни... :)
По добре ми е когато приемам извара.
Мнението беше редактирано от Кейти на 05.02.16 21:06.
Може да си писала, но не можах да намеря...какво ти е на щитовидната жлеза?
Мнението беше редактирано от Margi на 05.02.16 20:58.
05.02.16
21:46
казано от Маргарита Манева на 05.02.16, 20:52:
Може да си писала, но не можах да намеря...какво ти е на щитовидната жлеза?
Изследваха ми:
LH 0,6 (в лутеален период)
TSH 0.03 – След прием Еутерокс стойностите се качиха на 1,303
FSH 3,74
Prolaktin 60
Преди 4-5 год. винаги имах повишено СУЕ: 70-120…. Пред туморни стойности както се изрази лекуващия, но нямах видим тумор :) (сега гледам по спокойно на нещата, но тогава преминах няколко месечна депресия).
От тогава се започна едни изследвания и въртележки.
СУЕ ми се нормализира след спиране на месо (без риба морски), и драстично намаляване на млечни. Това в периода 2013-2014.
Чести детоксикации, по 2,3 дни месечно на зеленчукови плодови сокове и течности.
Не знам има ли връзка аз си го предприех.
В момента се лутам между правилно и неправилно, но от както започнах да слушам лекари съм по зле определено.
В момента предстои изследване отново, но като знам, че резултатът ще е следствие на външен прием не знам как да се чувствам.
Мнението беше редактирано от Кейти на 05.02.16 21:50.