28.08.15
20:46
Мило дневниче,
Започва се... Дългоотлаганият момент настъпи. Цял живот си казвам от утре, от понеделник, от началото на месеца...
И понякога започвам. Но имам проблем с довършването. Не само с това. Със всичко.
Исках да уча еди си какво, не го завърших, и не само него. Исках мотор, седя 2 години и събира прах и ръжда, дори акумулатора му не свалих през зимата. Добре, че смачках колата, та сега поне да ида на работа го ползвам. Исках кучка, а напоследък се виждаме сутрин и вечер за по 5 минути, щото сутрин не мога да стана, вечер.. пак. Исках да спра цигарите и го направих. Направих го толкова пъти, че успешно мога да конкурирам Марк Твен. Изобщо, склонна съм да заебавам. Най-вече себе си.
И сега седя и си мисля. След като съм толкова добра в заебаването, що не взема да го заеба и него.
Някак си ми се вижда несериозно цял живот да се оправдавам с това, че просто “That’s the way I roll”. Че не е нужно да се насилвам да правя неща, които вече не са ми интересни. Неща които са изгубили смисъла си по пътя. Неща чийто смисъл ми се губи по принцип, и не мисля, че трябва да ги правя просто защото “така се прави”.
На 28 съм все пак, още цял месец. Не че съм се разбързала да остарявам. Даже напротив, държа да си остана същата шматка в много отношения, но все пак за други, някак си май е време да се замисля по-сериозно.
И ето ме тук. За пореден път се захващам със себе си. И този път не мисля да заебавам.
“It’s time to roll out!”
Къде бях?
Цял живот съм си била горе-доле в същото положение, никога не съм била нито слаба, нито дебела. +/- 5 кила за не особено дълъг период от време. Все още се побирам в дрехи от последните години на гимназията.
През годините установих, че фитнес залата ми е безобразно скучна. Ако тренирам, предпочитам да е в групови занимания. Пробвала съм зумба, пилатес, фит-бол. Някъде съм се задържала с месеци с по 2-3 тренировки на седмица. Купих си дъмбели, да си правя упражнения вкъщи, но до сега самомотивацията ми все е била в дълбока депресия. А аз с депресирани не се занимавам :P
Къде съм сега?
28г(все още). 168см. 66кг. 25.2% маС. 49.4кг. активно тегло.
Пуша, замислям се какво ям, но често не ми дреме, дори да разбирам, че съм в грешка.
И... една идея по-узряла, надявам се. Осъзнавам, че ако сега не се взема в ръце, от тук нататък няма да е особено лесно. Нито килата ще мърдат надолу с лекота, нито кожата ще се прибере, нито ставите ще пукат по-малко. Да не говорим, че ако и деца тръгна да раждам, положението съвсем ще се омаже.
Та ситуацията е “Или сега, или СЕГА!”.
И за да ми е ако не по-трудно, но поне по-гузно да се откажа, имам бас за печелене.
Докъде искам да стигна?
Моите цели са да смъкна мазнините, да повиша двигателната си култура, вкл. лекота, гъвкавост, издръжливост, сила, тонус.
Конкретни цифри не си поставям. Просто не искам да виси, като се погледна в огледалото, е, освен циците, щото там знаем какво е положението, тръгнем ли да сваляме. За баса се иска най-добър прогрес, но и трите участнички сме с различни цели, така че е относително.
В крайна сметка, ако ми харесва какво съм постигнала в следващите 3 месеца, няма да ме боли много, дори и да го изгубя :)
Оу! И да спра цигарите, и да започна да върша някакви неща в извънработно време (т.е. да спра да кисна в компа нон-стоп), и да довърша някои други неща започвани или запланувани във времето (да изхвърля половината къща, да отделям време на зоопарка, да ремонтирам тук-там, каквото има и още куп други заебани истории).
С две думи - да се събудя!
Сигурна съм, че няма да ми е лесно. Сигурна съм, че ще допускам грешки. Не съм сигурна, че ще успея и този път. Но пък не мисля и да се отказвам.
Темата беше редактирана от K0l1a на 29.08.15 00:26.
28.08.15
21:44
Ехееееееееее!
Ами... на добър час!
Добре дошла си при нас и се надявам да ти бъдем полезни! И най-вече - дневникът да бъде полезен на самата теб. :)
Съвет от мен: не предприемай новото начало с идеята, че то има край.
Окей - за определяне на победител от баса има край (след 3 месеца), но здравословните навици (през по-голямата част от времето), както и усещането да се чувстваш комфортно в тялото си - тези неща е хубаво да нямат крайна дата. Наслаждавай се на пътя. :)
А каква физическа активност ще предприемеш?
Здравей Вероника, и благодаря за включването! Чета те с интерес и в статиите, и в дневника ти, и ти се възхищавам, както и на няколко други мацки :) Блгодаря и за коментара и да, и с тази подробност уж съм наясно :) Много неща вече са в историята. Газираните напитки, безразборното ядене на вафли, кроасани, банички и прочие. Не че не се случва, но вече са по-скоро изключение, а не ежедневие. Пържено почти не ям така или иначе, заради гастрита. Осъзнавам нуждата да се простя с белите гадости, захар, сол, брашна. Тук много хора ще ме бият, но и месо не ям, с изключение на риба и това е мой избор. Млечните също са планирани да останат в историята. А какво остава в менюто, това вече предстои да се изясни.
Откъм физическа активност има заявена карта за бокс 3-4 пъти седмично от септември. Утре и в понеделник, надявам се, имам тренировка, която да ми изясни какво мога да правя в домашни условия, което вече ще видя как ще се разпределя във времето. Засега това са идеите, а как ще се развият нещата, само времето ще покаже.
Мнението беше редактирано от K0l1a на 29.08.15 00:28.
29.08.15
09:02
Бокс звучи чудесно. :)
Защо смяташ да спреш млечните?
Риба е ОК, че хапваш. А яйца?
Както ми описваха тренировката и на мен ми звучи чудесно, но ще видим как ще ми понесе.
Най-много да се върна на варианта зумба - пилатес, което все е по-добре от нищо. Но се надявам да не се стига до там.
Млечни.. От тийн съм с пъпки. Кога повече, кога много повече и съм забелязала в експерименти, че ако спра млечни, се позачистват. Отделно е и процесът по произвеждането на млякото и там.. каквото се говори за млякото и възрастните.
Яйца ям. Напоследък не особено много, щото последния месец съвсем бях спряла да пускам котлоня. По едно време се бях зарибила по пъдпъдъчи, даже мислех да взема 5-6 птичока. Но.. заебах :D
Добре че комшията отсреща поне си гледа кокошки, та без яйца няма как да се остане :) Само трябва да сметна по колко..
Ох, мило дневниче, ох...
Не са за мене тия лостове, гири и пудовки.
Може ли от пет упражнения с по 3 серии по пет повторения да съм като в гипсово корито.
Това и от час и половина фитнес без почивки не ми се е получавало.
И все пак, ни мъ кефи... Напънеш се за минута, после 2 почиваш.. Не е за мен, скучно е.
И що да се напъвам с некви тежести, само щото съм била можела. Друго си е да те ръчка някой, да видиш, че можеш неща, дето не си и предполагал, че ги можеш, оценявам, ама не е за мен...
Чакам сряда да видим с бокса как ще се разберем, там поне би трябвало да е по-динамично.
Иначе това беше в събота, тренировка, дето уж не беше много зор, но разбрах що е то клек, странична преса, ренегадско гребане и още някакви. Някои са приложими в домашни условия, и бих си ги вкарала като тренировчици между бокса.
А днес малко разходка над Лозен с пикник. Мноу беше гадно :)
За храната си мълча тактично, че имаше и рожденничка. И цигари имаше малко. Но поне отидоха не повече от 7-8 за двата дена, кото си е по-добре от кутия на ден :)
Шъ видим как ще тръгне седмицата.
Си ю суун :)
Днес движение няма, мускулната треска от онзиденшната тренировка ме е дарила с една особена походка, дето при други обстоятелства радва... не и днес. А след разходката вчера дори кучката не може да слезе по стълбите, май и нея трябва да стягам.
И утре няма да се мърда. Без това първата тренировка по бокс се пада в сряда.
Ама поне яденето да започна да си записвам (че съм забелязала, ако записвам, имам някаква срама и не се ояждам толкова, въпросът е да свикна да го правя по-редовно).. и водата, че тя ми е зор.
Вода х 5 чаши (сутрешните 1-2 чаши са топли)
Ставане 8:30
10:00 - нектарина в офиса
10:30 - кафе
13:00 - Рибена супа в Нордзее + бейгъл с риба тон
15:30 - около 40гр ядки, предимно кашу и тук там някой бадем.
Ще видим какво ще се яде на излизане от офиса и до края на вечерта.
19:00 - мишмаш
И прибирайки се към къщи се сетих, че днес не съм пушила :)
Може би затуй ме преследва мисълта за сладко.. Въпреки че още ме държи мишмаша, една ябълка упорито ме привиква от кухнята.
Дали ще изчака до утре? И има ли изобщо шанс да се спра до тук.. Ще поживеем и ще видим..
Мммдам..
Към 21 и полунощ - 400гр винигрет (щото да си взема разтворимото витаминче, уж.. не ми е съвестно пък :P. Добре де, за полунощ малко ме гложди, ама от глад няма спане)
Ииии... една цигара..
Мнението беше редактирано от K0l1a на 01.09.15 00:24.
Продължавам с опитите да записвам храна. Пробвам и да смятам. В екселска табличка. Има ефект да видиш изяденото в цифри.. сякаш.. Или поне помага да направиш разчет колко можеш да си позволиш да изядеш до края на деня (Ако все още не си седнал да си смяташ предварително и да си готвиш сам). Лошо, че не може да се прикачва, много по-удобно би било.
Още по-интересно би било, да има интерактивен калкулатор към дневника, вързан с базата данни на храните. (Ако решите да го правите, заплювам си почетното място на консултант-експериментатор ;))
Та.. За деня имам 8 чаши вода (една от които с витаминче). 2 цигари и 2 кафета.
10ч - банан, беше големичък, та го писах 200 гр. => 180ккал.
13ч - супа - мисо + 10бр суши, малко неясно дали, но => 700ккал.
18ч - круша => 100ккал.
20:30 - 30гр макарон(85сварен), 3 яйца и домат => 400ккал.
Общо около 1400? Абе, стигнаха ми, а за да свалям трябвало да са толкова горе-доле. Май..
2 км вървяне не знам дали се броят. Ама да се знае, все пак :P
Ей го.. и една ябълка забравих, и вече съм в преразход. Има ли го това с отрицателните калории?
Мнението беше редактирано от K0l1a на 02.09.15 07:40.
От компа прикачването работи :) И все пак, ако можеше да се вкара директно таблицааа :)
Edit в 23: Мдамм.. боксът вАжи! Час по-късно планът обаче се промени, че нямам нерви за яйца.. Вместо това, макароня със 180гр извара и 10гр мед.. мням :)
Мнението беше редактирано от K0l1a на 02.09.15 22:51.
Малко ъпдейт.. Успях да проследя всичко изядено и изпито последните дни. Ама нямам нерви за сметки точно днес. Може би по-натам...
09.09.15
14:24
Тези прикачени картинки в табличен вид, малко не са от най-четливите :Д
И без това в свободните съчинения има повече чар.
Нищо не пишеш за бокса. Лапаш ли гумата, познато ли е чувството или го карате без гума? Има ли вече потърпевши? Домашно насилие нещо..? Ха-ха
Ами, на мен са ми много по-лесни и подредени табличките иначе ми се губи кое кога и по колко е било...
Тук защо излизат такива мънички нямам представа. Иначе си се четат.. поне изяденото и сметките (колкото и да не са точни).
А за коментарите може би наистина е по-добре тук.. Но не предполагах, че някой изобщо ги чете, че даааже и му е интересно :D
Боксът.. ами супер си е! Понеделник, сряда и петък (евентуаааално и тази неделя, че трябва да изцъкам картата до 24ти)... загряваме, подскачаме, размахваме ръкавици, удари с/без гирички, чувал, корем.
Понеже повечето сме начинаещи (то и тренера е нов) още не сме се почнали сериозно... май.
Мускулна треска хванах единствено онзи ден, на прасците, че реших да видя как ще е без обувки. По-раздвижено е някак си. За кардио ми е супер. Пострадали няма. Кучката толкова бой е отнесла в зората на нашето съжителство, че няма накъде повече. А и тя не е от тези, дето много и дреме. Виновния поглед май само го симулира...
Иначе малко сякаш не ми стига като мускулно натоварване. Онази треска от 5те упражнения, дето я псувах 5 дена малко почва да ми липсва. Днес обмислям да вляза малко да си поиграя с гирички и лостове 15-20мин, докато се освободи залата.
И така или иначе пиша, да си добавя какво съм омахала до сега, и какво планирам.. Пък белким почна и да си спазвам планираното.
Че винаги нещо се променя в движение..
Малко ми е трудно да се оправя с мерки, като ям навън, а да почна да готвя дома още малко не успявам.. Но с времето ще се намести. Най-малкото от месеци хладилникът ми е празен, щото без кола е трудно да напазаруваш как си требе, а между мола и у нас има точно 3 магазина, които и трите не стават за сериозно зареждане..
Та... мааалкото тортичка днес е около 1/3 на парчето, френска селска... Откак съм почнала толкова рожденни дни не съм уважила.. а сме около 250 човека офис. Есента се оказва, че се раждат повече деца. Дали няма някаква връзка с дъъългите студени зимни месеци?! Както и да е, последните 3 дена се яде сладко.. щото... оно си требе по това време.. Но поне не усещам да ми прещракват някакви тайнствени костици по небцето, дето да отключат некотролируемо нападение над всичко, що ми препречи погледа... Някак си много чил ми понася :)
Ииии... сигурен ли си, че наистина е по-добре да “пиша” пиша?! Щот аз малко си падам по крайностите. (Не съм сигурна, дали ми личи :P)
Едит: Е го.. пуснах табличката и отплеснах една круша извън планировката.. ама то щото корнфлейса от сутринта беше позасъхнал бая. Та имаше нужда :)
2: + 3ч вода.. общо 3л за деня. Това не съм си представяла, че може да стане..
Мнението беше редактирано от K0l1a на 10.09.15 10:17.
09.09.15
18:37
Бреее, все едно някой ти е бил скрил кбд-то до сега :Д .., че като се отприщи : )
Аз лично харесвам дневниците, където човек се изразява свободно по свой си начин, без строга последователност.
Иначе през телефона таблиците се четат най-добре бхахах.... и няма да биеш кучката, ей!
Амчи тъй то.. нема, нема... и после зЕми..
А кучката, отдавна го израснахме този етап. Походихме малко на училище, почнахме да се разбираме повечко. Сега само за профилактика се пошляпваме.
Е, Животното може да каже, колко бита изглежда :)
09.09.15
23:48
Мхм, грам не и личи да е бита, ама то това е от породата :)
Ми ти що не каза, че бокс си почнала да тренираш, нали видя колко кандидати за шамари имаше оная вечер :D
Ами аз казааах, там като стана въпрос за шампиони.. Ама не мисля че някой изобщо можеше да ме вземе насериозно, след срещата със стъклото... Та не настоях :)
А вчера бокса ми дойде нанагорно.. но все пак се потупвам по рамото, че успях да не се предам.. по това време на месеца.
Корем пак не правих, но правих някво упражнение с изтласкване на лост, 3 по 30 секунди, не знам как се казва.
После малко покляках,
малко напади,
после с гиричките.. х 3кг малко флайс върху топката от фит—бола,
малко (х2 серии ) странична преса с по 2 гирички в ръка, че ми е леко..
Днес усещам някаква мускулна треска по раменете, краката, ребрата и цицепса.. но пак нещо не ми звучи сериозно.
Трябва да отворя някакво време за още една тренировка от ония...
Откъм ядене успях да се вместя в плана, малко доматя дойде повече, че в градината от средните нямаше, та скъсах 2 малки.
Вчера яденето нещо много економично излезе.. не знам защо така се получи. Между фурмата и вечерята нещо бях попрегладняла, ама толкова ми се беше дояло сафридче, че не ми се разваляше пиршеството. Пък и кой да знае, че от 320 грама сафрид накрая излизат 120.. И нали щеше да е пържен, викам си, ще ударим тук тавна.. а то кво.. нииищо общо.. Днес щях да закусвам, у, а.. и пак нещо се замотах..
Някой да знае какви са последните “модни” тенденции по темата със закуската? Щото цял живот ми куца. А насилствените тактити нещо са ми крайно съмнителни откъм ефективност. Все ми се чини, че ако не ти идва отвътре, не е добре да се насилваш...
11.09.15
12:00
Модните тенденции са, като на кучето. Цял ден гладно. Вечер обилно за душата, тоалет, здрав и спокоен сън.
п.с.: все се чудя, това на аватара, гърдите ли са или гърбът е широк?
Мнението беше редактирано от Gogo на 11.09.15 12:26.
Кучето си яде и сутрин и вечер.. и цял ден би яла, ако има какво..
Никва идея за аватара, цици са май... Съдейки по раменете - силиконови...
Мнението беше редактирано от K0l1a на 11.09.15 12:49.
И такааа... Малко равносметка за тези 11 дена записки.
Започнах на 66 кила, от които близо 50 активно, колкото уж трябвало да си бъде и 25 % мазнини.
Според формули и изчисления, които намерих нейде из сайта и спрямо предвидените тренировки се оказа че:
RMR трябва да е около___1440ккал
Калориен баланс_________1980ккал
Дефицит__________________ 1580ккал
(Ако някой сметне, че са ми грешни калкулациите, да ме поправи, ако е удобно :))
За 11 дена съм изяла общо 15000ккал, което горе долу май съотвества на нужното.
Белтъчини________750гр.
Мазнини__________630гр.
Въглехидрати___1460гр.
Коетоооо май се оказва 26% / 22% / 51%
1,2 кила надолу, като се има пред вид, че покрай цикъла може и да има някой грам отгоре..
Та... мнения как ви се струва до момента и какво бихте посъветвали да мръдна?
Ще се радвам на всякакви коментари :)
Благодаря и хубав викЕнд :)
Мнението беше редактирано от K0l1a на 11.09.15 18:13.
Никой нищо не казва. А аз ще си се отчета за викенда :)
Събота предимно излежаване, сготвих си зеленчукови спагетки.
Задушен лук, морков, тиквичка, домат, чесън. Много яко стана. Трябва да си отворя повече време за кулинарни експерименти.
Събота малко соушъл лайф, че откак съм се зачукала на гъза на географията рядко ми се случва. Поне се разминах само с една малка бира.. Прауд ъф майселф :) А.. и пробвах на един приятел пицата.. Не беше драма, както се оказа на фона на останалото ядене.
Сутринта в неделя забърках закускааа... не беше чак толкова сложно, ама то щото набарах някакви люспи от гречка, дето стават супер бързо. С малко конопено семе и масълце и мед.. мням :)
После позакъснях за тренировка, че не прецених за колко време мога да се прибера до дома и да изкарам кучката, ама си наваксах с малко клекове с някакво лостче, напади, малко флайс на топката, странична преса.. май (така и не намерих особено инфо за туй упражнение), и някво друго, дето си го “измислих” и не знам как се казва :)
Абе готино нещо ще излезе кик-бокса, май другия месец една от тренировките по бокс ще отпадне в негова полза. Хем е по-раничко, после се поглезих със сауничка, парна баня, лед, контрастни душчета.
Днес имам много странна мускулна треска.. гръб, ребра, бедра.. Доволно до степен такава, че се чудя да ходя ли довечера или да пропусна. Има време, ще го измисля :)
След тренировката избрицах половината град, с тия кубинки то си беше като тренировка за крака.. Влязох в Зоята, оставих половин пенсия. Чак леко се замислих, дали не прекалявам. Взех си грахов протеин, цинк, стевия на капки, кокосово масло, какао на зърна.. не знам дали не пропускам нещо.
И стига толкова за днес :)
Ядене за 3те дни, за днес - утре, че нещо все не се случва, както го планирам...
Мнението беше редактирано от K0l1a на 14.09.15 17:57.
14.09.15
17:47
Какво да кажем?
Дали са точни сметките или не, в крайна сметка последна дума имат нещата в практиката. След като вървиш в желаната посока и се чувстваш добре (поне така звучиш), какво да добавим? :)
Благодаря за коментара, V :)
Аз, че си се чувствам добре, чувствам си се.. Даже си ми е екстра. Ама се чудя, дали наистина не ми е много яденето, или въглехидратите.. Щото хич не се усещам като да гладувам... Така и не намерих, колко трябва да са въглените, ако не си се юрнал да правиш НВД, а искаш да сваляш. А и съм свикнала одисеята със свалянето на килата да е съпроводена и от порядъчно количество драма. Та изпитвам съмнения дали някъде не бъркам. Ама щом казваш, че е добре, ще ти се доверя :)
Кроя планове от октомври да вмъкна по един ден катерене и по един ци-гун... или чи-гун, или ки-гонг.. някъв чугун де.
И като го сметна.. тогава май ще се свърши и с цигарите, че трябва да има някакъв финансов баланс, ама да видим :)
14.09.15
18:33
Е, нали сваляш тегло? Един кг за 11 дни не е лош резултат. Ако вървиш така, значи за месец може да свалиш 3-3.5 кг.
Зависи какво искаш - на мен ми харесва такова по-бавно сваляне, когато няма спешна нужда от сваляне на повече килограми (от здравословна гледна точка, при силно наднормено тегло, например). Щом постигаш целите си, енергична си и не си гладна... от моята гледна точка няма по-хубаво. :D
Колкото до въглехидратите - и това си е относително. Зависи от много неща. Не се опитвай да се впишеш в някакви норми, защото такива няма.
Ще дам себе си за пример - сваляла съм тегло и при 250-300 г въглехидрати, сваляла съм и при 100-150 г.
Според мен, продължавай в същия дух, ако:
- се чувстваш здрава, енергична
- постигаш желаните цели
- ти харесва това, което виждаш в огледалото
За конкретните храни нищо не мога да коментирам, защото ми е трудно да разчитам табличките. Ситно е, а аз имам проблеми със зрението. Ако увелича резолюцията, се размазва. :) Ако имаш въпроси относно това, ще се радвам да резюмираш накратко това, което е в таблиците и за което имаш питане.
Мдам.. това ми трябваше всъщност :) Че навсякъде чета за грам въглехидрат на килограм тегло, което ми се вижда абсурдно в моя случай. Благодаря за инфото и за съветите :)
А за храната.. май ще взема да пиша по-подробно. Досега каквото съм изяла, изяла, от днес ще ъпдейтвам в текстов вариант, за по-нататък, ако зацикля да има мат’рял за анализ :)
Тенкьо уанс ъгейн :)
Вчера:
Стананах към 9
Около 10… ЗАКУСИХ!:
40гр. Люспи от гречка,
5гр. Конопено семе,
5гр. Масло
200гр. Праскова
+ канела и няколко капки стевия (сложих я преди прасковата и дойде вповече.. )
Общо: Ккал: 284 /Б: 9 /М: 7 /В: 50
11 - на работа
13:30 - 0бяд: Салати от задушени броколи, чушки, сос (260), зеле, моркови, 4-5 тиквички пържени, сос + 2 лозови сармички (280 гр.) трудно беше да си избера едно нещо, а и бях озверяла, та попрекалих с количеството, ама нали е зеленчук..
Общо около: Ккал: 300 /Б: 8 /М: 11 /В: 47
18 - следобедна закуска, или предитренировъчна..
Кисело мляко с чиа, овес и уж мед.. доста съмнителен, но.. (Около 300 гр)
Общо около: Ккал: 300 /Б: 12 /М: 12 /В: 36
20:30 - 22:00 - Боксчеее.. Реших да си отида, въпреки мускулната треска. И.. Урааа! Взимахме кроше.. 6 тренировки по-късно. И нещо тренера ме караше да го “бия”, ама не ми е в стила.. ни моа да се пречупя. Той реши да ме насмете, белки се събуди неква спортна злоба, поне така си мисля, ама нъцки. Умрях от хилеж.. С чувала ми е по-добре :) После малко корем и флайсче, за крака не остана сила, че нещо са се поизпържили..
Към 23:00 дома си забърках:
Останалото оризово мляко, оказа се към 140гр
20гр. Грахов протеин
20гр. Кашу
5гр. Какао, канела и вода
Общо около: Ккал: 300 /Б: 22 /М: 13 /В: 25
Общо за деня: Ккал: 1185 /Б: 51 /М: 44 /В: 158
3 литра вода, 2 кафета, цинк, последното от разтворимите магнезийчета и... половин кутия цигари..
Имах желание да заспя към 24.. но уви.. 1:30 чак. Може би е време да разчистя бившата спалня и да изнеса всякакви лаптопи, таблети, телефони отатък. Струва ми се, че тогава спането ще е доста по-успешно :)
Мнението беше редактирано от K0l1a на 15.09.15 09:51.
Днес. Събудих се малко преди алармата, не ми се беше случвало от доста време.
Станах към 7:30, забърках си закуска, прострях, изкарах кифлата и изчезнах към офиса.
9:30 - круша
11 - гречка с коноп и масло
13:30 - 110 гр. печена скумрия, 120 гр. салата и крем-супа от морков
19 - 200гр арабска яхния с нахут, 180 гр салата спанак и авокадо
И докато се прибера към 20 вече пак бях гладна...
20:30 - голяма праскова
21:30 - 2 рохко пръжнати яйца в малко масло, 2 стръка зелен лук
И май ми стига.
Общо около: Ккал: 1300 /Б: 62 /М: 65 /В: 126
За деня 2 литра вода и малко, 2 кафета, някакви цигари..
Доставиха ми разни ядки, сушени сливи, фурми.. Дори и не ги разопаковах да видя, читави ли са.. Но ще има за месеци напред :)
Мнението беше редактирано от K0l1a на 16.09.15 16:18.
Това “и ми стига” май не ми стига...
Днес - няква умряла история.
Станах към 9:30.. нищо ми нямаше.. Нито мускулна треска, изпих си кафето, разходих прасето, взех си гащите, бинтовете, ръкавичките..
Дойдох си на работа, дотук ОК..
Към 11:30 изядох една праскова и.. умрях... нещо рязко ми падна пауъра. Отдавна не ми е било такова..
Към 12 и нещо изядох част от гречката, дето трябваше да е за закуска. Днес и натъпках по 10гр кашу и ленено семе, по 5 грама какао и коноп и 3 гр рожков, трябваше и нещо сладко да капна, стевия, мед.. пропуск. Нямах нерви да я доям, а и без това наближаваше време за обяд, та си оставих няколко лъжици за по-късно.
Около: Ккал: 400 /Б: 13 /М: 14 /В: 60, с прасковата (и с туй за после)
В 13:30 - Нордзее - реших, че трябва да вдигна малко кръв и си отпуснах душата,филе камбала пържено май... големичко ми се видя, та го пиша 200гр. с гарнитура от задушени зеленчуци и сос + доядох на колегите около 10тина картофа уеджис, че нещо бях гладен... Или смотан.. Абе отядох си.. но някак си не бих казала, че съм преяла..
Груби сметки: Ккал: 600 /Б: 40 /М: 40 /В: 40
И до бокса не знам какво ще правя, че да живна, като гумена съм.. обмислям нещо сладко.. Roo’bar - че с останалата гречка към 18 може би.. Дано свърши работа, че не ми се пропуска тренировка, няма кога да я наваксам до 24ти..
16.09.15
16:31
Сладкото по-скоро ще те бутне, пий два-три силни чая.
И все едно имаме телепатична връзка.. Току изрових стъклената чаша за запарка и ръгнах доволно количество зелен чай.. за по-сигурно, че не съм отваряла буркана от около година, че ги бях забравила на старото работно място... Дано се получи, ако не.. Имам още едно пакетче някъв YogiTea, Зеуена енергия.. Шъ видим колко ше се енергизирам..
Но това със сладкото ми е чудно.. ако не сладко, къв да го ям? Че до бокса в 20:30 ще умра.. а след тренировката пък съвсем!
А.. и до момента имам и 2-3 кафета.. даже не мога да преброя до толкова..
Мнението беше редактирано от K0l1a на 16.09.15 17:08.
Уф... Д’еа.. Изпих си двата чая.. вдигнаха ме верно, отидох на тренировка.. смлях се.. Накрая не можех да си вдигна ръцете да си измия косата.. Докато си нахлузвах наколенките пет пъти си преплетох краката.. После вдигнах Гадя с триста зора.. и се прибрах на фантазия.
23:30 - 2 яйца в остатъка от вчерашното масло, сосче от 100 гр кисело мляко с 20 грама протеин, мерудия и чубрица.
ТоС протеЙн бил много идеен за млечни сосове..
И си доядох гречката с 4-5 капки стевия и.. ще се пробвам да умра..
Общо: К 380 / Б 39 / М19 / В17
За деня: К 1300 / Б 92 / М 66 / В 105
Вода и чайове - 3л. Цигари.. вече не ги броя :( Ама нема да го прокопсат още дълго..
Заспах към 2, станах към 9
Забърках си закуска, може би трябва да се опитам като я забъркам и да я ям.. Малко по-овреме така..
Този път 30гр люспи от гречка, че 40 ми идват вповече, 100гр. извара, 10 - кашу, 5 - лен, 5 - коноп, 5 - какао, 20 - мед с восък - стана вкусно :)
11:30 - малка круша
12 - половината от гречката
13:30 - градинарски гювеч от картофи, грах и зелен фасул; рибена чорба
16:30 - ябълка
17:30 - останалото от гречката
До тук: К: 985 / Б: 45 / М:32 / В: 134
Към 20ч. с колегите ще ходим на Бъбъл Футбол.. Нямам грам сила за тая щуротия.. ама се води фирмено мероприятие, та ще трябва да се напъна :(
А довечера грам представа нямам какво ще се яде, иска ми се поне днес да ги закръгля на 1500 или повече, ама като си гледам въглехидратите, вече са бая напред , а протеин се оказва, че ми е трудно да ям. И като цяло нещо ме мързи да ям.. а май не ми стига.. Или поне пауъра хич никъв го няма.. Дано отидем да ядем нейде след това.. Поръчвам си нещо на лотариен принцип и хич няма да броя..
17.09.15
18:32
А защо люспи от гречка, а не цялото зърно? :)
Много обичам гречка и ми стана любопитно.
Защото набъбват буквално за минути... а аз продължавам да съм оптимист, и да се надявам да седна да закусвам преди да изляза :)
Просто оглеждайки щанда с варианти за закуска преди седмица, между няколкото вида корнфлейкс и други подобни, те ми се видяха с най-приемлио съотношение въглехидрати/протеини/захари, та реших да ги пробвам, и ми харесаха :)
Иначе за цяло зърно небланшираните ми се виждат безумно скъпи тук. Скоро ще включа цяло в манджи и супи, само да се приберат нашите от Украина в края на месеца. Поръчала съм си гречка и чаййй :)
+ Кьопоолу, сирене по шопски и пърленка :) А.. и няколко картофа..
Вода около 3 литра.. + 2 кафета, цигари..
Тоя бъбъл бол нещо не беше толкова забавен. Но пък се оказа, че го движи колега от друг отдел. Радвам се на хора, които имат смелостта и инициативността да се впускат в подобни начинания :) Дано му върви :)
Няма да се ходи на бокс днес..
Легнах си към 1, събудих се на няколко пъти.. последно малко преди 10.. Цялата подута като плондир, лице, ръце, крака, корем.. Дънките, които бяха почнали да ми хлопат ми седят опънати. Кантарът показва 1.2 нагоре.. което със сигурност не е ядене.
И цял днес не вървя, а се търкалям.. И гледам лошо... И ръмжа..
И яденето не го бива..
13:30 - Крем супа от карфиол, около 250 грама задушен брокол и около 100 - мариновано цвекло.
16:30 - Малка крушка и не особено голяма праскова.
17:00 - 25гр кашу
18:30 - фреш от зеле, целина и морков.. и се пробвах да си харесам нещо за ядене, ама нц.. Довечера ще го мъдря дома..
Течности: 2 литра вода до момента + 2 кафета, един чай от коприва и фреша. Шъ пробвам да налея още, да видим утре как ще е.
Не знам упорито се опитвам да се разболея ли, какво ли.. Вече седмица ме наболява гърло, и не съм особено читава, днес вратът и раменете - схванати.. Може би трябва да обличам по някоя тениска вечер, или да си затварям прозореца.. или вратата, ама с тия котки е трудно, а с дрехи не ми е комфортно да спя.. Мдам.. днес е мръндей.. А! И утре работя! Поне ще се пробвам да се класирам за кик-бокс преди работа и сауничка и парна баня... Дано се събудя с нещоразличноотднес нагоре, но имайки предвид половите ми особености, нямам много опции.. или поне няма да са та толкова духоприповдигащи..
А другата седмица по това време кацам във Франция :) Поне това ме усмихва :)
+ 21:30 - 130гр. пъстърва на скара и 240гр домат
Мнението беше редактирано от K0l1a на 18.09.15 21:43.