11.08.15
14:01
Здравейте , удачно ли е да се тренира горна , средна и долна част на гърдите в 1 ден . Примерно правя избутване с лост или дъмбели от горен лег , флайс от хоризонтален лег и кофички за долна част на гърдите или да наблягам само върху една част на гърдите в 1 ден . И още нещо , кой е по добрия вариант за бенч преса с лост или с дъмбели , защото като правя с дъмбели чувствам че повече ми се помпят гърдите от колкото с лост ? Благодаря предварително.
11.08.15
14:04
Въобще нямаш нужда да акцентираш на всички “части” на гърдите.
11.08.15
14:06
Лостът и дъмбелите не са взаимно заменяеми.
Много неща могат да се тренират, но толкова детайлно трениране на гърди и то на фона на твоя тренировъчен опит + липсата на тренировка за крака - не мисля, че ще е ефективно и разумно.
11.08.15
14:19
Всяка тренировка различни упражнение за трите части, поне по 2 на част. А най-добре по 3 за всеки дял на гърдата, примерно за горна вътрешна, горна средна и горна външна, после същото за средна и долна част. Иначе никога няма да имаш оформени гърди :(
11.08.15
14:48
Разговор в съблекалнята на залата:
-Абе аз сега мога ли да тренирам рамо днеска?
-Е вчера какво прави?
-Е понеделник=гърди!
-Не брат ПРЕДНОТО ти рамо е леш(превод от бургаски много зле)
Че и ти така какви гърди, какви части, какви фибри, какви групи :)
11.08.15
16:59
http://www.bb-team.org/trenirovki/workouts?gender=247&experience=239&goal=740&equipment=743
Можеше да погледнеш това, преди да изпишеш това, което ти е казал някой баДка в залата.
Доклкото знам няма долни гърди...? Има само гърди и горни гърди, нали така?
12.08.15
08:48
казано от Любомир Найденов на 12.08.15, 02:42:
Не , не има си и долна част
12.08.15
10:08
казано от Христо Налбантов на 12.08.15, 08:48:
казано от Любомир Найденов на 12.08.15, 02:42:
Не , не има си и долна част
Която трябва да те интересува след време, когато не се притесняваш дали малко по-силен вятър няма да те прати в близката канавка и не носиш подръчна котва на врата, за да го предотвратиш.
12.08.15
11:22
Христо, моите уважения, но ми се струва, че правиш тема след тема без да се вслушваш в съветите, които са ти дадени преди това.
Пропускаш толкова основни неща, които не малко хора ти обясниха, ти си тръгнал да “удряш” гърдите от всевъзможни ъгли, а това ти е най-малкият проблем, както вече ти казаха.
Върни се в предишните теми, които си създал, препрочети въпросите си и дадените съвети, след което сам си отговори дали имаш нужда от такова детайлно трениране на гърдите.
12.08.15
11:29
казано от Вероника Налбатска на 12.08.15, 11:22:
Христо, моите уважения, но ми се струва, че правиш тема след тема без да се вслушваш в съветите, които са ти дадени преди това.
Пропускаш толкова основни неща, които не малко хора ти обясниха, ти си тръгнал да “удряш” гърдите от всевъзможни ъгли, а това ти е най-малкият проблем, както вече ти казаха.
Върни се в предишните теми, които си създал, препрочети въпросите си и дадените съвети, след което сам си отговори дали имаш нужда от такова детайлно трениране на гърдите.
Благодаря !!
09.09.15
23:12
Здравей!
Да се намеся и аз.
Ето няколко въпроса - риторични са, отговори си на тях и ще дойдат сами останалите отговори:
1. Упражненията за маса или за релеф са? Това определя тренировката на трите вертикални зони на гръдните мускули. Но пренебрегването на някоя от трите лишава гръдния мускул от красотата на формата му. По-скоро е правилно да попиташ за начина на натоварване на всяка от трите зони, отколкото дали да са в един ден. Да... гръдните мускули се обхващат в един ден. Ако ги разделяш е възможно натоварване заедно с рамене или в следващи един след друг дни. Прецизирай си тренировките, съобразно дните за почивка на всеки вид мускул. За пример - Голям гръден мускул, за да може да се възстанови и за да излезе от катаболен в анаболен процес (процес на възстановяване) са му нужни 3-4 дни почивка. Рамене 2-3 дни. Ако в дни един след друг караш гърди и рамене, ще ти липсва почивката на раменете. Няма да имаш сила в някои отмускулите, което ще намали постиженията в някоя от тренировките.
Липсата на възстановяване пречи на изграждането на мускулната тъкан. Това предполагам знаеш, че мускулите растат и се разивват, когато си почиваме и спим, не по време на тренировка. Докато тренираме те са в предимно катаболен период. Но това е друга тема.
2. Обръщаш ли внимание на разнообразието в тренировките си? Въпросите за лост или дъмбели са излишни. И двете имат място в една тренировка.
Желая ти успех!
Мнението беше редактирано от Велин Иванов на 09.09.15 23:13.
10.09.15
12:51
казано от Велин Иванов на 09.09.15, 23:12:
Упражненията за маса или за релеф са?
Моля ?
Голям гръден мускул, за да може да се възстанови и за да излезе от катаболен в анаболен процес (процес на възстановяване) са му нужни 3-4 дни почивка. Рамене 2-3 дни. Ако в дни един след друг караш гърди и рамене, ще ти липсва почивката на раменете.
Kажи честно :D
казано от James Hinks на 10.09.15, 12:51:
Упражненията за маса или за релеф са?
Моля ?
Що бе, това си беше класика от наръчника за младия бодибилдър:
Щанга - за маса
Дъмбели - за оформяне
Кабели - за релеф
(muscle)
10.09.15
14:31
Не знаех...;(
11.09.15
07:37
Лег Хорезонтален, Лег за горна част, Разтваряне с дъмбели, в една тренировка. Долната част ще правиш с трицепса - кофи на успоредка или на пейка...Това е достатъчно.
11.09.15
07:40
казано от James Hinks на 11.08.15, 14:19:
Всяка тренировка различни упражнение за трите части, поне по 2 на част. А най-добре по 3 за всеки дял на гърдата, примерно за горна вътрешна, горна средна и горна външна, после същото за средна и долна част. Иначе никога няма да имаш оформени гърди :(
За тези, които са пропуснали, го удебелих
11.09.15
12:53
Гърдите ги тренирам два пъти седмично в понеделник правя горна част три упражнения и долна част само кофички . В четвъртък правя средна част пак 3 упражнения и долна част пак кофички . Грешно ли е ?
11.09.15
13:02
казано от Христо Налбантов на 11.09.15, 12:53:
Грешно ли е?
‘Правилно’ и ‘Грешно’ са много относителни понятия...
По-важният въпрос е - постигаш ли целите си с този подход?
11.09.15
13:34
казано от Кольо Пияндето на 11.09.15, 13:02:
Грешно ли е?
По-важният въпрос е - постигаш ли целите си с този подход?
Еми да тренирам вече почти 2 месеца така и виждам напредък.
казано от Христо Налбантов на 11.09.15, 13:34:
Грешно ли е?
По-важният въпрос е - постигаш ли целите си с този подход?Еми да тренирам вече почти 2 месеца така и виждам напредък.
Горни, долни, средни части... Тренирай си гърдите с основните упражнения - кофички, лежанка и лежанка с дъмбели.
Гърдите ги тренирам два пъти седмично в понеделник правя горна част три упражнения и долна част само кофички . В четвъртък правя средна част пак 3 упражнения и долна част пак кофички . Грешно ли е ?
Според мен в единия ден си прави лег и полулег във вариации лост/дъмбели, взависимост какво ти е кеф, като редувай първото и второто упражнение всяка тренировка. В деня с втората тренировка за седмицата си прави кофички/обратен лег + полулег или лег/ каквото искаш да наблегнеш/, а може и само + някое упражнение тип кросоувър. За любител трениращ е предостатъчно, отново- според мен.
12.09.15
09:44
казано от Любомир Найденов на 11.09.15, 22:33:
казано от Христо Налбантов на 11.09.15, 13:34:
Грешно ли е?
По-важният въпрос е - постигаш ли целите си с този подход?Еми да тренирам вече почти 2 месеца така и виждам напредък.
Горни, долни, средни части... Тренирай си гърдите с основните упражнения - кофички, лежанка и лежанка с дъмбели.
Точно това правя.
Може би всички ще ми се изсмеете, но аз лично правя гърдите само с 1 упражнение 5 серии по 7 повторения Полулег, и съм много доволен много.
24.09.15
17:15
казано от Hektorcho на 24.09.15, 16:27:
Може би всички ще ми се изсмеете, но аз лично правя гърдите само с 1 упражнение 5 серии по 7 повторения Полулег, и съм много доволен много.
това е невъзможно
казано от Христо Налбантов на 24.09.15, 17:15:
казано от Hektorcho на 24.09.15, 16:27:
това е невъзможно
Добре щом казваш
Мнението беше редактирано от thezeus на 24.09.15 18:30.