Извара

06.09.15
17:05

Здравейте, до преди седмица всяка вечер ядох по 200,250 гр извара, с мисълта че има доста казеин в нея и е добра за ядене преди лягане. Но ми е голям проблем яденето й, изобщо не я обичам... и преди около седмица-2 открих че ако я пасирам заедно с малко вода ... Става чудно като айрян е... Та първия ми въпрос е, това че я приемам по този начин затруднява ли нещо организма или да си губи белтъчините, като цяло има ли някъква причина да не я приемам тей. А втория ми въпрос е ... наскоро гледах едно видео, в което едно момче обяснява, че в тази извара коята се продава в магазините има суроватъчен протеин защото е суроватъчна извара а не казеинов ... казеинов ще има ако била от мляко ... нещо такова и спрях да я пия вечер ... Та интересно ми е това като цяло истина ли е ... И ако да и тя наистина съдържа много суроватъчен протеин добра ли е за прием след тренировка след бързия въглехидрат... поне до колкото знам суроватъчния протеин е най-бързо усвоимия протеин ... Не взимам протеини добавки и подобни неща и не съм запознат. Благодаря предварително.

Здрасти!

А можеше просто да пуснеш една търсачка и да си спестиш писането. :)
Тази тема е една от най-дискутираните - изварата, как я яде всеки, рецепти с извара, има ли казеин, няма ли.

Като цяло, не виждам смисъл да ядеш нещо, което не ти харесва.
Не се филмирай чак толкова много, че преди  лягане трябва да ядеш казеин.

Нищо няма да ти стане на организма, че си разбил изварата с вода. Ако ядеш изварата, а после пиеш вода, ще ти стане ли нещо?

От извара до извара има разлика. Няма как да обобщим какво е съдържанието, ако въпросът не е отнесен до конкретен продукт. И пак няма да е сигурно.

06.09.15
18:39

А може ли да попитам за съвет след тренировки бързия въглехидрат си го набавям с една чаша вода и няколко лъжички мед ... а бързоусвоимия протеин как мога да си го набавя... Също добра идея ли е 500 гр кисело мляко или 500 мл прясно мляко за казеин преди лягане ... и изварата има много протеини а като си я пасирам дори не е толкова лоша ...

казано от Nqma Znachenie на 06.09.15, 18:39:

А може ли да попитам за съвет след тренировки бързия въглехидрат си го набавям с една чаша вода и няколко лъжички мед...

Не е ясно защо имаш нужда от бърз въглехидрат след тренировка.
Да, можеш да приемаш такъв, но нужда нямаш.

казано от Nqma Znachenie на 06.09.15, 18:39:

...а бързоусвоимия протеин как мога да си го набавя...

Ако за деня си осигурил достатъчно белтъчини - просто не мисли в тази посока.
Скоростта не е голямата тайна на големите мускули...

06.09.15
18:47

Батката в фитнес точно обратното ми казва... Вика че едно време хората яли а храната е по бавно усвоима и затова са били по малки а сега с протеини и други неща които се усвояват много по бързо от организма ... ставали големи ;д... а иняче бързия въглехидрат доколкото знам ми трябва за да увелича инсолина... по този начин отварям клетките си и бързия протеин навлиза в клетките ... тва пак тази батка и още една от друг фитнес сами го казвали ;д;

Защо батките не могат да те посъветват за изварата тогава? :) Нали ги разбират нещата...
Избери си на кого ще вярваш.
Давам ти за четене това и това.
Батките вероятно “компетентно” ще се усмихнат на тези неща... ;)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 06.09.15 18:52.

06.09.15
19:03

Благодаря много! Имам само още няколко въпроса... най-лесно ми е да си набавям протеин чрез мляко ( прясно) и пия доста прясно мляко попадъл съм на коментари че това може да спре усвояването на протеин ... може да спре усвояването на желязо... вярно ли е някое от тези мнения.. Другия въпрос е къде по по-големите вериги може да се намери млечна извара колко и е цената и колко грама протеин мазнини и въгл... г-д съдържа...а последния въпрос е... чувал съм че след като направиш кардио ако не ядеш тялото ти продължава да гори мазнини ... а най-добрите бодибилдари след тренировка с тежести ядат за да не изпадат в катаболичен (или нещо подобно беше) ефект ... а съветват че най доброто време за кардио е след тренировка ... и ако не ядат те рискуват да изпаднат в катаболичен ....а ако ядат те спират горенето на мазнини ... поправи ме където греша ;)

казано от Nqma Znachenie на 06.09.15, 19:03:

Благодаря много! Имам само още няколко въпроса... най-лесно ми е да си набавям протеин чрез мляко ( прясно) и пия доста прясно мляко попадъл съм на коментари че това може да спре усвояването на протеин ... може да спре усвояването на желязо... вярно ли е някое от тези мнения.. Другия въпрос е къде по по-големите вериги може да се намери млечна извара колко и е цената и колко грама протеин мазнини и въгл... г-д съдържа...а последния въпрос е... чувал съм че след като направиш кардио ако не ядеш тялото ти продължава да гори мазнини ... а най-добрите бодибилдари след тренировка с тежести ядат за да не изпадат в катаболичен (или нещо подобно беше) ефект ... а съветват че най доброто време за кардио е след тренировка ... и ако не ядат те рискуват да изпаднат в катаболичен ....а ако ядат те спират горенето на мазнини ... поправи ме където греша ;)

Моля, пиши по-грамотно!
Трудно е (поне за мен) да чета мнения, които са лишени от препинателни знаци.

1. Всяка крайност не е желателна.
2. Колко е “доста прясно мляко”? Просто прегледай състава на различните храни и си направи сметка от кои продукти да си набавяш белтъчините. Може да е съвкупност от различни храни, а не само от 1-2 източника.
3. Обиколи най-близките до теб хранителни вериги и разгледай наличния асортимент. Чети етикетите и ще видиш съдържание и цени.
4. Горенето на мазнини най-много зависи от хранителния режим.
5. Не се сравнявай с най-добрите бодибилдъри.
6. Не копирай режима и начина на тренировка на най-добрите бодибилдъри.
7. Не вярвай на всичко, което чуеш от батката във фитнеса.
8. Вариантите за кардио тренировка са много - може да е след силова; може да е самостоятелна; може да е сутрин, а следобед да е силова; може сутрин да е силова, а следобед - кардио; а може изобщо да не правиш кардио и пак да гориш мазнини.

06.09.15
19:16

И последно само да попитам кашкавалената извара по-богата на суроватъчен или казеинов протеин е ... около 1,1-5 литра мляко... и знам че от мазнините тялото си набавя ензими с които усвоява витамините които помагат за мускулите ... та интересно ми е ако целта е покачване на ММ колко мазнини трябва да приемам на ден и какви (наситени транс...) и кои витамини са нужни за мускулите ?

10.09.15
02:22

За да не правя нова тема за изварата, бих искал да ви попитам:
Изварата която я купувам от “Ф*н**с*ико” вече е на промоция и струва 1.59лв. за килограм.Тъй като тази цена ми се вижда сравнително ниска, дали това е за сметка на качеството и възможно ли е наличие на транс мазнини в нея? (старата цена е 1.89лв.)

11.09.15
15:41

казано от roynebul на 10.09.15, 02:22:

За да не правя нова тема за изварата, бих искал да ви попитам:
Изварата която я купувам от “Ф*н**с*ико” вече е на промоция и струва 1.59лв. за килограм.Тъй като тази цена ми се вижда сравнително ниска, дали това е за сметка на качеството и възможно ли е наличие на транс мазнини в нея? (старата цена е 1.89лв.)

Това, че са я намалили с 30 стотинки нищо не означава, просто маркетингова стратегия :). Големите вериги магазини всяка седмица пускат различни продукти на промоция. Яж си я спокойно и аз точно от нея взимам, когато ям извара.
А и колко мислиш, че трябва да струва този отпадачен продукт :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1