Движение:
около час йога (поздрави, пози от стоеж, обърнати, наклони назад, финални)
малко колелце за корем от колене и изометрии - бедрено разгъване
Храна:
солена вода*
чага-чино*
сини сливи
диня
домат*; остатъка от вчерашната домашна пица* + няколко резена пушен кашкавал*; 4 обикновени бисквити с домашно сладко от боровинки*, редче шоколад, малко фъстъци
Добавки:
метил Б9, рибено масло, ензими
Мнението беше редактирано от Margi на 26.08.15 20:24.
Дописвам:
кратка (около 40 мин вероятно) ресторативна практика на националния стадион...накрая дори дремнах на слънце ;)
диня
заквска*
...в този ред ;)
Мнението беше редактирано от Margi на 26.08.15 20:27.
Движение:
йога при Кристос - много зор...много малко пози направихме, ама голямо наместване падна
следобед - стречинг и 10-тина силови изправяния върху блокчета - на последните две голяма борба беше, ама изправих...през ХСПУ ;) , утре вероятно ще имам мускулна треска на задника от толкова дърпане
Храна:
солена вода*
2 сини сливи
шейк* (чага*, какао*, хо шу уу*, мед*, кокосово масло*, канела*, джинджифил*)...отчитам че през лятото комбинацията с какао ми идва тежка
смокини
малко басмати*с подправки, 2 люти чушки (ама не много люти), домат*
2 филии черен хляб с масло* и доста пушен кашкавал*, малко сладолед с домашно сладко от боровинки*, някакъв какаов крем
Добавки:
метил Б9, ензими
Движение:
малко над час йога, много прятно се получи
Храна:
шейк*(чага*, мукуна*, хо шу уу*, мед*, кокосово масло*)
сини сливи
водаот зелен кокос*
смокини
сайдер, 3-4 печени бадема
шопска салата, омлет със сирене, лютеница, люта чушка, няколко пържени картофа от съседната чиния ;) (на язовира Кринец), няколко дребни сладки с крем, половин с;адолед на клечка
Движение:
сутринта не ми се ставаше много рано,затова йогата беше 20-тина минути - Суря Намаскар (няколко варианта), Васищасана, Пинча Маюрасана, Ширшасана
следобед - малко релаксиращи асани + Ширшасана
през деня - общо 6 часа преход:
(х. Бъндерица - Премката - пътеката за х. Яворов - Кончето - вр. Кутело - Премката - х.Бъндерица)
х. Бъндерица - Премката - 1:45 часа
Премката - Кончето (по пътечката за Яворов) -Кутело - около час и половина май беше, но пътеката ми беше малко страшна, нямам проблем да се катеря нагоре по стена, но напречни маршрути по отвесни скали ме паникьосват, та малко ни позабави този участък. Кончето обаче беше изключително приятен маршрут, постоях си отгоре да се нарадвам на гледката, докато Слави драпаше със същите притеснения като моите по другата пътечка. ;)
Кутело - х. Бъндерица - около 2 часа и половина
Тръгнагме от хижата в 08.30 и се върнахме там точно в 14.30.
Отново мега-як ден. :)
Мнението беше редактирано от Margi на 29.08.15 21:38.
Храна:
на х. Бъндерица - половин кафе и половин шоколад...и на тази храна изкарах следващите 6 часа преход :) ...за сметка на доста вода*
следобед - няколко смокини
сайдер
лъжичка мед с тинктура от чага*
вечерта (в Дървеното) - таратор*, няколко краставички и доматки от една шопска салата; половин пърленка с “домашна” лютеница, половината от прцията пържени тиквички с чеснов сос; сладолед
успяхме да се вредим и за билярда (party)
Иначе, днес изкачването изцяло се вписва в определението ми от дневника на Злати “кръв, пот и сополи” - въпреки че на Премката умряхме от студ, си беше бая пот докато стигнем дотам. Голям вятър ни одуха, та се разсополивихме, след което се порязахме на въжето на Кончето... :D Като тръгнахме от Премката, за малко да се откажа заради вятъра, мислех че ще ме издуха от скалите. Иначе, както казах, имам страх от напречни скални маршрути (това беше причина да прекъсна заниманията си със скално катерене навремето), обаче, като вядях стената нагоре към Кончето, нищо не беше в състояние да ме спре...само и само да приключат мъките ми... :D Както казах - самото Конче беше супер приятно, но за Слави усещанията бяха абсолютно противоположни на моите...go figure…
Така или иначе, прекарахме си около 2 и половина готини часа на 2900 метра.
Мнението беше редактирано от Margi на 29.08.15 21:52.
29.08.15
23:02
Усещам тука някаква усилена високопланинска състезателна подготовка :D
казано от James Hinks на 29.08.15, 23:02:
Усещам тука някаква усилена високопланинска състезателна подготовка :D
Ами...човек трябва да е готов за всичко. :)
На 1900 м вече е пренаселено (снимката долу), та, ако търси човек малко спокойствие, трябва да ходи или на дъното на морето, или над 2500 метра по планините. Не се знае кога ще се наложи да търсим тихо местенце в подножието на К2. :)
Нанасям (втора) поправка в хрониките. ;)
След дълго разследване, се оказва, че сме минали по Странето към Кончето,т.е. югозападния склон,който не бил съвсем отвесен, а под наклон от “само” 70 градуса. ;) Така или иначе, ми беше по-голямото изпитание от Кончето. :)
Мнението беше редактирано от Margi на 30.08.15 22:51.
Движение:
йога - около час
разходка в Приюта за танцуващи мечки...улучихме времето, в което ги хранят, и срещнахме доста от тях. :)
Храна:
смокини* -на три пъти през деня
боровинки*
3 лъжички мед* с ядки*
домат* със зехтин* и овче сирене*; 3 варени яйца*; сладолед; малко черен хляб с боров мед*
Всички плодове и зеленчуци + яйцата - от пазара в Банско, затова са отбелязани със *. Може и да не е толкова качествен като софийската борса или някои софийски села, но по моите критерии, това, което сивземем от там, заслужава звездичка в отчетите ми. ;)
Добавки:
За петък, събота и неделя следобед добавям много слънце, парна баня и ледена вана (която вече не е особено ледена, тъй като е с вода от чешмата, а и тя очевидно се е позатоплила, ама става, за след парната баня ;) )
Още малко снимки от уикенда. :)
Мнението беше редактирано от Margi на 30.08.15 20:55.
Движение:
йога при Кристос...или аз бях много омаломощена, или практиката си беше тежка. Като цяло, през повечето време стояхме с главата надолу, и доста наклони назад, където главата ми пак беше надолу. ;) И една забележка към мен: трябва да спра да заспивам по време на пранаяма.
Храна:
солена вода*
смокини
крем от боровинки*, авокадо, чиа*, мед*
сусамов тахан* с мед* и какаови зърна*
2 филийки черен хляб с пушен кашкавал*
сайдер, сладолед, 3 обикновени бисквити
Добавки:
метил Б9, АК, ензими
Мнението беше редактирано от Margi на 31.08.15 21:24.
Движение:
йога - на три пъти по 20-25 минути
Храна:
смокини
чага-чино* + 2 лъжички мед* ядки*
боровинки*
домат* със зехтин*, риган*, пармезан; хляб от лимец с масло*,пармезан, варено яйце* (общо 2), маслинова паста; заквасена сметана с домашно сладко от червени боровинки*; няколко обикновени бисквити с дом.сладко от черни боровинки*
малко печени бадеми
още една филийка с пушен кашкавал*; течен пробиотик*
Добавки:
Как няма да са нещастни, като продават яйцата им по - евтино! :D
Мнението беше редактирано от Margi на 01.09.15 20:38.
Движение:
йога на стадиона на НСА
Храна:
солена вода*
смокини
шейк* от чага чай*, рейши*, мака*, епимедиум*, кокосово масло*, мед*, ванилия*
крем от боровинки*, алое*, чиа*, мед*
лешници* с малко какаова паста*
черен чай*
комбуча
фреш от цвекло и ябълка
повече от половин пъпеш
течен пробиотик*, лешници*
сусамов тахан* с мед*, мескит*, лимон
Добавки:
метил Б9, ензими*
Мнението беше редактирано от Margi на 02.09.15 22:18.
Имам питане относно метил Б9 - предполагам става въпрос за л-метилфолат. На мен ми се налага приемам, но до момента съм намерила само един продукт в аптеките, за чието качество не съм съвсем уверена. Иска ми се да имам поне няколко алтернативи. Би ли споделила какъв продукт използваш. Може и на ЛС, за да не правим реклама.
казано от Маргарита Манева на 03.09.15, 11:18:
Привет. Нео фолик мета използвам, от аптеката.
Благодаря! И аз това използвам. Намерих и други продукти на читави фирми за добавки, но за съжаление не се внасят - говорих директно с вносителите.
Движение:
йога при Кристос...не беше трудна, но доста тежка физически практика.
Храна:
крем от замразени боровинки* с алое*, маки бери*, мед*
смокини
сусамов тахан* с мед*, какаови зърна*, мед*
домат*, котидж сирене (150 гр), сметана (100гр), маслинова паста, 2 люти чушки; домашна бисквитена торта*, 2-3 шоколадови бонбона
лешници*
Добавки:
метил Б9, течен пробиотик*, ензими
Движение:
йога - около час...мъка,нямам грам силички останли
после - малко висене, малко пръсти към лост, колелце от стоеж с ластици, уиндмилове с 12-ка
тази седмица - Трявна :)
Храна:
солена вода*
смокини на два пъти
чага-чино* с хо шу уу*
вода от зелен кокос*
диня
салата от домати*, пиперки, риган*, зехтин*; пробиотичен таратор (т.е. сложих му течна закваска*); 3 бъркани яйца*с пиперка, пармезан и масло*...въпреки че бяха по-малко..имах си един малък четирикрак помощник, с който споделих яйцата си, а се оказа, че и таратора му допадна. :) Десертчета - сладък салам, меденки с мармалад.
филия селски типов хляб
Добавки:
ПП: Само да уточня, че сивият звяр, който беше като линейка докато вечерях, в момента е най-кроткото създание и спи доволен в скута ми. ;)
Мнението беше редактирано от Margi на 04.09.15 19:26.
04.09.15
19:54
Марги от къде си взимаш яйцата :)
От пазара в Банско, от пазара на Габрово, зависи къде сме. Иначе, на пазар Иван Вазов има не-лоши яйца, ако закъсаме. ;)
Движение:
йога на стадиона, по-малко от час + няколко силови изправяния след това
сутринта се опитах да бягам и даправя подскоци, ама кракат и корема не се съгласиха
Храна:
чага чай* + черен чай с гравиола* с мед*
ябълка* от градината
1 и 1/2 праскови
малко сайдер
диня
салата* и таратор* от вчерашните; 3 филии селски типовхляв с пушен кашкавал* и риган, препечени; сладък салам, меденка с мармалад
Добавки:
метил Б9, ензими
Движение:
0 :) , отдавна чакам такъв ден
Сутринта - на кафе при съседите, по обед - на кафе със Сашо на гости, следобед - два часа сън, привечер - разходка по пътечките за къпини, за да установим, че тази година няма да се берат :(
Храна:
днес не е за този форум,но все пак
чага чай* с черен чай с гравиола* с мед*
2 смокини
ябълка, круша от градината*
диня
филийка с пушен кашкавал* и масло*; бисквити с течен шоколад, половин вафла
сайдер; солени гризки, баунти
Добавки:
само ензими
Мнението беше редактирано от Margi на 06.09.15 20:05.
Движение:
йога, около час
Храна:
чага чай* с черен чай с гравиола*, с мед*
ябълка* от градината
сусамов тахан* с мед*, какаови зърна* и лимон
крем от замразени боровинки*, чиа*, мед*, зехтин*
малко смокини
4-5 ръжени сухара с масло* и пушен кашкавал*; сладолед с домашно сладко от боровинки*
малко печени фъстъци
Добавки:
метил Б9, ензими
Мнението беше редактирано от Margi на 07.09.15 21:19.
08.09.15
14:36
Тоя уикенд трябва да се повтори скоро ! :)
Уникално място имате (inlove)
Ние го повтаряме редовно, просто идвай по-често...току-виж алтернативният път от Пловдив се поутъпкал и го направят първокласен. :)
Движение:
на два пъти по 30 минути йога
Храна:
сок от алое*, лимон, мед*, джинджифил*
овесени ядки* с мед*, какаови зърна*, кокосово масло*, чиа*
крем от смокини с чиа*
малини
смокини
малко домат; пълнозърнести гризини (към 150 гр) със сусам с пушен кашкавал*, малко маслинова паста; бисквити РК с крем, сладолед
Добавки:
метил Б9, рибено масло, течен пробиотик, ензими
Не знам защо, но от около две седмици насам вечер ми се ядат единствено сухари или печен хляб с кашкавал...и като цяло апетита ми нещо се губи.
Движение:
йога - около час, наклони назад бяха днес след поздравите, позите от стоеж и обърнатите, и малко усуквания след наклоните
Храна:
- солена вода*
-крем от малини, чиа*, маки бери*, мед*
- шейк от чага чай*, мака*, хо шу уу*, мед*, кокосово масло*, рейши*
- сусамов тахан* с мед*, лимонов сок, какаови зърна*
- задушено брюкселско зеле с подправки; плнозърнести гризини със сусам; овче кисело мляко* с домашно сладко от червени боровинки*; няколко бисквити РК с крем
лимонада с лайм и мед; нещо като салата снежанка със сухари в Щастливеца; шоколадов фъч от Аби, който е престъпно вкусен (inlove)
- добавям, по никое време - малко хумус* - беше за дегустация след като го направих, ама си изядох 2-3 лъжички + още няколко брюкселски зелчета
Добавки:
метил Б9, течен пробиотик, ензими
Ще цитирам един умен човек. :)
“Отношението ви към живота зависи от това как изглеждате, а това как изглеждате зависи от отношението ви към живота”.
Андрей Едрев
Мнението беше редактирано от Margi на 09.09.15 21:40.
09.09.15
23:55
казано от Маргарита Манева на 08.09.15, 16:39:
Ние го повтаряме редовно, просто идвай по-често...току-виж алтернативният път от Пловдив се поутъпкал и го направят първокласен. :)
Опция едно :
Слави става министър на регионалното развитие и пътя експресно го преправят магистрала ТраМус(от средното между Тракия и Хемус). Ако е трудна инженерна задача - копае се тунел под Шипка. Пак експресно.
Опция две :
Пътувам по-често по него, но един път с грейдер, друг път с валяк и пътя става проходим за лека кола след n идвания.
Опция три :
Минава се през Шипка :D Вижда ми се най-разумно, въпреки тировете и загряващия над 110 градуса пасат.
казано от James Hinks на 09.09.15, 23:55:
Опция едно :
Слави става министър на регионалното развитие и пътя експресно го преправят магистрала ТраМус(от средното между Тракия и Хемус). Ако е трудна инженерна задача - копае се тунел под Шипка. Пак експресно.
Е, колко да е трудна, ти мина с пасата от там, машините на пътното ли няма да минат? :) ...само че ще трябва да изчакаме да се реализира ТОЗИ проект. ;)
казано от James Hinks на 09.09.15, 23:55:
Опция две :
Пътувам по-често по него, но един път с грейдер, друг път с валяк и пътя става проходим за лека кола след n идвания.
Опция три :
Минава се през Шипка :D Вижда ми се най-разумно, въпреки тировете и загряващия над 110 градуса пасат.
...ама доакто се случи, може да се възползваме от опция три и вече готовия проход на Шипка. :)
Движение:
йога при Кристос, ама докато стигна до нея, попаднахме в идиотско задръстване в продължение на 3-4 светофара, а до йогата оставаха 15 минути до йогата, така че предпочетох един спринт...около 700 метра и стигнах навреме. Прецених, че си струва да се включи към активностите за деня. ;)
Храна:
- сок* от алое*,лимон, джинджифил*, мед*
- смокини
- сусамов тахан* с мед*, лимонов сок, мака*, какаови зърна*
- чага-чино* с мака* и хо шу уу*
- смокини
- половин краставица, от вчерашното брюкселско зеле, хумус*, ръжени сухари, торта гараш от фантастико
закваска*
- още малко хумус* с малко хляб
Добавки:
Мнението беше редактирано от Margi на 10.09.15 21:20.
Движение:
йога - около час
Храна:
солена вода*
смокини
чага чино* с мака* и хо шу уу*
крем от замразени боровинки*, мед*,чиа*
комбуча
пробиотична напитка*
вино*, таратор* с овче мляко*; протеинов хляб с хумус* и малко маслинова паста, меденки с мармалад,малко бял шоколад
Добавки:
Наздраве на тези,които ще разпознаят гледката зад бутиклата. :)
Мнението беше редактирано от Margi на 11.09.15 21:09.
Движение:
Ами....с малки прекъсвания денят беше ан практика проспан. Събудихме се да пием чай в 8.00, после легнахме. Събудихме се да похапнем към 10.30, и след това се събудихме...в 15.00. (shake)
йога - 30 минути
Храна:
- чай* от ж.кантарион* и маерка* с мед*
- 3 филии типов селски хляб* с масло*и шарена сол, последната с домашно сладко от боровинки*, 2 резенчета захаринка с течен шоколад
- пробиотична напитка*
- бабич*, за малко по-късно е предвиеден таратор* с овче мляко* и задушени сладки картофи с масло* и подправки*; от вчерашните десерти
Добавки:
Движение:
йога на два пъти по 20-25 минути
втория път вече в София, с новите ми занимавки (от снимката)
Храна:
- чай* от жълт кантарион*, мащерка*, мед*
- ябълка*, круша*
- същото
- около половин шоколад с два глътки кафе
- пробиотична напитка*
-1 смокиня, следващата имаше червеи,и се отказах ;)
- Бабич, салата от домати* със зехтин* и риган*; маслинова паста, спагети с сос от шийтаке* и пармезан; крем* от сметана с kithul treckle* и джинджифил*, няколко обикн. бисквити с домашно сладко от червени боровинки*
- 3 ръжени сухара
Добавки:
Мнението беше редактирано от Margi на 13.09.15 21:39.
Движение:
йога при Кристос - направил е практиките в понеделник и четвъртък (на които аз успявам да се класирам) по два часа. :)
Храна:
- солена вода*
- круша*
- смокини
- чага-чино* с мака* и хо шу уу*
- авокадо с два ръжени сухара
- лимецови хрупки (така пишеше на опаковката ;) ), с кашкавал*, шоколад
- таратор*...който поради липса на кисело мляко в хладилника, направих с....течна закваска* :) ...не знам дали от това или от чесъна, или реакцията му със закваската, обаче ми изтръпнаха небцето и венците
Добавки:
метил Б9, ензими, екстракт от черна мравка (и вчера го пих, ама забравих да впиша)
14.09.15
23:51
казано от Маргарита Манева на 11.09.15, 19:41:
Наздраве на тези,които ще разпознаят гледката зад бутиклата. :)
Мая и котака не се виждат...явно не тачат тая реколта :)
казано от James Hinks на 14.09.15, 23:51:
казано от Маргарита Манева на 11.09.15, 19:41:
Наздраве на тези, които ще разпознаят гледката зад бутиклата. :)
Мая и котака не се виждат...явно не тачат тая реколта :)
Ами, те не са големи енофили...ама всичко друго, което могат да докопат и става за ядене, го ценят. :)
Движение:
много ходене, малко йога...около 30 минути се събра, малко поздрави, пози от стоеж със стол + Супта Бадхаконасана...дори като за МЦ е рехава практика, но имах някои форсмажорни обстоятелства, които не ми оставиха време за цяла практика.
Храна:
- солена вода*
- смокини
- 2 круши*
- чага-чино* с мака*, хо шу уу*
- червен ориз* (последния изостанал от Бали) с кокосов петмез*
- 2 малки ябълки*
- 1 шоколад линдт (след като бях пребягала половината град за време, реших че и аз съм хора и си заслужавам целия шоколад ;) )
- таратор* (със закваска* вместо мляко), няколкото останали хрупки от вчера + 1 филия селски типов хляб* с масло и сминдух; няколко ладута
- пробиотична напитка*
Добавки:
метил Б9, ензими
Вчера се чудих дали чсъна, вкачеството си на естествен антибиотик избива всичките бактерии в закваската (и съответно киселото мляо) в таратора? (wasntme) Ама малко ме беше срам да задам подобен въпрос на професора от лабораторията. (giggle)
Мнението беше редактирано от Margi на 15.09.15 21:24.