17.01.06
19:31
Значи смятам да си взема много качествен протеин за качване на мускулна маса и съм се спрял на 100%Whey Protein на Оптимум,който излиза 54 лева за едих месец,понеже чух че е мн добър продукт.
Първо ме интересува има ли някой по добър продукт за тези пари?
И второ има ли смисъл да зимам протеин в нетренировъчен ден,защото до колкото знам целта на протеина е възстановяване след трен.И ако да,кога?
Мерси
17.01.06
20:31
на Сайтек е много добър не знам колко ще ти излезе за един месец килото било 42лв. аве ако имаш пари го пий и в нетренировъчен ден
17.01.06
20:36
Сайтек и Оптимум са на едно ниво но сайтек имат много по добър вкус от Оптимум .А цените са почти равни имаш правото да импровизираш и да изпробваш една кутия единия вид една кутия друг вид.А го пий най малко след тренировка една доза и когато не тренираш веднага след ставане .Това е минималното.
17.01.06
20:39
На гладно ли след ставане или след закуска?И как да комбинирам протеина с креатина?
Кога да ги пия и двете в трен. и нетрен. ден?
17.01.06
21:08
да сутрин след ставане на гладно ако искаш го разбии в кисело мляко и изяш един 2 банана и ти замества закуската.А за креатина когато тренираш 5 грама след трениривка смесен с протеина , а когато почиваш сутрин смесен с протеина
[quote author=“ivaivalito”]Сайтек и Оптимум са на едно ниво но сайтек имат много по добър вкус от Оптимум .А цените са почти равни имаш правото да импровизираш и да изпробваш една кутия единия вид една кутия друг вид.А го пий най малко след тренировка една доза и когато не тренираш веднага след ставане .Това е минималното.
тоз на Оптимум няма ли глутамин?
18.01.06
22:09
Значи сутрин като не тренирам протеина и креатина на гладно заедно с 1-2 банана.Това значи ли че не мога да си ги зема и след това да се нахраня нормално а не само с 1-2 банана?
И още нещо...Не мога ли в трен. ден да си взимам преди трен. креатина за сила и след трен. протеина за възстановяване?
18.01.06
23:46
бананите си ги яж когато искаш давам пример само ,задължителлно е само протеина.Протеина на оптимум има глутамин но е добре да си добаши още след тренировка.Креатина по добрия вариянт е с протеин и глутамин и декстроза след тренировка.По добре преди трен да не взимаш креатин.
19.01.06
13:54
[quote author=“ivaivalito”]Протеина на оптимум има глутамин
В абсолютно всеки протеин има глутамин. Това, което пише на опаковката за незнам си колко грама глутамин и АК разклонена верига е количеството, което получаваш от протеина като се усвои, а не че е добавено допълнително. Според мен по-големия плюс на протеина на Оптимум са добавените храносмилателни ензими, които подобряват доста усвояването.
19.01.06
18:23
Е начи да си зимам ли допълнително и глутамин или не?
А искам да си купя и някакъв по евтин протеин за нетрен. дни.
Кое е по добре-Про90Голд-млечен или PureWheyPro-суроватка
24.01.06
20:55
пий два пъти по-малко отколкото като тренираш не ти трябва бг.