Оптимум

InDaHEad

17.01.06
19:31

Значи смятам да си взема много качествен протеин за качване на мускулна маса и съм се спрял на 100%Whey Protein на Оптимум,който излиза 54 лева за едих месец,понеже чух че е мн добър продукт.

Първо ме интересува има ли някой по добър продукт за тези пари?
И второ има ли смисъл да зимам протеин в нетренировъчен ден,защото до колкото знам целта на протеина е възстановяване след трен.И ако да,кога?


Мерси

17.01.06
20:31

на Сайтек е много добър не знам колко ще ти излезе за един месец килото било 42лв. аве ако имаш пари го пий и в нетренировъчен ден

ivaivalito

17.01.06
20:36

Сайтек и Оптимум са на едно ниво но сайтек имат много по добър вкус от Оптимум .А цените са почти равни имаш правото да импровизираш и да изпробваш една кутия единия вид една кутия друг вид.А го пий най малко след тренировка една доза и когато не тренираш веднага след ставане .Това е минималното.

InDaHEad

17.01.06
20:39

На гладно ли след ставане или след закуска?И как да комбинирам протеина с креатина?

Кога да ги пия и двете в трен. и нетрен. ден?

ivaivalito

17.01.06
21:08

да сутрин след ставане на гладно ако искаш го разбии в кисело мляко и изяш един 2 банана и ти замества закуската.А за креатина когато тренираш 5 грама след трениривка смесен с протеина , а когато почиваш сутрин смесен с протеина

17.01.06
23:35

[quote author=“ivaivalito”]Сайтек и Оптимум са на едно ниво но сайтек имат много по добър вкус от Оптимум .А цените са почти равни имаш правото да импровизираш и да изпробваш една кутия единия вид една кутия друг вид.А го пий най малко след тренировка една доза и когато не тренираш веднага след ставане .Това е минималното.

тоз на Оптимум няма ли глутамин?

InDaHEad

18.01.06
22:09

Значи сутрин  като не тренирам протеина и креатина на гладно заедно с 1-2 банана.Това значи ли че не мога да си ги зема  и след това да се нахраня нормално а не само с 1-2 банана?

И още нещо...Не мога ли в трен. ден да си взимам преди трен. креатина за сила и след трен. протеина за възстановяване?

ivaivalito

18.01.06
23:46

бананите си ги яж когато искаш давам пример само ,задължителлно е само протеина.Протеина на оптимум има глутамин но е добре да си добаши още след тренировка.Креатина по добрия вариянт е с протеин и глутамин и декстроза след тренировка.По добре преди трен да не взимаш креатин.

filatov

19.01.06
13:54

[quote author=“ivaivalito”]Протеина на оптимум има глутамин

В абсолютно всеки протеин има глутамин. Това, което пише на опаковката за незнам си колко грама глутамин и АК разклонена верига е количеството, което получаваш от протеина като се усвои, а не че е добавено допълнително. Според мен по-големия плюс на протеина на Оптимум са добавените храносмилателни ензими, които подобряват доста усвояването.

InDaHEad

19.01.06
18:23

Е начи да си зимам ли допълнително и глутамин или не?

А искам да си купя и някакъв по евтин протеин за нетрен. дни.

Кое е по добре-Про90Голд-млечен  или PureWheyPro-суроватка

24.01.06
20:55

пий два пъти по-малко отколкото като тренираш не ти трябва бг.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1