казано от nervak на 03.09.15, 13:10:
Честно...къде видя големи обеми ,аз не знам.За другите неща сигурно си прав-няма структурираност,карам на усет-боли ме това,значи ще правя онова...))))))))))Смяташ,че е грешка примерно лега единия ден да е 75-80%,а втория ден като помощно да е60%,а когато съм отпочинал след 2-3 дена да напъна на 95%?
За обемите виж колко различни упражнения описваш, били те и асистиращи.
За структурата ако гониш сила, това не е най-добрият начин според мен. Това дозиране на натоварването според субективно усещане не е оптимално. Редовно се случва да започна тренировката с нагласа, че съм зле, нямам сила, уморен съм, но после да си стигна нормалните работни тежести без проблем. Планирането не трябва да се влияе от усещането ти за моментно състояние, а от прогреса.
Това, което правиш сега, не само не помага травмите да отшумят, а напротив - не си оставяш време за възстановяване.
Имай предвид, че мнозинството дори от най-опитните трениращи не си позволяват да тренират каквото им хрумне според това как се чувстват, а си имат добре обмислена програма, в която всяко упражнение си има цел.
Едно EDT за сила също не би ти дошло зле, между другото - единички на тежест под максимума, но интензивно. От една страна изтощително за мускулите, от друга общият обем е сравнително малък, а стави и сухожилия “обичат” така. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 03.09.15 13:45.
03.09.15
14:05
Докато не прежали половината смокинова ракия така ще е - без програма и без структура ;) :D
казано от James Hinks на 03.09.15, 14:05:
Докато не прежали половината смокинова ракия така ще е - без програма и без структура ;) :D
Аз не жаля ракия по принцип,камо ли за схеми.Единствено се притеснявам ,че няма да е така добра като схемите.
Мнението беше редактирано от nervak на 03.09.15 14:29.
03.09.15
14:30
Еми айде, свари я, донеси половината и да действаме :)
p.s.
Каквато е - такава. Важното е да не боли глава, да не си слагал захар(мед може) и разни овкусители и оцветители(като популярните лукчета и теменужки) и ако не е преварка да е правена на колона :)
Мнението беше редактирано от James Hinks на 03.09.15 14:31.
казано от James Hinks на 03.09.15, 14:30:
p.s.
Каквато е - такава. Важното е да не боли глава, да не си слагал захар(мед може) и разни овкусители и оцветители(като популярните лукчета и теменужки) и ако не е преварка да е правена на колона :)
Абе най-весело ще е ако направиш нивото на програмите реципрочно на качеството на напитките. Донесе някой шльокавица и след това пет пъти в седмицата прави бърпита, преси зад врат и патешко ходене в трисети... :)
03.09.15
15:38
Решил съм тоя проблем соломоновски - кеш и беш :)
Иначе е добра идея, да :))) Така по дневниците ще се види на кой ракията му е кофти :D Публично порицание един вид ;)
Такааа:
Лег 3х60,3х90,3х115,за 15мин 10х1х122,през 10 сек 10х1х100,през 10 сек 10х1х90, ...5х90,20х60
Кофички 6х40кг,5х55кг,5х70кг ,50СТ
Набиране успр хват през 10 сек 10х1х30кг,през 10 сек 10х3ст
Преден клек 3х3х90
Всичко за 1 час...
И като се подхлъзнеш с 1 бира и 200гр прошуто....
Днес след злоупотреби два дена на вилата исках да направя опит на 140…ама още 130 бяха мъчни ,а 135 ме натиснаха и не се справих.
Ама нормално...то не може да се наливаш,тъпчеш и да чакаш чудеса.
казано от nervak на 06.09.15, 14:49:
...то не може да се наливаш,тъпчеш и да чакаш чудеса.
Всъщност можеш да ги чакаш, колкото си искаш. Само че няма да ги дочакаш. :)
Ах,ах, значииии точно ти си виновен ...С бира ставало и 170 от лег-знаеш колко бира изпих за 2та дена,а лег няма...
Сутринта разтягане и някакво заиграване за ядро:
планкове с повдигане на крака и ръце,странични планкове,
Фермеско ходене с един 25кг дъмбел по90 крачки на ръка.
Сунгове от земя с 42кг 3 серии ...по 7-10повт.-то това гадно бе.
Днес след кратки размисли дали гърди или крака...та:
Лег 10х,20,10х50,5х80,5х100,2х120,1х140!
Лег под наклон с 2х37 дъмбели 4х8
4х12 през 30 сек кабели долни гърди
4х12 през 30 сек флайс с дъмбели 2х15кг
Бреее най-накрая си ги бутнах тия 140 в тази зала и двойката на 120 ми е за пръв път..Ама пих амино -аз ви казвам,че са голяма химия ! :D
ААААА аз от нейните взимам само когато съм подтиснат и депресиран, :D ...Тези си бяха от залата.
Мнението беше редактирано от nervak на 07.09.15 21:39.
Сутринта раздвижването:
Борческо въртене 20х7кг на ръка
Борческо въртене 3х5х20кг на ръка
Ренегатско гребане 3х5х31кг на ръка
Фермерско ходене с дъмбели 2х31кг 2 пъти по 60крачки-гръмнаха ми предмишниците от дебелите дръжки
Планк 3мин и малко разтягане...
Сутринта:
Изхвърляне с една ръка 10х18,5х21,5х26,5х31,5х38кг
Суинг от земя 45кг -3х7повт.
Бицепс 3х5х22кг+кикбек 3х5х22кг на ръка.
Разтягане-рамена,крака,опити за шпагати,нос между колена...
Вечерта ,голямо размотаване:
Разгъване 4х13повт
Клек 5х52,5х102,5х122,2х142,1х147
Хакен клек-ама на машина 4х20х120кг
Сгъване 4х20повт
Раменна преса с дъмбели седнал -8х16,22,27,27кг на ръка
Някакво упр за странично рамо с дъмбели 4х10повт
Кабели 4х12
Пекдек разтваряне 4х13
Пуловърпреса под наклон 10х30кг ,7х40кг,6х40кг
Нещо нямаше настроение...и ток.
Тръгнах си от залата все едно ,че не съм тренирал...
След тренировка за крака ме болят местата под капачките така, че ми е болезнено да се подпра на коляно...кеф.
Мнението беше редактирано от nervak на 10.09.15 11:09.
Вчера вечерта след трен. за крака,дъщерята разправя за някакъв лагер на щангисти и щангистки на Дианабад...една девойка на 62кг правила клекове със 185кг-дано да не е преброила дисковете правилно))))))))
10.09.15
17:29
казано от nervak на 10.09.15, 10:31:
Вчера вечерта след трен. за крака,дъщерята разправя за някакъв лагер на щангисти и щангистки на Дианабад...една девойка на 62кг правила клекове със 185кг-дано да не е преброила дисковете правилно))))))))
Че какво странно има? Наскоро гледах едно българче, което беше на 10 години и клекна 130-135кг... Колко ли го зобят, горкото?
Кой е казал,че е странно-просто е потискащо...момиче на 16-18г на 62кг да прави серии на 185.Апропо то и за теб е потискащо.
И стига с тоя зоб ,че ставате банални.
казано от nervak на 10.09.15, 21:23:
Кой е казал,че е странно-просто е потискащо...момиче на 16-18г на 62кг да прави серии на 185.Апропо то и за теб е потискащо.
И стига с тоя зоб ,че ставате банални.
Първо кое му е потискащото? Да прави - щом на 16 ги прави, на 26 ще са 225, но на 36 вероятно и с 25 няма да може. Сериозният спорт не прощава. И второ какво банално има в зоба? Той е задължителен за спортистите. Едно време в плувния отбор на Левски-Спартак още в 5-ти клас вече правеха опити да ни почнат. Тази на 16 сигурно има повече тестостерон в себе си от добре окосмен бургаски докер. Добре, че баща ми се намеси навреме и ме спаси от този “спорт”.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 10.09.15 21:44.
За мен е потискащо бре!!!
Убеден съм ,че не са на препарати-конкретно за тези щангисти щот са лапета без пари .Треньорите не им казват как да се хранят вие за зоб говорите....За плувците пък ептен -там съм на 101% че няма препарати поне на етап републикански и външни съседски първенства.
А казах,че е банално защото всеки втори като види по-сериозни резултати и го отдава на препарати...а не на свирепото бачкане.
Мнението беше редактирано от nervak на 10.09.15 22:04.
казано от nervak на 10.09.15, 22:00:
Треньорите не им казват как да се хранят вие за зоб говорите.....
Те затова са ни такива резултатите в сравнение с преди 15-20 години.
10.09.15
22:25
Боби, той май имаше предвид, че прекалено много се отдава заслуженото на стероидите и никой не споменава тренировките, които правят тези хора. Нямам възможност да познавам много хора, които се състезават(независимо в кой спорт), но познавам един борец, който БУКВАЛНО се пръска от тренировки и съвсем сериозно мога да кажа, че малко хора биха издържали на такива натоварвания и просто е изключително глупаво, когато в такъв случай се каже “Да, ама тоя зоби” Не зная, това е мое мнение. Да, няма как да издържи на тези тренировки, ако е чист, но преди това той(те) също е(са) тренирал(и)много повече от нас, обикновените трениращи.
Просто нека им отдаден заслуженото, защото всички знаем колко трудно се постигат резултати в този спорт :) Няма значение дали зобят от 5,10,15,20-годишни, те пак тренират 3 пъти повече от НАС.
казано от DSMHY на 10.09.15, 22:25:
Боби, той май имаше предвид, че прекалено много се отдава заслуженото на стероидите и никой не споменава тренировките, които правят тези хора. Нямам възможност да познавам много хора, които се състезават(независимо в кой спорт), но познавам един борец, който БУКВАЛНО се пръска от тренировки и съвсем сериозно мога да кажа, че малко хора биха издържали на такива натоварвания и просто е изключително глупаво, когато в такъв случай се каже “Да, ама тоя зоби” Не зная, това е мое мнение. Да, няма как да издържи на тези тренировки, ако е чист, но преди това той(те) също е(са) тренирал(и)много повече от нас, обикновените трениращи.
Просто нека им отдаден заслуженото, защото всички знаем колко трудно се постигат резултати в този спорт :) Няма значение дали зобят от 5,10,15,20-годишни, те пак тренират 3 пъти повече от НАС.
Естествено, че ще се скъсва от тренировки. На него това му е ако не професия, то поне е основно занятие. За мен е нещо за след работа и преди да се прибера при децата. Няма никаква база за сравнение. Аз го правя, за да живея качествено още много години. Той го прави по съвсем други причини, макар че част от тях едва ли ги осъзнава. Дай да не смесваме нещата. Като ме застигне като социален, семеен и професионален статус, ще е нормално да се сравняваме физически. Дотогава нека си тренира, аз ще си бачкам И тренирам и това е.
По отношение на забранените медикаменти, били те стероиди, растежен хормон и т. н., няма какво да си правим илюзии. Това са нормални неща за всички спортове, в които се иска сила и издържливост. Единственото, с което съм съгласен, е, че не те правят разликата при шампионите.
10.09.15
22:56
Нещо да съм казал ? На всеки е ясно, че дозите които се приемат, дори на теория ги дават смъртоносни. Аз просто казвам, че хора като нас, които тренират, трябва да осъзнават на какво натоварване се подлагат тези хора и да ги уважават, а не да се казва ВИНАГИ “Ама тоя зоби, мАни го” Може би просто не може да се разберем, знам ли... Просто ми е много дразнещо когато някой види човек, който изглежда наистина прекрасно, тренира с огромни тежести и единствените думи са “Тоя колко ли зоби”. Това ме побърква направо - никой не пита какви са му тренировките, колко дълго е тренирал, как се храни, как живее като цяло. Не говоря нали за професионалисти, а като цяло.
На хора с подобни разсъждения бих казал така - отиват питат какво, колко и как взима и започва и той/тя и ако направи същите или по-добри постижения явно е от химията, ама ако не ги направи кой е виновен (кофти е схемата или препарата е менте)? Попринцип завистта и мързела не са лоши качества, иначе всички щяхме по 500кг да клякаме.
казано от aleks на 11.09.15, 00:07:
На хора с подобни разсъждения бих казал така - отиват питат какво, колко и как взима и започва и той/тя и ако направи същите или по-добри постижения явно е от химията, ама ако не ги направи кой е виновен (кофти е схемата или препарата е менте)? Попринцип завистта и мързела не са лоши качества, иначе всички щяхме по 500кг да клякаме.
Аз пък не мога да разбера защо всеки път, когато се коментира фактът, че от определено ниво нагоре няма такова нещо като щангист (както и спортист в много други дисциплини) без стероиди и се изтъкне разликата в целите и отделеното време и усилия в сравнение с човек, трениращ за кеф, изведнъж цъфва някой и намесва ни в клин, ни в ръкав завистта. Като че ли съм провалил се щангист, който върви и сипе огън и жупел срещу по-успешните си колеги. Да, ама не съм. Не съм тренирал вдигане на тежести дори ден в живота си, а нямам ни най-малко намерение тепърва да го правя. И никъде не съм казал, че постиженията са от химията, а само, че без нея не може в силовите спортове. А коментара ти за мързела ще се направя, че не съм го прочел.
Да ти отговоря докрай обаче. Знам много добре какво и колко взимат. Знам дори кога го взимат и по какви схеми. Имам източници от първа ръка. И отново нямам никакво намерение да се подлагам на това по ред причини, които съм убеден, че знаеш много добре. Всички водят до съотношението полза/риск, което при целите, които си поставям, не се оправдава. Ясно и просто.
Спортните постижения на всеки един спортист във всеки спорт са функция на редица фактори - генетика, хранене, възстановяване, тренировки, мотивация, медикаменти. За да стане един шампион, всички те трябва да са налични и от това правило няма изключения. Кой от факторите колко тежи и до каква степен може да се компенсира от другите е предмет на цяла наука. Но да ми говори някой, че в големия спорт няма химия, е меко казано несериозно.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 11.09.15 09:53.
Не виждам защо се палиш като въобще нямаш нищо общо с горенаписаното от мен. Напротив, аз уважавам хора като теб - тренират си за кеф, здраве и тонус и слабо ги вълнуват постиженията на професионалистите, както сам си написал - база за сравнение няма. Смешно е когато някой се е помислил за големия спортист, взел там каквото взел и вече се мисли за голямата работа, който иска да се доказва има европейско, световно и Олимпиада и еквивалентите им в бодибилдинга, атлетиката и другите спортове. Тъжно е пък, че с 2-3 години тренировки с химия или без се взима медал от републиканско (като има по 2-3ма в категория), но ти това си го написал относно моментното ниво на българския спорт. Стимулация има, но има едно ниво, което трябва да се достигне без такава, сега кога е това не знам и не разбирам и се чудя за някакъв пример да дам. Аз за себе си съм убеден, че ми е по силите да клекна с 250-260кг на ~80кг без абсолютно никакви забранени медикаменти, а съм си съвсем обикновен любител.
П.П. За ботокса ми е по-важно :D
П.П. Нещо по-смислено: свързано и с тренировките и със спорта, който е запознат с вдигането на тежести ще ме разбере. Навремето Ангел Генчев на 75кг категория на тренировка е вдигал по 180/225, скоро направиха и филм за него - Салто мортале се казва.
Мнението беше редактирано от aleks на 11.09.15 11:37.
казано от aleks на 11.09.15, 11:29:
П.П. За ботокса ми е по-важно :D
За да е пълен спамът, няма да те оставя да се мъчиш в неведение:
БОТОКС или как си препарирах челото това лято.
:)
Притеснен съм за човечеството и себе си, положителното е че в най-лошия вариант ще трябва да изтърпя още 50-60 години.
казано от aleks на 11.09.15, 11:47:
ще трябва да изтърпя още 50-60 години.
Малко ми е тематично днес))))Правим със съпругата 16години брак.
Та да не губя форма и да не отвиквам не ходих на тренировка ,а дарих кръв...и без това ми пускат(кръв)всеки ден....И да-не се оплаквам ,хваля се !!! :D
Мнението беше редактирано от nervak на 11.09.15 17:54.
Днес след пътуванията:
Набиране подхват 3х5х20кг 2х1х40кг
Тяга 5х60,5х100,5х130,2х3х160
Гребане с дъмбел 4х10х45
Дърпане с една ръка кабели 4х12повт
Трапец 4х20х100кг
Пуловърпреса под наклон 12х30кг,5х40кг
Набиранията последните са едно пълно и една половина в серията,пиша ги единици-до сега с 40кг пълно набиране не съм правил така свежо.
Тягата...първо ми стана ясно що не ми се изплъзва лост от хвата...ммм не е щот съм здрав,а защото е крив и не се върти като го хванеш във високата точка на дъгата.Нещо точно под глутеуса ми опъва и за това последно са тройки,а не петици както обикновено.Хубавото е,че кръста не го усетих нестабилен...ама пък ме наболява подгъзието...Немогабезтревога...
Мнението беше редактирано от nervak на 12.09.15 20:23.
Малко упр.за рамена,разтягане стабилно,опити за шпагати-подгъзието ме ограничава лошо,бая опъва там.Суингове с 40кг.
Общо 30 мин..
Вечерта...
Лег 5х60,5х100,2х120,2х0х140…
Лег под наклон с дъмбели като в долно положение дланите са успоредни 4х10х28 кг на ръка
Кофички 5х40кг,5х55,5х70,1х80,65СТ
Флайс 4х12
Лега ,знам защо са фаловете...ама съм доволен.На кофите имаше опит за второ повт. на 80…ама по средата запецнах, 65повт са ми ЛР.
Та доволен от тренировката,болежките си ги има ...но без тях не знам какво е.
15.09.15
00:11
казано от nervak на 14.09.15, 20:10:
Лег под наклон с дъмбели като в долно положение дланите са успоредни
Пробвай и в горно да са успоредни и да ги допреш ;)
Сутринта ама не баш..
Борческо въртене 20х7кг,10х12,10х15,6х18,3х23 на ръка
казано от James Hinks на 15.09.15, 00:11:
Пробвай и в горно да са успоредни и да ги допреш ;)
Лег с дъмбели по горния начин 10х23,10х28,10х31 на ръка
Суинг с една ръка 2х6х37
Фермерско ходене с един дъмбел 37кг 2х60 крачки на ръка...предмишниците блокаж...
Ей така като съм малко с болежки от предния ден в рамената имам чувството,че като пораздвижа с по-лежерни тежести болката намалява...
Абе,като живеем и работим в София значи ли ,че имаме пари за трошене и сме не информирани(да не кажа тъпи)????Или аз така простовато си изглеждам деа???
казано от nervak на 15.09.15, 11:29:
Абе,като живеем и работим в София значи ли ,че имаме пари за трошене и сме не информирани(да не кажа тъпи)????Или аз така простовато си изглеждам деа???
Това в каква връзка го казваш?