31.08.15
16:34
Здравейте, нов съм в сайта и форума и бих желал да ми кажете мненията си относно тренировъчната ми програма.
Понеделник - гърди + трицепс:
Повдигане на щанга от лег - 3х10
Повдигане на щанга от полулег - 3х10
Пек Дек - 3х10
Кофички - (първоначално 3х колкото може) - 3х10
Изтласкване на щанга от лег тесен хват - 3х10
Френско с дъмбели - 3х10
Вторник - Кардио
Сряда - Гръб + бицепс:
Набирания (първоначално 3х колкото може) - 3х10
Гребане с щанга - 3х10
Гребане с дъмбел - 3х10
Придърпване на долен скрипец - 3х10
Бицепсово сгъване с щанга от стоеж - 3х10
Зотман сгъване - 3х10
Четвъртък - рамо:
Странично (единично) повдигане за рамо - 3х10
Наведени напред – странично разтваряне за задно рамо - 3х10
Странично повдигане - 3х10
Раменна Пресa с дъмбели - 3х10
Раменни преси с лост зад врат - 3х10
Петък - Крака + корем
клякане с щанга - 3х10
бедрено разгъване - 3х10
бедрено сгъване - 3х10
повдигане на пръсти на калф машина - 3х10
коремни преси - 3х20
повдигане на краката от вис - 3х20
Приемам всякакви съвети препоръки. Благодаря Ви предварително.
31.08.15
16:43
Как да задаваме въпроси интелигентно?
Каква е идеята на всичко, което си описал?
Какво искаш да направиш?
Какви са твоят опит и възможности?
01.09.15
20:04
Екстра програма. Давай по нея и следи прогреса си. Аз много не разбирам смисъла на описването на програми във форума. Имам предвид програми от този род. Зависи много от това каква тежест използваш, как изпълняваш повтотренията, има ли отказ, какви са почивките между сериите и други.
Щом си решил да тренираш по този сплит има какво да се коригира, поне според мен:
1. Не виждам мъртва тяга в деня за гърба, респ. деня за крака.
2. Включи упражнение за трапец в деня за рамото или гърба.
3. Започвай рамото с тежки преси, а не с изолиращи упражнения.
4. Махай пресата зад врат, защото рисковете са повече от ползите.
5. Предно, средно, задно рамо - ПРЕСИ.
6. Увеличи обема в тренировката за крака. За гърди правиш 4 упражнения, а за квадрицепси - 2, което е крайно недостатъчно според мен.
09.09.15
23:01
Не си губи времето с тази програма! Това е личен съвет. Не зная дали сам си я правил, или някой ти я е дал на готово!
Липсва синхрон ... тялото ти няма да бъде изградено симетрично.
Малко почивка... отделен ден кардио... защо?
Не ти препоръчвам. Има толкова много типизирани програми, вземи една - примерно триразова или четириразова. те са балансирани и избора ти се свежда единствено дали е за маса или релеф... или съчетана.
Желая ти успех!
10.09.15
22:37
казано от basttardo на 02.09.15, 07:57:
Щом си решил да тренираш по този сплит има какво да се коригира, поне според мен:
1. Не виждам мъртва тяга в деня за гърба, респ. деня за крака.
2. Включи упражнение за трапец в деня за рамото или гърба.
3. Започвай рамото с тежки преси, а не с изолиращи упражнения.
4. Махай пресата зад врат, защото рисковете са повече от ползите.
5. Предно, средно, задно рамо - ПРЕСИ.
6. Увеличи обема в тренировката за крака. За гърди правиш 4 упражнения, а за квадрицепси - 2, което е крайно недостатъчно според мен.
По точка 1 не съм съгласен. Гръб се прави и без мъртва тяга.
Моят съвет е да се консултираш с някой треньор. В началото за да знаеш по натам как да процедираш сам. Аз така направих. Не си губи времето защото то е ценно.
Мнението беше редактирано от Костадин Нанев на 10.09.15 22:39.
Най голямата грешка е Гърди+Трицепс, Гръб+Бицепс, 8 месеца грешка от моя страна... Истината е в Гърди/Бицепс Гръб/Трицепс, щом при серия преди правех с 40кг със всичка сила, сега след гърдите имам двойно повече сила 56кг си правя серия
15.09.15
10:15
казано от Hektorcho на 15.09.15, 09:46:
Най голямата грешка е Гърди+Трицепс, Гръб+Бицепс, 8 месеца грешка от моя страна...
Значи да не разделяме мускулните групи на бутащи и дърпащи... ясно. (dull)
казано от Кольо Пияндето на 15.09.15, 10:15:
казано от Hektorcho на 15.09.15, 09:46:
Най голямата грешка е Гърди+Трицепс, Гръб+Бицепс, 8 месеца грешка от моя страна...
Значи да не разделяме мускулните групи на бутащи и дърпащи... ясно. (dull)
От личен опит говоря, при тренировки гръб/бицепс имах голям спад в масата в ръцете, от както промених гръб/трицепс, гърди/бицепс, качих доста мускулна маса и при самите тренировки се чувствам много по добре, като направя, тяга,мечка,гребане пред гърди, бицепса ми гори и не мога да го усетя и направя хубава серия, но обратното когато ги направя и легна на тесен хват вдигам доста повече... А особено след гърди, тесния хват ми пада на смешни кг .. от 110 на 80кг...
Мнението беше редактирано от thezeus на 15.09.15 20:36.
Това означава, че е строго индивидуално, което не значи, че при всички ще се отразява зле. Затова тренираме, експериментираме и разбираме кое е най-добро за нас. Аз видях напредък в ръцете, когато правех бутащи/дърпащи.
Мнението беше редактирано от basttardo на 16.09.15 01:27.
казано от basttardo на 16.09.15, 01:25:
Това означава, че е строго индивидуално, което не значи, че при всички ще се отразява зле. Затова тренираме, експериментираме и разбираме кое е най-добро за нас. Аз видях напредък в ръцете, когато правех бутащи/дърпащи.
И това е така, аз видях лек напредат при бутащи и дърпащи трицепс/бицепс, след това минах гърди/бицепс и гръб/трицепс и ударих ръцете изродски