Body & mind log: living in a magical reality

Прескочи до:

16.09.15
08:10

казано от Маргарита Манева на 15.09.15, 20:49:

Вчера се чудих дали чсъна, вкачеството си на естествен антибиотик избива всичките бактерии в закваската (и съответно киселото мляо) в таратора? (wasntme) Ама малко ме беше срам да задам подобен въпрос на професора от лабораторията. (giggle)

Направи си следния експеримент: В прясно мляко подготвено за подквасване добави пасиран чесън, след това закваската и ще се разбере. Някъде бях чел, че чесъна унищожава само “лошите” бактерии, а лактобацилус булгарикус не ги закача, но дали е така...!?!?
:)

Мнението беше редактирано от Lasim Zeb на 16.09.15 08:40.

16.09.15
17:45

Движение:
на два пъти по 30 минути йога, като за МЦ

Храна:
- вода от зелен кокос*
- крем от смокини и чиа*
- круша*, малко ябълка*
- ябълка*
- крем от зелен кокос* с какаови зърна*, маки бери*, мед*, чиа*
- две редчета домашен шоколад* с родиола*
- чага чай* с мед*
- краставица, ръжени сухари с кашкавал* и крем от цвекло*, мукуна* и сметана, 7-8 топчета ладу*
- пробиотична напитка*

Добавки:
метил Б9, крилово масло, ензими
Взех си най-накрая крилово масло, защото от рибеното ми се гади...не мога да свикна с него явно. Пия го по 1000мг.

Мнението беше редактирано от Margi на 16.09.15 19:37.

17.09.15
21:36

Движение:
йога, около час, без обърнати
около четири часа път, до Солун, малко разходки, после малко разтяжки на стадиона, после пак малко разходки...не бях идвала тук от 2010…бях забрвила ужасТния им трафик

Храна:
- чага чай* с мед*
- круша*
- 2 редчета домашен шоколад* със спирулина*
- вода от зелен кокос*, 2 глътки кафе
- 3-4 ладу*
- сухари с маслинова паста; две хапки от някакъв суров десерт
- малко вино, половин салата с рукола, спанак, тъмни стафиди, пармезан; около 1/3 от порция с пържени картофи, 2 хапки хляб и една мини купичка шоколадов мус

Добавки:
метил Б9, ензими

18.09.15
21:13

Движение:
йога - около час

Храна:
- pumpkin spice latte от старбъкс + половин шоколад
- после чак към 5 часа - 1 хапка някаква гризкаи една хапка от някакъв суров десерт, остатък откойто открих в раницата си
- сайдер, 4 спринг ролчета с козе сирене и сушен домат, няколко хапки от пицата на другрчето; 1 сладолед
Малко смотано меню, но нищо по-добро не се намери, цял ден бяхме на стадиона.

Добавки:
метил Б9, ензими

18.09.15
21:46

Руснаците са известни с едни от най-добрите учители и школи  по йога. Ето какво казват:

Мудра напутствия.

Эта мудра одна из наиболее важных. Снимает эмоциональное напряжение, тревогу, беспокойство, тоску и депрессию. Выполнению этой мудры должны научиться все, так как своевременное ее применение может сберечь ваше время и нервы, а также жизнь ваших близких, родных и друзей.

Показания: состояние быстрой утомляемости, 6ессилия, состояние психической слабости, стресса. Выполнение этой мудры улучшает объективную оценку собственной личности, доверие к себе, а также осуществляет защиту от негативных внешних энергетических воздействий. Многие мыслители, философы, ученые пользовались и пользуются этой мудрой.

Методика исполнения: указательный палец правой руки прижимается первой фалангой большого пальца этой же руки. безымянный палец и мизинец согнуты и прижаты к ладони. Аналогично складывают пальцы левой руки. Может выполняться как одной, так и обеими руками.

Мнението беше редактирано от Margi на 18.09.15 21:48.

18.09.15
22:05

Марги :D. Оказа се, че и аз практикувам йога от време на време (giggle)

18.09.15
22:11

казано от Aleks Sandra на 18.09.15, 22:05:

Марги :D. Оказа се, че и аз практикувам йога от време на време (giggle)

Във всеки от нас дреме един по един йога, и се показва когато момента настъпи. :D

19.09.15
18:41

Движение:
йога, почти час
доста ходене

Храна:
- фреш портокал
- сайдер и половин шепа фъстъци
- сухари с камембер, краставица, шоколад
- по-късно, вероятно сладолед

Добавки:
метил Б9, крилово масло, ензими

Малко снимки от уикенда,утре се местим към плажа. (sun)

Мнението беше редактирано от Margi на 19.09.15 18:44.

20.09.15
20:18

Движение:
около 75минути йога
половин час почивка, и няколко ускорения и лицеви опори на пристанището на Солун
Отпътувахме към Ситония, попътно спряхме за кратък плаж в Созополи...няма толкова абсурдно скучно и безинтересно място. Ситония -засега е ок. Не е нещо, което силно да впечатлява, но като за 4-5 дена почивка, става. :)

Храна:
- конопено-оризов протеин* с мед*
- 2-3 редчета домашен шоколад* с родиола* и лиофилизирани боровинки*
- 1 редче обикновен шоколад
- капириня, критска салата, тартелини със сирена (ужасТно тежко нещо), сладолед шам-фъстък, 2 редчета шоколад

Добавки:
разбира се, забравих да ги пия...по-късно поне ензимите ще си пия

ПП: Отидохме да бягаме към 9 сутринта, което беше малко по-късно отколкото нормално бих си правила сутрешно бягане. По пътя за пристанището обаче, компания “дами” седеше пред дискотека, която все още работеше и си повръщаха. Не знам дали аз не разбирам забавленията, ама 9 сутринта ми се вижда прекалено за повръщане пред дискотека...в ден за парламентарни избори, които е ясно че тук са често събитие, ама все пак...
ПП: През дългия уикенд, който се събира с празниците, има плашещо много коли с българска регистрация наоколо.

Мнението беше редактирано от Margi на 20.09.15 20:30.

21.09.15
16:42

Движение:
йога - час
ускорения по пясъка

Храна:
- зелен чай*
- чиа* с мед* и конопено семе*
- праскова
- бяло вино; 4 сухара с маслинова паста, редче черен шоколад
- салата домати с лук и маслини, хляб, някакво мега-сладко реване и малко сладолед

Добавки:
засега - никакви,ако се сетя ще пия крилово масло и ензими

“Обзорна” обиколка на Ситония. Добре си почиваме тук, но това не е Гърция. Освен смущаващия брой българско население по къси гащи и джапанки, крещящо повече дори от самите гърци (които за мен са едни от най-шумните хора, които съм срещала), липсва типичната за средиземноморската част на Гърция атмосфера. Единственото, което създава гръцко усещане, са многобройните маслинови дървета покрай пътя. :) Иначе,селцето ни е изключително приятно, нямам търпение утре да си замине народа, че да утихне малко. :)

Мнението беше редактирано от Margi на 21.09.15 20:51.

21.09.15
20:55

Изгрев и маслини. :)

22.09.15
19:37

Движение:
йога, имах намерение да е кратка, но около час се получи
ускорения в пясъка, въпреки че имах мускулна треска от вчерашните

Храна:
- топъл шейк*, от тези смеси, които си подготвямза път + мед*
- гръцко кафе
- чиа*, конопено семе*, мед*
- малко бяло вино, 2 сухара с маслинова паста, малко халва
- домати с много зехтин* и малко фета, 2-3 сусамови гризки, по 2 лъжички цацики (а.к.а. снежанка) и патладжанова салата; 2 хапки кремче

Добавки:
най-после си изпих криловото масло + ензими

23.09.15
21:25

Движение:
йога, малко по-малко от час
малко импровизиран hiking в търсене на един плаж, който на картата изглеждаше доста добре, но в действителност беше само камъни и пластмасови отпадъци...изподрахме се в тръни докато стигнем дотам, на връщане намерихме маркирана пътечка :D, плуване, шнорхелинг...най-после малко слънце ни огря, след два облачни и дъждовни дни (sun)

Храна:
- зелен чай*
- чиа* с мед*, зехтин*, какаови зърна*
- малко бяло вино с 3 сусамови гризки с маслинова паста
- салата от варено цвекло със зехтин + гръцка салата, филия хляб, сладолед

Добавки:
няма

Мнението беше редактирано от Margi на 23.09.15 21:41.

24.09.15
19:07

Движение:
- Йога на покрива, преди изгрев. Малко беше студено, намръзнаха ми се краката, ама виждах през цялото време морето и Атон.(sun)
- ХСПУ-та и стойки на една ръка
- Плаж - оползотворихме цялата слънчева част на деня. Гмуркане..доста, накрая едва имах сили да изляза на брега. Иначе, на около 5-6 метра се гмурках където нямаше скали. При скалите беше плитко, имаше любопитни шарени рибки и невъзмутими морски таралежи. :) И водата не беше от най-топлите, топлих се на пясъка после. Като цяло, хем се понамръзнах, хем изгорях. :D
- Обиколихме плажовете, които не бяхме обикаляли. Намерихме си места, където понятието време изобщо не съществува. Намерихме си и такива с прекрасни места за гмуркане. Още един best day ever! ...засега.

Храна:
- зелен чай*
- общо 3 смокини до 4 часа седобед
- 1 хапка нуга с портокали, останалите 3 сусамово-ленени гризини с маслинова паста + коктейл* (узо, лимонов сок, мед*)
- салата от домати в много зехтин*, с малко фета; камембер и половинките на 2 банички със сирене и спанак, няколко маслини; грис халва и сусамова тахан халва

Добавки:
крилово масло

Мнението беше редактирано от Margi на 24.09.15 19:11.

25.09.15
20:09

Движение:
- йога на брега, по изгрев слънце (sun) намерих си удобна площадка, на която моментално ме нахапаха комарите, но за сметка на това имаше прекрасен изглед към изгряващото слънце :)
- малко ускорения по пясъка, и по-дълго бягане помокрия пясък
- палж, гмуркане - морето днес беше като езеро, така че можахме да обиколим по-отблизо скалите. Рибките бяха още повече и още по-любопитни от вчера,таралежите също се оказаха общителни ;) Тъкмо ми дойде въздуха и ушите ми спряха да пукат толкова от налягането, и стана време да се прибираме. :( Стигнахме до Сандански, утре - към София. :(
Бях предубедена към тази част на Гърция, обаче Ситония се оказа прекрасно място, особено по това време на годината. Народа беше малко, времето беше прекрасно (последните три дни), има много местенца за пълен релакс.
Не можеш да сбъркаш обаче българин, който отива на риболов - не мисля че някой друг би изплувал а брега в надуваема лодка и не би започнал да търси риба на 3 метра от брега, с розов шнорхел и харпун. При все че там, където бяхме имаше много риба, повечето беше малка, най-големите екземпляри бяха попчета, останаллите бяха малки и шарени, като аквариумни рибки. Добре че бързо се отказаха и отплаваха “в открито море”, за да останем отново сами на плажа си. :)

Храна:
- зелен чай*
- вода слимон
- няколко глътки кафе
- 2 смокини
- смути от горски плодове
- 4-5 пълнозърнести сухара с някакво твърдо сирене и маслинова паста, малко шоколад
- 1 авокадо и още 3 сухара; 2 хапки халва
- гръцки йогурт...и послеси доядох с остатък от баничка от вчераи редче шоколад

Добавки:
крилово масло

Мнението беше редактирано от Margi на 26.09.15 09:11.

26.09.15
18:02

Движение:
йога, малко по-малко от час
попътно кафе с Теодор, и обратно в София - от Фантастико, Драгалевци до Парадайс мол пътувахме точно толкова време, колкото от Благоевград до София...как да не обича човек този град?! Мечтата ми за живот далеч от тук все повече започва да добива форми и усещания.

Храна:
- фреш портокал
- няколко лъжички тахан* с гръцки мед*
- кафе с канела
- домати,краставици, със зехтин* и риган*; ечемичени сухари с твърдо сирене и масло; ореховка със сладко от смокини*, сладолед, малко фъстъци и сусамка

Добавки:
крилово масло

27.09.15
18:43

Движение:
йога, час

Храна:
- чага чай* с мед*
- чай розела* с мед*
- оризова закуска* (от снимката) накисната в чага чай* и малко мед*
- 4-5 ечемичени сухара с хумус*; още 1-2 сухара с портокалов мармалад; 80-тина гр сметана
- домашно брауни*; гръцко твърдо сирене, 1 сухар...в тази последователност
по-късно, вероятно бейлис с вода и лед :)

Добавки:
крилово масло

28.09.15
21:18

Движение:
2 часа йога с Кристос...тегаво става,когато не съм ходила 10-тина дни...не че иначе е лесно, де :)

Храна:
- 1с.л. зехтин* и половин лимон с вода
- шейк* от чага чай*, рейши*, кокосово масло*, родиола*,мед*
- сусамов тахан* с мед*, мака*, лимонов сок
- 1 морков
- черен ванилов чай* с домашно портокалово брауни*
- 1 ябълка*
- крем-супа* от карфиол, цвекло, морков, лук, зехтин*, хвощ*, половин кутийка котидж ситене, 2 ръжени сухара с дом. сладко от смокини*
- малко бейлис с лед и вода
- чай витекс и кантарион*

Добавки:
крилово масло

29.09.15
17:50

Движение:
разпокъсана йога:
30 минути поздрави и пози от стоеж
20-25 минути обърнати
има намаерение да напрвя и наклони назад, но бях станала в 5 часа и тялото ми отказа да съдейства

между двете йоги - колелце от колене, изометрично бедрено разгъване, добро утро с пудовка 24, висене

Храна:
- 1 с.л. зехтин* и половин лимон с малко вода*
- чай от маещрка* и кантарион* (от Пирин) с мед*
- ябълка
- чери домати,краставица, от вчерашната крем-супа*,ечемичени сухари* с хумус*,домашно портокалово брауни*, 2 редчета черен шоколад, домашен коктейл*
- доядох си с по хапка от разни неща из вкъщи
по-късно - чай витекс и кантарион*

Добавки:
крилово масло, двойна доза

Мнението беше редактирано от Margi на 29.09.15 21:45.

30.09.15
21:01

Движение:
йога 1: 55 минути, поздрави, пози от стоеж, обърнати
фоум рол-ване, арм-бар с пудовката (12), ТГУ,римска тяга с пудовка (20)
йога 2: 30 минути, наклони назад...големи мъки, не знам защо така ужасно ме боли всеки път...кръста ми е дърво и това е

Храна:
- 1с.л. зехтин*, полови лимон с вода*
- чага чай* с мед*
- сусамов тахан* с мед*, мака*
- черен ванилов чай*
- чери домати, краставица, магданоз, омлет от 3 яйца в масло*, с топено сирене; 2 езенчета домашно брауни*, 70-тин грама шоколад (бях си казала, че яйца ще ям единствено от проверени източници, ама днес много ми се доядоха, и взех от магазина :( )
- бейлис с лед и вода*
- витекс с кантарион*

Добавки:
крилово масло, 2 грама

Днес излязох от нас в 6 часа и по това време човек си мисли, че останалите още не са станали, а минавайки покрай нон-стопа до работа установих,че не само са станали, ами и бира си пийват вече?!?! Не изглеждаше снощен човека, вероятно му е рано за кафе...
Както и да е, от 6 часа, се прибрах само за час и пак излязох по задачи, прибрах се в 8. Имам да пиша домашни за курса и сумайти неща,а не мога да си събера мислите за две смислени изречениея. :( Туй то.Оплаках се. :)

Мнението беше редактирано от Margi на 30.09.15 22:55.

01.10.15
19:57

Движение:
йога при Кристос...само работа в движение, много корем, много нещо, освен това предмишниците и раменете ми изтръпнаха,хубава практика
след това нямах сили за нищо друго

Храна:
- 1с.л. зехтин, половин лимон с вода
- малини
- сусамов тахан* с мед*, лимон, мака
- чага чай* с евкалиптов мед*
- цвекло,моркови в зехтин*, кокосов оцет*; спагети със шийтаке сос*, домашно брауни*, сладолед

Добавки:
крилово масло - 1500 мг

02.10.15
18:45

Движение:
йога, 45-50 минути, нямах много време, а и сили

Храна:
- 1 с.л. зехтин* , половин лимон и вода*
- шейк* от чага чай*, рейши*, родиола*, малко кафе*, мед*,кокосово масло*
-  пиперки със зехтин* и риган, краставица, броколи на пара с сос от шийтаке* (inlove), курабийки, половин чашкавинце*
- пробиотична напитка*

Добавки:
крилово масло

На Улеите сме пак. (sun) Имаме сериозен проблем: животните в двора ни прогресивно се увсличават, един ни яде от храната, друг ходи по голяма нужда в двора ни, а трети бяга като изстребител навсякъде....едно време беше спокойно място за почивка...

Мнението беше редактирано от Margi на 02.10.15 21:23.

03.10.15
19:52

Движение:
йога на стадиона, към 70 минути
вчера - около 10 часа сън + още един днес следобед :)

Храна:
- чай* от хвощ*, мащерка*, кантарион*, мед*
- ябълка* и круша* от градината
- няколко инка берита* (физалис) от съседите
- грозде* (от асмата,но може да се брои за диво, защото си расте без чужда намеса, само го берем, доколкото знам е с много по-ниска захарност от други сортове тъмно грозде, а след него езикът ми е все едно съм яла боровинки :) )
- 2-3 по-малки диви ябълки*
- грозде*
- половин сайдер
- грозде*
- салата от червени пиперки, краставици, зехтин*, риган; 5 нахутени палачинки* (от най-добрия майстор на палачинките (inlove)  ), с парено сирене*и маслинова паста, малко арменски сладки, още 2-3 палачинки с мед* (бяха по-малки от обичайното палачинките, затова количеството ;) ...и заради това,че бяха много вкусни)
- няколко глътки пробиотична напитка

Добавки:
1500 мг крилово масло

...и един от приятелите: :)

Мнението беше редактирано от Margi на 03.10.15 19:58.

04.10.15
18:56

Марги, дали правилно си спомням, че имаше един период, в който пиеше гуарана на прах. Можеш ли да ми припомниш дозировката и ефекта от приема. Имам нужда от някакъв стимулант, а не искам да е кафе, алкохол и т.н. Виждам, че отдавна не я пиеш, което ме навежда на мисълта, че не е толкова пристрастяваща като кафето. Дали е така? Благодаря

04.10.15
19:06

казано от Radost_nezemnA на 04.10.15, 18:56:

Марги, дали правилно си спомням, че имаше един период, в който пиеше гуарана на прах. Можеш ли да ми припомниш дозировката и ефекта от приема. Имам нужда от някакъв стимулант, а не искам да е кафе, алкохол и т.н. Виждам, че отдавна не я пиеш, което ме навежда на мисълта, че не е толкова пристрастяваща като кафето. Дали е така? Благодаря

Привет. Да, пия епизодично гуарана, но не редовно. На този етап я ползвам повече като лекарство, когато усещам че настивам. Не мисля че е пристрастяваща, но от друга страна,и кафето не ми е пристрастяващо. :) В началото я вземах на върха на лъжичката, но после установих, че това количество е смешно, та, около половин - до една равна лъжичка вземам, когато реша да я ползавм. Ако не си я ползвала и си чувствителна към кофеина, по-скоро започни с малки дози и виж дали имаш реакции, преди да увеличиш дозата.
Иначе, ако искаш да я използваш срещу преумора, бих ти препоръчала да се загледаш астрагала. В китайската медицина е №1 билка при обща физическа и ментална преумора. Не знам дали в България го има на прах (аз от Англия съм си го поръчвала), тук съм си намирата само нарязан корен за чай, който има малко натрапчив вкус, но се понася. Иначе го има и под формата на добавка.

04.10.15
19:31

Движение:
йога, 45 минути

Храна:
- чай* от коприва*,хвощ*,мащерка*, кантарион*,мед*
- грозде*
- още една чаша от чая*
- 4-5 от вчерашните нахутени палачинки* с парено сирене* и маслинова паста, 2 от тях  с мед*, няколко арменски сладки
- 1 мини дива ябълка*
- малко салата пиперки със зехтин*, 1 голяма филия с парено сирене* - препечена, сладолед и още 2-3 арменски сладки

Добавки:
крилово масло, 1500 мг

ПП1: Лумия 920 се оказва един от най-здравите телефони, които съм имала. Онзи ден падна в рекичката, не беше потънал целия, но любопитното куче реши да го оближе и да го набута до дъното. ;) След 10-тина минути вече си говорех по телефона, дори не се наложи рестартиране. Явно са водо-, куче- и и диотоустойчиви. :)

ПП2: Резервирах си място (макар и пред лаптопа) за Women’s wellness conference. Голямото гледане пак почва. (sun)

Мнението беше редактирано от Margi на 04.10.15 21:44.

04.10.15
19:54

Марги, поздравявам те за правилния избор на телефон :)
П.с. Написано от Lumia 1520.

Мнението беше редактирано от Иван П. на 04.10.15 19:55.

04.10.15
20:01

казано от Иван П. на 04.10.15, 19:54:

Марги, поздравявам те за правилния избор на телефон :)
П.с. Написано от Lumia 1520.

Подарък ми е, но това е най-удобния за ползване телефон, който съм имала. :)

Мнението беше редактирано от Margi на 04.10.15 21:14.

05.10.15
21:34

Движение:
Майсор клас, около час и половина. Отдавна не бях правила Първата серия на Ащанга, мислех че няма да се справяс винясите. :) Ама беше ок. След това, ощеоколо половин час наклони назад, прогресии за Капотасана, Лагу Ваджрасана,  Супта Ваджрасана. Абе, готина практика.
Излязох от вкъщи в 6.30, прибрах се само да си сменя багажа и после чак в 9 се прибрах...(sweat)

Храна:
- чай* от коприв*, хвощ*,кантарион*, мащерка*, мед*
- крем от дюля*, ябълка*, мед*,чиа*, зехтин*
- няколко бразилски ореха покрити със сурово какао*
- 3-4 лъжички крем* от тиква*, мед*,джинджифил*, какаови зърна*, зехтин*
- домашен ръжен хляб* с маслинова паста, сладолед ескимо, 1 малка кръгла вафла
- шоколадов бейлис, подобрен с тинктура от чага*, вода* и лед*
- преди лягане - от сутрешния чай* с добавка витекс

Добавки:
метил Б9, крилово масло - 1500 мг, не издържах и изпих диклофенак сутринта - кръста ме боли от няколко седмици без да спре. Не е непоносима болка, но е изключително дразнещо да си лягаш и да се събуждаш с нея, и по цял ден да ми се налага да бързам нанякъде, а кръста все да си боли... (dull) Не само, че не мога да намеря време за масаж, ами нямам време и на апликатора да полежа. :(

Мнението беше редактирано от Margi на 05.10.15 21:50.

06.10.15
19:01

Движение:
йога 1 - 30 минути поздрави, пози от стоеж, Ширшасана
йога 2 - 30 минути, малко загрях и наклони назад
След наклоните вчера, разбира се, имам мускулна треска по цялата задна част на тялото + раменете, така че, днес, разбираемо, не се получиха както ми се искаше нещата.

Храна:
- чай* от хвощ*, ккоприва*, кантарион*, мащерка*,мед*
- крем* от дюля*, ябълка/8, годжи бери*, чиа*,мед*, зехтин*
- шейк* от конопено мляко* (конопа накиснат в чага чай*), родиола*,мака*,мед*
- 2 круши*
- 2 ябълки*
- Бабич* (няма сертификат за био, но е със *,защото е....Бабич (inlove) )пържени НЕ-картофи* (а.к.а. тиква*,задушена в краве масло* със сол и нигела), домашен ръжен хляб* с масло*, маслинова паста; няколко овесени курабии с течен шоколад

Добавки:
метил Б9, крилово масло - 1500 мг

07.10.15
19:53

Движение:
колелце за корем (от колене)
добро утро с пудовката - 28
уиндмил с 12
хоризонтални набирания на TRX
висене на една ръка
стойки на една ръка
ей това, но на кабел
изометрични хиперекстензии от земя с тояжка
разтяжки за раменете

следобед - няколко ресторативни пози, но като цяло, ден без йога

масаж (inlove)

Харна:
- вода с лимон, клеева тинктура*, мед* и малко гуарана*
- шейк* с конопено мляко*, чага чай*, родиола*,гуарана*, мед*
- крем* от дюля*, ябълка*, чиа*, годжи бери*, мед*,зехтин*
- ябълка*
- ябълка*
- 2 моркова, 3 бъркани яйца в много масло* (около 30 гр, вероятно), нигела, около 100 гр бял шоколад с лешници
- шоко-бейлис, с тинктура чага* и вода*....нали казват какаото да се консумира с чага...намерих си още един начин да го правя (party)

Добавки:
метил Б9,крилово масло (1500мг), ензими,ориндж триад

Пакми се провали графика за деня, и не съм седнала за 15 минути дори от 5.00 сутринта до...6.30 вечерта. (sweat)

Мнението беше редактирано от Margi на 07.10.15 20:45.

08.10.15
19:33

Движение:
йога с Кристос - час и половина, тежка практика, както обикновено при Кристос

20 минути инфрачервена сауна

Храна:
- шейк* от конопено мляко* (с чага чай*), гуарана*, родиола*, мед*
- крем* от дюля*,ябълка*, чиа*,годжи бери*, мед*,зехтин*
- 2 мали филийки домашен ръжен хляб* с масло* и маслинова паста, 1 шоколадов бонбон
- още 2 малки филийки от домашния хляб* със същите екстри, броколи на пара със зехтин*; домашен кекс* с течен шоколад, няколко какаови гризини*
- брезов сок
- чай* витекс, иглика*, лавандула*

Добавки:
АК, метил Б9, крилово масло (1500), ензими

Мнението беше редактирано от Margi на 08.10.15 22:13.

09.10.15
19:38

Движение:
разпръснати из деня:
поздрави, пози от стоеж, МЦ ресторативни пози
освен това: dragon walk с пудовката (16), малко загрявка за раменете с по-леки пудовки

Храна:
- чай* от хвощ*, коприва*, кантарион*, мащерка*, мед*
- ябълка*
- шейк* от конопено мляко* с чага чай*, какао*, родиола*, мед*
- ябълка*
- няколко накиснати ореха*, годжи бери*, сушени бели черници*
- 3 малки филийки домашен ръжен хляб* с масло*, маслинова паста и овчи кашкавал*, черен шоколад, 2-3 какаови гризети
- няколко хапки салата от червено цвекло, морков, чеснов сос*, 2 бисквити с крем, малко сладолед
- шепа фъстъци
- чага чай* с бейлис

Добавки:
крилово масло (1500), ензими

След малко започва конференцията! (sun) (party) Въпреки че давах толкова газ да се прибера за откриването в 7.00,се оказа, че не съм сметнала добре часовата разлика и започва в 8.00. Точно време да си направя коктейла. :)

Мнението беше редактирано от Margi на 09.10.15 19:40.

10.10.15
15:04

Забравих да се оплача, че от йогата в четвъртък имам идиотска мускулна треска на задника, а след dragon walk-а, си довърших и бедрата.

ПП: Много силна конференция се очертава още от вчера. :))) Много добри лектори. Чакам с нетърпение д-р Готфрид. :)

11.10.15
09:42

За вчера
Движение:
йога, 60 минути, пози от стоеж, ресторативни пози

Храна:
- чай* от хвощ*,коприва*, кантарион*,мед*
- 2 малки ябълки*
- шейк* от конопено мляко*, оризов + конопен протеин*, мукуна*, готу кола*, хлорела*,мед*
- фъстъчен тахан* с мед* и какаови зърна* (не си падам много по фъстъчения, ама другия беше свършил:( )
- (в приятната компания на Ели и Алекс) чаша вино*, салата от цвекло, ябълка*,чеснов сос*, броколи на пара с шийтаке сос*, домашен кашкавал*, на Ели десерта* (нещо като шоколадов чийзкейк,много вкусен :) )

Добавки:
метил Б9, крилово масло (1500), ензими

Мнението беше редактирано от Margi на 11.10.15 11:32.

11.10.15
18:19

Движение:
йога, 60 минути - пози от стоеж, наклони напред, ресторативни пози, все още по-леко
кратка разходка из Витоша

Храна:
- вода от зелен кокос*; крем* от зелен кокос*, мед*, какао*, бели черници*,рейши*
- топло какао*, с чага чай*, мед*, кокосово масло*
- какаов шейк* от зоя (без гадния банан ;) )
- от вчерашната салата*, малко ориз* с подправки, шийтаке сос*, пушен кашкавал*, малко домашен ръжен хлпб*; от вчеаршния десерт*, малко бял шоколад
- шепа фъстъци

Добавки:
- метил Б9, крилово масло (1500),ензими

12.10.15
13:33

За тези, които смятат че суперхраните са плод на модерен маркетинг. :)

When we get into superfoods and superherbs, then we get into something really profound and really historic and long lasting. The herbs we are talking about: shizandra - 5000 years of recorded history; goji berries - 5000 years of recorded history,and so on. It’s a long time, it’s not an accident, it’s not a guess; there are certain things we want to know about our food: we want to know it’s safe, we want to know it’s actually good for us, it’s going to nourish us, and make us healthier than we were before, and we want to know that it has a history of human use. When we get into this GMO nightmare, we know one thing for sure: it does not have a history of human use, and therefore it should be an immediate red flag. Let’s have a hundred years of research before we decide: “Maybe it is going to be safe”. Why do we have to rush this stuff out to the market? Why don’t we take some more time and do some research, because that’s scientific. But then again: are we anti science?
D.W.

12.10.15
21:32

Движение:
йога при Кристос: пак доста тежко (whew) безкрайни пози от стоеж, стойки на ръце, Пинча Маюрасани, Ширшасани във всякакви варианти, л-ситове с един и с два крака напред, Сарвангасана, в която по едно време си мислех че там ще си остана...абе,зор голям. :)

Храна:
- чай* от хвощ*, коприва*, кантарион*, мед*
- шейк* от конопено мляко* с чага чай*, готу кола*, какао*, мед*, кокосово масло*
- 2 малки ябълки*
- шейк* от чай пау д’арко*, какао*, рейши*, мед*, кокосово масло*
- броколи на пара със сметнов сос*, задушен ориз* с подправки; почти цял шоколад
- малко Бабич*, краставица, още малко от на Ели сладкиша*, 1 парче домашен супер-тиквеник* (поради мързела ми да сляза до магазина, тиквеника се получи с кокосова захар*, краве масло*, домашна тиква*и кори с доста прилично съдържание :) )

Добавки:
метил Б9 (мисля да го спирам, доста кофти неща слушам за синтетичата фолиева киселина), крилово масло (1500), ензими

SS

12.10.15
22:30

Защо пък изтри въпросите ми ? Е, както и да е.

13.10.15
18:05

казано от Sporten Sporten на 12.10.15, 22:30:

Защо пък изтри въпросите ми ? Е, както и да е.

Защото ми се сториха провокативни и лишени от смисъл и полза за дневника. :)
Ако наистина те интересуват отговорите ми, перефразирай, така че да са по-конкретни.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1