Хранителна програма за покачване на максимално количество мускулна маса .

Темата е заключена.
ИХ

01.10.15
22:21

Здравейте ! (wave)
Въпросът ми е :
Някой би ли ми казал някоя полезна хранителна програма за покачване на мускулна маса , а не мазнини .
Имам опит във фитнеса , но не и за хранителния режим . :(
Ето малко информация за седмицата ми ( тренировки ) и физическа информация .
Понеделник : Гърди
Вторник : Гръб
Сряда : Бицепс , трицепс , предмишница
Четвъртък : Рамо
Петък : Кардио и коремни мускули
Събота и Неделя : Почивка
От понеделник до петък - постоянно КРАКА !
Така е защото искам там също да съм добре оформен а не като някои ,,фитнес маниаци ‘’ , които гледат само горна част !

Информация за мен :
Тегло - 85
Ръст - 186
Години : 20

Бих искал да ми препоръчате хранителна програма в която се хапва по 5 пъти на ден ( понеже така чух че е най-добре прието по време на тренировки ) . Може да ви звучи глупаво , но имам ограничени парични средства -50-60 лв за седмица . Ако може се сдържайте в границите им (Горе долу) . Не използвам хранителни добавки и всякакви помощни вещества .
Моля придържайте се към темата . Ако съм изпуснал информация която е важна за конструирането на програмата , пишете и ще ви отговоря и моля без изразявания ( е ти к’во искаш , ми виж в сайтовете и тн.) Опитай да направя от сайтовете но просто не ми се отдава .
Благодаря ВИ предварително колеги :) (handshake).

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 03.10.15 21:38.

Здравей!

Тренировката ти по този начин не казва нищо. Ето защо е добре да се добавят упражнения, брой серии, повторения, използвана тежест и т.н.
Какво значи: “От понеделник до петък - постоянно КРАКА !”? :)

Колкото до качването на тегло - какъвто и хранителен режим да ти се даде за пример, основното, което би трябвало да те интересува е калорийният баланс, а след това и съотношение на макронутриенти.
Не знам какво си прочел по темите, но все пак ще напиша някои четива, които могат да ти дадат насоки:
http://www.bb-team.org/articles/914_kalorien-balans-i-kalorien-optimum
http://www.bb-team.org/articles/1576_pokachvane-na-teglo-chrez-vaglehidratna-rotatsiya
http://www.bb-team.org/articles/4918_ne-moga-da-kacha-kilogrami-kakvo-da-pravq

Можеш да добавиш и как точно се храниш сега, защото и това не е без значение. :)

ИХ

02.10.15
11:28

1 : Тренирам всеки ден крака - предно , задно бедро , прасец  + отделен ден в който наблягам само върху тях .
2 : В момента съм на разнообразно хранене , в смисъл си хапвам всичко което ми се иска , също така и сладки , чипсове и тн .
Главно хапвам различни супи , ястия и скара , накратко ям всичко ...
Тренировки :
Ден Упражнение
ПОНЕДЕЛНИК
ГЪРДИ
Повдигане на щанга от лег
Повдигане на щанга от полулег
Повдигане на щанга от обратен лег
Повдигане на дъмбели от лег
Повдигане на дъмбели от полулег
Избутване на машина за гръдни мускули
Кофички
Лицеви
ВТОРНИК
ГРЪБ И РАМО
Набиране с тесен хват
Набиране с широк хват
Гребане със щанга с подхват
Гребане със щанга с надхват
Повдигане на дъмбели встрани при наклон напред от седеж
Мъртва тяга
Гребане с дъмбели от лицев лег
Мечка
Привеждане на горен скрипец с прави ръце
Придърпване на вертикален скрипец
Придърпване на долен скрипец
Пулоувър с дъмбел
Повдигане на ръце встрани
Повдигане на ръца напред
Вертолет
Раменна преса с щанга зад врат
Раменна преса с дъмбели от седеж
СРЯДА
БИЦЕПС,ТРИЦЕПС,
РАМО
Сгъване на щанга
Сгъване на щанга с обратен хват
Сгъване на дъмбел
Скотово сгъване на щанга
Скотово сгъване на дъмбел
Кръстосано чуково сгъване с дъмбели
Чуково сгъване
Набиране с тесен хват
Кофички
Личеви
Трицепсово разгъване на скрипец
Трицепсово разгъване с въже на скрипец
Разгъване от лег с дъмбели
Разгъване от лег с щанга
Бицепсово сгъване с надхват
Сгъване за предмишници с щанга/дъмбел
ЧЕТВЪРТЪК
СЕДАЛИЩЕ
БЕДРО И ПРАСЕЦ
Гръбно разтягане с лицев лег
Клек
Лег преса
Скок от лег
Бедрено сгъване
Бедрено разгъване
Затваряне на бедра
Отваряне на бедра
Скок с ластици
Повдигане на пръсти от седеж
ПЕТЪК
      Корем / Кардио

Знам че ми е претоварена програмата , но така се чувствам най-комфортно , не се изморявам и не ми идват прекалено много .
Всяко упражнение е по 3 СЕРИИ и по 8-10 повторения , килограмите са максималните с които успявам да тренирам без риск да претренирам или да не успея да си извърша пълноценно сериите и повторенията .
Пример : бицепсово сгъване с дъмбел - 1-ва серия 10кг , 2-ра -15 кг , 3-та - 20кг .
В момента съм на ниски килограми защото бях в чужбина и отслабнах драстично ... и в момента съм почнал от нулата .

ИХ

02.10.15
11:32

В програмата съм допуснал грешка в
ДЕН СРЯДА
Упражнение :
Бицепс , трицепс , ПРЕДМИШНИЦА *

02.10.15
12:54

С такава тренировъчна програма, хранителния режим за покачване на маса, трябва да включва 3 цели телета, 1 голямо прасе, 15 бройлера, 4 кори яйца, 1 чувал ориз, 2 чувала картофи и един бус зеленчуци и плодове... И това е без вечерята !

02.10.15
13:47

Засичал ли си си колко време тренираш или никой часовник не издържа толкова ? :D

Една тренировка- 3 дни.

ИХ

02.10.15
15:49

Ако ще и да са 10 дни ! Или пишете нещо за помощ по въпроса или...
Всеки си избира как да си тренира !
Щом съм я избрал тази програма значи ЗА МЕН си ми е добре :)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 02.10.15 15:49.

ИХ

02.10.15
15:51

Вероника Налбатска , благодаря за помощта :) :*
Попрочетох статиите и ще се опитам сам да си направя програма ... поне ще опитам .

Количеството не винаги значи качество :)

02.10.15
16:48

Виждала съм хора , които го правят това. Обикновено са деца под  16-18 г. или мъже с подобно тегло  :) И обикновено тежестите им са много малки, а техниката- брутална.
Кефи ме , че имаш 16 упражнения за ръце и само 4 за бедрата :) Особено важни са абдуктор и аддуктор.

02.10.15
18:18

При такъв генерално сбъркан подход към тренировките, храната ти е по-малкият проблем :) Липсват ти основни познания относно това как функционира човешкото тяло, какъв тип натоварвания водят до повишаване на силата/масата, и как да комбинираш тези натоварвания в програмата си.

Мнението беше редактирано от Станимир на 02.10.15 18:20.

казано от Георги Петров на 02.10.15, 11:28:

1 : Тренирам всеки ден крака - предно , задно бедро , прасец  + отделен ден в който наблягам само върху тях .

С каква интензивност ги тренираш? Тренировките за крака по принцип са едни от най-тежките, особено ако целиш покачване на мускулна маса. Съмнявам се, че ако правиш една типична такава тренировка, ще можеш да тренираш 7 дни седмично крака.

2 : В момента съм на разнообразно хранене , в смисъл си хапвам всичко което ми се иска , също така и сладки , чипсове и тн .
Главно хапвам различни супи , ястия и скара , накратко ям всичко ...

Не знам защо трябва да ти тегля думите като с ченгел, както се вика. :)
Би ли описал КОНКРЕТЕН ден с менюто ти, конкретни храни, конкретни количества? Защото това “накратко ям всичко” може да значи много.
Например:
1во хранене: 50 г овесени ядки, 3 яйца и т.н.
2ро хранене: 150 г свинска пържола, 50 г ориз и т.н.

Тренировки :
Ден Упражнение
ПОНЕДЕЛНИК
ГЪРДИ
Повдигане на щанга от лег
Повдигане на щанга от полулег
Повдигане на щанга от обратен лег
Повдигане на дъмбели от лег
Повдигане на дъмбели от полулег
Избутване на машина за гръдни мускули
Кофички
Лицеви

Значи имаш по 3 серии от всяко упражнение, а във всяка серия 8-10 повторения? Би ли уточнил колко повече повторения усещаш, че можеш да направиш на дадената тежест? Близо ли си до отказа?
Колкото до тренировката за гърди:
- намали броя на упражнения - достатъчни са лег, полулег, кофички; дори и само лег и полулег да оставиш - по-добре ще ти се отрази от сегашното
- повече не значи по-добре - спокойно можеш в едната тренировка да работиш с щанга, а в другата - с дъмбели или да правиш комбинация от двете, но при максимум 3 упражнения, а не при 8.

Тъй като останалите ти тренировъчни дни са на подобен принцип, че и по-зле, то основното, което бих те посъветвала при всички тренировки:
- намали броя на упражнения
- концентрирай се върху свободни тежести
- нямаш нужда от 7-8 упражнения за бицепс, последвани от още толкова за трицепс, а накрая изведнъж решаваш, че трябва още бицепс да правиш
- разгледай програмите в сайта, погледни системата 5х5—> стреми се към нещо подобно

Знам че ми е претоварена програмата , но така се чувствам най-комфортно , не се изморявам и не ми идват прекалено много .

В моите очи ти нямаш конкретна програма. Ти просто изпълняваш всички упражнения, които знаеш за дадена мускулна група - в това няма особен смисъл и няма да те доведе до желаната цел. Пробвал ли си нещо друго - например тренировки за цялото тяло с многоставни движения и не повече от 4-5 упражнения за цялата тренировка?
Или някакъв сплит, но не да тренираш мускулна група с по 43242 упражнения, а да се ограничиш до 3, например?

Основните неща, заради които не качваш тегло, според мен:
- храненето ти най-вероятно е недостатъчно (като калории)
- тренировките ти имат нужда от цялостна ревизия (премахвам опцията, че претренираш, след като казваш, че не се изморяваш и не ти идват много описаните неща; остава вариант да тренираш много леко, да се престараваш с малките мускулни групи, да не тренираш с подходяща интензивност)

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 02.10.15 18:38.

ИХ

03.10.15
17:01

Ясно ! Намерил съм неподходящо място за помощ .
Къде искам помощ от хора които не гледат себе си а тръгнали да казват какъв да ми е наклона на ...?!
Тренирам както и колкото искам . :)
Хайде врете да си .................. :)
Благодаря , нека администраторите или да трият темата или мен :D
Селяци такива :)

Модерация: Моля, спазвай добрия тон!!!

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 03.10.15 19:53.

Е що не започна с това :D:D:D:D:D

казано от Ицо Хазарта на 03.10.15, 17:01:

Ясно ! Намерил съм неподходящо място за помощ .
Къде искам помощ от хора които не гледат себе си а тръгнали да казват какъв да ми е наклона на ...?!
Тренирам както и колкото искам . :)
Хайде врете да си .................. :)

Модерация: Моля, спазвай добрия тон!!!

Ицо Хазарта,
не знам кое провокира тази твоя реакция, но лично аз отделих не малко от времето си, за да се опитам детайлно да ти посоча къде според мен са грешките ти.
Дали ще го сметнеш за помощ или не - това си е лично твой проблем.
Но да отвръщаш по този груб начин, който е в разрез и с условията за ползване на форума. Не знам кой е “селякът”.

Жив и здрав бъди.

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 03.10.15 19:53.

казано от Ицо Хазарта на 03.10.15, 17:01:

Темата се заключва, но ще остане в раздела, защото някой може да има полза от нея (благодарение на Вероника, нейното търпение и добронамереност).

Ти, обаче, си на броени думи от бан.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1