01.10.15
20:40
Здравейте,
Предстои ми операция на дясната китката, което директно ме спира да ходя на фитнес 5-6 месеца (минимум), ако изобщо след това мога да тренирам.
Искам да Ви попитам може ли да ми дадете съвет относно изчисляване на калории, какъв хранителен режим да си направя, за да мога да поддържам моментното си тегло, защото изобщо не искам да качвам излишни мазнини и килограми...
Благодаря предварително на всички, които отделят време да отговорят
Какво и е на китката?
И моята беше оперирана,това ме спря от тренировки за 3 дена, докато ме пусна напълно упойката и докато отмина следоперативната болка. Дори конците не ми бяха махнали, когатоотидох на тренировка.
01.10.15
20:49
Имам скъсани връзки на дясната китка и не мисля, че след 3 дни ще мога да тренирам, както се е получило при теб.
Мисля си, че операцията ми е сложничка и не знам дали ще мога да тренирам след това.
Опитах да прочета из интернет, дали има боди билдъри, които са претърпяли подобна операция и дали са се завърнали след това във фитнеса, но за съжаление без успех. Не намерих никаква подобна тема.
ТОва е причината, да попитам за хранителен режим, как да сметна какво трябва да ям, за да не качвам излишни килограми.
Като за начало трябва да вземеш в предвид каква активност водиш. Ако по цял ден си из вас и се тъпчеш с каквото видиш е ясно, че ще омазниш. Съвета ми е да приемаш храни богати на калций като кисело мляко или черупки от яйца примерно. За да помогнеш и на хрущялите - супа от свински краченца. ( малко е гадна тая манджа за повечето((не за мен де))). Като добавиш плодове и зеленчуци си шест точки.
Всъщност, добавките с калций не само че нямат НИКАКВО отношение към плътността на костите и еластичността на връзките, ами и водят до нежелани калциеви натрупвания. Вместо калций, аз бих пила магнезий и силиций, органична сяра.
ПП Всъщност, човека не питаше за възстановяването си,а за запазване на теглото. ;)
Мнението беше редактирано от Margi на 01.10.15 21:23.
В процес на възстановяване от каквато и да е операция е необходимо пълноценно хранене. Това ще рече РБД в индивидуалните стойности според теглото и активността ти. Ако не спортуваш ще трябва да ядеш по-малко :)
Не е чак толкова страшна тази операция, че да спреш да тренираш завинаги. Вероятно ще имаш един дълъг период на възстановяване (напълно възможно да достигне 6 месеца, но можеш да се справиш и доста по-бързо), но все още ти остава варианта да поддържаш форма с тичане, колоездене, плуване. Още повече след операцията китката ти ще бъде здрава, а не както е в момента със скъсани връзки. Искам да кажа, че след един добър възстановителен период ще можеш спокойно да се върнеш към тренировките и то доста преди шестмесечния срок.
02.10.15
15:26
Като цяло не ти пречи да ходиш в залата, да правиш кардио, да тренираш долна част и тн :)