03.09.15
07:28
Привет :)
Вчера вечерта в залата: тренировката беше кръгова, по-различна и много ми хареса, защото аз си харесвам кръговите тренировки
разтягане
5 кръга:
8 на ръка ренегатско гребане 2x16 kg пудовки
10 на крак клек на един как везна с 20 кг пудовка
8 на страна фул контакт туист с отпад назад - 20 кг лост с 7 кг дискове допълнително
5-7 военна преса с щанга с 25 кг ( трябваше с пудовки да се прави това движение, но заради мойта ръка аз го правих с лост)
30 сек суинг на ръка с 20 кг пудовка
повдигане на краката за прасец - 2 серии с различно темпо с двата крака по 15 повт + 2 серии на един крак различно темпо по 10 повт на всеки крак
руски туист с пудовка - 3 серии по 15 на страна с 8 кг пудовка
дървар с ластик - 3 серии по 10 на страна
разтягане
Хубава тренировка. Не ме измори, но се раздвижих много добре. Липсват ми онези бруталните тренировки... скоро пак ще ги има :) :) :)
...............................
Няма нищо страшно да откриеш, че си нещастен,защото никой не те обича достатъчно.
Страшно е да откриеш, че ти не се реализираш и си нещастен, понеже сам не се обичаш достатъчно.~ А. Подводни
Милица Червенкова
(без име за сега)
И дните във които аз те имам
Са всеки миг за мен
Защото винаги съм искала да зная
Че някога ще срещна теб.
И прости ми ако мислиш че не те обичам
И прости ми ако липсвам ти сега
Не смятай, че не те обичам
Заричам нас
Във вечността.
.......................
Прощавайте, но не забравяйте, или отново ще бъдете наранени. Прошката променя перспективата.Забравянето губи урока.Паулу Коелю
.........................
Някои казват, че съм добър приятел, други, че съм студен и отдръпнат. Всъщност, когато ме описват, всеки рисува картината, която е заслужил...
......................
- Това е - каза той.
- Кое ?
- Още когато те срещнах , разбрах, че в теб има нещо , от което се нуждая. Оказа се, че изобщо не е “нещо” в теб.
А просто самата ти.”Красива сватба” - Джейми Магуайър
........................
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 03.09.15 07:30.
05.09.15
14:55
Вчера в залата:
разтягане, загрявка
мост - 2 серии по 10
фул контакт туист с отпад - 3 серии по 6 на страна с лост 20 кг и 7 кг дискове
клек на един крак - 3 серии по 7 на крак с 25 кг щанга
ренегатско гребане - 3 серии по 5 на ръка с 2x20 kg, 2x24 kg и 2x20 kg пудовки
кофички - 4 серии по 3 - този път ми беше много по-лесно и качването и после самите кофички като този път се спусках още по-надолу
суинг - 3 серии по 30 сек на ръка с 20 кг пудовка
руски туист - 3 серии по 20 на страна с 8 кг пудовка
страничен планк - 2 серии по 1 мин на страна
подскоци върху скрин - 4 серии по 10 с минимално задържане на пода между всеки подскок
разтягане
Ръката вече ми е добре. Надявам се следващата седмица да мога да се върна отново към традиционните движения на Гиревоя и бързо да си възвърна силата и издръжливостта. Пожелавам си го, както и това да имам въздуха да го направя. Вчера Юри обясняваше на едни нови негови клиенти колко е важно всъщност сам ти да вярваш в своите способности и възможности, за да преодолееш следващата стъпка. Та, така и аз вярвам, че сега ми предстои много по-добър период в тренирането. Не беше случайна тази травма на дясната ми ръка... затова харесвам толкова много живота... аз го наричам интересен, а не прекрасен, защото дава различни възможности всеки миг, от които ние би следвало да се възползваме.
+ снимка на питките, които правих на детето - 150 гр микс брашна от лимец, просо, овес, оризово, 2 яйца, малко сода, 1 с.л. кокосови стърготини, 1 с.л. зехтин, сирене на око, малко вода :)
+ снимка на красивата чашка, в която пия ръж със сметана всеки път, когато съм в залата
+ снимка на смисъла на моето съществувание - Радостин. Решенията ми за него, думите ми към него, действията ми са мотивирани единствено и само от това дали той би бил щастлив вследствие на тях. Надявам се да бъде достоен и щастлив човек, който умее да се обича и да се грижи за себе си, тъй като само при това положение не би обвинявал околните за действията и думите им и би бил щастлив, заобиколен от всякакви хора и във всякакви ситуации... Успоредно с него възпитавам и себе си на същото,сега, когато съм на 28…
...................................
Понякога се случва така, че въпреки цялата болка, която ти е причинил някой, успяваш да му простиш. Само че вече не ти се иска да го прегърнеш...Джани Родари
.......................
Стремежът е желание. Желанието е страдание.Буда.
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 05.09.15 15:21.
06.09.15
17:34
Днес тичах 40 мин. в парк “Гео Милев” - безценно изживяване. Отдавна не бях имала възможността да си остана със себе си на личен разговор.
Поздрав:
“Say you’ll remember me…”
“Say you’ll see me again
even if it it’s just in your wildest dreams”
....................
Обикновена дреха е само онази, която не се носи със самочувствие.
.......................
Напоследък се замислям, че харесвам жена, която видях един единствен път и която много се доближи до идеалът ми за жена. Тоест, усмихнато създание,с невероятни черти, което те зарежда адски много и разбира се... просто го усещаш отвътре, че няма да ти омръзне да я гушкаш и целуваш при първа не, а при всяка удобна възможност!
.....................
Съдбата не означава, че животът ти е предначертан.
Затова е признак на пълно невежество да оставиш всичко на съдбата и да не допринасяш дейно за музиката на всемира…Съдбата ти – това е равнището, където ще свириш своята мелодия. Едва ли ще смениш инструмента, но зависи единствено от теб доколко добре ще свириш.Елиф Шафак
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 06.09.15 17:59.
07.09.15
01:51
Яко а ? :) Особено като не си даваш зор, тичането може да се превърне в медитация с много още приятни неща ...
08.09.15
07:18
Абсолютна медитация, наистина! На сърцето ми е тичането просто, няма две мнения :)
За вчера в залата: започнах леко от вчера да връщам пудовките в тренировките
разтягане - доста се разтягаме в последно време
суинг - 3 серии по 30 сек на ръка с 20 кг пудовка
клек - подскок - 3 серии по 50 с 2x16 кг пудовки
джърк - 1 серия по 1 мин на ръка + 2 серии по 2 мин на ръка с 12 кг пудовка
ренегатско гребане - 3 серии по 5 на ръка с 2x20 кг пудовки
кофички - 4 серии по 3 - всеки път стават по-добри, но ми е безразлично специално това движение и така ми се доказва за пореден път мнението ми, че като се пренатягаш на нещо и се пренавиваш, нищо не се получава.
подскоци на скрина - 4 серии по 10 - любимо просто
страничен и предел планк - 2 серии по 1 мин всеки
разтягане
........................
Ти знаеш ли как се обича жена?
Когато във него очите й плуват
и всичко за нея, пред тебе, не струва,
в недрата й как се удържа страстта?
......
Ти питаш дали се забравя жена?
Когато в ръцете ти миг е трептяла,
отдала без памет съзнание, тяло?
Забравя се... Да, може би... след смъртта.
Гергана Иванова
..................................................
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 08.09.15 07:19.
09.09.15
11:16
Вчера вкъщи, докато си изпълнявах другите си работни-домашни задължения, направих 5-6 серии по 3 набирания подхват с леко сгънати лакти отново.
........... Довечера в залата :)
............ Със сигурност ще въведа лека полека в дните, в които не съм в залата, да си тренирам вкъщи. Ще измисля някаква организация.
...........Изумявам се от света и хората... не мога просто... не мога да се сдържа да не се ядосвам.... меркантилни, егоистинчи, заблудени, злобни същества навсякъде. Не съм за това време аз, определено. Любов и уважение искам.
...Не вярвам на първия и единствения, а само на достатъчния,който няма да ме кара да търся следващия.....
Искаш ли нещо - вземи го. Ако не можеш да го вземеш - измени го.
Не можеш да го измениш? Тогава сложи край и спри да се измъчваш. Хорхе Букай
......................
Напоследък много хора се отказаха да живеят. Не се отегчават, не плачат, просто стоят в очакване да мине времето. Те не приеха предизвикателството на живота и животът повече не им отправя предизвикателства. Ти рискуваш да станеш като тях, съпротивлявай се, посрещни смело това, което ти поднася животът, не се отказвай. -Паулу Коелю 1947 -Петата планина
....................................
Животът без любов не е живот! Не се питай, към каква любов да се стремиш – духовна или материална, божествена или земна, източна или западна… Започнеш ли да делиш нещата, възниква ново и ново делене. Любовта няма етикети, няма определения. Тя просто е това, което е. Любовта е жива вода. А влюбеният е душа от огън! Светът се върти по друг начин, когато огънят обикне водата.
Елиф Шафак
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 09.09.15 11:18.
10.09.15
07:13
Вчера вечерта в залата: отново по-различна тренировка
разтяягане, загрявка
5 кръга:
10-15 подскока на скрин
15 повдигания на крака на шведска стена
10 гребане с 2x16 кг пудовки
10 на всяка ръка преса с редуване на ръцете - 2x12 kg пудовки
20 на страна руски туист с 8 кг пудовка
15 повт от следното - лост в положение за преса и леко подскачайки на едно място го отблъскваме напред и леко нагоре и рязко го връщаме в изходно положение
+ ТАБАТА - 20:10 сек, 8 серии - Суинг с две ръце - с 28 кг пудовка - много ми хареса. ( всичко това е с идеята за заздравяване на хвата на ръцете)
страничен планк - 2 серии на всяка страна, но този път не засичах времето
разтягане
.................................
“Самотността и самотата са две различни неща. Когато си самотен, е лесно да изпаднеш в заблуда и да повярваш, че си на прав път. За нас по-добра е самотата, защото тя означава да си сам, без да си самотен. Ала накрая е хубаво да намериш човека, който да ти бъде огледало. Запомни, само в сърцето на друг можеш да видиш себе си и Божието присъствие в теб...” Елиф Шафак
................................
Любовта дълго търпи и е милостива; любовта не завижда; любовта не се превъзнася, не се гордее, не безобразничи, не търси своето, не се раздразняна, не държи сметка за зло, не се радва на неправдата, а се радва заедно с истината, всичко премълчава, на всичко хваща вяра, на всичко се надява, всичко търпи. 1 Коринтяни
......................
„Приковеш ли поглед към плодовете на доброто, преставаш да го правиш, нещо повече - с това, че го гледаш, го разваляш, ставаш суетен, бездеен. Онова, което си направил, ще бъде истинско добро само когато тебе не ще те има, за да го разваляш. Сей, сей със съзнанието, че не ти, човече, ще го ожънеш. Онова, което правиш, без да видиш наградата за него, и го правиш с обич - то е истинско. Сей, сей и Бог ще се погрижи то да порасте и ще го пожънеш не ти, човече, а онова в тебе, което сее.” Лев Толстой
............................
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 10.09.15 07:15.
12.09.15
09:30
Вчера в залата:
разтягане
тяга - 1 серия по 10 с 50 кг щанга + 1 серия по 5 с 60 кг щанга + 1 серия по 3 с 70 кг щанга + 1 серия по 8 с 60 кг щанга - другия път с повече тежести
ренегатско гребане - 3 серии по 5 с 2x20 кг пудовки
суинг - 2 серии по 30 сек на ръка с 24 кг пудовка - опитах да се договоря да ползвам 20 кг, но отговорът беше “а какво ще кажеш направо 32 кг пудовка да вземеш” хахахахха
джърк - 2 серии по 2 мин с 12 кг пудовка - опитвам се да преживея нарцисизма си - поне техниката ми е много добра
кофички на успоредката - 5 серии по 3-4 повт - много съм добре, че правя тия прословути кофички
подскоци - 4 серии по 10 подкока на скрина + по 1-2 пистолета върху скрина в почивките
страничен планк - 2 серии
разтягане
Тези тренировки, които правя от както си травмирах ръката, не ме товарят, не се чувствам изцедена, не ме затормозяват нито физически, нито психически. Не се чувствам уморена. Може би е по-добре такива тренировки да практикувам, за да не прегарям и да се възстановявам.... не знам.
.................
Връзките в днешно време са трудни, защото разговорите се превърнаха в съобщения, караниците в телефонни спорове, а чувствата - в обновен статус...
.....................
Толкова е важно да позволим на някои неща да си отидат. Да ги пуснем на свобода. Да се избавим от тях. Хората трябва да осъзнаят, че никой не играе с белязани карти, понякога печелим, друг път губим. Не се надявай да ти върнат нещо, не се надявай да признаят усилията ти, да открият гениалността ти, да разберат любовта ти. Не се колебай да приключиш с даден етап. Не от гордост, от некадърност или надменност, а защото той просто не се вмества повече в живота ти. Затвори вратата, смени диска, почисти дома си, изтупай прахта. Престани да бъдеш този, който си бил, и се превърни в този, който си всъщност.. аулу Коелю
Цял живот се тревожиш как се чувстват другите...И накрая разбираш, че си забравил как се чувстваш ТИ...
...................
“Отношението ви към живота зависи от това как изглеждате, а това как изглеждате зависи от отношението ви към живота”.
Андрей Едрев
.................
“И дете, трябва да се обичаш. Трябва да се събудиш в 4 часа сутринта, да си направиш черно кафе, и да гледаш птиците, които се давят в тъмнината на зората. Трябва да седнеш до мъжа на гарата, който чете любимата ти книга, и да започнеш разговор. Трябва да се прибереш след лош ден и да си опариш кожата с душа. След това трябва да изпереш всичките си чаршафи, докато не замиришат на прах за пране с лимон, който си купил за четири долара от местния магазин. Трябва да спреш да приемаш всичко толкова лично, за Бога. Ти не си луната, целуваща черното небе. Трябва да направиш комплимент на нечии криви вежди на някой панаир на изкуствата, и да му кажеш, че очите му ти напомнят за басейни по средата на Юли. Трябва да спреш да си позволяваш да се разстройваш за неща, които няма да имат значение след две години. Спи в Съботните сутрини и се събуждай рано в Неделя. Трябва да спреш да се притесняваш какво ще каже тя, когато разбере. Трябва да спреш да мислиш прекалено много защо на него спря да му пука за теб преди 6 месеца. Трябва да спреш да питаш всички за мненията им. Заеби. Обичай се, дете. Трябва да се обичаш.”
.................
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 12.09.15 09:31.
12.09.15
12:32
Пожелавам Ви да си причинявате непрестанно СПИРАЩИ ДЪХА МОМЕНТИ!
Бъдете щастливи! И живейте ЗА СЕБЕ СИ!
12.09.15
14:04
И още една хораааа...
в памет на моята най-любима сестра....
”Днес сме тук, а утре някой си отива,
но обичам те завинаги”
.... жива сила в нас гори...
и живот се нарича”
Продължавам да се боря... и обещавам, че нищо не би могло да ме сломи.... Никога да позволя някой да ме смачка...
УНИКАЛНАААА ПРОСТО....
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 12.09.15 14:04.
13.09.15
17:02
Днес 41 мин тичане в парка на фона на песните, качени в горните два поста.
Уникално преживяване....пристрастена съм... Много въздух имах днес... много
..........................
Не ме питайте как изглеждаше майка ми? Може ли човек да опише слънцето. От мама се излъчваше топлина, сила и радост. Помня това усещане повече от чертите й. До нея се смеех и никога нищо лошо не можеше да ми се случи. Ерик-Еманюел Шмит
“Липсата на посока, а не липсата на време е проблемът. Ние всички до един имаме 24 часа на ден – и успешните и неуспешните…” Зиг Зиглър
Каквото и да правиш, не позволявай миналото да движи ума ти, не позволявай бъдещето да те безпокои. Защото миналото го няма вече, а бъдещето все още не е дошло. Това е простата тайна на щастието. Ошо
15.09.15
07:21
Вчера вечерта в залата:
разтягане + 2 серии по 10 моста
клек на един крак - 1 серия до земята, опирайки задният крак до пода :) :) + 2 серии клек на един крак с ниско, разположена тухличка - по 5 на крак с 25 кг щанга
ренегатско гребане - 3 серии по 5 на ръка с 2x24 кг пудовки - тежат ми със сигурност, но целта е да “съм ставала по-силна, а не да си тъпча на едно място”
суинг - 3 серии по 30 сек на ръка с 24 кг пудовка
снач - 2 серии по 2 мин, но аз откарах повече на всяка ръка, тъй като си работех с лека гира и си внимавах за техниката, , практически го правя отначало - 10 кг пудовка
държане на пудовки в rack position + ходене - 1 серия по 2 мин с 2x12 кг пудовки - нямах проблеми тук, не ми тежеше - с цел фиксация
разходка из залата с пудовки над глава - 1 серия по 1 мин с 212 kg пудовки - отново приятно движение с цел фиксация
подскоци на скрина - 3 серии по 10 с минимално задържане на пода
страничен планк - 2 серии по 1 мин
повдигане на краката на шведската стена - 3 серии по 15
дървар с ластик - 2 серии по 15-20 на всяка страна
разтягане
Знаете ли, скъпо дете, човек не може да намери успокоение нито в работата, нито в удоволствията, нито в манастира, а само в собствената си душа. Съмърсет Моъм
..............................
Само изглежда, че всичко се плаща с пари. В действителност всичко важно в живота се плаща с парченца от душата. Ошо
...................
Трябва да бъдеш целувана по-често. И то от някой който знае как да те целува. Маргарет Мичъл
..............
Точно от този стих се нуждая в момента:
Не спирай да кървиш
…
Не спирай да кървиш!
Кръвта измива всички рани...
И по-добре през тръни да вървиш,
Отколкото по аутобани.
Не спирай да кървиш!
Не стой на колене.
Дори от болка да крещиш,
Не сваляй рамене.
Не спирай да кървиш!
Щом болката те раздере
Ти продължавай да летиш.
Отвън не давай да се разбере.
Не спирай да кървиш!
Дори и нийде да не виждаш бяло
Недей бездеен да стоиш.
Щом има кръв - сърцето не е спряло...
Vic 21.05.2015
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 15.09.15 07:23.
15.09.15
13:23
казано от Рени Николова на 15.09.15, 07:21:
разходка из залата с пудовки над глава - 1 серия по 1 мин с 212 kg пудовки - отново приятно движение с цел фиксация
Това ще да е интересно да се види :) 212 кг ...
15.09.15
14:40
хахаххахах, James :) правописна грешка в бързането :), имам предвид 2x12 kg :)
Ето така си пих кафето тази сутрин :) в красива чашка и бонбонки :)
17.09.15
09:17
Добро утро!
Вчера не можах да ида да тренирам в залата, тъй като нямаше кой да гледа Тино, но днес ще отида, разбира се. :)
Най-хубавите ябълки ги ядат прасетата. :)
Раздвижих се вкъщи със следното:
5 кръга:
3 набирания подхват ( лактите отново не са напълно изпънати в долно положение)
10 лицеви опори - вчера открих, че мога да правя по 10 чисти лицеви в серия :) :P
20 гоблет клека с 16 кг пудовка
Колкото по-малко знаеш, толкова по-добре се чувстваш.
Джон Стайнбеk
................
Кажете на сърцето си, че страхът от страданието е по-лош от самото страдание.
Кажете му също че никога никое сърце не е страдало, когато тръгне да преследва мечтата си.
Паулу Коелю
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 17.09.15 10:10.
17.09.15
11:42
Идеална тренировка. Може да включиш гребане с една ръка с пудовката и тяга на 1 крака и си перфектна.
Наистина ли толкова четеш Елиф Шафак, Букай и Куелю?
17.09.15
14:46
Кобре, блaгодaря ти,ще стъкмявaм още по-добри домaшни тренировки. :)
Четa нaй-рaзлични мaтериaли.... сегa четa Нийл Донaлд Уолш - ” Рaзговори с Богa”. Четa,зaщото искaм дa знaм.... но пък понякогa искaм дa съм простa и невежa,зa дa не се тормозя. :)
Целувкиии
Лешников тaхaн,уникaлен, нямaм думи...
17.09.15
20:55
Привет прекрасни!
В отлично настроение съм. Лакирах се с един уникално свеж цвят, който ме зарежда непрестанно и някак си от както си намазах ръцете с него, ми просветна. :) :) :)
Ето какво направих тази вечер в залата:
разтягане, 2 серии по 10 моста и други
4 кръга:
6-7 набирания надхват с ластик на единия крак
20 клека с 12 кг пудовка на отзад на гърба
15 повдигане на пръсти за прасеца ( едно-две нагоре и едно-две-три-четири надолу)
10 лицеви опори на две пудовки с изпъване нагоре след това
30 сек суинг на ръка с 20 кг пудовка
джърк - 2 серии по 2 мин на ръка с 12 кг пудовка - бавно за техника и влизане в ритъм
снач - 2 серии по 2 мин на ръка с 12 кг пудовка - бавно за техника и влизане в ритъм - сега сначът го правя по-добре от преди да си контузя ръката
разтягане
Така.... Юри е сложил нов лост за набирания в залата на друго място заради мен. (blush) Нямам думи! Единствено аз не правех набирания там заради лоста, който се намираше над едни стълби доста високо. Отивам днес и той ми посочва лоста и казва ” Ето, виж днес сложихме нов лост и ще трябва да правиш набирания. Повече нямаш оправдания”. Стана ми хубаво.
На всичкото отгоре набиранията подхват си ги мога и там без ластик, както вкъщи. Така че съвсем скоро и набиранията надхват ще изчистя и ще махна ластика.
Освен това констатацията беше, че да, силата ми е паднала, както и издръжливостта ( аз го констатирах, де, той само не го отрече), но добави, че функционално съм се развила много.
Така че съм доволна. Всяко нещо носи своите позитиви.
Останете си със здраве!
Лека от мен!
П.П. Нямам представа какво ще се прави с лешниковия тахан.... 800 гр. буркан.... все едно си ям течен шоколад!!!
18.09.15
07:30
Е, страхотно! Скоро 7 набирания без ластик, каквато сила имаш ще дръпнат поне до 10.
Аз пак да се обадя- обеща едни клипчета :) То “Мезждузвездни войни” не са обработвани толкова, слънце. Почти никой не си обработва клиповете тук, каквото такова, картина да има. И без звук може :D Покажи какво правиш. А как се слага пудовка на гръб? Това не мога да си обясня. Държиш я с 2 ръце зад врат ли, как?
19.09.15
Качвам ги, Кобре, най-късно утре са качени. :) :) Най-късно утре :)
Следващата статия ме потресе!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
http://www.bgnow.eu/news.php?cat=2&cp=0&newsid=49179
Вчера вечерта в залата:
разтягане - доата обширно, 2 серии мост и висене на лоста
суинг - 2 серии по 30 сек на ръка с 20 кг пудовка
обръщане - 2 серии по 1 мин с 2x12 kg пудовки
джърк - 2 серии по 1 мин с 2x12 кг пудовки _ 1 серия по 3 мин с 2x12 kg пудовки
снач - 2 серии по 2 мин на ръка с 12 кг пудовка
стоене в rack position - 2 мин с 2x12 кг пудовки
разходка в залата с пудовки над глава - 2 мин с 2x10 кг пудовки
коремни преси от вис на лоста - 3 серии по 4-5 - доколкото успявах
подскоци на скрина - 3 серии по 10 броя
разтягане
...................
Обичам този мъж. Обичам страстта му и начина, по който разбуждам тази страст. Обичам го за това, че беше прелетял толкова километри да ме види. И за това, че му пука за мен. Че не иска да ми се случи нищо лошо. Че го интересувам. Това беше най-пълната, най-неочакваната емоция, която бях изпитвала. Той беше мой и аз бях негова...
Е. Л. Джеймс
...........................
Един здрав нощен сън, един здрав десетминутен рев, един двоен шоколадов сладолед, или и трите заедно са идеално лекарство.
Рей Бредбъри
..................
Щастието не е свързано с преследването на по-големи нетни стойности - то идва с изграждането на по-голяма лична стойност.
Щастието не е свързано с това да имаш повече пари, а да намериш повече смисъл... И не означава само да постигнеш успех, но и да направиш истински принос - да си човек, който създава стойност за другите.
Робин Шарма
...................
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 19.09.15 09:29.
19.09.15
13:55
Егати якия дневник. Лъха на позитивност : )
22.09.15
13:15
Благодаря ти Файърка :)
Току що се върнахме в София от Свищовско :)
В неделя: 50 мин. тичане на стадиона + 3 серии по 10 лицеви и 10 скачащи напади
В понеделник: разтягането, което правя в залата + 3 серии по 10 лицеви и 10 скачащи напади + 3 серии подскоци на същите стълби като в залата през стъпало с два крака - 10 изкачвания са 1 серия ( 11-12 стълби има стълбището)
+ 8 серии по 20 клека с 16 кг пудовка и 10 на ръка едностранно гребане с 16 кг пудовка
Само едно мога да кажа - хубаво е в бащиния дом, особено, когато на вратата те посрещат хората, които каквото и да става, винаги ще те обичат и ще те чакат и изпращат с треперещо сърце и насълзени очи.
Ще ми се покажат много неща... скоро.... затова винаги казвам, че животът е прекалено интересен, за да си губим времето, цупейки му се.
.....................................
“Разстоянието не е важно. Важно е да знаеш, че на някой, някъде, му липсваш точно толкова, колкото и той на теб. Останалото е просто география.”
.............
Има една велика истина на тази планета: независимо кой си и с какво се занимаваш, щом много силно желаеш нещо, това означава, че желанието ти се е родило в Душата на Вселената. То е твоята мисия на Земята.Паулу Коелю
Ще те чакам, дори да се бавиш.
час... два месеца... триста години.
Даже пътя към мен да забравиш,
някой ден пак случайно ще минеш.
Ще те чакам, дори да не идваш.
Ще съм тук – търпелива и тиха.
Твойто име ще шепна молитвено.
Ще те търся в картини и стихове.
Ще те чакам, дори да те няма.
Ще измисля лицето ти в мрака.
Ти си сън и мечта и терзание.
Но.... единствено тебе ще чакам.
Нина Чилиянска
Мисля, че Бог е или вътре в мен или никъде.
Съмърсет Моъм
..................................
Защо си толкова убеден, че ще ме видиш отново? Животът може да ни срещне пак. След години ти можеш да си на единия край на света, а аз на другия, можем да се озовем в един град, но ти да минеш по десния тротоар, а аз по левия, взирайки се във витрините претрупани с шоколад. Единственото, което знам е, че винаги срещаме хората, които сме обичали преди, виждаме ги...поне веднъж.
Никълъс Спаркс
Когато започнах да обичам себе си, се освободих от всичко, което принася вреда на здравето ми – храна, хора, вещи, ситуации. Всичко, което ме теглеше надолу и ме отблъскваше от самия мен. В началото наричах това „позиция на здравословния егоизъм“. Сега го наричам „любов към самия себе си“. Чарли Чаплин
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 22.09.15 13:24.
22.09.15
14:47
Красавица!
24.09.15
06:56
Кобре, благодаря ти... :* :* :* :* (blush)
Вчера вечерта в залата:
разтягане
суинг - 2 серии по 30 сек на ръка с 24 кг пудовка
обръщане - 1 серия по 1 мин на ръка с 12 кг пудовка
джърк - 1 серия по 1 мин на ръка с 12 кг пудовка
+ джърк - 1 серия по 1 мин на ръка с 16 кг пудовка - по-бързо
+ джърк 1 серия по 2 мин на ръка с 16 кг пудовка - по-бавничко
+ джърк - 1 серия по 1 мин на ръка с 16 кг пудовка - през 6 секунди - 10 джърка в минута на ръка
държане на пудовки в rack position - 1 серия по 2 мин с 2x12 кг пудовки
разходка из залата с гири над глава - 1 серия по 1 мин с 2x12 kg пудовки
подскоци на скрин - 3 серии по 10 подскока
разтягане
Доволна съм от тренировката. Добре ми се получиха този път и двете движения. Лека полека ще си върна и силата, и издръжливостта, и всичко. :)
Хубаво ми е :)
................................................
Той каза: Опитай да се научиш да вдишваш дълбоко, истински да усещаш вкуса на храната, докато се храниш и, когато спиш, наистина да спиш.
Опитай толкова силно, колкото ти е възможно да бъдеш жив с цялото си същество и, когато се смееш, смей се с цяло гърло. И, когато се ядосаш, бесней на воля. Опитай да бъдеш жив. Достатъчно скоро ще си мъртъв.
Ърнест Хемингуей
Да се събудиш за този, който си - изисква да пуснеш този, който си представяш, че си...
Алън Уотс
...........................................
- Помислих, че съм те загубил – казах аз и здраво я улових.
- Няма да ме загубиш никога – прошепна тя през тясната маска.
- А знаеш ли защо? Защото никога не си искал да ме задържиш…
Ерих Мария Ремарк
Разказват, че оттогава нататък ние, хората, често срещаме Яростта - сляпа, страховита и ядосана. Но ако си дадем време да се вгледаме по-внимателно, разбираме, че Яростта, която всъщност виждаме, е само маска и под дрехата й всъщност се крие Тъгата.
Хорхе Букай
.................
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 24.09.15 06:59.
26.09.15
08:38
Добро утро :)
Вчера вечерта в залата:
разтягане - най- различни упражнения
обръщане - 1 серия по 1 мин на ръка с 12 кг пудовка
джърк - 1 серия по 1 мин на ръка с 12 кг пудовка
дълъг цикъл - 1 серия по 1 мин с 12 кг пудовка
Дълъг цикъл - 10 мин - по 5 мин на ръка с 12 кг пудовка - целта е отново лека полека да си връщам издръжливостта
клек - подскок с два диска под пръстите - 3 серии по 20 с 30 кг щанга
фиксация - стоене с пудовки в Rack position - 1 серия по 2 мин с 2x12 кг пудовки
фиксация - разходка с пудовка над глава - 1 серия по 2 мин с 2x12 kg пудовки
коремни на шведската стена - 3 серии по 15
разтягане
ТИ СИ ХРАМ. Не тъпчи тялото си с отрови: нито чрез храната, водата и въздуха, нито чрез собствените си емоции. Помни, че Бог живее в теб и пази чист Неговия храм.
Дийпак Чопра
Every time you ignore her, you are teaching her to live without you
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 26.09.15 08:40.
26.09.15
22:41
Днес тичaх 47 мин в пaркa и слушaх Lara Fabian - Je’ t’ aime….. беше мрaчно,беше есенно,беше тихо, беше мокро.... беше очaровaтелен рaзговор с вътрешния ми глaс....
Знaете ли, не обичaм дa ми е студено, но някaк есентa и зимaтa ме кaрaт дa се чувствaм меко кaзaно добре. Тичaйки днес в пустия и прaзен пaрк, сякaш виждaх пейзaш нa душaтa си. Есентa и зимaтa зa мен сa много сaмотни. Нaстъпят ли тези двa сезонa всички хорa се скривaт, изостaвяйки ги. Есентa и зимaтa си остaвaт нерaзбрaни и отритнaти кaто ненужни предмети. Дъждовете, ветровете, жълтите листa, снеговете, студa, кaлтa… не знм кaк, но ми пaсвaт нa душaтa в много голямa степен.
„След определена възраст жената може да бъде изненадана само от истинска, безрезервна и всеотдайна любов.
Другите циркове вече ги е гледала…”
Аз не бях тази, която той ще обича до края, нито той ще бъде този, който аз ще обичам до края, но знам, че ще се запомним с него ... И понякога нощем, когато е късно, много късно, по инерция ще хване телефона и знаете ли, ако го направи този жест ще бъде достатъчен и за мен ще значи много повече от това да ми звънне. Защото истинските чувства са тихи и те си остават за нас.
Хорхе Букай
Много е важно да имаш до себе си някой, който вярва в теб. Не са нужни гръмки думи. Самата вяра обикновено е достатъчна.
Стивън Кинг
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 27.09.15 08:28.
29.09.15
Доброо утро! :)
Вчера в залата:
разтягане
суинг с хващане на дъното на пудовката и усукване към ръката, която държи дръжката - 2 серии по 10 на ръка с 12 кг пудовка - леко ми беше
обръщане - 2 серии по 12 на ръка с 12 кг пудовка - леко ми беше
полуснач - изхвърляне на пудовката до горе и после пускането й в rack position - 2 серии по 12 на ръка с 12 кг пудовка
клек-подскок - 3 серии с дискове по пръстите на краката по 50 повт с 30 кг щанга
руски туист - 3 серии по 10 на страна с 12 кг пудовка
тук казах, че не съм се натоварила достатъчно и
разходка с пудовки над глава - 2 серии по 1 мин с 2x12 кг пудовки
Като цяло тренировката и тежестите, с които работех ми бяха леки, но това е положението за сега.
Освен това както винаги се получава, когато стане студено навън, започва да ми се яде повече и то често ми се хапват боклуци. :(
..........................................
Човек с живота си определя своята съдба. Когато човек промени себе си, Бог променя Своите решения за него.”
“You have to get at one of two things - planting in the spring or begging in the fall.” Jim Rohn
Пиши ми sms след два, след път,
след три, след четири – пет и половина.
Пиши кога си станал – преди сън,
пиши ми кой си срещнал и подминал.................
Когато от умора те боли
и нещо във душата те тревожи.
Пиши ми, за да зная, че и ти,
без мене да заспиш в света не можеш.
Маргало
Много е важно да имаш до себе си някой, който вярва в теб. Не са нужни гръмки думи. Самата вяра обикновено е достатъчна.
Стивън Кинг
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 29.09.15 09:19.
29.09.15
12:09
:)
Забравила съм да отбележа в тренировката си вчера и 5 серии по 3 кофички преди разходката с пудовките над глава. :)
.............................
ПРОСТО Е ЛЮБОВ... НАВРЕМЕ...........
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 29.09.15 13:59.
01.10.15
09:30
Вчера в залата: нищо не ми се получава като хората и се нервирам и след това още по-зле се получава, както и да е ...
разтягане
обръщане - 2 серии по 1 мин на ръка с 12 кг пудовка
джърк - 1 серия по 1 мин на ръка с 12 кг пудовка + 2 серии по 1 мин на ръка с 16 кг пудовка - не мога да повярвам, че преди с тая жълтата пудовка си я подмятах както искам, а сега ми тежи....
снач - 3 серии по 1 мин на ръка с 12 кг пудовка
повдигане на краката за корем на лоста за набирания - 3 серии по 5
разтягане
Тъпа тренировка. Не я усетих, освен това не ми се получиха нещата... абе развали ми се настроението и вече спира да ми пука за каквото и да е било.
.....................................................
В живота можеш да придобиеш всичко. Само не и душа - с душа трябва да си се родил.
.......................................
Бъдещето има много имена. За слабите то е недостижимо. За страхливците то е непознато. За силните то е шанс.
Виктор Юго
- Сърцата са яки - каза тя.
- Рядко се случва да се разбият. В повечето случаи просто се превиват и боли.
Стивън Кинг
Щом сърцето е топло и бие както трябва, на човек не му става студено.
из “Пипи Дългото чорапче” от Астрид Линдгрен
............................................
Уникална песен!!!!!!!!
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 01.10.15 09:32.
03.10.15
08:51
Вчера вечерта в залата:
разтягане
тяга - 1 серия с 30 повт с 30 кг щанга - просто ей така, докато чаках да се освободи пространство за следащото
обръщане с щанга от вис - 2 серии по 10 с 20 кг лост
тласкане - 2 серии по 10 с 25 кг щанга
изхвърляне (от вис)- 2 серии по 10 с 20 кг лост
след това 1 серия от обръщане от вис - тласкане - изхвърляне - без да се прави пауза между тях по 10 повт, бързо и експлозивно
Дълъг цикъл - 3 серии по 2 мин на ръка с 12 кг пудовка - добре беше, но ми беше леко
турско изправяне - 2 серии по 5 повт с 8 кг пудовка - цялото движение
едностранно гребане с пудовка, при което единият крак е изпънат назад във въздуха и опората е само на другия крак - 3 серии по 10 на ръка с 16 кг пудовка
стълби - 20 изкачвания с двата крака през стъпало - много добре, това ми е любимо :)
Апатия ме е обзела. Честно не ми пука за нищо. Есента ми е любим сезон, но студът и самотата й ми напомнят за моята самота и се натъжавам......
– Целуни ме ! – прошепна тя. И ме обичай! Аз имам нужда от много обич!
Ерих Мария Ремарк
“Тъгата беше формата, а щастието - съдържанието. Щастието изпълваше пространството на тъгата.”
„Говори за щастие. Светът е достатъчно тъжен и без твоите неволи. Пътищата не са само неравни и стръмни. Вгледай се и виж къде твоят път е бил чист и гладък и говори за това! Дай отмора на изтерзания слух на Земята, наранен от човешката скръб, недоволство и болка. Говори за вяра. На света му е къде по-леко без твоето изречено невежество и съмнение. Ако вярваш в Бога, или в човека, или в себе си, кажи го. Ако не вярваш, скрий в мълчание своите мисли, докато дойде вярата. Говори за здраве. Непрекъснатото приказване за неизлечими болести е ненужно. Не можеш да зарадваш никого, когато му говориш за болката. Кажи, че си добре и че всичко ти е наред.Вселената ще чуе твоите думи и ще ги превърне в истина.“ Ела Уилър Уилкокс
.....................................
Когато се молим - Бог слуша.
Когато ние слушаме - Бог ни говори.
Когато вярваме - Бог действува...
- Струва ми се, че би било ужасно, ако не си преживял нищо и започнеш да ми разказваш, че аз съм първата жена в твоя живот.
- Ти наистина си първата.
- Не съм първата, но ако заради мен си забравил за известно време имената на другите, това е достатъчно.
Ерих Мария Ремарк
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 03.10.15 08:52.
03.10.15
16:17
Днеска тичах само 35 мин. в парка, като бях предвидила минимум 50 мин.. Не успях, тъй като ми звънна телефона, че детето се е събудило и трябвало да се връщам вече.
Много съм бясна.
Нито тренировките ми в залата са като хората, защото постоянно ми се звъни дали вече съм приключила, за да се връщам, защото детето не знам си какво, нито тичането ми тичане, нито къпането ми къпане, нито нито яденето ми ядене, пък за социалния ми живот да не говорим. Не ме разбирайте погрешно, много си обичам детето, то е единственото същество, което имам след много загуби на любими хора, но просто не съм от онези майки, които идентифицират собствения си живот с живота на своето дете. Смятам, че децата живеят за себе си, а ние родителите трябва само да ги подкрепяме в пътя им. Истината е, че ако няма кой да Ви помогне поне за един час ежедневно или нямате финансовата възможност да си позволите бавачка за тоя един час, просто е мека казано трудно, защото животът се превръща в състезание с циферблата на часовника и непрекъснати лишения и отказване от себе си.
Просто съм много ядосана... разочарована съм и т.н.
....................
Усещам го. Точно като вирус, който се опитва да превземе тялото ти. Познаваш всеки един симптом. Умората, която чака да се вкопчи в теб още преди да си отворила очите си. Липсата на апетит – не само към храната, а и към живота. Буден си, а не очакваш нищо и не се вълнуваш за нищо. Сякаш тялото ти не се интересува от нищо. Иска само да се справи с натрапника и животът отвън няма значение – всичките му сили са насочени към това да поддържа животът отвътре.
Момент от живота ми, в който се чувствам точно така. Усещам всеки един симптом на миналото. Казват, че времето е като спирала и рано или късно всичко се повтаря – дали, за да ти даде шанс да поправиш миналото, което не ти дава мир или пък просто, защото всеки един от нас е на тази Земя с мисията да научи урок, от който е отсъствал всеки път – в предишен живот.
Не знам, а и няма значение. Симптомите на миналото са тук. Във всеки миг се появява нов. Сякаш спомените ме преследват и се опитват да ме сграбчат и да ме завлекат там, където бях. Това минало! Винаги завижда. Винаги, когато се почувствам комфортно в настоящето си, то решава да ме придърпа към себе си и да ми напомни, че съм пленник на преживяното.
Спиралата на времето. Усещам я като тест – дали ще се справя този път или ще затъна още повече.
Симптомите се появяват – хора, с които пътищата ни се разделиха, отдавна, сега отново кръстосват в моя живот. Опитват се да ми привлекат вниманието, а аз уплашено се прибирам вкъщи и си казвам, че съм различна – че аз нямам място при тях, нито те при мен.
Качвам се в колата и се опитвам да мисля за нещо друго. Но от болестта не можеш да избягаш. Ти я носиш със себе си. Включвам радиото и чувам мелодия, която връща спомен. Той не идва сам – носи емоция и ме кара за стотен път да преживявам миналото. Минало, настояще и бъдеще – те не съществуват. Те са само възприятие. В ума всичко се случва сега. Само спомена е достатъчен, за да накара адреналина да препуска през тялото ми, крайниците ми да изтръпват, а корема ми да се свие на топка.
Винаги, когато чуя тази песен, знам че нещо старо се завръща. Урокът, който отдавна отбягвам, отново е намерил начин да се изпречи на пътя ми.
Взимам телефона си – отново не работи. Винаги се случва така, когато нещо старо се завръща – за да окончателно да се разберем и или да го задържа за винаги или да го изхвърля завинаги. Имам чувството, че всичко, до което се докосвам се разваля – сякаш енергията, която се е събрала в мен е толкова много и толкова силна, че нищо не може да я понесе. Срещата между моето тяло и моето обкръжение – напрежение, което разтърсва всичко – най-вече животът ми.
Усещам го. С всеки ден симптомите се засилват, а то приближава – минало, с което трябва да намеря сили да се справя.
–Утопия–
04.10.15
16:08
Привет!
За днес си бях поставила като предизвикателство 60 минутно тичане и точно това и направих.... в парка... и слушайки музика (детето спа повече днес).
Изгрей като слънцето и тогава другите ще дойдат сами да се стоплят.
А тези които не искат, това си е тяхна работа. Слънцето грее без да се съобразява с това кой какво иска. То грее, защото за това е родено.
Ошо
:) :) :)
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 04.10.15 17:31.
08.10.15
07:28
Добро утро :)
В понеделник не можах да отида да тренирам в залата, тъй като нямаше кой да гледа детето. В петък също се очертаваше такова положение, но почнах да се моля на хората и аз вече и успях да си уредя кой да го гледа за 1 час, за да не пропусна и петъка.
Вчера вечерта в залата:
разтягане
сумо тяга хай пул - 2 серии по 10 с 16 кг пудовка
суинг - 2 серии по 20 с 16 кг пудовка с две ръце
ореол - държи се пудовката в ръце и се върти около и зад главата - 2 серии по 10 за всяка посока с 10 кг пудовка
обръщане - 1 серия по 10 на ръка с 12 кг пудовка
джърк - 1 серия по 10 на ръка с 12 кг пудовка
дълъг цикъл - 1 серия по 10 на ръка с 12 кг пудовка
снач - 1 серия по 10 на ръка с 12 кг пудовка
обръщане - 1 серия по 10 с 2x12 kg пудовки
джърк - 1 серия по 10 с 2x12 kg пудовки
дълъг цикъл - 1 серия по 10 с 2x12 кг пудовки
клек - подскок - 2 серии по 20 с 2x12 kg пудовки - по една във всяка ръка
приклякане с пудовки над глава (втория клек на джърка) - 2 серии по 30 с 2x12 кг пудовки
страничен динамичен планк - 2 серии по 10 на страна
преден планк на лакти с изнасяне на ръката напред с редуване - 2 серии по 10 на всяка ръка
разтягане
Не ми хареса тренировката. Усетих я по-скоро като натоварване. 12-като ми е лека, но не знам защо се продължава с нея, чак толкова не ми беше спаднала силата след като се възстанови дясната ми ръка... Не ми хареса и, защото всичките, описани движения, не ми се връзват с протокола по 10 повторения и подобни... Освен това не харесвам тренировки с групи с по 6-7-8 човека, в която всички правят едно и също и единствено тежестта е различна, защото всеки си го прави и в крайна сметка не става ясно дали е ок с това, което прави.
Отново ще започна да си се раздвижвам и вкъщи.. напоследък просто минавах между капките.. но ще се промени това.
Можеш да си сигурен единствено в чувствата на човек, който се е сблъскал с най-тъмната ти страна и не те е оставил в мрака.
Силвия Кристъл
Когато човек не може да види с очите си и да чуе с ушите си, намира го със сърцето си.
Димитър Талев
....................
“Намери ръце, които ще те прегръщат, когато си най-слаба.
Очи, които ще те видят, когато изглеждаш най-грозно..
Сърце, което ще те обича, когато се държиш най-зле...”
..........................
Здравата жена много прилича на вълчица - тя е силна и пълна с живот, зорко пази територията си, има свободен дух, проявява находчивост и вярност. И все пак, когато се откъсне от дивата природа, женската индивидуалност линее, става бледа и призрачна. Ние сме създадени да преследваме , да раждаме, да създаваме живот! Когато женският живот е в застой или стане скучен, идва време да се появи Дивата жена, идва време съзидателната функция на женското психика за наводни делтата. Това означава да си установиш територия, да си намериш глутница, да живееш в собственото си тяло с увереност и гордост независимо от възможностите и ограниченията на това тяло, да говориш и да действаш в своя полза , да съзнаваш нещата и да бъдеш нащрек, да използваш вродената си женски интуиция и сетивност, да следваш собствените си цикли , да откриеш собственото си място, да запазиш човешкото си достойнство.
Клариса Пинкола Естес
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 08.10.15 07:30.
08.10.15
09:20
Рени, имаш пудовки у вас, имаш лост за набиране, имаш себе си може да тренираш по всяко време.
08.10.15
10:52
Кобре, така е! Най-важното от всичкото е, че имам себе си. Права си! Категорично! Не отричам! :* :* :*
Но, виж, тренировката в залата ми е някак по-различна. А и там имам треньор, който ми измисля програмата за действие. И както всички знаем, работата по системно изградена програма води до развитие и надграждане. Хаосът е разрушителен. На всичкото отгоре целта е и да изпълнявам движенията и упражненията с техника, а не с хамалското дървено вдигане.
Картинкатаааа!
08.10.15
11:15
Разбира се, е е така. Затова се чудя защо негодуваш от тренировките в залата? Щом са такива, значи треньорът ти е преценил.
А за вкъщи - питай го- но не мисля, че допълнителна активност би довела до “хаос и разрушение” както казваш. Да си активна и да се занимаваш и с друг тип тренировки за поддържане на тонус не е пречка, според мен, няма да те изтощят толкова, че да развалят представянето ти в залата.
Гледам голяма част от хората тук комбинират много видове активност - силова, кардио, бойни спортове, плуване и пр. и пр.
И все пак не си състезател, нали?
08.10.15
12:22
Кобре, в никакъв случай не се оплаквам или сърдя от случилото се. Просто отбелязвам впечатления, усещания и чувства в резултат от цялата схема!
Не съм състезател!
Също смятам, че всяка допълнителна активност е добре дошла и е прекрасна. Практикувам я от части, но със сигурност ще я подобрявам.
Защо държа толкова на залата ли? Защото приемам времето, прекарано там, за МОЕ ЛИЧНО ВРЕМЕ, време, което всеки човек заслужава и има право да има. Време лично за себе си, време, в което си зает и ангажиран само с изграждането и удоволствието на собствената ти индивидуална личност. И аз имам това време само 3 пъти в седмицата по час и половина. То си е за мен! Точка!
А активностите ми вкъщи с моите си железа е споделено. Не мога да се фокусирам, защото детето е непрестанно около мен и иска да му обръщам внимание. Освен това по някое време идва, сяда на пудовката и казва “няма да тренираш повече”. С времето ще свикне, но за момента нещата не са оптимални, което ме изнервя. Не са оптимални нито за мен, нито за него. Нито тренирам на 1000 %, нито той е доволен като му отговоря да изчака, докато свърша.
А за хаоса, имам предвид, че тренирайки както аз си харесвам, си измислям комплекси или движения, които си ме кефят, а няма последователност, натрупване, логика, каквито има в една структурирана програма.
:) Иначе да, Кобре, всичко е както казваш!
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 08.10.15 12:23.
10.10.15
Привет!
Вчера вечерта в залата:
загряване с три нови упражнения за разтягане
снач - 1 серия по 1 мин на ръка с 10 кг пудовка + 1 серия по 1 мин на ръка с 12 кг пудовка на ръка + 2 серии по 2 мин на ръка с 12 кг пудовка
ренегатско гребане - 3 серии по 5 на ръка с 2x20 кг пудовки
клек везна - 3 серии по 10 на крак с 20 кг пудовка
руско усукване - 3 серии по 10 на страна с 12 кг пудовка
разтягане
Никога не съм се замисляла сериозно дали наистина съм хубава или не. Зная обаче един вълшебен трик, да създам впечатление, че наистина съм хубава. Когато жената влиза в стаята, присъстващите реагират не на нейната хубост, а на силата и енергията, която излиза от нея.
Шарън Стоун
Можеш да си сигурен единствено в чувствата на човек, който се е сблъскал с най-тъмната ти страна и не те е оставил в мрака.
Силвия Кристъл
....................................
Не съм ти ядосан. Просто съм тъжен. Заключила си се в този свой свят и когато се опитам да почукам на вратата, ти просто излизаш за секунда, за да видиш кой е и после веднага се прибираш отново вътре.
Харуки Мураками
- Къде боли?
- Там, където никой не би могъл да види... - отговорих аз.
Рей Бредбъри
..............................
Любовта е...
дълготърпелива, пълна с благост, любовта не завижда,
не се превъзнася, не се гордее, не безчинства,
не дири своето, не се сърди, зло не мисли,
на неправдата не се радва, а се радва на истината;
всичко извинява, на всичко вярва,
на всичко се надява, всичко претърпява.
Любовта никога не отпада
ап.Павел в 1-во Послание до Коринтяните, 13-та глава
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 10.10.15 09:17.
10.10.15
17:42
Днес тичах 40 мин в пустия парк. Бях насаме с есента, с нейните деца - жълтите листа, дъжда, влагата, калта и тишината и със себе си. Уникално. Пристрастена съм към това усещане, не към тичането, а към чувството.
Вкъщи:
10 серии по 30 суинга - смесени ту с една ръка, ту с две ръце, ту с прехвърляне след всяко повторение на другата ръка
5 серии по 3 набирания подхват
.......................................
Има милиони начини да изразите щастието си, но има един единствен начин да бъдете щастливи и това е любовта. Няма друг начин. Не можете да бъдете щастливи, ако не обичате себе си. Това е факт. Ако не обичате себе си, вие няма да имате никаква възможност да бъдете щастливи. Не можете да споделите това, което нямате. Ако не обичате себе си не можете да обичате и никой друг. Но може да се нуждаете от любов и ако има някой, който се нуждае от вас – ето това хората наричат любов. Това не е любов. Това е притежаване, това е егоизъм, това е контрол и липса на уважение. Не лъжете себе си. Това не е любов. Любовта, извираща от вас, е единственият начин да бъдете щастливи. Безусловна любов към себе си.
Дон Мигел Руис
11.10.15
20:34
”Такива жени всички ги обичат, а на тях никой не им трябва, щото хем са хубави, хем са силни, хем обичат да побеждават, мамка им. Това са жени, дето са мъже в главата, деца в сърцето и жени от горе до долу...”
Мартин Карбовски
Днес 60 мин тичане в парка. :) :) :) Имаше слънце, имаше вятър, имаше жълти, нападали листа... имаше хора и деца.
И слушах “Стъпка напред” на Михаела Маринова..... много добра песен :)
Храна:
2 яйца, 5 маслини зелени, 1 с.л. зехтин,печени зеленчуци - броколи, моркови, праз, лук, чушки червени, 1 малък домат
Тичането
2 варени яйца, 2 краставици, 2 оризовки, намазани с 1 с.л. лешников тахан ( това за първи път го ям и е уникално вкусно)
пилешко месо, 5 зелени маслини, 1 с.л. зехтин, същите зеленчуци
пилешко месо, сварено просо, 1 с.л. зехтин, запечените зеленчуци и един домат
Днес се получи пилешки ден, но просто това беше месото, което бях приготвила и трябваше да се изяде, освен това пилетата ми са домашни, така че са с ценни хранителни характеристики.
......................
- Защо те нямаше толкова време? - попитал Питър Пан.
- Ти никога не ми даде причина да се върна. Винаги бях там, когато имаше нужда от мен, но никога не показа колко важна съм за теб. Сега е различно, ние сме различни, но все още се усмихвам. - отвърнала Тинкърбел.
- Защо?
Просто защото сега е твой ред да ти липсвам...
Джеймс Матю Бари
.......................
Харесваше дъждовни дни - пороят на неизплаканите ѝ сълзи.
Разхождаше се по мокрите улици и гледаше хората около себе си. Всички се плъзгаха по повърхността на нещата и пропадаха в дупката на съществуване лишено от смисъл. Утопия не беше, като тях. Душата ѝ гладуваше за същината. Беше пълно с хора, които доброволно предаваха себе си за притежания. Утопия можеше да изтърпи всичко. Не можеше да приеме единствено опцията за нечие присъствие на цената на собственото си отсъствие. Във време, в което всички продаваха себе си, тя отчаяно се бореше да съхрани същността си. Животът ѝ беше отнел достатъчно. Беше свикнала да носи белезите си и да изпитва болката на раните, които не зарастваха. Бяха си нейни - никой не знаеше за тях, защото не бяха видими. Бяха белязали душата ѝ и тя често кървеше.
Тогава имаше нужда да остане сама - не от егоизъм, а за да се погрижи за тях. Да ги успокои и да намали болката. Тя беше пронизваща и нямаше лек за нея. Утопия беше открила няколко обезболяващи - книгите, самотата, кафето и разходките. Явно и тази вечер я болеше и се опитваше да притъпи чувството... жалко, че действието на обезболяващото не траеше дълго... и тази вечер, зад вратата на стаята си, Утопия отново щеше да легне до болката си - вероятно отново нямаше да я остави да заспи...
–Утопия–
”Чакай” - каза и замина.
Аз не чаках,а и той не се върна.
Стана нещо подобно на смърт,
но без някой да умира...” Йоздемир Асаф
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 11.10.15 20:41.