30.09.15
20:27
Браво Кобричке, само напред! ( като първи пост е сууупер, нали)))
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 30.09.15 20:28.
30.09.15
20:49
казано от Carbohydrate на 30.09.15, 20:27:
Браво Кобричке, само напред! ( като първи пост е сууупер, нали)))
Няма нищо по-хубаво от неочаквано мило и мотивиращи пожелание! Благодаря! (bow) :* :*
казано от Carbohydrate на 30.09.15, 20:25:
Отговора на въпрос дали децата трябва да се занимават със силови тренировки според повечето руски сайтове:
Да - за силови тренировки
Не - за спортове като тежка атлетика, пауерлифтинг и подобни...
мисля, че коментара е излишен)
Не знам защо си се хванал така за руските сайтове - повечето информация там е меко казано съмнителна, а изводите, базирани на нея - невалидни. Същото важи и за американските, разбира се. Човек трябва да умее да подбира не на базата на националност на пишещия, а на научната валидност на аргументацията му.
Вече казах какво се случва при силови тренировки в предпубертетна възраст. Това е тема, която съм проучвал и дискутирал с лекари, работещи в областта.
01.10.15
13:33
Хубавата ми тренировчица остана на другата страница.
Странно, озорих се, а нямам мускулна треска.
01.10
Сън: 22.45-6,45
Спя като пън. Мисля, че е заради цялото това блажено спокойствие тази седмица. Ако не звънне алармата, ще откарам още 1 час.
Храна:
- 2в1
- питка чапати 40 гр., кебапче агнешко и говеждо 80 гр, маслини, настъргано сирене Монтарей, краставица
- пресен ананас ок. 200 гр.
- 1 пилешко бутче с варена елда (ок 60 гр.сурово)
- кафе със сметана и стевия
- парче дом. сладкиш от зърнена закуска, мляко, яйца и кокос
тренировка
- салата (домат, краставица, 1/2 авокадо, шепа маслини, 50 гр. сирене Фета, зехтин УНИКАЛНО ВКУСНА СТАНА), 3 големи яйца, печени на хартия, 60 гр. сладолед (убав :)
Да имаше и бяло винце ...
-
Нали си продадох гумените дълбели, вчера ходих да си купя нормален от Спортдепо. За съжаление испуснах промоцията с 1 ден.
Попаднах на много свеж продавач, който беше супер удивен какво ще правя с такава тежест вкъщи и че сама ще си занеса 10 кг у нас с раница на гърба.
Трябват ми още 2х2,5 кг, но нещо не мога да се мотивирам да дам пари.
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 03.10.15 18:52.
01.10.15
20:01
Напоследък домашните ми тренировки стават все по-силови. Колкото по-често правя разни упражнения, толкова по-задобрявам в тях. Ще ми заздравее задника.
Тези V преси, майкооу, голям зор с тоя търбух .Търкалям се като кит, изхвърлен от океана :) (giggle)
Днешното раздвижване:
01.10
1. набиране надхват 4х5
2. флайс от лег 4х15х(2х10кг)
3. набиране подхват 4х5
4. раменна преса 4х10х(2х12кг)
5. гребане с дъмбел 4х12х22кг по 12 всяка страна
6. глутеус мост с крака на високо 45 см с тежест 4х10х20кг
7. хеликоптер 4х12х20кг
8. V преса 2х10 + 2х8
9. повдигане с 2 ръце напред 4х10х10кг
10. колело с крака във въздуха 4х до домързяване :)
11. глутеус мост на 1 крак на високо 4х20 по 10 всеки крак
Движение за деня 6 км.
казано от Queen Cobra на 01.10.15, 20:01:
Търкалям се като кит, изхвърлен от океана :) (giggle)
Китовете не ги изхвърля океана...вадят ги против тяхното желание... :(
02.10.15
13:50
02.10
Сън: 22.45- 6.30
Спи ми се на умиране. Вечер едвам дочаквам да мине 10 а и ми се чете, та се мъча направо. :)
Храна:
- 3в1
- питка чапати 40 гр. + кебапче агнешко и говеждо 80 гр.+ маслини, сирене Монтарей и краставица
- 1 ябълка
- варена елда (60 гр. сурово) + 2 яйца
- кафе със сметана и стевия
- 1 свинска пържола 150 гр. сурово + 1 фил. Вита
- сладолед на клекчка 60 гр. :)
- салата отново уникално вкусна (домат, краставица, маслини, 1/2 авокадо, зехтин, 100 гр. сирене Фета)
- варена царевица (200 гр. ?)с люто сирене Монтарей 30-40 гр.
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 02.10.15 21:14.
02.10.15
20:19
02.10
Без тренировка.
Движение за деня 5 км.
Много съм ядосана.
Почивам и ям.
Утре ще бутна в зала по-тежко и не искам да имам мускулни трески.
Седмицата мина супер спокойно, очаквам да ми излезе през гъза после :)
02.10.15
20:56
Ей, ще се гръмна, значи! Какво, намаляла безработицата в Ловеч?
Че вие знаете и, че и 10% от хората НЕ СЕ ЗАПИСВАТ НА БОРСА?
В Угърчин официалната безработица е 50%, нима? А реалната да не кажа , че е поне 90%!!!
А, и случайно градът е най-бързо обезлюдяващ се в Бг, че половината са в София и чужбина, че в селата няма хора , всички се местят в Троян и Ловеч и се затварят градини и училища?
Тоест от тия 80 000 човека в областта не са и наполовина реални.
Десет души са се конкурирали за едно работно място през август, съобщи Снежана Вълкова, началник-отдел „Услуги по заетостта” в Регионалната служба по заетостта в Ловеч. Борсите помнят и много по-жестока конкуренция от близо двайсет човека, обърна внимание тя.
Нивото на безработица през август в Ловешка област продължава да намалява за пети пореден месец и е 14,8 на сто. Спрямо същия период на миналата година е с 1,5 процентни пункта по-ниско. Търсенето на работна сила на първичния трудов пазар нараства в сравнение с юли и с август 2014 г., което предполага подобрение на икономическата ситуация в активния летен сезон, каза Вълкова.
В бюрата по труда са регистрирани 8264 безработни. Те намаляват с 0,8 % (70 души) спрямо юли, а на годишна база са с 9,1 на сто (830 човека) по-малко.
Общините Троян и Ловеч, където равнището на безработица е съответно 6,1 % и 8,6 %, са с ниво под средното за страната от 9,3 на сто. В останалите общини то е: Априлци - 9,5 %, Тетевен - 21,8 на сто, Летница - 25,6 %, Луковит - 32,4 %, Ябланица - 42,5 %, и Угърчин - 50,1 на сто.
На работа през август са постъпили 408 безработни - с 10 по-малко от юли, но с шестима повече от същия месец на миналата година. Чрез посредничеството на бюрата по труда работа са намерили 276 души, като 244 от тях - на първичния пазар. Чрез субсидирана заетост са постъпили 32-ма: 23-ма по схеми на оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” и девет по програми и мерки за заетост.
Търсенето на работна сила през август нараства и на борсите са заявени 446 места - с 54 повече от юли. В сравнение с август 2014 броят на заявените свободни места нараства със 117. В реалната икономика са обявени 414 места.
Най-много свободни работни места за първичния пазар в бюрата по труда са заявени от преработващата промишленост - 175, търговията - 77, административни и спомагателни дейности - 44, образованието - 33, и др.
А, малка официална справка какви хора се търсят. Това си го слагам за моя информация, ползвам си дневника като ... дневник :) Който иска да види.
Как да не се възхитиш? Цели 90 работни места!!!!
Странно защо не са заети?
Защото всичките на МИНИМАЛНА РАБОТНА ЗАПЛАТА!
Даскали, детски учители и доктори. Правилно, има нужда. Крещяща. Обяви има, но кандидати няма.
.... заплатата на лекарите е 650 лв (?????!!!??) ....
Няма и да има. Колко лекари и учители мислите седят безработни в Луковит и чакат да се отвори място в безработицата? Николко, разбира се.
Да, работници в хранителната промишленост- бачкатори в транжорната на “Бони холдинг”, прекрасна работа, мяташ цел ден тонове свинско по куките, на минус 20 градуса ... Странно, рядко изкарват повече от няколко месеца там.
Бачкатори в пакетиращия център за яйца. Е, 16 часови смени в лайната, 500 лв. заплата, мечта за всеки безработен икономист или ... юрист ...
Да, също доста резачи на дърва ...
Шивачки...
Да, тук 650 лв бруто се счита за ГОЛЯМА заплата.
Колегите се избиват за 5-10 лв разлика в заплатите.
После ... защо имало сива икономика и корупция ...
03.10.15
13:30
03.11
Сън: ок. 00.00 - 7.15
Дремнах вчера след работа, съвсем малко. Продължих да беснея на ум (лична работа) , дори в 12 едва ми се спеше. Сутринта явно се бях наспала ((finger).
Храна:
- 3в1
- варена елда 60 гр. сурово + 2 яйца + люто сирене Монтарей 30-40 гр.
- 1 ябълка
- 10 какаови зърна, 30 гр. протеин
тренировка
- сладолед на клечка 60 гр.
- 1 свинска пържола 150гр. сурово + салата (Джентилина, чушка, краставица, домат, царевица, зехтин, лимон, крутони - ох 1 кило салата :) ) 1 фил. Вита
Много съм ядосана. И сама се подклаждам. :)
Трябва да се стегна и да отида да тренирам.
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 03.10.15 18:50.
03.10.15
18:46
Днес не се предполагаше да дремя САМА У НАС. Още съм ядосана, ходя намръщена, пиша язвителни смс-си като някоя ощипана ученичка.
Както и да е. Почивам си. Без хора ми е идеално. Бих била кандидат за някой Апокалилсис :) Ще копам градинка с мутирала соя и ще чета стари книги, оцелели от потопа. Идилия. Мъже не ми трябват особено. Мога да си гледам котка.
Пораздвижих се днес в зала. Взех си карта за 8 трена, ще ми стигне до Нова година.
Почти идеално се получи. Стабилен клек както си трябва, е, слабичък, но бедрата ми гръмнаха, голям кеф като се напомпя, ходя тежкарската и гледам лошо :)
Тягата можеше да издърпам още по 1 , но здраве да е. Изподрах си бедрата с нокти от влачене на щангата.
Легът най-добре. Ако имах спотър + 2 на серия. Но и така бива.
Гърбът много изморен от онзи ден. Явно добре съм раздвижила.
Утре рамо бицепс с 5-10 кг, за раздвижване.
Мисля да си пиша загрявката занапред. Да видим дали изглежда добре или претрупано.
03.10
1. лег ( 20/40кг) 10х50кг 2х8х55кг 8х50кг 10х40кг
2. клек (20/40/50кг) 3х8х60кг 2х8х50кг 8х40кг
3. скрипец пред гърди (30кг) 4х8х50кг
4. полулег с дъмбели (2х10/16кг) 4х8х(2х19кг)
5. сумо тяга (20/60/70/80кг) 3х90кг 2х95кг 5х80кг 10х60кг
6. чуково гребане на машина с 2 ръце 3х8х(2х30кг)
7. хиперекстензии 3х10
8. разгъване за предни бедра 3х10х20кг в СС
9. сгъване за задни бедра 3х10х20кг
Движение за деня: 3 км.
03.10.15
19:51
Тъъъй...
Взех че се измерих. Наглия сайт ме напомня ката ден и не ме оставя да тъна в нехайно безвремие.
Значи се меря 5 пъти годишно...
63 кг живо тегло.
Бавно , но неотклонно качвам. Засега съм доволна. Има мръвка. Тежа си на мястото. Преди бях 58, и ме мислеха за 65. Сега докарвам 65, и не и се мисли как изглеждам :)
Не се събирам в дрехите за 58 кг, но кой ме би в главата да ги купувам?!!
Рамене ок 110. Ако се наежа, не се събирам в якето. Всичките ми сака са аут, не мога да си вдигна ръцете до бюрото даже, ще ги пръсна по шевовете.
Бицага- 32 см. И двете. Да са се изравнили? Бе дясната май е намаляла. Ей, не ще да расте тоя орган на мъжествеността и туй то. Мръдне с 5 мм надолу или нагоре в зависимост от теглото и никакъв шанс да закръгли христова възраст...
Цици- няма.Кво да ги меря. Е докарва 93-95 см, ма с гърба и сутиена.
Талия същата - 66см. Ако глътна корема , още по-добре. Като се наплющя вечер - минава 75 :) Като бях гладна студентка, ядях фъстъци и леща и ходех по 7-10 км на ден беше 60-62 см. Приличах на кукла. Ма откакто започнах сама да си изкарвам храната ...
Гъз- намалял с 1 см ?!!! Явно метърът се е свил. 97 см.
Бутове - 58/59 см все така. Трудно се намират панталони, които да стоят добре с ниски обувки + къси крака и широк ханш. Ако отслабна тук с 2 кг, ще изглеждам по-слаба цялостно сигурно с 6.
Омронът мери 17% мас.
Кантарът също с импеданс мери 27%. Мисля си- ако омронът мери в ръцете, а кантарът в краката, значи истината е по средата. :D
03.10.15
19:57
Е, кажи честно... какво е това ядене, та да качваш 9см на талията хАХахха :D :D
03.10.15
20:05
Ахаха , ма не си ли виждал снимката? Аз не смея да показвам много :)
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/75108/P1880#p-1162418
Нещо подобно е разликата сутрин вечер :)
03.10.15
20:07
Важното е мускул да има! :)))
Пет килограма си качила, но за колко време? Повече активно тегло си качила... така като те чета, което е супер-дупер-мега-яко :D
03.10.15
20:11
Е, ма аз винаги съм се движела 60-62кг и преди да почна да тренирам.
На тия 58кг бях еба си хърбата и ядях 3 пъти по-малко :)
Сега заглаждам косъма, че зима иде, а токът поскъпва :)
03.10.15
20:23
Тест “Истински мъж ли сте!?”:
1. При необходимост да споменете полов акт в присъствието на жена използвате думите:
А. Правя любов
Б. Чукам
В. Топя кренвирша2. Да преспите с жена е допустимо само след като сте споделили с нея:
А. Възгледите си за това, какво очаквате от сексуалните си взаимоотношения
Б. Резултатите от изследванията ви за СПИН
В. Бутилка водка3. Регулирате времето на своя оргазъм за:
А. Да свърши тя първа
Б. Да свършите едновременно
В. Да успеете за предаването на мача Левски - ЦСКА4. Горещия спонтанен секс на кухненския под е:
А. Приятна изобретателна сексуална игра.
Б. Не това, на което вашата жена/приятелка би се съгласила
В. Не това, за което вашата жена/приятелка трябва някога да разбира5. Да прекарате нощта, прегръщайки жена, с която току-що сте имали секс е:
А. Най-хубавата част от отношенията
Б. Втората част от по-хубавата част на отношенията
В. Струва ви $50 повече от обичайната почасова цена6. Вашата приятелка ви е казала, че е напълняла с 3 килограма за последния месец. Вие сте и отговорили, че:
А. Това не е проблем
Б. Това не е проблем, тя може да започне да идва с вас във фитнес залата
В. Супер, притеснявах се, че са цели 67. Склонни сте да мислите, че нежния, загрижен мъж в днешно време е:
А. Мечта за всяка жена
Б. Рядък вид
В. Рядък идиот8. Целувката преди секс може да се сравни с:
А. Апетитно предястие преди основното блюдо
Б. Разгряване на двигателя преди състезание
В. Отегчителна опашка за билети за Левски-Челси.9. Фразата, която най-вероятно би чула вашата приятелка от вас когато късате е:
А. Надявам се, че ще останем приятели
Б. Не съм вкъщи, оставете съобщение след сигнала
В. Не съм вкъщи и няма да ме има - разбра ли, глупачке!?!10. Жена, на която не й харесва да гледа как мастурбирате:
А. Вероятно се нуждае от повече време с вас, за да да пребори своята стеснителност
Б. Прекалено комплексирана, за да губите времето си с нея
В. Трябвало е да седне по-далече от вас в киносалона.
Резултати:
Повече от 7 отговора “А”: Проверете какво имате в гащите, възможно е да нямате член.
Повече от 7 отговора “Б”: Проверете какви книги имате, възможно е да имате прекалено много наставления и ръководства за сексуален живот.
Повече от 7 отговора “В”: Ах ти, “истински МЪЖ”!!!
04.10.15
09:08
Ох, вчера така се бях сдухала, че след фитнес забравих за концерта на ГЕРБ . Не ги подкрепям политически, но цяла седмица - по-точно 2 години се точа как ще видя малко знаменитости на живо - Deep zone, X факторите, Българе, българските тенори, комиците и др. Тук няма много събития, камо ли пък безплатни. Ама на - вчера докато писах тук, на 500 м от мен е центъра и чак сега се сетих. Рядко съм разочарована за нещо пропуснато - сега съм и ми иде да се изям.
Гледам сега кампанията в областта във фейса. Ма красота , ма чудо :) Такива грандиозни речи, видеа, едни затлъстели лелки и чичковци говорят как ще решат проблемите, които ...ъъъ... са създали ? ... все едно не бяха същите преди 2-3-4-5 год?
МММ, както и да е, не се обвързвам с коментар.
Черпя ви :) (има и вафли Б.Б, но тези изглеждат по забавно)
04.10.15
09:08
дублаж, ще пиша тук храната
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 04.10.15 09:09.
04.10.15
10:55
За теб винаги, Кико.
На пазара от 2012, цена ок. 30 ст., но досега не съм яла на Бойко фафлата.
казано от Queen Cobra на 04.10.15, 10:55:
За теб винаги, Кико.
:D (giggle)
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 04.10.15 11:07.
казано от Queen Cobra на 04.10.15, 10:55:
За теб винаги, Кико.
Кажи честно, верно ли?
И аз не съм я яла, даже не съм я виждала :D
Като гледам опаковката на тая фафла, дори не ме съблазнява да я опитам. (giggle) (wasntme) :D
04.10.15
11:27
Да бе, истински са- правят ги в Лясковец.
https://www.facebook.com/gerblovechoblast/photos/pb.218461415015757.-2207520000.1443947257./429756697219560/?type=3&theater;
Ето, раздават заедно с бонбоните
Венцислава, ти ядеш скариди и еленско , все ми е на акъла да опиташ фафла :D :D
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 04.10.15 11:31.
казано от Queen Cobra на 04.10.15, 11:27:
Да бе, истински са- правят ги в Лясковец.
https://www.facebook.com/gerblovechoblast/photos/pb.218461415015757.-2207520000.1443947257./429756697219560/?type=3&theater;
Ето, раздават заедно с бонбоните
Венцислава, ти ядеш скариди и еленско , все ми е на акъла да опиташ фафла :D :D
Ха ха ха ако е като скаридите вкусна, ще я опитам :D Но виж, ако е като еленското - ще пропусна :D
Ти не ядеш ли такива щуротии? Като се замисля, не съм виждала в менюто ти, защо ли и питам...
04.10.15
12:16
Ахаха, значи, ще ме прощаваш, но ...
Еленско тук не се продава , а това, което може да се купи е 60-70 лв за килограм филе. Опитвала съм само веднъж пъстърма, от ловец, дето си го е застрелял.
Скаридите са между 30 и 80 лв за кило. Яла съм някога, но няма да е било скоро.
Пъдпъдъчите яйца са по 15-20 ст. едното - аз вземам кокоши по 80-100 гр. едното за 25 ст. ,нали се сещаш разликата :)
С 500 лв заплата и наем не мога да си позволя такива неща, и тези, които си купувам за храна на най-изгодното възможно заемат 50-60% от доходите ми.
Просто няма как да се разнообразявам с тези храни.
Малко е трудно да ги нарека щуротийки. Това е голям лукс.
Когато работех за 320 лв. това, което ям сега ми се струваше непостижимо. А като студентка - да не говорим. И въпреки това бях по-яка :)
Мога да се вместя в 80 лв. за храна на месец - правила съм го почти 10 години! и да се храня прилично, мога и в 800 сигурно.
Човек се простира според чергата си.
Мисля, че най- изчанченото нещо , което съм яла е кенгуру и взех 200 гр. само защото беше на 70% намалено. :)
Да се включа и аз тук. (wasntme)
Скаридите и еленското се продават масово и тук на достъпни цени. Само еленско съм яла, защото готвят на стола, но скариди —не бих, колкото и да знам, че са полезни. Изглеждат ми гадни. Всичко—внос, предполагам. Глобализация.
За България—живеем в малък град и ядем само от градината и домашни неща. Мисля, че макар и да няма еленско и скариди, много по-здравословно и вкусно може да яде човек, ако е на село или малък град с дворче и градинка, както моите родители примерно правят.
*Кенгуру съм яла и аз веднъж—в австралийски ресторант. Хареса ми, макар че, кенгуруто е защитено животно май и само по настояване на приятели го ядох. (wait)
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 04.10.15 12:32.
04.10.15
12:43
Кико, ти ме уби- да готвят еленско на стол? Май сме на светлинни години от цивилизацията.
Тук, в прованса, храната е адски скъпа, а заплатите - никакви.
Ако трябва да си купувам месо и зеленчук на РЕДОВНИ цени, ще фалирам.
Просто нямам средства за свинско филе по 9 лв , пилешко по 12 лв или чушки по 3 лв. Да не говоря за броколи, които са 3-4 лв килограм и реално ми идват на цената на пилешкото.
Не си бях вземала авокадо почти 4-5 месеца, защото се бяха закотвили на 2,50 бр. Сега намерих намалени на левче и взех всичките 8 бр. Старая се да оцелявам , че и малко да си угаждам...
Да, човек може да се храни полезно и здравословно и без особени екстри. Колкото по-натурално, по-добре.
п.п. кенгурата се отглеждат за храна във ферми, като прасетата тук, така че спокойно, не си намалила био разнообразието.
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 04.10.15 12:45.
казано от Queen Cobra на 04.10.15, 12:16:
Ахаха, значи, ще ме прощаваш, но ...
Еленско тук не се продава , а това, което може да се купи е 60-70 лв за килограм филе. Опитвала съм само веднъж пъстърма, от ловец, дето си го е застрелял.
Скаридите са между 30 и 80 лв за кило. Яла съм някога, но няма да е било скоро.
Пъдпъдъчите яйца са по 15-20 ст. едното - аз вземам кокоши по 80-100 гр. едното за 25 ст. ,нали се сещаш разликата :)
С 500 лв заплата и наем не мога да си позволя такива неща, и тези, които си купувам за храна на най-изгодното възможно заемат 50-60% от доходите ми.
Просто няма как да се разнообразявам с тези храни.
Малко е трудно да ги нарека щуротийки. Това е голям лукс.
Когато работех за 320 лв. това, което ям сега ми се струваше непостижимо. А като студентка - да не говорим. И въпреки това бях по-яка :)
Мога да се вместя в 80 лв. за храна на месец - правила съм го почти 10 години! и да се храня прилично, мога и в 800 сигурно.
Човек се простира според чергата си.
Мисля, че най- изчанченото нещо , което съм яла е кенгуру и взех 200 гр. само защото беше на 70% намалено. :)
Чесно да ти кажа, не съм обръщала внимание на цените, но тук е в пъти по евтино. Скаридите са около 5,6 евро на кг. а за другите неща, не знам. Постоянно има промоции и намаления. Даже ако им е последния ден от срока ехееее без пари е
Тия луди ли са? Яйце по 15-20 ст. :D То един женски пъдпъдък струва около 5 лв. Мъжа ми е гълъбар, та поне с птиците съм запозната. Даже все се каним да си купим и да ги пуснем при гълъбите. То това си е чист бизнес с тия яйца (wasntme) като се има на предвид, че те вообще не са капризни за гледане и ядът каквото им падне...
04.10.15
12:53
Завиждам ти неблагородно :) :D
И аз съм чувала какви са цените по Европа в сравнение със стандарта тук.
Какво да правиш, ще ядем “фафлата” на Бойко и ще чакаме скаридите да станат по-евтини по пилешкото :) (Пилешкото филе на Дюк е 15 лв/кг WTF??!)
По Европа не е чак толковa (по-)евтино, много неща са и по-скъпи, но простo българската заплата е ... нямам думи |-)
В България бих живяла като фермерка и то само на село. Не бих работила за без пари. Не знам и фермерите как се оправят, но поне предполагам знаят какво ядат и не са слуги за смешни заплати.
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 04.10.15 13:04.
04.10.15
13:04
Грешка, всъщност яйчицата са по-скъпи.
http://www.ebag.bg/iaitza.html
Бях си купила веднъж, че бяха на половин цена от Пикадили, еми хубави са, но остава горния аргумент. :)
04.10.15
13:14
Кико, какво имаш предвид под “фермер”?
ако говориш за “фермерите” от телевизията, те са големи крупни дет се вика земевладелци, които работят с милиони лв. оборот и не ядат собствената си продукция.
Ако говориш за фермерчетата , които кандидатстват сега за спонсорство от ЕС- ами ... реално не отглеждат нищо, всичко е само на проекти, консултанти и пари под масата. За калифорнийски червеи или 200 патки получаваш 50 000 лв. субсидия на година. Половината проекти пък са затворени само за “техни” хора.
Тук почти няма хора които да се самозадоволяват потребностите от храна само с личното си стопанство. Няма как да оцелееш само със стопанството си, все пак ще трябва да му плащаш данъци :)
Служебно работя с земеделци и животновъди, ок, имат достъп до определен вид месо - каквото развъждат, но то не идва нито безплатно, нито без къртовски труд, нито без антибиотици и фураж за животните.
И за пореден път ви казвам -НЕ СИ МИСЛЕТЕ, ЧЕ БИО - ТО Е БИО.
Просто е по-МАЛКО назобено :) .
Имам предвид големи крупни земевладелци, които работят с милиони оборот—точно така. :) То и затова не съм станала още фермерка хаха
Да—за БИО-то съм съгласна. Ако използвам някои био продукти, то е по някаква случайност или просто само в био магазина съм ги намерила. Какаото само ми е винаги био—за него имам някаква непоклатима убеденост. :D
П.С.
Много интересна работа имаш и явно поглед отвътре за неща, които са ми интересни, но само мога да гадая. Значи така за фермерите—жалко!
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 04.10.15 13:26.
В този ред на мисли, една готина песен за поздрав! :D
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 04.10.15 13:33.
04.10.15
13:51
Еми , Кико, изпусна си шанса да станеш фермерска жена, свърши отдавна кастинга. Разбрах че е по немски патент предаването, но май няма нищо общо с реалността.
Пък и ако забелязваш, повечето са едва изчистили акнето пубери на 20-25 години , напомпали бицепси и банкови сметки,със собствен бизнес, коли, мотори и пр. Как се става бизнесмен сам в България на тази възраст(или която и да е друга)? Че само един комбайн е 100-200 000 лв. + никой от тях не живее на село и не рине сутрин в 4.30 лайна, е освен троянеца, тук го познават и си перат килимите при него. Но той е далеч от фермер , камо ли заможен :)
А кандидатките - никога не работили през живота си кифли със силикон и екстеншъни, агресивни и доста разкрепостени, с мераци за екскурзии в Дубай. Говорим за хора, които не знаят, че може да се сере клекнал и нямат обувки за под 500 лв. ...
Както и да е.
О, “Bauer sucht Frau” го има и на български?! Това ми е едно от любимите реалити тук (rock)
04.10.15
14:00
04.10
Сън: 22.00 8.00
Докосвам се до БОЖЕСТВЕНОТО просто като се наспя така...
Храна:
- 3в1
- 3 фил. Вита + 100 гр. лека моцарела + 30 гр. топено сирене + 1/2 авокадо
- свинска пържола (150 гр. сурово) , 2х60 гр. свински кепбачета , варена царевица ок 150-200 гр. + люто сирене Монтарей 30-40 гр.
- 1 ябълка
- 60 гр. марципанов сладолед
- зеленчуково-бобена супа (много към 500 мл.) + 100 гр. сирене Фета
- чипс от тапиока (и вчера и днес - общо 100 гр.) интересно ми беше какъв вкус ще има - скариди с чили :)
Голям апетит днес, а още нищо не съм свършила. :)
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 04.10.15 19:11.
04.10.15
17:54
Днес - лежерно. След вчерашните геройства- пълен ГИПС. Обичам лег и тяга. :D
Днес раздвижих с любимата си хомосексуална тренировчица, колкото да не ми залепне задника за дивана.
Раменете ми окапаха, а дупето ми изтръпна, йей :)
04.01
1. чуково сгъване + раменна преса 4х10х(2х7,5кг) в СС
2. глутеус ритници 4х15 вс. крак
3. лег с раменен хват + френско разгъване 2х10 + 2х8х(2х7.5кг) в СС
4. крънчове 4х15
5. бицепсово сгъване едновременно 4х10х(2х7,5кг) в СС
6. глутеус мост с крака на високо 50 см. 4х15
7. кик бек за трицепс 2х15 + 2х10х(2х5кг) в СС
8. пулоувър за корем (събиране на ръце и крака) 4х10х(2х5кг)
9. разтваряне за странично рамо с прави ръце 4х10х(2х5кг) в СС
10. махове с крак встрани от стоеж 4х15 вс. крак
11. повдигане за предно рамо 4х10х(2х5кг) в СС
12. повдигане на крака от лег без опора (само на дупе) 4х10 в
13. повдигане назад за задно рамо 4х12х(2х5кг) в СС
14. глутеус мост на 1 крак на високо 50 см. 4х10 всеки крак
15. раменна преса 4х10х(2х10кг) в СС
16. ритници назад от стоеж 4х15 всеки крак
Движение - няма.
Малко чистене.
05.10.15
11:44
05.10
Сън: преди 22.00 - 7.00
Прилично, одобрявам. :)
Храна:
- 2в1
- 2 фил. Вита + 90 гр. Ементал (с дупки :) )
- кафе със сметана и 5 гр. захар
- 1 ябълка
- парче фалшиво тирамису + кафе с 5 гр. захар Аванта :)
- свинска пържола (150 гр. сурово -80 гр. печено) + 1 фил. Вита
- салата(джентилина, краставица, авокадо,чушка, царевица, маслини, зехтин, лимон) + 2х80гр. сурово кебапчета (месо :) )
Очертава се почивка днес.
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 05.10.15 18:38.