Ясно . Слушам и изпълнявам ! Благодаря . Относно наименованията - няма такова нещо , но така му викат на тоя в моята зала , та по навик го предавам и тук .
Тренировка
Цяло Тяло
1.Лег - 2х8@60 2х5@70
2.Горен лег - 4х12@40
3.Долен лег - 4х12@45
4.Гребане - 1х12@60 3х12@50
5.Мечка - 1х6@40 3х12@30
6.Раменна преса - 1х12@25 1х2@35 2х8@25
7.Пътечка - 10 минути
Хранене
Kалории - 2600-2800
Вода - 1/2 литра
Суплементи - 1.2 грама BCAA
П.С - Много доволно на лежанката . Благодаря на бате James Hinks за съветите относно хвата .Раменната преса се оказа провал . Напълно нормално ...
Лека излагация , но трябва има няк’ва база за сравнение за след време “уж”
Мнението беше редактирано от Радо на 31.03.15 19:25.
Хранене (вчерашно)
Свинско с ориз
2 банана
2 свински пържоли с ориз
Питка с кебапче , картофки , краставици , домати , лютеница
Шоколадова зърнена закуска
500 мл. прясно мляко
500 грама Лазаня
01.04.15
18:05
От плевенските доктори бег възможно най-далеко,за Търново нямам наблюдения,но предполагам,че картинката е подобна.Препоръчвам да прегледаш мненията в бг мама за ортопеди в София,2 пъти съм използвал тоя сайт за търсене на доктори и двата пъти останах изключително доволен.
01.04.15
18:32
Аз пък знам от надежден източник, че ортопедията в Плевен е една от най-добрите в България. Моята препоръка е да посетиш добър ортопед в Плевен. Относно Велико Търново мога да попитам.
Благодаря за отговорите момчета. За Плевен също съм чул от сигурен източник , че има добра ортопедия , но първо ще отида в В.Търново. Моя добра приятелка поразпита за къдърен и скоро ще си запиша и час. Надявам се да не ме разочароват и да се оправя най -сетне. Страх ме е от ингвинална херния и неща свързани с операции и спиране на фитнеса. Дано всичко е окай. Ще държа в течение.
П.С - с 300 мъки си взех направление и 200 пъти ме питаха дали ме боли корем или дадени мускули в областа на корема . Обвиниха ме , че вдигам МНОГО тежко и , че съм се самоосакатил. Не приеха факта , че лечението им не струва и минаха с номера да спра с фитнеса за да нямам оплаквания ...
Без коментар !
01.04.15
22:01
Братле при съмнения за херния се ходи при уролог,за наистина кадърен ортопед в Плевен ми препоръчаха д-р Пламен Ненов от МБАЛ св. Пантелеймон.
ПП: Джипито ти е длъжно да ти даде направление ако си здравно осигурен,няма такъв филм като “направленията свършиха”.
Личния “изключи” да имам каквато и да е херния . Аз си оставам със съмнението . Пак добре , че си опрости 1 скапано направление .Още не съм навършил 18 та осигуровките са ми точни ...
Благодаря ти за това за Плевен . Ще го имам в предвид !
Резултатите от прегледа при д-р Николов (В.Търново) - Ортопед Травматолог
1.Обстоен преглед за наличие на херния - не беше открита .
Резултат - 1 месец + без фитнес и каквито и да е било физически натоварвания . Освободен от физическо и прочие . Мехлеми , хапчета , почивка .
Второ мнение за предното ми лечение - Безполезни и противопоказни инжекции , противопоказни и безполезни хранителни добавки .
Благодаря на момчетата за помощта , която оказаха ,като се позаинтересуваха и драснаха .
За жалост дневника ще е пуст за около месец и нещо ...
Стабилно хранене и почивка .
По-здрави !
03.04.15
19:43
Бързо възстановяване, след 1 месец с пълна пара пак към залата.
03.04.15
19:57
Бързо оздравяване!
Драскам 2 изречения набързо ... Много натоварено тези дни . Много изпити , проекти и къщна работа . Мога да се похваля ,че отметнах доста копан и косене с малкия брат . Утре довършваме . Бих снимал , ама всеки е виждал окопан двор . Отделно от това понеделника ме чакат листовките във В.Търново (изпит) , та дано се справя добре . Тази година съм до края на май , защото лятото съм на работа по морето . Другият месец ме чакат рожден ден (18 г.) и бала на приятелката . Днес се екипирах и по - натам ще кача снимка с нея .
Основното е - на 28/30 този месец започвам фитнес . Мога да се похваля с добро здраве (уж) . Болежките не се обаждат , освен тези на врата . Мисля първата седмица да се състои основно от 10/15 минути загряване и същите упражнения с леки килограми . Ще заучавам и техниката на мъртвата тяга . Имам само 1 месец , знам че няма да успея да направя каквото и да е , но поне ще се стремя да се стегна до колкото е възможно . За сега толкова . После ще вписвам по - подробно :) !
Завърнах се да го е*а . Направо се родих като влязох в залата. Да се похваля - взех листовките с 1 грешка . След 2 седмици кормуването . Като цяло нямам много време за фитнеса . До 24 трябва да вляза в няк’ва прилична форма . Увеличавам калориите и приема на вода .
Тренировка
Цяло тяло
5 минути разгряване
загрявка с правия лост на лежанката
1.Лег - 3х12@40
2.Горен лег - 3х12@35
3.Долен лег - 3х125
4.ЗАУЧАВАНЕ ТЕХНИКА НА МЪРТВА ТЯГА - 1х20 с лоста ; 2х12@30 (скоро клип)
5.Гребане с прав лост - 3х12@35
6.Мечка - 3х12@25
7.Военна преса - 3х12@15
4 минути бягане на пътечка (с цел загряване на краката за утрешната трен.)
Нямам оплаквания като цяло . Обръщам повечко внимание на загрявката и килата . Няма да се насилвам като цяло . Дори с тези смешни кг. съм скован доста добре.
Храненето по-късно .
Хранене
Овес. ядки с кис. мляко
бъркани яйца със салата от краставици и лук
40-50 гр. лешници
купичка шкембе чорба с 2 филийки бял хляб
30-40 гр. лешници
пилешко със ориз , коф. кис. мляко
2 зелени ябълки
Вода - 3 литра
Добавки - 1,2 грама BCAA
Тренировка
Цяло тяло
5 минути загрявка цяло тяло
1х10 кофички загрявка
1.Кофи - 3х15 СТ
2.Набирания широк надхват - 3х8 СТ
3.Раменна преса с дъмбели - 3х12@10
4.Лег преса - 3х12@70
5.Прасец на калф машина - 3х20@35
6.Прасец на машина за лег преса - 3 серии до отказ със 70 кг
Размисли
Храната по - късно . Много вдървен от вчера , пък и нормално . Никаква сила и желание като цяло . Утре може и да отида до фитнеса , защото в петъка ще копаем септична яма . Краката бяха сковани от вчерашното бягане , макар и да ги бях натоварил нищожно малко .
Тренировки
цяло тяло
10 мин. загрявка
1.Лег - 12х40 12х50 8х60 6х65
2.Горен лег - 4х10@40
3. Долен лег - 4х12@40
4.Тяга - 2х12@30 1х8@40
5.Гребане - 4х10@50
6.Мечка - 4х12@30
7. Военна преса - 4х6@30
Вода - 3 литра
Калории - удрят 3000
Добавки - 2,4 гр. BCAA
П.С - Бая време не вписвах заради ямата , която копахме . В крайна сметка свършихме работа . ‘Как се вика (агро фитнес) . Доволно на лежанката . Тягата мисля , че е добра . Само трябва да отвикна да смъквам до стартова позиция . Обещавам др. път да има клип . Много съм срамежлив и все се отказвам да се снимам . Утре пътувам до В.Търново по магазини и др. глупости .
П.С2 - Майка му да е*а и мач . Реал Мадрид се изложиха . Дано другият път ги бием !
Тренировка
цяло тяло
5/10 минутки загряване
5 кофи , 5 набирания , 20 повторения с лоста на лега (30 кг)
1.Съпер серия - кофички + набирания надхват (широко)
4х8@10кг СТ + 4х8 СТ
2.Раменна преса с дъмбели от седеж - 12х13 4х8@16
3.Клек - 1х12@30 3х8@40
Вода - 3 литра
Калории - 3000 +
Добавки - 2,4 гр. BCAA
П.С - Кофите ми бяха трудни и ме задъхаха. Набиранията са по-добре от преди. Клека ме изненада приятно , но в последната серия усетих болка в областта под пъпа и реших да не рискувам с лег пресата. Другата седмица (17 май) рожден ден , а след 3 дена (20 май) изпит по кормуване . Надявам се да го взема изпита и така .
Вписвам вчерашната “тренировка” . Много бърза , защото бързахме за подготовка на изпращане . Никаква храна . Никаква сила .
Като цяло - позор.
1.Лег - 20х20 ; 12х40 ; 12х50; 8х60; 2х65
2. Полулег с дъмбели - 6х22 ; 8х18 ; 8х18
3. Гребане - 12х50 ; 12х50
Калории - 2800+ (джънк)
Вода - 3 литра
Добавки - 30гр. протеин ; 2.4 гр. BCAA
П.с - Много съм зает , но в прозорците веднага тичам да блъскам . Храната я има , но не е по график. Утре съм на изпращане на приятелката . Неделя имам рожден ден и пътувам до В.Търново . Може днес или утре да отскоча , само да успея да се организирам .
Тренировка
(довършване на вчерашната за гърди/рамо/гръб)
1.Горен лег - 4х12@40
2.Долен лег - 1х12@40 3х12@45
3.Мъртва тяга - 3х10@40
4.Гребане - 2х12@60
5.Мечка - 4х12@35
6.Военна преса - 1х11@30 1х3@40 2х8@30
П.с - Очаквам критика на мъртвата тяга . За 3ти път я правя . Повечко повторения с цел заякване на хвата и техника. Ще се радвам да чуя някой друг съвет :) ! Иначе днес не бързахме много и имах сила . Доста жега и мор в това мазе , ама няма как .
Калории - 2800+
Вода - 3литра
Добавки - 2.4 гр. BCAA
Бира - 2+ литра
Мнението беше редактирано от Радо на 15.05.15 18:51.
1. Гледай само напред, когато правиш тяга! Никакво въртене на главата към огледало или каквото там поглеждаш!
2. Леко ти е. Правиш грешки, които с по-тежко вероятно автоматично ще коригираш - тази “чупка” покрай коленете например в негативната фаза.
3. Лостът върви далеч от краката ти. Измести малко назад центъра на тежестта и натискай с таза напред.
Иначе не е трагично, но наистина с тази тежест не мога да кажа повече.
Рождения ден мина много добре . Много изненади , много подаръци и приятни мигове . Зарадвах се най - много , че хората поне в 1 ден се сещат , че те има и те поздравяват . Та ... деня мина много добре , нездравословно , но калорично . Ходихме до В.Търново и гледахме MAD MAX . Якичко си е на голям екран 3D . Удома на плазмата не е чак толкова ефектно . Разходки из мола , сандвичи , пуканки , алкохол и много други . Партито започна още в 12 часа . Бях на бал на моята приятелка , та много хубаво бях изненадан там .
Относно тренировките - След 2 дена ми е изпита и ще имам 1 седмица , в която да наблегна малко . После излизам отпуска и ще изследвам други хоризонти .
Тренировка
Гърди/малко Гръб
1.Лег - 1х20@20 1х8@40 1х8@50 1х8@60 1х6@70 1х2@80 PR
2.Горен лег - 4х12@40
3.Долен лег - 3х10@40
4.Тяга - 2х5@50 1х5@60
Вода - 3 литра
Калории - 2500+
Суплементи - 30гр. протеин ; 2.4 гр. BCAA
П.С - Ново клипче на тягата . С 10 кг по-тежко . Снимах 2рата серия и не знам защо не снимах последната с повечето килограми . Не ми тежат , но хвата е много слаб . Изплъзва ми се лоста и сигурно се вижда как го държа с пръсти накрая . Не слагам фитили нарочно . Очаквам пак мнения , дали поне малко съм коригирал старите грешки . Лежанката ме вдъхнови доста . Имаше силичка там , въпреки жегата . Доволен съм . Утре е изпита по кормуването . Стискайте палци :) !
Лостът все така ти върви далеч от краката. Негативната фаза е демонстративно бавна, което е различно от контролиран пускане. Това показва, че все още ти е много леко. :)
19.05.15
21:21
Боби, аз не съм съгласен с това, че му е далеч от краката, дори напротив. Ако пък имаш предвид най-долу - с толкова големи дискове, трябва коленете да отидат още по-напред, което е излишно.
20.05.15
00:56
Като ти е малък диаметъра на дисковете подложи им нещо.
казано от Херцог Трън на 19.05.15, 21:21:
Боби, аз не съм съгласен с това, че му е далеч от краката, дори напротив. Ако пък имаш предвид най-долу - с толкова големи дискове, трябва коленете да отидат още по-напред, което е излишно.
Не говоря за най-долу. Според мен минава поне на 4-5 см от коленете, а за над тях да не говорим - сигурно има 10.
казано от Boby_ на 20.05.15, 08:49:
казано от Херцог Трън на 19.05.15, 21:21:
Не говоря за най-долу. Според мен минава поне на 4-5 см от коленете, а за над тях да не говорим - сигурно има 10.
Ако говориш за разстоянието при вдигането да , наистина лостът е отдалечен от краката. При смъкването в негативна фаза се старах да е бавно за да свикна с движението . Другият път ще се старая и при вдигане и сваляне да се плъзга по краката :) !
Относно дисковете - другият път ще пробвам със 20кг диск , които са малко по-големи от тези и ще видим как ще е .
Благодаря много за съветите :)
20.05.15
09:54
Три пъти го гледам тоя клип и три пъти не виждам колко пък да е далече, на мен си ми изглежда близо (не плътно по краката, но не и на повече от пръст разстояние)....а това умишлено плъзгане по краката направо ми бърка в кривото гърло....
Тренировка
цяло тяло
1.Кофи + набирания(надхват) суперсерия
1х8@10кг СТ ; 3х6@15кг СТ (кофи)
1х6 СТ 3х6@5кг СТ
2.Раменна преса с дъмбели - 4х8@18
3.Клек - 1х12@40 1х8@40 1х8@50
4.Прасец на калф машина - 3х18@35кг
Калории - 2500+
Вода - 3 литра
Суплементи - 2.4 гр. BCAA
П.п - Взех изпита. Всичко 6 и ако имам време ще отида на БЧК . Мацката след мен нямаше мн. късмет. Изпита и изтрая по-малко от 1 минута и беше скъсана ... Неделя сме на бал и до тогава всичко трябва да е 6 . Другата седмица е мн. натоварена и сигурно може да няма време за тренировка .
Може би това ще е един от последните постове до след лятото . Бала мина по вода с леки усложнения. Всичко беше окай като цяло . Критична храна и вода , но пък джънка и алкохола (че и тук таме некоя цигарка) бяха на ниво 7+. Събудих се в 4 смърдящ на коч от снощната дискотека . Няма такава селяния , ама няма как . Тази седмица слабо да имам време за тоалетна дори . Всеки ден по 1 2 класа , изпитвания и глупости . След това пътувам към морето и дано там работата стане .
П.п - Малко снимки на мен и приятелката ми (която завърши) , с която сме вече година и половина . Да ми е жива и здрава и да постигне всичко , което желае :) !
26.05.15
01:15
Желая ви страхотно лято и да сте все така влюбени (sun)
Здравейте на всички ви . След голямо отсъствие и 2000 задължения намерих време да се вкарам в графика . Та ... работата на Китен като сервитьор се оказа доста на нагорнище , но беше доходоносна . Тази година бал и мъки за влизане във СУ (право) . Мога да се похваля със приятелка (оптометрия) , която влезе и даже се настани , та тези дни трябва и до там да се ходи .
Малко лично инфо : Свалих от 70 на 62 (заради превъртане на километража на работа) , след което се възстанових на 68 . Започвам другата седмица със 2 седмици тренировка за цяло тяло . Още се двоумя коя програма да опитам (искам нещо ново) , та няма да откажа някоя друга препоръка . През седмица ще се налага да отскачам до София , та може и да направя с някои хора от форума някоя др. съвместна трен .
Цели : Както винаги гоня килограмите и сила . Силна храна , сън , здраво учене (подготовка за изпити и матури [биология , история и бълг.език]) и усилени тренировки . Като за начало съм се спрял на аминокиселини Mutant Amino 600 tabs , като приема ще е по 10 . 2 гр. е таблетката , но не съм мн. сигурен дали е добра идея да се приемат по толкова много . Принципно по 0.2 на килограм (16 грама) , но не мисля че още 4 грама ще са сериозен проблем . Пак съм отворен за коментари и съвети :) .
Ами на всички студенти и ученици пожелавам добра и успешна година . Другата седмица влизам в релси и редовно следене , коментиране и водене на дневник :) .
Чак сряда за съжаление ... Много разкъсан и хаотичен сплит ще бъде за съжаление . Сряда , петък , събота и неделя . Двоумя се още дали да не го направя 3 дена защото се съмнявам ,че ще успея да възстановя за това време , но си държа на 4 . Програмата е решена - МАХ - ОТ . Първите 2 седмици по старата (цяло тяло) с леко и повечко повторения .
Храна
3х2 гр амино на Мютант
400 гр. кис. мляко с 150 овес. ядки + с.л. канела
150 - 200 гр. св. пържола с кост , 2 белени чушки , зелева салата
3 меденки любимка (много ми се дояде просто ...)
150 - 200 гр. св. пържола с кост , 2 белени чушки , 3 филийки бял хляб
500 грама лазаня
срам не срам - около 1л кока кола ...
3х2гр амино на Мютант
крит.вода
3000+ калории
П.с - След следобедната ми дрямка се случи нещо странно . Събудих се със сърбежи по врата и предната част на торса . Цялата област беше в големи червени петна . (да уточна - карал съм шарка и т.н. , нямам алергии към нищо) . Притесних се ,тъй като никога не съм имал подобен случай . Брат ми се стресна бая , а той е доста голям непукист и решиш да ударя един тел. до спешното . Дрън дрън ела за инжекция ала бала ... съмнявам се да е от аминото , но може дадено вещ. в големи колич. да ми действа отриц . Гадая само , но ще се следя и ако отново се появи отивам да се изследвам :) .
Хранене
100гр. овес. ядки + 200 гр. кис. мляко 1/2 с.л. канела
Зап. карт със сметана и колбас (150 - 200 гр.)
100-150 гр. зап. карт със сметана и колбас , 2 печ. белени чушки , 1 домат
малко джънк - кока кола , сладки със локум , чипс (по - малко уж)
свинска пуржола (150 гр) , 1 домат , 3 филийки бял хляб
Вода - 2 литра
Суплементи - Не
П.с - Готов съм за утрешната тренировка. Качих се до болницата. Биха ми инжекция за “подтискане” на каквато и да е алерг. реакция . Резултат - нулев . След точно 2 часа се пробудих от следобедна дрямка със сърбежи (основно врата) и големи червени петна по целия торс. Спрях аминото , но започвам да си мисля , че проблема е кожен . Ще сменя всички чаршафи , калъфки , завивки и т.н. Мисля да се облея с хладка вода със сода бикарбонат в нея , за да облекчи сърбежа . Дано помогне :)
Тренировка : цяло тяло
5 мин. загравкя цяло тяло
1.Хор. лег - 10х30кг 10х40 8х50
2.Горен лег - 10х30 10х35 10х35
3.Долен лег - 10х30 10х35 10х35
4.Мечка (машина) - 10х15 2х10@20
5.Гребане - 10х20 2х10@30
6.Военна преса - 10х15 10х20 8х20
2 минути пътека
7. Хакен клек - 2х10@20 10х40
8.Прасец - 3 серии до отказ (35кг)
Времетраене - 1 час
Почивки м/у серии и упр. - до 1 мин.
Хранене
100 гр. овес със 100гр. кис. мляко , 1/2 с.л. канела
2 св. пържоли (300гр,) със 2 домата
2.св. пържоли с пикантни дом. чушлета , 3 филийки бял хляб
2.св.пържоли , 4 бъркани яйца , снежанка , 3 филийки бял хляб
Вода - 3 литра
Калории - 3200+
Суплементи - 3х2гр . амино “Мютант” (след трен.)
Размисли -Снощи спах добре . Без сърбежи и обривания . Днес след тренировка пак същата процедура , без да третирам кожата със каквито и да е препарати . Изключвам да е алергия , аминото също . Надявам се всичко да е наред , но по - скоро проблема е кожен :) .
Относно тренировката - малко на баир , но имах свежи сили . Малката почивка м/у сериите ми въздейства положително . Муск. треска е на лице :)
Мнението беше редактирано от Радо на 07.10.15 21:41.
Хранене
120 гр. овес със 400гр. кис. мляко , с.л. канела
200гр. ориз , 200гр. свинско , 100 гр. снежанка
200 гр. ориз , 200гр. свинско , 3 яйца на очи , 100гр. снежанка
2 х “Република” с какао , чаша бяло вино
Суплементи -3х2гр. амино (сутрин на гладно) + 3х2гр (вечер преди лягане) Само в не тренировъчен ден !
Вода-2 литра
Калории - 3000+
Вчерашна тренировка
Цяло тяло
1.Набирания - 8,5,5 СТ
2.Кофи - 10,12,15 СТ
3.Раменна преса с дъмбели - 3х10@12
4.Хакен клек (45) - 2х10@40 10х50
5.Лег преса - 15х70 2х12@100
6.Прасец - 3 серии до отказ 40кг
Вода - 3 литра
Суплементи - 16гр. амино “Мютант”
Калории - 2800-3000
П.с - Никаква сила . Скованост на 100% . Ниско кръвно цял ден и бях като зашеметен . Днес мисля да пропусна и да почина и да отида утре , но ще видим .
Тренировка
горна част
1.Полулег с дъмбели - 10х12 10х14 10х16
2.Горна част (гърди) на машина - 3х10@40
3.Горен скрипец (успор. хват) - 3х10@35
4.Долен скрипец - 3х10@35
5.Военна преса - 10х15 2х10@20
Времетраене - 40 мин.
Вода - 2 литра
Калории - 3200+
Суплементи - 16гр. амино
П.с - Днес повечко сила . Оставам още една седмица така , защото не се чувствам подготвен за новата програма . Относно нея - Мах-ОТ (твърдо решено) , като тя ще е по един от образците на Boby_ :) . Ще я кача по нататък , защото ще изтърпи леки промени .
Мнението беше редактирано от Радо на 11.10.15 19:41.