31.10.05
23:16
Значи искам да знам как точно влияят лицевите маса или релеф и ако го правя с 20 кила отгоре(сестра ми ако ми лейи на гарба) ще има ли по голям ефект и какъв ще е тои???
31.10.05
23:24
ем ако ти са мн лесни лицевите.....ще праиш релеф , ако и сестра ти са качи и 12 ги праиш с трудности ши е по добре - ако ти е мн тежко значи правиш маса , ако ти са се едно не ги усещаш -за релеф мисля :)
01.11.05
00:33
Ако имаш тежест ще е по-добре. Няма релеф, няма маса. Първо - това зависи от храненето и второ нито релеф, нито маса се правят с лицеви упори. Трябва си сериозна тренировка.
01.11.05
16:39
Tогава къв е смисъла от тях като не правят нищо??
значи искаш да кажеш че ако праа упражнения с тежест върху мене то тогаа ги праа за маса(за да си покача теглото)така ли е или грешно сам те разбрал. :?:
Исках да напиша няколко думи за лицевите опори и мисля, че тази тема е подходяща.
До преди около 2 месеца въобще не вярвах, че лицевите могат да действат някак върху мускула ( освен ако не ги правиш 30 години ) . Имам един приятел, брата на който преди се е занимавал с бойни изкуства. Това момче ми спомена един път, че брат му по време на състезателен период е тренирал само за сила ( без никакви щанги) , правил е лицеви опори и коремни преси. Всеки ден преди всяко ядене - 3 серии лицеви по 200 в серия... което ми прозвуча ( както може би и на вас ) малко пресилено. Както и да е, от доста време се занимава с фитнес, нищо особено, но имаше преди месец един период, в който нямах възможност да ходя да блъскам, така че реших да поддържам форма с лицеви и каквото още мога да правя в нас... тогава се сетих за тази програма ( нека така да я нарека ) . 2 седмици , всеки ден, преди всяко ядене правех по 3 серии по 30 в серия. Като започнах с лицевите лежанката ми беше 4Х8 с 70 кг. След гореспоменатите 2 седмици започнах да правя 3Х8 с 80 кг и 1Х4 с 90 кг. Може да е просто, защото съм си починал 2 седмици... а може и наистина да си е от опорите. Още не съм напълно сигурен, от къде е този прилив на сила в мен :)
Исках да напиша няколко думи за лицевите опори и мисля, че тази тема е подходяща.
До преди около 2 месеца въобще не вярвах, че лицевите могат да действат някак върху мускула ( освен ако не ги правиш 30 години ) . Имам един приятел, брата на който преди се е занимавал с бойни изкуства. Това момче ми спомена един път, че брат му по време на състезателен период е тренирал само за сила ( без никакви щанги) , правил е лицеви опори и коремни преси. Всеки ден преди всяко ядене - 3 серии лицеви по 200 в серия... което ми прозвуча ( както може би и на вас ) малко пресилено. Както и да е, от доста време се занимава с фитнес, нищо особено, но имаше преди месец един период, в който нямах възможност да ходя да блъскам, така че реших да поддържам форма с лицеви и каквото още мога да правя в нас... тогава се сетих за тази програма ( нека така да я нарека ) . 2 седмици , всеки ден, преди всяко ядене правех по 3 серии по 30 в серия. Като започнах с лицевите лежанката ми беше 4Х8 с 70 кг. След гореспоменатите 2 седмици започнах да правя 3Х8 с 80 кг и 1Х4 с 90 кг. Може да е просто, защото съм си починал 2 седмици... а може и наистина да си е от опорите. Още не съм напълно сигурен, от къде е този прилив на сила в мен :)
Сега съм в кратка пауза за 1 седмица и мисля да го пробвам това с лицевите. Мисля, че има логика в думите ти. Лицевите упори тренират точно тези мускули, които работят на лежанката.
15.11.05
12:33
http://www.bb-team.org/graphics/exercise/000412.jpg
Надали има упражнение което е толкова просто за изпълнение и в същото време да стимулира така добре горната част на тялото. Напоследък много хора не използват лицевите опори, а те са едно важно упражнение в тренировката за гърди. Можете да използвате лицевите опори като загрявка за гърдите. Също могат да се използват в края на тренировката - работите до отказ за да напомпате добре мускула с кръв. В комбинация с упражненията с тежести лицевите опори могат да ви донесат много добри резултати. Те също са иделаното упражнение, когато не можете да посетите залата - не са Ви необходими никакви уреди или специална подготовка. Можете да променята наклона под който се спускате или ширината на ръцете с което да променяте вида на натоварването. Може да използвате и пейка на която да поставите ръцете/краката и по този начина да увеличите натоварването. Опорите са подходящи за всяко ниво на развитие - изпълнявайте ги независимо дали сте начинаещ или напреднал.
Участващи мускули
Основно се натоварват гръдните мускули и трицепса(дългата глава), а поддържаща роля имат - рамото, корема, бедрата.
http://www.bb-team.org/graphics/exercise/000412a.jpg
Вариaнти на изпълнение
*Лицеви опори с широко разтворени ръце - Изпълнението е като при класическите лицеви опори, но ръцете са по широко разтворени. По този начин на по голямо натоварване се подлагат гърдите(най-вече външната им част), а треицепса участва по-малко(обратно - при тесен хват - наблягате на трицепса). Дланите трябва да са така разположени, че пръстите да сочат навън.
*Лицеви опори с тесен разкрач на ръцете(тип “каро”) - Акцентират повече на трицепса и на вътрешната част на гърдите. Дланите са близо една до друга, така че палците и показалците да се допират. По време на движението между дланите се образува ромб, откъдето идва и името на движението. Когато ръцете са изпънати, дланите трябва да са под средата на гърдите. Спускайте се към пода, докато гърдите са на приблизително 15 см от пода.
*Плиометрични лицеви опори - Също вариант за напреднали. Подходящи са при тренировки за експлозивност и сила. Положението е като при обикновени лицеви опори. Спускате и след това рязко се изтласквате нагоре, така че ръцете да се отделят от пода(може да се опитвате да пляскате с ръце докато те са във въздуха). Самото пляскане се използва за мотивиране (напр. самомотивиране да се направи достатъчно голям отскок, за да има време за две плясвания). Първо опитайте варианта с обикновен отскок и след това - с пляскане. Не правете този вариант на лицеви опори много често, тъй като шансът за контузии е по голям.
Техника на изпълнение
# 1. С лице към пода, ръцете са отстрани - леко пред раменете, пръстите са разперени и сочат напред. Петите събрани, а главата е леко изправена напред. Тялото е изпънато.
2. Спускайте надолу, докато горната част на ръцете стане успоредна на пода.
3. Избутайте се нагоре, докато ръцете се изпънат в лакътя.
4. Спускайте с експлозивна, но контролирана скорост.
5. При спускане вдишвате, а при изтласкване издишате.
# При всички лицеви опори дръжте тялото изправено, а краката един до друг (освен при тези с една ръка) Главата също трябва да бъде изправена, а не отпусната надолу. Опитайте се да гледате напред, в една точка.
# Движението трябва да става само в ръцете. Не движете кръста, коленете или таза.
# Отпускайте се, докато гърдите ви докоснат земята (или докато докоснат дланите ви - при опори с една ръка или с тясна опора). Веднага след докосването започнете да се изправяте, не се отпускайте в долно положение.
Приложение
Лицевите опори имат разнообразни функции. Те служат и за оформяне на гърдите и трицепсите, и за издръжливост, и за развитие на силата, дори за маса (нищо, че се изпълняват в повече повторения). Опорите са много добро средство за преодоляване на застоя или за ускоряване на мускулния растеж. Те са подходящи за всички билдери, независимо от нивото на развитие и тренировъчната стратегия. Как ще ги включите в тренировката си, зависи от личните ви предпочитания. Можете да ги използвате за загрявка преди тренировка, може да ги включите след останалите упражнения за гърди или трицепс, или пък след всички упражнения в тренировката си. Най-добре ще бъде да правите лицевите опори до отказ. Използвайте от 1 до 4 серии от един и същи вид опори, или пък включете суперсерии без почивка от различни видове опори. . Можете да направите суперсерии и с участието на 3-4 вида лицеви опори, а защо не и да включите всичките 5 вида в една гигантска серия. Отвреме навреме можете да правите и следния трик: замествате обичайната тренировка за гърди или трицепс с тренировка, съставена изцяло от лицеви опори. За целта избирате суперсерия от 3, 4 или 5 вида лицеви опори, и я повтаряте няколко пъти, с почивка между суперсериите 2-3 минути. Ако изпълнявате опорите както трябва, тази тренировка ще ви изтощи истински. Имайте пред вид, че суперсериите са за по-напреднали билдери. Ако все още нямате достатъчно сила, правете лицеви опори в няколко обикновени серии - за загрявка или в края на тренировката си за гърди (трицепс).
П.П Аре за в бъдеще четете сайта http://www.bb-team.org/exercise/000412.php
15.11.05
17:03
То хубу четем сайта но не пише тук нищо по моя въпрос как ще ми въздействат опорите ако сложа 20 кила върху себе си :?:
[quote author=“SacreficeR”]То хубу четем сайта но не пише тук нищо по моя въпрос как ще ми въздействат опорите ако сложа 20 кила върху себе си :?:
Абе човек ако правиш повече от 15 сложи не 20 ако трябва и 30 но ги сведи до 15 като искаш нещо да постигнеш
20.11.05
16:57
по добре помпай обикновени докато стигнеш 50-60 и почни да ги правиш на 1 ръка(много добро силово упражнение) по 5-6 в серия
а после си сложи едно чувалче с пясък в една раница(пясък , защото твърдите тежести много убиват) и ги прави така
30.11.05
23:23
Добре, а аз да попитам какъв е ефекта ако си кача краката на по-високо(примерно ги правя в нас и си качвам краката на леглото)?
[quote author=“Cherniq_Konan”]Добре, а аз да попитам какъв е ефекта ако си кача краката на по-високо(примерно ги правя в нас и си качвам краката на леглото)?
Изместваш натоварването в гърдите в по горната част най общо казано
освен че измествяш натоварването също и ОЦТ се мести по нагоре което означава че натоварването ще е по голямо съответно и ще ти е по трудно
[quote author=“Paro”]Това е интересно.
А на една ръка ? несхто за тях ?
Ами по трудни са, какво друго?
02.12.05
17:13
И аз съм си го мислил но не забравяй загрявката да не стане фал.
10.01.06
14:50
с лицевите се изваива релефа
Аз искам да допълня ! Сега покрай празниците направих почивка от 2 месеца ,и през това време се набирах и правех лицеви опри ! Вчера като бях в залата дигнах повече килограми от колкото преди! Беше ми много по лесно !
Аз 1 седмица не ходих на фитнес , и замествах с лицеви , и просто загубих страшно много мускулна маса, за която не знам дали ще мога за 1 месец да я възстановя .Така че според мен лицевите могат да имат и отрицателен ефект !
лицевите опори са много хубаво нещо вярно е че не може да се постигне същия ефект както в залата но стават за поддържане на тялото.. и ко говорите че не може да се направи релеф с тях,може много добър релеф даже да се направи
какъв релеф ще постигнеш с лицеви опори и ти не знаеш, но да напишеш нещо. Релефа 1000 пъти ли да повторя че не зависи от трена а от диетата и то по точно НВД- то
много добре знам какво пиша за някои който имат голяма маса не могат да постигнат релеф но за такива които нямат такива проблеми и трябва просто да се поуформят лицевите опори за идеални за гърдите
Не е така в грешка си, повярвай ми
Що ли познавам един приятел ,който за 2 години стана ебати билдера.Без диета без нищо.Сериозно блъскане в залата ,кардио тренировки и направи ебато якото тяло - ебати релефа.Такаче не винаги зависи от НВД-то !!!
19.01.06
23:15
Или е имал добър ген или съвсем случайно е правил/ял правилните неща...:)
Е окей.Да кажем ,че не е само той.Е да - той е направил перфектно тяло за годините си - 17.Но и други приятели се занимават с фитнес от около 1-2-3 години и без никви диети си имат постигнат резултат.Не е тяло на културист ,но определено с добър релеф ,атлетично и силно.
Такаче диетите според мен спомагат само за по-бързото развитие и орефляване на организма ,но не са най-влияещия фактор.