05.10.15
10:09
Честит рожден ден и от мен! Бъди здрав и усмихнат (sun) (sun)
Не съм влизал вчера, та на патерици. Пожелавам ти това, което и на всички- бъди здрав и щастлив! Всичко останало малко или много е второстепенно. Пожелавам ти още и спортно дълголетие без нови травми и старите да кротуват ;)
Наздраве :) /нищо че е понеделник сутринта- не пречи :D/
Честит рожден ден и от мен,Мастър!Господ здраве да ти дава!
П.П.Малко със закъснение,ама ще ме извиниш!
Знам аз, помня, че си няколко дни след мен :D. Ама вчера бях отрязан от света :)
Жив и здрав, прав и силен, щастлив и успял ! :)
06.10.15
16:32
Ехе, почти 3 страници пожелания...кой като мен :D
Благодаря ви, приятели :)
Живи и здрави всички, успехи и късмет във всичко и на вас !!!
06.10.15
16:39
Тренировката вчера :
раменна преса с широк хват 2х60кг, 2х60кг, 2х70кг, 2х70кг, 2х80кг, 2х80кг, всички серии през 5 секунди.
трап бар с ниски дръжки 2х120кг, 2х120кг, 2х150кг, 2х150кг, 2х180кг, 2х180кг, 1х200кг, 1х200кг, всички серии през 10 секунди.
гребане с трап бар 3х120кг, 4 пъти през 10 секунди.
раменна преса с широк хват 2х80кг, 4 пъти през 10 секунди.
трап бар с ниски дръжки 1х220кг, 1х220кг, 3х180кг, 3х180кг, всички серии през 10 секунди.
гребане с трап бар 1х140кг, 4 пъти през 10 секунди.
раменна преса 1х90кг, 6 пъти през 10 секунди.
Първа тренировка на 40 години :D Съответно не напъвах много :D :D
Тренировката днес :
клек 4х120кг, 4 пъти през 10 секунди,
набиране на въже 2х(+20кг), 6 пъти през 10 секунди,
бутане от лег с тесен хват 2х90кг, 10 пъти през 10 секунди,
до тук всичко без почивка.
клек 1х180кг, 12 пъти през 10 секунди.
набиране на въже 2х(+40кг), 6 пъти през 10 секунди.
бутане от лег с тесен хват 2х120кг, 6 пъти през 10 секунди.
Втора тренировка на 40 години :D Вика си пак няма да напъвам, то пък взе, че беше леко всичко :)
казано от James Hinks на 06.10.15, 16:39:
Първа тренировка на 40 години :D Съответно не напъвах много :D :D
Мислех да ти връщам майтапа за якия чичко, ама то всъщност от теб си беше комплимент, така че ще си спестя измишльотините за следващия новоизлюпен 40-годишен. :) А иначе каквото на 39, такова и на 40.
07.10.15
14:13
Тренировката днес :
раменна преса с широк хват 3х60кг, 6 пъти през 5 секунди.
тяга с дъмбели 1х191кг, 6 пъти през 10 секунди.
раменна преса 1х90кг, 4 пъти през 10 секунди.
тяга с дъмбели 1х203кг - раменна преса 1х100кг, 2 пъти.
борческо въртене с дъмбели 4х26кг(на ръка), 6 пъти през 10 секунди.
обръщане от земя 2х90кг - пуловърпреса 2х50кг, 2 пъти без почивка.
обръщане от земя 6х90кг - пуловъпреса 4х50кг.
Нямаше много сила в глутеусите, кръста и раменете, та нямаше как да напъвам за по-тежко както е по схема, за това малко по-разнообразни движения правих.
09.10.15
13:14
Тру стори !
:D
09.10.15
13:39
Тренировката вчера :
клек 4х120кг, 4 пъти през 10 секунди,
набиране с раменен успореден хват 1х(+20кг), 16 пъти през 5 секунди,
бутане от лег с тесен хват 2х100кг, 12 пъти през 5 секунди,
до тук без почивка.
клек 2х170кг, 6 пъти през 10 секунди,
набиране с раменен успореден хват 1х(+40кг), 10 пъти през 5 секунди,
бутане от лег с тесен хват 1х120кг, 10 пъти през 5 секунди,
тези също без почивка между тях.
Много ранна тренировка, после път, обикаляне по София, пак път...Схванах се яко, малко вода пих, което ми се отрази на тонуса днес.
Тренировката днес :
раменна преса с широк хват 3х60кг, 8 пъти през 5 секунди.
трап бар с ниски дръжки 2х120кг, 2х150кг, 2х180кг, 2х200кг, всички серии през 10 секунди.
раменна преса 1х90кг, 4 пъти през 10 секунди.
трап бар с ниски дръжки 1х220кг, 4 пъти през 10 секунди.
гребане с трап бар 2х120кг, 6 пъти през 10 секунди.
раменна преса 2х80кг, 4 пъти през 5 секунди.
Размотаване. Нито нещо ми се напъваше, нито пък щеше да има смисъл да го правя.
Мастър и ти ли одърте?
Леко съм те изпуснал... Честитка с некоя друга патерица и земи го пущи :)
10.10.15
09:10
Благодаря, Ванка :)
Живи и здрави и яко айляк ;)
10.10.15
09:28
Втората тренировка вчера :
тяга 1х210кг - бутане от лег с раменен хват 7х120кг.
тяга 1х230кг - бутане от лег с раменен хват 3х140кг.
Ей така, колкото да раздвижа и разпъна малко мускулите, че два часа и половина писах и редактирах “бомбата” следобед.
12.10.15
14:56
Тренировката днес :
клек 4х120кг, 4х120кг, 3х140кг, 3х140кг, 2х160кг, 2х160кг, всички серии през 10 секунди.
клек 7х180кг, 2х190кг, с поне 2 повторения резерв и на двете серии.
тяга с дъмбели 2х191кг, 4 пъти през 10 секунди.
тяга с дъмбели 1х215кг, 1х227кг.
бутане от лег с тесен хват 2х100кг 4 пъти, 1х120кг 4 пъти, всички серии през 5 секунди.
бутане от лег с тесен хват 3х130кг, 2х140кг, 2х140кг, 5х120кг.
Без много напъване. Клека на 180 и 190 с по 2 повторения резерв, на тягата с дъмбели също, на 227 кг на второто се закачиха един за друг и ги изтървах около коленете, умрях от яд. Лега и той поне с по едно повторение от отказа.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 12.10.15 16:26.
13.10.15
14:21
Тренировката днес :
набиране с тесен подхват 1х(+20кг), 32 пъти през 5 секунди.
раменна преса с широк хват 1х60кг, 32 пъти през 5 секунди.
набиране с раменен успореден хват 2х(+40кг), 6 пъти през 10 секунди.
раменна преса с широк хват 1х90кг, 6 пъти през 10 секунди.
набиране с тесен успореден хват 1х(+60кг) - раменна преса 1х100кг, 2 пъти.
Доволно, събрах обем с минимална умора. Първите раменни преси и набирания със сигурност мога да ги докарам към 50 през 5 секунди, но скоростта ще падне и няма смисъл.
Интервалите дават много. В някои отношения дават и назад, но там пък нещата се преодоляват лесно.
14.10.15
13:44
Тренировката днес :
високо изтегляне от земя с трап бар 4х70кг 2 пъти, 2х100кг 4 пъти, 1х120кг 4 пъти, 2х100кг 4 пъти, всички серии през 10 секунди.
коремна преса с тежест в една ръка 2х50кг(на ръка), 2 пъти.
коремна преса с тежест в изпънати над главата ръце 6х64кг, 2 пъти.
борческо въртене с дъмбели 2х26кг(на ръка), 14 пъти през 10 секунди.ю
Айляк раздвижване.
От две седмици като напиша “Тре” за “Тренировка” и по инерция става “Тренболон” всеки път :D
14.10.15
13:59
казано от James Hinks на 14.10.15, 13:44:
От две седмици като напиша “Тре” за “Тренировка” и по инерция става “Тренболон” всеки път :D
Оппаааа!!!
Тва ще е лека заигравка с форумната рестрикция относно тея препарати .....:)
Личното ми мнение е че трябва да се направи специален раздел за тея ``добавки``.....и да си останат забранени в останалите ,все пак това е форум с такава насоченост и трябва да има инфо относно всичко!!!
Всеки си има глава на раменете и решава кво да прави с тялото си ....така че би било полезно да има достатъчно инфо във форума относно тея вещества ,мисля че ще е полезно за тея които така или иначе са решили да ползват пък и кой знае може след прочитане някой пък да се откаже ...;)
Аз лично не бих си причинил това , но ако исках да го направя би било полезно да има всичко което ми трябва да прочета за да избегна максимално негативите ....:)
14.10.15
15:19
М, не, аз пък не съм съгласен :)
Въпросните “добавки” имат единствено смисъл, ако си някакъв професионалист. Но тогава, така или иначе няма да прибягваш до форумите, а ще се консултираш със специалисти.
Това не е автомобилен форум да питаш как да си смениш накладките на Форда. Форумите са широко достъпни и не знаеш кое хлапе ще прочете някоя тема и ще иде в местния фитнес да се набоде с нещо, заради което след 10 години ще съжалява.
Ако нещо би трябвало да е позволено за обсъждане, нека това да са именно страничните ефекти и негативите. Нека първо с това се запознае всеки, пък после ако реши, информация все ще намери и за плюсовете.
14.10.15
15:32
казано от Alexander Krastev на 14.10.15, 15:19:
М, не, аз пък не съм съгласен :)
Въпросните “добавки” имат единствено смисъл, ако си някакъв професионалист. Но тогава, така или иначе няма да прибягваш до форумите, а ще се консултираш със специалисти.
Това не е автомобилен форум да питаш как да си смениш накладките на Форда. Форумите са широко достъпни и не знаеш кое хлапе ще прочете някоя тема и ще иде в местния фитнес да се набоде с нещо, заради което след 10 години ще съжалява.
Ако нещо би трябвало да е позволено за обсъждане, нека това да са именно страничните ефекти и негативите. Нека първо с това се запознае всеки, пък после ако реши, информация все ще намери и за плюсовете.
Защо го поглеждаш само от негативната страна? Ами позитивната? Тези лапета, преобладаващи моята възраст, които искат да се “бодат” със сигурност ще влезнат в нета да прочетат какво, как и т.н. се взима, но освен положителните качества на стероидите, ще прочетат и за страничните ефекти... За всеки препарат трябва да пише какви са позитивните и негативните страни. По-добре да получат солидна обща култура за стероидите от доверен сайт, отколкото да се ровят по някакви фалшиви форуми в които всякакви идиоти пишат колко са качествени и “яки” гаражните им производства... Колкото по-информиран си, толкова по-добре. А и ще можеш да се предпазиш от “батките” в залата, които какво ли не ти предлагат, само и само да ти вземат парите. ;)
14.10.15
15:38
И какъв ще е критерия кой сайт е “доверен” и кой не ? Как ще докажеш на едно лапе, че bb-team е доверен сайт, а сайта на някой фитнес модел astheticasfuq.com ( примерно) не е доверен и там няма да получи пълна информация ? И като прочете на двете места различни неща, кое да вземе за чиста монета ?
То ясно, че колкото си по-информиран, толкова по-добре, но специално за това не мисля, че правилния начин са форумите.
Коя е позитивната страна на забранените субстанции, ако не се съзтезаваш професионално и не си изкарваш хляба с това ? Ще имаш вени по корема, ще нае*еш 2-3 манекенки, ще оставиш снимки за внуците си ( евентуално ), колко яко си изглеждал ? Ще ти светнат постовете с тренировките в bb-team в оранжево, защото си клекнал с 250 кг ?
14.10.15
15:50
казано от Alexander Krastev на 14.10.15, 15:38:
И какъв ще е критерия кой сайт е “доверен” и кой не ? Как ще докажеш на едно лапе, че bb-team е доверен сайт, а сайта на някой фитнес модел ( примерно) не е доверен и там няма да получи пълна информация ? И като прочете на двете места различни неща, кое да вземе за чиста монета ?
То ясно, че колкото си по-информиран, толкова по-добре, но специално за това не мисля, че правилния начин са форумите.
Коя е позитивната страна на забранените субстанции, ако не се съзтезаваш професионално и не си изкарваш хляба с това ? Ще имаш вени по корема, ще нае*еш 2-3 манекенки, ще оставиш снимки за внуците си ( евентуално ), колко яко си изглеждал ? Ще ти светнат постовете с тренировките в bb-team в оранжево, защото си клекнал с 250 кг ?
Всеки знае, че препарат без странични ефекти няма. Когато младежът отвори сайтът, който ти спомена - astheticasfuq.com и прочете, че в него пише единствено и само името на препарата и колко е як, и какви магии прави и т.н., той ще иска да прочете и за страничните ефекти, все пак всеки човек е загрижен за здравето си, малко или много и би следвало да се поинтересува повече за нещата, които ще вкара в тялото си. Когато обаче отвори сайтът на бб-теам и като прочете написаната подробно информация за самия препарат, за въздействието върху организма и за страничните ефекти, би трябвало ако не акъла му, то тогава поне интуицията му да го подтикне, че не се е захванал с правилното нещо... И че може да сбърка много. Честно казано наистина няма гаранция, че някой младеж няма да посегне, но според мен шансът да бъде подтикнат към допинг от една дискусия в форум е минимален в сравнение с съветите на кварталните бадки и фитнес гурутата. Та вече има и фитнес инструктори и продавачи на добавки, които крият стероидите под бюрото и само чакат някой запалянко да бъде подмамен... Човек ако не разсъждава с главата си и сам не се пази, няма кой да го спаси!
14.10.15
15:57
Спокойно, не слагайте каруцата пред коня ;)
току виж се е оказало, че някой вече е впрегнал в нея 4 вола :)
p.s.
Ако си заравяме главите като щрауси когато се споменат стероиди няма да се промени нищо. Моята позиция винаги е била, че е по-добре да има ДОСТЪПНА и ДОСТОВЕРНА информация за тях, отколкото да се мълчи все едно никой не го засяга този въпрос.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 14.10.15 16:02.
14.10.15
16:18
Примерно при лечение на тежки травми ... !
14.10.15
16:36
казано от Alexander Krastev на 14.10.15, 15:19:
.
Адаш, интересно ми е кой ще ги обсъжда обаче ? :)
Тоя, които не в виждал как изглежда спринцовката ? Тоя, който храни всички назобени по залите ? Тоя, който им е противник и смята, че постигнатото с тях е фалшиво ? Тоя, който взима от Х години какво му падне и си мисли, че всичко е научил ? Тоя, който преповтаря каквото е слушал Х години по залите ? Или пък тоя, който продава ?
Кой ще ги обсъжда, като ти гарантирам, че в тоя Форум много взимат и се крият, много плюят стероидите, но нищо освен легендите за тях не знаят и евентуално 2-ма или 3-ма могат да се изкажат с издържано с факти мнение по въпроса .
Аз тука съм съгласен с Джейм, предпочитам да прочета тука разни неща за тия вещества, е вярно аз ги чета за информация само, отколкото от съмнителни сайтове .... щото днеска от веществото дето беше споменато като зех да видя аджаба какво е ... ми излезнаха едни ... и пишеше само колко е хубава тая работа ... но вероятно нещата не са точно така ....
Според мен сегашното положение когато всяко споменаване на препарат се трие е погрешно.ц
Да се правим, че едва ли не не съществуват стероиди, е точно заравяне на главата в пясъка. Все едно ако спрем да говорим за радикален ислям, или корупция и тн., и тн. ще изчезнат.
По-скоро следва да се обясни, че подобни препарати са ненужни на 99,9% от трениращите.
Всичко, което важи за легалните добавки, е валидно и за нелегалните. Масово хората си мислят, че добавките и препаратите са лесния пряк път и няма нужда от правилна диета и яки тренировки.
14.10.15
16:54
И аз искам да има достъпна и добре подбрана информация за наркотиците, обаче няма да му се невиди. А още по малко свестни рецепти. Аз ги знам зинтезите, ама файда, подставащите как ще знаят точное кое какво е, като няма никъде на български, абсолютно достъпна информация :( като идат при кварталният дилър един тест не могат да си направят за да знаят що боклуци им продават и дали ще ритат камбаната.
14.10.15
17:10
Адаш, съгласен съм с теб, че не е ясно кой ще ги обсъжда тия работи точно тук.
Аз без бой си признавам, че съм от тези, които не са запознати и информацията ми е общо взето от градските легенди, плюс познанства с 2,3-ма, които са взимали. Но факта, че все още не са официално легализирани в някой спорт ме навежда на мисълта, че има причини това да е така.
Самото обсъждане на нещо, което е забранено, за да бъде информацията за него по-достъпна ми звучи като да обсъждаме отглеждането на марихуана в домашни условия или производството на амфети, за да ги направим по-достъпни.
Напълно разбирам довода ти за достъпната и достоверна информация, но то и за цигарите и алкохола достъпна и достоверна информация - бол, пък лапетата пият и пушат здраво. Едно лапе трудно ще направи разликата между достоверната и недостоверната информация в интернет.
Ако трябва да има място за обсъждане на такива теми, нека това са семинари, конференции и т.н. където обсъжданията са подкрепени с данни, изследвания и т.н. от професионалисти, занимаващи се с това. Не мисля, че мястото им е във форум с претенция за здравословен начин на живот.
Всъщност, аз не плюя употребата и нямам нищо против взимащите, дори и да не са спортисти, а го правят за себе си. Всеки си носи глава на раменете и прави каквото си иска, стига да не пречи на другите. Но проблема е с подрастващите и това, че те не могат да взимат осъзнати решения, а много лесно се влияят от фактори, като добре изглеждащата физика, например ( те повечето това и целят ), пренебрегвайки други по-важни неща ( като черен дроб, бъбреци, жлези, хормони и т.н. ).
Аз не виждам причина едно хлапе да има нужда да взима забранени субстанции, единствено за да изглежда по-добре, че да рови по форумите да търси информация. Това, че някой го е позволил на други места е проблем, а не, че тук не се позволява.
Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 14.10.15 17:11.
14.10.15
17:18
п.с. доколкото знам, във форума не е забранено да се обсъжда факта, че няма нужда от препарати за обикновените трениращи. Трият се теми, в които директно се обсъждат конкретни препарати , дози, цикли и т.н.
Досега не съм видял тема от рода на :”Аз съм на 16, искам да имам по-големи бицаги, какъв забранен препарат да използвам ?” и там да му се обясни, че няма нужда от забранени препарати и т.н.
Всички подобни теми директно са с наименования, количества и т.н. Т.е. те хората вече са взели решение и тук направо питат за дозата. Ако има дискусии, които биха били полезни и в тематиката на форума, са именно подобни на сегашната.
Извинявай за офф-топика, адаш (beer)
“Не мисля, че мястото им е във форум с претенция за здравословен начин на живот.”
Е това е най-смешната претенция от страна на форума... Все едно да ми забранят да си снимам кривите максовете на тягата, щото не са здравословни... :Д Или да не се обсъжда тютюнопушенето и т.н.
И аз съм на мнение, че е по-добре да се предостави информация, пък после всеки си знае... Липсата на информация, няма да спре някой да взима, а по-скоро обратното.
Мнението беше редактирано от ddd на 14.10.15 17:28.
14.10.15
17:45
Колкото забраната на наркотиците спира тези които имат мерак :D. Всички тези забрани са единствено някой, някаде да става богат(нямам предвид форума)...
Мнението беше редактирано от Георги Стефанов на 14.10.15 17:47.
14.10.15
18:02
Хм, може би очаквате да се появят статии от рода на “Влиянието на дека-та върху репродуктивната система” или “Вреди ли нандорлона на либидото и митовете около него” ?
Или очаквате Сашо да седне да пише теми-статии по въпроса във форума, както Въглехидрата пуска разни руски преводи?
Че те лапетата ги мързи да прочетат как правилно да тренират, вие очаквате да четат такива сериозни теми?
14.10.15
18:55
Не съм сигурен колко от четящите тази дискусия са били потребители на BB-Team някъде в периода между 2001-ва и 2006-та година. Тогава във форума имаше раздел за забранени медикаменти и доста дълго време сме се опитвали да го обособим, така че да е полезен в контекста, в който всички искаме - да предоставя адекватна информация и да помага на хората да взимат по-правилни решения, ако въобще търсят въпросните в тази посока.
За момент ще се абстрахирам от всичките проблеми, натискания и заплахи, които сме получавали по една или друга (търговска) линия и няма да ползвам това като аргумент защо се отказахме и защо няма вариант такъв раздел да се поднови.
Това са темите, които получаваха най-много противоречиви мнения, лични нападки и като цяло нищо продуктивно. Имаше и много задкулисни залитания от търговци и хора с интерес дадено нещо да е “много работещо”. Ако смятате, че такова нещо се случва при добавките, при медикаментите беше доста повече (поне за цитирания от мен период).
Кучетата си лаят, керванът си върви. С други думи, успеваемостта да откажем някого от глупостите, които (ще) направи, беше имагинерна. Просто защото срещу нашето “не” във форума най-често имаше едно “да” на един или повече много силни и добре изглеждащи момчета. Тук, според мен, е нужен личен пример, лична форма на отношение и прочие подробности. И просто се дънехме, пък и имаше спорове кой е по-по-прав в кривотата си. И понеже материята е специфична, един начинаещ или просто любител ама хич не се ориентира какво да прави.
Не на последно място тази материя не е част от политиката и виждането ни за пътя напред. Отдавна отминаха времената, когато играехме ролята на портал и се опитваме да покриваме цялата спортна и здравна тематика. Имаме определен фокус и се стараем да сме полезни в него. Смятам, че ако не опитваме да сме специалисти по всичко, а развиваме конкретен сегмент на този ни пазар, ще спечелим всички накрая. И някои се стараем да играем по правилата.
И аз не бих искал да слагам каруцата пред коня, но мисля, че скоро ще може да помогнем по темата със забранените медикаменти - по адски полезен за аудиторията начин. Или поне за тази, която има въпроси и търси отговори от ненацепен батка в квартала.
Та, в резюме, този път е бил минат веднъж. Не твърдя, че е бил най-правилният, но нямам убеждението, че ако го повторим, ще е нещо различно.
Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 14.10.15 19:05.
казано от Димитър Михайлов на 14.10.15, 18:55:
Не съм сигурен колко от четящите тази дискусия са били потребители на BB-Team някъде в периода между 2001-ва и 2006-та година. Тогава във форума имаше раздел за забранени медикаменти и доста дълго време сме се опитвали да го обособим, така че да е полезен в контекста, в който всички искаме - да предоставя адекватна информация и да помага на хората да взимат по-правилни решения, ако въобще търсят въпросните в тази посока.
То темите си стоят в архива, който иска, да ходи да чете , и да види какво е било нивото и “достоверността” на информацията. Съмнява ме след 10 години да е много по-различно.
15.10.15
12:05
Тренировката днес :
раменна преса 1х60кг, 20 пъти през 5 секунди.
набиране с тесен подхват 1х(+50кг) - набиране с раменен успореден хват 1х(+50кг), 4 пъти през 10 секунди.
раменна преса 2х80кг 2 пъти, 1х80кг 4 пъти, всички серии през 5 секунди.
набиране с тесен подхват 3х(+20кг), 4 пъти през 5 секунди.
Нещо нямах сила, съответно раздвижих малко и си тръгнах.
Сега да отговорим на горната дискусия :)
Мнението беше редактирано от James Hinks на 15.10.15 12:05.
15.10.15
12:32
казано от Alexander Krastev на 14.10.15, 15:38:
Коя е позитивната страна на забранените субстанции, ако не се съзтезаваш професионално и не си изкарваш хляба с това ?
Колкото и да не ти се вярва - имат и такива страни.
казано от kaloyan на 14.10.15, 16:54:
И аз искам да има достъпна и добре подбрана информация за наркотиците, обаче няма да му се невиди. А още по малко свестни рецепти.
Има, има. Потърси какво е писал Юлиян Караджов по тези въпроси.
казано от Alexander Krastev на 14.10.15, 17:10:
Но факта, че все още не са официално легализирани в някой спорт ме навежда на мисълта, че има причини това да е така.
И прични има, адаш. Едната са финасовите интереси на големите играчи - национални федерации, мултинационални компании производители на спортна екипировка и добавки, та ако щеш и мафиотската структура с милиарден годишен бюджет наречена WADA.
казано от Alexander Krastev на 14.10.15, 18:02:
Хм, може би очаквате да се появят статии от рода на “Влиянието на дека-та върху репродуктивната система” или “Вреди ли нандорлона на либидото и митовете около него” ?
А защо пък да няма истината за стероидите, подробно описана и обяснена ? Който иска да чете и да се образова поне ще знае от къде да тръгне.
казано от Петко К на 15.10.15, 00:27:
То темите си стоят в архива, който иска, да ходи да чете , и да види какво е било нивото и “достоверността” на информацията.
Аз съм ги чел :D Emil_mlo ми е абсолютния фаворит и като неграмотност и като познания :D :D
Аз лично съм “ЗА” по-голямата информираност в интернет. Ама все си мисля, че и от това полза няма да има.
Пак ще има хора, които ще посягат към “тъмната страна” без дори да са прочели и една статия по въпроса. Пак ще има хора, които се омаскаряват тотално и после пишат по форумите- как да си махна гинекомастията, как да водя отново пълноценен полов живот и тн.
Имал съм приятели с двуседмичен стаж в залата, които веднага са искали да започнат към “бодежа”. На такива ентусиасти, които вече са си наумили нещо, как ще им се влива акъл в главата, не знам.
Пред мен са изричани уникалните глупости като “Сега ще зобна малко, после ще поддържам само с протеинчета и глутаминчета”.
Има хора, които през живота си и една книга не са прочели, пък камоли ще тръгнат да четат статия за вредата/ползата от тея и тея вещества. Добре е да има информация, но кой ли ще я прочете, там е въпроса.
Иначе в сайтовете за продажба, винаги си пише “не вредят/слабо вредят/ не вредят толкова много”. А по-обширна информация кое как действа, какво причинява и тн. естествено не се дава.
Темата за стероидите е безкрайна и сигурно от 10 човека, ще се чуят 9 различни мнения. В интернет има предостатъчно информация, относно всички аспекти на АС, това че голяма част е на английски и не е направена статия с готини картинки (каквато очевидно скоро ще има) не означава, че информация няма, има, ама трябва да се потърси.
В рамките на бб-тийм, това което според мен може да е полезно за някои хора е на първо място да не се крие и да се сподели личен опит от първо лице. Ако човек няма желанието сам да си помогне, в случая поне да се информира, нито има смисъл, нито ще е от полза да се прави опит за каквато и да е помощ. При споделен личен опит, всеки може да си направи избора за себе си. Темата за стероидите е навсякъде, но всъщност почти винаги е представена по един грозен и изкривен начин. Отделно употребата на АС нерядко е свързана и с употребата на СТХ, инсулин, Т4, ИРФ и много други вещества, чиято специфика е не по-малка от тази на анаболните стероиди.
Моето мнение е, че човек, който не е способен да извършва 9-10 ефективни тренировки седмично, тоест да може да се възстанови и надгради впоследствие, употребата на каквито и да е забранени вещества е най-малкия му проблем и категорично не трябва да ги използва, освен ако не иска сам да си ограничи лимита на постижения, примери на провалени млади спортни надежди колкото искате, от една страна именно от ранното започване на употреба на АС.