Правилно ли се храня?

Здравейте. Почнах нова работа от близо два месеца. На бюро 99% от времето. Не ходя на фитнес, опитвам се да се храня що годе нормално, но май имам проблем с размера на порциите или си въобразявам... Не знам!!  Правя тренировки за цяло тяло на Руми Илиева ако я знаете. Общо взето искам да знам какво мислите вие тъй като това не е сайт само за фитнес и тренировки, а и за здравословно хранене също.  Храня се горе долу така:
Кафе с мляко преди З + пробаиотик и алое вера (имам гастрит!)
З: извара ок 200 гр + овесени ядки -3с.л ( мразя кисело мляко)
О: пилешкибон филета на скара / пил пържола-бут или филе/ омлет със шопска салата + зЕлева салата
В: 2 котлета сьомга около 500 гр сурово съст. Със задъшени зеленчуци на фурна -карфиол нр Зеле - в големи количества... + свежа салата- краставици, айсберг, праз и черита..
Мисля си ме прекалявам със зеленчуците и яденето като цяло... Какво мислите. Мерси много :))

Темата беше редактирана от Никол Иванова на 16.10.15 15:12.

Според теб правилно ли е, че единият от трите основни макронутриента на практика почти липсва в така описаната храна?

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 16.10.15 15:14.

Не! Именно за това искам мнение, помощ, кое да променя или заменя. Благодаря

Мнението беше редактирано от Никол Иванова на 16.10.15 15:44.

Не разбирам защо се храниш по този начин тогава. :) Знаеш, че нещо не е ОК и въпреки това го правиш...

Съвсем спокойно можеш да намериш място в менюто си за храни като зехтин и маслини, авокадо, сурови ядки и тахан, жълтъци от яйца, кашкавал, сирене (включително зрелите сирена тип Бри и Камембер), краве масло, мазнички меса (свински врат, бекон и т.н.)... този списък определено не е изчерпателен.

Салатите винаги са ми овкусени със зехтин :) пропуснала съм да го напиша- и зеленчуците на фурна също. Тахан никога не съм яла честно казано. Нямам обяснение защо ми е такова менюто! От време на време на обяд хапвам и супи, но не често. Наблягам повече на протеини според мен защото не тренирам и съм обездвижена и сигурно(подсъзнателно) ме е страх да не напълнея. Това ми се струва най-логичното обяснение.

Значи като не тренираш, не трябва да приемаш въглехидрати, за да не напълнееш?

16.10.15
16:56

По мое мнение не се храниш толкова зле. Вярно липсват въглехидрати. Не мисля, че страдаш от недостиг на мазнини. Помисли върху това да започнеш да тренираш :)

Благодаря за коментарите!
Прави сте за въглехидрати. Просто преди като се занимавах с фитнес, волейбол, зумба итн не го мислих изобщо. Попринцип обичам да си хапвам :) но проблема е, че не знам как е ок да се храня без да тренирам.
Иначе сте прави за тренировките. Аз съм ЗА това да има физическа активност и винаги съм била активна. Но с тази работа не севиждам в залата по никакъв начин. Ставам в 6.30 от 9 до 18 на работа в най добрият случаи, докато се прибера е 19-19.30 скапана... :(((

Въглехидратите са важни, спор няма... все си мисля, обаче, че мазнините имат една идея по-висок приоритет по отношение на здравето... особено за една Дама. И още по-особено за Дама, която е имала проблемацийки с поднормено тегло. Както и да е... въпрос на гледна точка, не претендирам, че съм прав.

Останалото са общи приказки - по информацията, дадена до тук, няма как да се прецени адекватно кое е много и кое е малко в случая. Всичко под 1600 kcal е неразумен глад в тази ситуация и тотален енергиен минимум.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 16.10.15 17:24.

Благодаря за мненията ви. Искам само да кажа, че този период беше мноого за кратко и бързо мина и замина. Единствената ми молба беше за вашето мнение :) изследвам се често-хормони, кръвна картина итн и всичко е в норма. Иначе не падам под 1600 кал !!

Мнението беше редактирано от Никол Иванова на 16.10.15 19:57.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1