Как да отслабна..?

16.10.15
00:28

Добър вечер.На 14 години съм ,  177 см и 75 кг чувствам се като прасе и много искам всичките мазнини да ги превърна в мускулна маса..От скоро вдигам дъмбели и мисля че имам голяма ръка за годините си.Моля Ви кажете упражнения и хранителни режими подходящи за възраста ми. ( http://prikachi.com/images.php?images/149/8408149q.jpg , http://prikachi.com/images.php?images/174/8408174D.jpg ето снимки )

16.10.15
00:39

Здравей :) .
Като за начало - не се самоопределяй по този грозен начин . На  снимките не видях нищо “фатално” , но ето с какво мога да ти помогна - прочети това и това !
Дано съм помогнал :) !

Мнението беше редактирано от Радо на 16.10.15 00:40.

16.10.15
00:53

Благодаря :) .

Здравей!
Мазнините не могат да бъдат превърнати в мускул. :)

Би ли описал как точно се храниш сега и какво си спортувал/спортуваш?
Какво значи “вдигам дъмбели”? Опиши подробно тренировките си, както и храната от последните 3 дни. От снимките не става съвсем ясно, но като цяло не виждам да имаш излишни мазнини.
Достатъчно е да намериш спорт, който ти харесва, да си активен и да се храниш предимно с хубава храна.

16.10.15
10:48

Сутрин и обяд не ям.В около 15:30 (когато изляза в голямо междучасие) си вземам повечето пъти закуска и вечерта каквото има на масата :D . Вчера ядох боб. За дъмбелите ,правя всичко от тази тренировка http://vbox7.com/play:222098df70 .. Принципно играя всичко..Хандбал,футбол,волейбол,баскетбол,футзал..До скоро се занимавах по активно с футбол,но дойде училището и сега няма как да ходя на тренировки.След месец,два може би ще играя само волейбол  и баскетбол ,защото идва зима.А и да кажа,че мазнините са по талията и корема .

Мнението беше редактирано от Ssp Saxa на 16.10.15 10:52.

Изчакай да ти мине пубертета... Започни да се храниш сутрин, защото това е най-важното хранене за деня :)

16.10.15
19:19

Мерси за съвета :) .

Тренировката ти представлява само бицепс и трицепс? Всеки път ли тренираш бицепс и трицепс?

Подозирам, че храненето ти:
- е малко като калории
- с недостатъчно белтъчини
- с недостатъчно хубави мазнини

Доколкото разбирам, в училище ядеш някаква купешка закуска (тесто), а вечер манджа (боб, леща и такива неща).

Колкото повече подробности напишеш, толкова по-добре. Иначе можем само да гадаем и да си пишем общи приказки.

16.10.15
21:39

Ами бицепс,трицепс и коремни преси..Около 100 на серии.В училище ям жалко подобие на джоб,в което има само тесто и общо взето половината отива на кучетата.Вечер почти винаги манджа,тази вечер бях на паржоли обаче :D .

Мнението беше редактирано от Ssp Saxa на 16.10.15 21:40.

18.10.15
09:30

up :)

Какво означава това “up”? Нали разбираш, че тук никой не е длъжен да отговаря на секундата?

Не е правилно да тренираш само бицепс, трицепс и коремни преси (и то всеки път). Ами останалите части от тялото ти, които никак не са малко? Преориентирай се към тренировки за цялото тяло и/или продължи със спортните си дейности (отборни или индивидуални).

Започни да хапваш повече и в менюто ти да преобладават не закуските от училище, а: риба, яйца, извара, месо, зеленчуци, плодове, зърнени храни и т.н.

Има достатъчно статии в изданието по твоя въпрос - ползвай търсачката и започни да четеш. :)

А и няма какво повече да се отговори :) Цялата ти “методика” не предразполага към отслабване и трупане на мускули :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1