14.10.15
23:59
Някой може ли да ми помогне с намиране на тренировка, която е подходяща при хора с дискова херния на Л5-С1. 2 месеца правя специални упражнения за укрепване на кръста и мисля, че вече съм готов да се върна в залата. Лошото е, че преживях доста кофти моменти изразяващи се в изтръпване на десния крак и зверски болки в кръста и сега изпитвам лек страх от тежестите. Въпреки това нямам намерение да се отказвам от фитнеса. Ще бъда адски благодарен на всеки, който помогне.
Леко се чувствам като прокажен - никой няма желание да помогне на горкия човек с болки в кръста :).
16.10.15
17:59
Сигурен ли си, че това е проблем, решим чрез форум?
С други думи - ти имаш ли увереност да поемеш отговорността в подобна ситуация и по този начин за непознат човек?
Ти не си инвалид, но е разумно да бъдеш под пряко лично наблюдение от квалифициран специалист (кинезитерапевт, например)... поне докато той прецени, че можеш сам да се върнеш към самостоятелно трениране.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 16.10.15 18:06.
Aз съм с дискова от преди изобщо да помириша желязо .....страшни болки ,изтръпването на крака ......всички есктри ....ходих доста пъти на физиотерапии ...естествено боликите намалява но не изчезваха ,почнаха да ме плашат с опрерации и за това се взех в ръце и почнах да тренирам общо взето.....
От както тренирам и укрепих мускулатурата болките не са това което бяха и си водя нормален живот .....естетвено нямам възможността за яки тежести на упражнения като клек и тяга защото риска е огромен и не си струва ......ползвам и колан ......та идеята е с нормални тежести и с много добра техника да се тренира......естествено случва се някой път на някое по криво повторение в стремеж да сложа повечко кила да стане някой фал.....но като се усетя веднага връщам газта с тежестите докато се нормализира работата и след това пак плавно нагоре .....
Та не се плаши ....почни с леко и като се почустваш уверен и без болежки качвай килата ......но много внимавай за техниката на изпълненията ...това ми е съвета !!!!
По-здрав!!!
Интересен БГ материал за различните травми и тренирането с тежести. Ако не друго, то поне ще те ободри малко.
Естествено НЕ казвам- почвай с щангите. Консултирай се с различни специалисти и лека полека с тяхно одобрение започвай да влизаш във форма.
Кольо, аз не искам никой да поема отговорност за моето състояние - просто търся съвети, които на моя лична отговорност ще преценя дали да спазвам или не. Информацията за тренировки с дискова херния е меко казано - оскъдна или поне аз не мога да намеря достатъчно. Консултирал съм се с доста лекари и мненията са различни - от не се занимавай повече със спорт и можеш да тренираш само плуване и колоездене до всякакъв спорт е строго забранен.
Мерси за мненията на всички. Оценявам това, че сте отделили от времето си за да се занимавате с моя проблем.
Поздрави!
17.10.15
01:07
Толкова хора с дискова херния тренират, че чак няма да повярваш. Ако не знаеш какво да правиш и няма кой да те напътства поне в началото, почни като спазваш няколко прости принципа :
1. Нищо, което предизвиква крайна флексия или екстензия в кръста.
2. Всичко, което не предизвиква болка.
3. Специално трениране на пояса с изометрии.
След време сигурно ще можеш да правиш всякакви движения, изключвайки тези от точка 1 с големи тежести.