Движение:
след ставане - поздрави - 15-20 минути, предполагам
по-късно - 45 минтути йога, малко тегава
Храна:
- шейк* от пау д’арко чай* с какао*, готу кола*, рейши*, мед*,кокосово масло*
- ябълка* с половин шепаорехи*и годжи бери*
- останалото от шейка*
- още веднъж ябълка* с орехи* и годжи бери*
- много болни около мен на работа, и нещо ми се замота главата днес следобед, и си забърках: лимон, гуарана*, рейши*, джинджифил*, мед*
- навън: салата (ябълки,краставица, моркови с меден сос), 2 брускети, пълнозърнеста паста със зеленчуци, бисквитена торта, парче домашен тиквеник*
Добавки:
крилово масло (1500),ензими,2 аспирина
Движение:
изометрично бедрено разгъване
колелце от колене
тяга на един крак с пудовка 16кг
римска тяга с пудовка - 28 кг
суингове с 16 кг, след третата серия ми олекнаха + още 2 серии с 20
обръщане ан рамене
армбар с 16-ка
хоризонтални набирания на TRX
почивен ден от йога, но все пак се раздвижих следобед - поздрави А и Б, през силово изправяне + още силови изправяния
Храна:
- чай* от хвощ*, коприва*, кантарион*, мед*
- шейк* от конопено мляко* (с чага чай*), какао*, готу кола*, родиола*, мед*
- ябълка* и годжи бери*
- ябълка*
- крем от авокадо с какао*, рейши*, мед*, сушени бели черници*
- ябълка*
- тинктура от пасифлора...няма такъв гаден вкус...в шейка е супер, но отделно е ужасяваща :D
- броколи на пара със зехтин*, 3 бъркани яйца в много масло* с малко пушен кашкавал*, 4 квадратчета бял шоколад с лешници, 2 джинджифилови бисквитки* - току-що ги бяха извадили от печката :)
- 1 малко парче супер-тиквеник* :) , шепа фъстъци, шокол бейлис с тинктура от чага* и вода*
Добавки:
крилово масло (1500), ензими, вигантол
Мнението беше редактирано от Margi на 14.10.15 22:18.
Движение:
йога - около 50 минути
5 х 10 суинга с 20-ката
Храна:
- крем от зелен кокос*, какао*,рейши*, мед*, бели черници*
- няколко накиснати орехи*
- 2 ябълки*
- суров бар с инка бери*
- ябълка*
- Бабич*, краставица, броколи на пара, домашен ръжен хляб* с маслинова паста и гуакамоле*; парче тиквеник, масленки* нутела
Добавки:
крилово масло (1500 мг), ензими, вигантол
Движение:
Този уикенд е предпосления модул за годината от курса, така че, практиката беше във Варна, с Олга Звонцова, два часа и половина, утре и в неделя - по цял ден. :)
През деня - насам, натам, по работа и задачки, практиката беше вечерта, следобед - дрямка. :)
Храна:
- ябълка*
- шейк* от вода от зелен кокос*, чага чай*, какао*, мед*, тинктура шизандра*, зехтин*
- 3 чапати* с маслинова паста, ажокадо*, салата от цвекло и кълнове със зехтин*, 2 бонбона Фереро роше
- домашна пица* с маслинова паста, няколко арменски сладки, няколко глътки закваска*
Добавки:
крилово масло (1500), вигантол
Мнението беше редактирано от Margi на 16.10.15 21:59.
Движение:
почти 4 часова практика, не особено интензивна, с акцент върху илиопсоасите
следобед - ресторативна практика, около 40 минути
Храна:
- шейк* от чага чай*, какао*, тинктура пасифлора*, мед*, зехтин*
- крем от авокадо, какао*, мед*; джинджифилов чай*, половин шоколад линдт
- салата от няколко вида кълнове със зехтин*; 4 чапати* с маслинова паста и авокадо; домашен кекс* с мед*, домашна кифличка*, 2 - 3 соленки, закваска*...абе...едва се спрях след цял ден курс
Добавки:
крилово масло (1000, защото открих че са останали само 4 бр, и изпих половината, така че и за утре да имам две), вигантол
Движение:
пранаяма
“контролна” практика, със засечено задържане в позите
Храна:
- шейк* от чага чай*, какао*, мед*, тинктура шизандра*, зехтин*
- крем от авокадо, мед*, какао*...малко по-гъст се беше получил, точно като нутела (inlove) , 2 блокчета линдт
- крем супа* от тиква, портокал и още екстри, поръсена с настъргани бадеми
- салата* от китайско зеле със зехтин*; омлет от 3 големи яйца* от доказано щастливи кокошки :D с бри; 3 бонбони рафаело
Добавки:
крилово масло (1000мг), вигантол
Мнението беше редактирано от Margi на 18.10.15 19:33.
19.10.15
14:45
казано от Маргарита Манева на 14.10.15, 19:57:
- тинктура от пасифлора...няма такъв гаден вкус...в шейка е супер, но отделно е ужасяваща :D
На мен не ми е толкова гадна....
Сега видях, че употребяваш, как ти се струва действието й....
Пия вече общо 3 месеца - имам по около 15 на дни паузи през това време (докато си набавя нова...)
Мислиш ли , че е пристраствяваща (dull)
(F)
Мнението беше редактирано от Кейти на 19.10.15 14:46.
казано от Ket на 19.10.15, 14:45:
казано от Маргарита Манева на 14.10.15, 19:57:
На мен не ми е толкова гадна....
Сега видях, че употребяваш, как ти се струва действието й....
Пия вече общо 3 месеца - имам по около 15 на дни паузи през това време (докато си набавя нова...)
Мислиш ли , че е пристраствяваща (dull)
(F)
Защо пък да е пристрастяваща?
Действието и е малко трудно да се усети, тъй като пасифлората е инхибитор на ароматазата, има антимикробно действие; единственото, което би могло да бъде усетено е леко успокояващото и действие. Като цяло я харесвам, просто рядко се сещам да си подновя запасите, когато свършат. :)
Движение:
прибрах се в 6.30 сутринта от Варна, поспах още до към 9.00, тъй като по пътя ми беше тегаво малко спането
около обед - 70 минути йога - доста добре се получи, пози от стоеж и наклони назад на стол, много приятно и леко се поучиха, но съм се попрестарала - натегнала съм малко едно междуребрено мускулче
Храна:
- ябълка*
- сусамов тахан* с мед*, какови зърна*, лимон
- ябълка*
- чапати* с маслинова паста*, гуакамоле* с мукуна*; 2 бонбона рафаело, домашен кекс* с дом. сладко от смокини*
- няколко бонбона линдт, малко парче домашна пица*
- чай от горния* + витекс
Добавки:
- вигантол, ензими
Мнението беше редактирано от Margi на 19.10.15 22:27.
19.10.15
22:32
[quote author=”Маргарита Манева”
Защо пък да е пристрастяваща?
Действието и е малко трудно да се усети, тъй като пасифлората е инхибитор на ароматазата, има антимикробно действие; единственото, което би могло да бъде усетено е леко успокояващото и действие. Като цяло я харесвам, просто рядко се сещам да си подновя запасите, когато свършат. :)
Започнах да я приемам точно за успокояващ ефект, мисля че след втората опаковка усетих някакво действие..... Не мога да твърдя че съм постигнала очакваното напълно, но знам че трябва постоянство затова не бързам. Сега забелязах че я приемаш и се зарадвах, че не съм сгрешила в избора....
Мисля че достатъчно добре преценяваш избора. Аз реално сама си я избрах.... След мента глог и валериан доста дълъг период усещах, че не постигам очакван ефект, та приложих пасифлората.... Между другото ми е любимо цвете <3
Съвсем различно е успокояващото действие на МГВ и пасифлора (поне според моите усещания). Мента-глог-валериана бих пила преди лягане, докато пасифлората не ме успива дори в началото на деня. Освен това придава интересен привкус на шейковете ми, въпреки че по-ефективна е самостоятелно, под езика. ;)
Движение:
5 х 10 суинга с 16 и 20 кг, колелце от колене в почивките
разтяжки за псоас и рамене
йога - 50 минути
Храна:
- чай* от хвощ*, коприва*, кантарион*, мащерка*, мед*
- тахан* с мед*, какаови зърна*, лимон
- шейк* от чага чай*, какао*, готу кола*, мед*, кокосово масло*
- ябълка*
- салата от кейл*, тиква*, краставица*, цвекло*, сос*(зехтин*, конопено семе*, пармезан, босилек*, чага*); последното парченце домашна пица*, 2 чапатита* с остатъка от соса за салатата*, 20-тина грама парено сирене*, варена тиква*, 3 овесени курбии с нутела
- шепа кашу
- шериданс с тинктура от чага*,вода
Добавки:
вигантол, ензими
Мнението беше редактирано от Margi на 20.10.15 20:49.
Движение:
Ставане - 4.45. Обичам раното ставане, но това си е посред нощ.
След тренировките с клиенти бях решила да подремна, обаче се бях разсънила и се пораздвижих мъничко. :)
изометрично бедрено разгъване
добро утро с пудовка, 24 кг
армбар с пудовка, 12…много лека беше и нямаше много смисъл упражнението, обаче ме домързя да взема 16-ката :)
хоризонтално набиране на TRX
няколко изправяния на ръце, и забавено слизане със свити колене
Л-сит с ръцете на блокчета
йога - 75 минути; сякаш не ми стигаше нощното ставане, ами реших да правя това, което ми е най-трудно - наклони назад и дълга Сарвангасана. И понеже наклоните назад включваха динамични варианти, раменете ми окапаха, също и корема.
Храна:
- ябълка*
- ябълка*
- шейк* от конопено мляко*с чага чай*, какао*, готу кола*, мед*
- смес* от лимонов сок, готу кола* и гуарана* (Energy shot - Margi style)
- чай* от хвощ*, коприва*, кантарион*, мащерка*, витекс*, мед*
- салата от кейл*, зехтин*, лимонов сок*, пармзан; броколи на пара със сос от шийтаке* и сметана; 4 чапати* с маслинова паста* и малко от соса*, резен парено сирене*; шоколад линдт
- преди лягане - още една доза от следобедния чай*
Добавки:
вигантол, ензими, цинк и мравки (това е и за вчера,но забравих да ги пиша)
Снимки от уикенда:
Мнението беше редактирано от Margi на 21.10.15 22:51.
21.10.15
21:38
Марги, какво представлява ‘’Пареното сирене’‘
Млечен продукт ли е ?
казано от Ket на 21.10.15, 21:38:
Марги, какво представлява ‘’Пареното сирене’‘
Млечен продукт ли е ?
Да, ето това е:
ПП: Не знам точно по каква технология се приготвя, но на вкус е повече като кашкавал.:)
Мнението беше редактирано от Margi на 21.10.15 21:59.
Движение:
йога при Кристос - безкрайни пози от стоеж и много обърнти. С останалите обърнати съм ок, но когато чуя “подгответе се за Саламба Сарвангасана(почти финална поза за всяко занятие)” 25 минути преди края на практиката, ми идва да избягам от залата. :D Не знам защо толкова ме мъчи да стоя дълго в тази поза. След края на първата минута усещам как кожата на трапеца ми буквално се протрива и дори не знам как да го опиша като усещане. Някакво съвсем ново усещане за болка...:D
Следобед - доста раздвижване и работа с раменния пояс и горната част на гърба и псоасите.
Храна:
- шототимонов сок, джинджифил*, гуарана*
- ябълка*
- чага чай* с какао*, готу кола*, мед*, ванилия*
- ябълка*
- шейк* отконопен*, оризов*, чиа* протеин, е.о. мандарина, мед*
- зеле, накиснато в зехтин* с копър*; 2 филии домашен ръжен хляб* (последния за следваите 4 месеца :( ) с парено сирене*,препечени; шоколад
Добавки:
аспирин, ензими, цинк и мравки
Петък
Движение:
йога - не помня колко време, основно работа с раменете и псоаса. След това имах намерение да направя някакви суингове и ТТБ, но се оказа че флексорите нщма да работят повече за този ден.
Храна:
по спомени
- чай*(хвощ*, коприва*, кантарион*, мащерка*, мед*)
- крем отавокадо, чиа*,какао*,мед*
- домати (много са гадни вече), домашен ръжен хляб* с пушен кашкавал*, препечени, курабийки за десерт
Събота
Движение:
40 минути измъчена йога
ходещи напади по време на горската ми разходка :)
събиране на ябълки, орехи и мушмули :)
Храна:
- грозде*
- ябълки*
- авокадо с масло от морски зърнастец* и мед*
- черен чай* (с гравиола) с какао*, масло от морски зърнастец*, мед*
- зеле в зехтин*; дом. ръжен хляб* спушен кашкавал*, препечени; курабийки
- варена тиква* с кафява захар* и канела*, пресни орехи*
Неделя
Движение:
йога - 50 минути
Храна:
- ябълки*
-доста пресни орехи*
- грозде*
- физалис*
- зеле в зехтин*; дом. ръжен хляб* спушен кашкавал*, препечени; вафли Ная, шоколад линдт и малък ябълков мъфин*
Добавките за трите дни са едни и същи:
аспирин, витамин Ц, ензими
Малко есенни картинки:
(ПП: Имаме нов приятел на Улеите. За съжаление се разделихме с един член на тайфата, който беше на преклонна възраст.)
Мнението беше редактирано от Margi на 26.10.15 11:25.
Движение:
йога - час
Храна:
- чай* от хвощ*,коприва*, кантарион*, мащерка*, мед*
- пресни орехи*
- грозде*
- черен чай* (с ванилия) с какао*, тинктура шизандра*, мед*, масло от морски зърнастец* и малко зехтин*
- физалис* и грозде*
- сурова супа* от тиква*, зехтинн*, джинджифил*, куркума*, черен ипер*, пармезан, 3 бъркани яйца в доста масло*с доста парено сирене*; 3 малки овесени курабийки*, шоколад
- ябълка*
...май доста ми дойде мазното днес - последното ядене беше в 3 часа следобед, в 9 все още ми е леко тежко. Като цяло ми е тегаво да си настроя храненето в смененото време,защото огладнявам в съвсем необичайни за мен часове.
Добавки:
аспирин с витамин Ц (сутринта и вечерта), ензими, диклофенак (пак ме преряза кръста, не се издържаше, сутринта почти не можех да ходя..ама вчера си полежах на земята, докато беше мокра (dull) )
Мнението беше редактирано от Margi на 26.10.15 21:30.
Движение:
йога на части в различно време на деня:
15 минути поздрави
25 минути пози от стоеж
30 минути обърнати и разни други на земя, най-вече за псоаса
25 минути инфра червена сауна
Храна:
- “flu shot” (лимонов сок, джинджифил*, гуарана*)
- чай* от хвощ* коприва*,кантарион*, мащерка*, мед*
- ябълка*
- шейк* от чай чага*,рейши*,какао*,мед*,кокосово масло*, масло от морски зърнастец*
- ябълка*,
- ябълка*
- Бабич* (бял), зеле в зехтин*, копър и подправки; кремсупа* от тиква*, цвекло, зехтин*,джинджифил*; 5 ръжени сухара,хумус*; няколко шоколадови бонбона, няколкоарменски сладки
Добавки:
аспирин с витамин Ц, ензими
Мнението беше редактирано от Margi на 27.10.15 18:59.
Движение:
на 2 пъти, за да се стопля в залата :)
5 х 10 суинга с 16-ката, Л-ситове в почивките
5 х 10 суинга с 20-ката, колелце от колене в почивките
имах намерение за следобедна йога, защото бях от 6.30 на работа, но огладнях и не се получи, за сметка на това използвах времето да си поразчистя малко из студиото. :)
Храна:
- flu shot* TM ;)
- ябълка*
- шейк* от чага чай*, какао*, мака*, мед*, масло от морски зърнастец*, кокосово масло*, тинктура пасифлора*
- ябълка*
- накиснати орехи* с годжи бери*, 1 лъжичка мед*
- ябълка*
- шоколадов шейк* от зоя с авокадо*
- малко зеле в зехтин*, дом.кьополу*, малко хумус*, 4 ръжени сухара, сметана 25% с дом. сладко от боровинки*; 2 вафли със стевия :D спечели ме най-после тази стевия...хаха
- зеле в зехтин* , няколко маслини; шериданс с тинктура от чага* и вода*
Добавки:
аспирин и витамин Ц (1000мг)- сутринта и вечерта, ензими, вигантол
Ставам голям почитателна маслото от морски зърнастец - мажа и пия :D ...има нещо в яркия му цвят, което много ме привлича :)
Мнението беше редактирано от Margi на 28.10.15 21:47.
Движение:
йога при Кристос, доста интересни комбинации от пози, в движение + Акарна Данурасана (на снимките, вариант 1 и 2) - за пръв път опитвам да я правя...евър. :) Ще я включвам в практиките за напред.
Храна:
- чай* от хвощ*, коприва*, кабтарион*, мащерка*, мед*
- flu shot*
- шейк* от чага чай*, какао*, родиола*, рейши*, мед*, масло отморски зърнастец*, зехтин*
- грозде*
- сусамов тахан* смед*, какаови зърна*
- ябълка*
- 2 хапки зеле в зехтин*; маслини, броколи на пара с пармезан и сметана 25%, няколко хапки типов хляб и малко домашно кьополу*; домашни бисквити* с кленов сироп*, приготвени без рецепта :) - много добре се получиха, само малко по-малко кафява захар е можело да сложа :)
Добавки:
аспирин и вит. Ц (пак сутрин и вечер), ензими, вигантол, цинк
Мнението беше редактирано от Margi на 29.10.15 19:23.
Движение:
йога на два пъти сутринта, сумарно малко над час
хаотични неща из залата: ТТБ, сначове с 12-ката, добро утро с пудовка, 24кг
Храна:
- flu shot*
- шейк* от чага чай*, какао*, хо шу уу*, тинктура пасифлора*, мед*, масло от морски зърнастец*, зехтин*
- ябълка*
- мини суров бар* с физалис
- около 60 хр шоколад, малко вода от зелен кокос*
- зеле в зехтин*, няколко филийки селски хляб с парено сирене*, препечени; маслинова паста; меденки с мармалад, редче шоколад
Добавки:
Мнението беше редактирано от Margi на 01.11.15 20:20.
Събота
Движение:
йога - 40-тина минути, без особен ентусиазъм ;)
юмейхотеапия - установихме, че псоасът ми е проблемен (което и преди това знаех), и че лявото ми коляно се вади зловещо (sweat) , нещо, което също знаех,но си бях адаптирала движенията така, че да не се случва, а сега втрещих Жорката. Според него са се поохлабили връзките и е добре да внимавам с усукванията, които правя.
Храна:
- чай* от глог*, коприва*, кантарион*, мед*
- ябълка*
- черен чай* с гравиола с какао*, мед*, масло от морски зърнастец*
- ябълка*
- зеле в зехтин*, 2-3 броколи на пара, 2-3 филии селски хляб с парено сирене*, препечени; разни джънкове за десерт
Добавки:
аспирин и витамин Ц, ензими
ПП: Разходката в гората беше с куче И коте, които ни следваха неотлъчно. :)
Мнението беше редактирано от Margi на 01.11.15 20:35.
Неделя
Движение:
йога, пак около 40 минути, беше ми малко тегаво заради юмейхото вчера и заради ПМС
Храна:
- чай*от глог*, коприва*, кантарион*, мед*
- топло какао* с тинктура от чага*, масло от морски зърнастец*, мед*
- пресен гроздов сок*
- ябълка*
- пресен сок от ябълки* и круши*...всъщност, вече е нещо средно между сок и сайдер :)
- останалите от вчера броколи и зеле; 3 варени яйца*, маслинова паста, няколко шоколадови бисквити
- малко солени бисквитки с черен сусам, по 1 хапка от ха;ва и локум, само за дегустация
- още по една хапка от локума, шепа фъстъци, закваска*
Добавки:
..и едно дълго пътуване от Улеите, през някакви квартали на Габрово, през Плевен, до София...общо 5 часа
Наложи се да заобиколим Габрово, тъй като точно на излизане колата, която беше пред нас неочаквано...избухна в пламъци :( Добре че Слави реагира бързо и успя да спре, и да даде рязко на заден. Колата на бедните хорица изгоря пред очите ни за по-малко от минута. Добре, че се измъкнаха от там живи и здрави. Изключително неприятна гледка,още по-неприятно събитие за участниците в него.
Движение:
йога при Кристос - 2 часа
Храна:
- ябълка*
- пресен гроздов сок*
- ябълка*
- шейк* от чай пау д’арко и канела*, какао*, мака*, масло от морски зърнастец*, тинктура пасифлора*
- тиква* на пара с подправки, броколи на пара с подправки; прясно сирене, препечено на тиган - два големи резена; домашни бисквити* с мукуна*, пестил от бели черници
- домашно печено кашу и още малко бисквитки*
Добавки:
аспирин +витамин Ц, ензими, вигантол
Мнението беше редактирано от Margi на 02.11.15 17:04.
Движение:
йога - 30 минути пози от стоеж и обърнати
колелце от колене, тяга на 1 крак с пудовка (12), обръщане на раменете
йога- още 20 минути обърнати и ресторативи
Храна:
- чай от хвощ*, коприва*, кантарион*,мащерка*, мед*
- шейк* от чага чай*, какао*, мака*, масло от морски зърнастец*, мед*
- ябълка*
- остатъка от шейка*
- ябълка*
- броколи и тиква* на пара с подправки, авокадо с овесени крекери, шоколад - доста :)
- накиснато и препечено кашу
Добавки:
аспирин с витамин Ц, ензими, вигантол
Напоследък се хващам че пия по-малко вода от обикновено. Вероятно е заради по-голямото количество плодове и зеленчуци, които ям, но все пак реших да отбележа.
Мнението беше редактирано от Margi на 03.11.15 18:38.
Движение:
5 х 10 суинга с 16ката, + това
висене, обръщане на раменете, фоум ролер
йога - около час,предимно обърнати и налкони назад с висока опора под краката..като за пред МЦ
Храна:
- ябълков сок*, вече сайдер
- шейк* от чага чай*, какао*, готу кола*, тинктура пасифлора*, мед*,масло от морски зърнастец*
- ябълка*
- ябълка*
- малко вино*, зеле в зехтин с накиснат жълт кантарион* с гарам масала*; пастет* от шийтаке*, авокадо и др., овесени крекери*; 1 домашна бисквита* и течен шоколад, 2 хапки останал локум, накиснато и изпечено кашу
Добавки:
аспирин с витамин Ц, ензими, вигантол
Добавм си и две чаши съвсем домашен ябълково-крушов сайдер (от ябълките на снимката). :)
Добре че си отлях няколко бутилки, преди да го направят на тинктура. ;)
+ по-късно - 2 ръжени сухарас маслинова паста
Мнението беше редактирано от Margi на 04.11.15 22:20.
Понеже мястото, където беше дискусията, която се обърна в лични злостни нападки срещу мен беше закрита, след като Иглика си изцвъка мнението и не даде възможност на други да коментират след нея, ще си напиша тук. (Както всъщност става с много постове, които не и допадат, откакто “властва” тук.) Правя обаче уговорката, че всяко мнение по тази темаслед моето ще подлежи на модерация.
Та, благодаря на Десо и Иглика за изказаното отношение към мен, което от почти година насам недоумявам на какво може да се дължи, затова приемам че са психично болни и не им се сърдя. Благодаря и на всички подкрепили изключително грубото изказване на Десо по мой адрес...предвид че между подкрепилите има и такива, на които искрено съм се опитвала да помогна.
Истината е нещо, което не се харесва твърде и човек, който ви я навира пред лицата, няма как да стане популярен, затова вероятно ви идвам някак арогантна. ;)
Добре че имам личен живот, който е достатъчно удовлетворяващ, за да мога да не си изливам и аз тук душевната помия и личностни проблеми...защото очевидно, някои хора (I will not point any fingers, you know who you are ;) ) си нямат такъв.
А народът прост, животът скучен...както казват хората. ;)
Мнението беше редактирано от Margi на 04.11.15 22:59.
05.11.15
09:40
Марги, винаги сме уважавали правото на всеки да има мнение, така ще остане и за в бъдеще. Ти имаш твоето, екипът си има неговото, всеки от другите потребители - също. Така трябва да бъде, за да не губим ориентация кой къде е... но това не е изричен ангажимент за съобразяване - както за теб с нас, така и на нас с теб.
Всеки от екипа си има своите силни страни, тихи лудости и трески за дялане, но си ги харесваме, в мир сме с тях и по между си. Както се казва - не страдаме от психични отклонения, а им се наслаждаваме. :) За теб остава да направиш избор за себе си - дали да ни приемеш такива. Ние нашия сме го направили отдавна, смятам адекватно и обективно аргументирано, съответно сме убедени в позицията си и ще си я запазим.
Лоши чувства няма.
Само желание за взаимна полезност, независимо под каква форма. :)
Движение:
Йога при Кристос, но него го нямаше. Започвам да намирам за леко дразнещ факта, че не оповестяват отсъствието на титуляра. Ще бъде доста по-коректно към клиентите, ако предварително знаят кой ще води часа им. Жената която води днес е много готина, обаче практиката и е мудна, прекалено бавно говори и мисли преди да даде всяка следваща инструкция, което прави престоя в позата мъчителен. Освен това даваше грешни инструкции, и ми се наложи мислено да си повтарям тези на Олга (която миводи курса), за да не правя съвсем грешни пози, следвайки думите. Няма рутина във воденето и това се усеща от хора с по-сериозна практика.
Храна:
- чай* от хвощ*,коприва*, кантарион*, мащерка*, мед*
- шейк* от чага чай*, какао*, рейши*, масло отморски зърнастец*, мед*
- ябълка*
- авокадо, 10-тина какаови зърна* и евкалиптов мед*
- ябълка*
- омлет от 3 яйца* с шийтаке* и масло*; броколи на пара, шоколад
- домашен сайдер* (inlove)
Добавки:
ензими, вигантол
От другата седмица ми отпадат работни отношения, които очевидно ми не ме караха да се чувствам щастлива. От една страна ми олеква доста, но от друга ми е тъжно заради клиентите, с които си поддържам толпи отношения, и колегите, които са готини.
Така или иначе, това съвпада със стартирането на други неща, които планирахме отдавна, но някак ми беше притеснено как ще ги смествам в графика си. Сега мога да насчоча целия си ентусиазъм към тях.
06.11.15
01:40
казано от Маргарита Манева на 03.11.15, 17:40:
Напоследък се хващам че пия по-малко вода от обикновено. Вероятно е заради по-голямото количество плодове и зеленчуци, които ям, но все пак реших да отбележа.
А дали в тоя случай с по-малко вода ( повече зеленчуци и плодове), организма е предразположен към по-лесно задържане.
Реално приема ми на вода е поти непроменен.
Когато човек пие прекалено малко вода, се дехидратира, не задържа вода. Ако пиеш малко вода и въпреки това задържаш, вероятно естрогена е извън баланс. Други причини могат да бъдат прекалено голямото количество въглехидрати или солв менюто ти, но не и пиенето на по-малко вода.
Движение:
йога - около 35 минути, колкото да не е без хич
инфрачервена сауна - 25 минути
Храна:
- чай* от хвощ*,коприва*,кантарион*, мащерка*,мед*
- шейк* от чага чай*, рейши*, какао*, мед*
- круша*
- ябълка*
- малко вино*, зеле в зехтин*(с накиснат в него кантарион*) с кълнове от мунг дал*, доста сухари с авокадо, сметана с домашно сладко от червени боровинки*, 2-3 шоколадови бонбона
Добавки:
аспирин и ензими, ниацин, цинк
Мнението беше редактирано от Margi на 07.11.15 17:10.
Движение:
йога - около час
Храна:
- чай* от хвощ*, коприва*,кантарион*, мащерка*, мед*
- зелен шейк* с вода от зелен кокос*
- ябълка* и годжи бери*
- 3 парченца фъч* с лешников тахан; шейк* от чага чай*,какао*, лешниково масло* и масло пт морски зърнастец*,мед*
- ябълка*
- круша*
- зеле в зехтин* с подрпавки; тиква* и цвекло на пара* със сос* от златист пачи крак; ръжени сухари; някакво веган брауни от био магазина до нас, беше доста блудкаво, шоколад
- още няколко сухара
Добавки:
ензими, ниацин
08.11.15
15:59
казано от Маргарита Манева на 06.11.15, 15:28:
Реално приема ми на вода е поти непроменен.
Когато човек пие прекалено малко вода, се дехидратира, не задържа вода. Ако пиеш малко вода и въпреки това задържаш, вероятно естрогена е извън баланс. Други причини могат да бъдат прекалено голямото количество въглехидрати или солв менюто ти, но не и пиенето на по-малко вода.
‘’Когато човек пие прекалено малко вода, се дехидратира, не задържа вода’’ - толкова съм била заблуда, че пиенето на повече вода помага отводняването (headbang).
Хормона влезе в граници (беше не в баланс.. да), но усещам че когато увелича водата по лесно се ‘’отводнявам’‘, като
забелезах се , че зеленчуците не ми влияят за задържане, но с повече плодовете да. (вярно , че след 1 ден премахване на плода и повече течности отново всичко си идва по реда) , и когато видя , че засягаш точно плодовете с вода и задържане реших да размажа малко дневника с въпроси.
Колкото до солта ... чесно казано от няколко месеца почти не ям сол.. или поне 3 дни ми са без сол. Как мислиш за това тормоз ли е за организма (като поне 3 дни в седмица да речем зеленчуците са със сол определно).
Но това го забелязах че се получи, без цел.... имам дни в които не ям сол. (съответно изключително много ми се изпари желанието за сол)
Солта към зеленчуците е обща като вкл. горчица или някакъв ‘’магазински’’ сос (с най чисти съставки до колкото може), или маслини. Много често солта ми идва от там.
Сори за спама (blush)
Не е спам. :)
Всъщност, ако пиеш малко вода, се дехидратираш, ако пиеш прекалено много вода, също се дехидратираш.
А това, от което тялото се нуждае преди храната е вода и сол. Така че, сол е добре да се консумира, но не готварска. (Аз лично избягвам и хималайската, предпочитам морска, минимално преработена.) В “магазинските”сосове и маринованите маслини, солта е ясно че е готварска. Сосове ям единствено домашно приготвени, а маслините купувам от тези, които се водят натурални - сушени, киснати в зехтин. Маслините и без друго са едно от растенията с най-високо съдържание на натрий. :)
Движение:
йога - около час
Храна:
- чай* от хвощ*, коприва*, кантарион*, мащерка*,мед*
- шейк* от чага чай*, какао*, мака*,мед*,маслоотморски зърнастец*, лешниково олио*
- ябълка*
- круша*
- ощемалко от шейка*
- ябълка*
- ром*
- малко вино*, зеле в зехтин*, броколи на пара със зехтин* и ябълков оцет*, спагети с домашен сос песто*; няколко шоколадови бонбони, две малки парчета домашен тиквеник*
Добавки:
ензими, ниацин
Ходих да посрещам my one and only на летището, беше първото ми ходене на летище без да пътувам. Много тъпо усещане - нещо недовършено остава като съм там, а не се кача на самолет. Обичам пътуванията. Ходи ми се надалеч.
Ден на кубинския ром и френското вино. :)
Мнението беше редактирано от Margi на 08.11.15 20:15.