Путьовско поколение ли сме?

Прескочи до:

снощи гледам, един ФБ приятел си е постнал следния текст:
В НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов” в 20.20 нахлуват ВОЛЕН СИДЕРОВ И ДЕСИСЛАВ ЧУКОЛОВ със снимачен екип от Алфа ТВ, във видимо неадекватно състояние, придружавани от 15 телоохранители. Нарушителите започват агресивно да разпитват студентите за неизвестно за тях лице, твърдейки, че лицето е студент в академията. Обикаляйки по аудиториите, екипът на СИДЕРОВ стигат до 3тия етаж, където час имат класът на проф. Маргарита Младенова. Опитват се да разбият вратата, след опит на студентите да се заключат. Нахълтват със сила, започват да обиждат и да бутат второкурсниците. СИДЕРОВ напада и прилага физическо насилие върху студентка, опитала се да заснеме случващото се. ЧУКОЛОВ подхвърля празен плик на земята и обвинява студентите в употреба на наркотици, който въпросната телевизия заснема. След проявата и стреса наложен върху всички студенти от академията, нарушителите напускат пред лицата на екип от 10 полицаи, които са безпомощни пред политическия имунитет на СИДЕРОВ.

И така, неадекватността на В.С. си е ясна и не ме учудва. Това, което ми направи впечатление обаче - колко страхливо поколение сме (сегашните до 25г., че и над тях може би) - как може здрави и прави мъже, в разцвета на силите си, да се държат като 7-годишни деца и да се опитват да се заключат и да се крият, и после да се похвалят във Фейсбук. Тези хора ще създадат семейство скоро и ще възпитават децата си на свой ред, и според мен нещата ще стават по-зле за в бъдеще. Това изобщо не е нормално. Мен лично баща ми ме е възпитавал винаги да се защитавам, дори да си изям боя ако трябва. Как няма да ни тъпчат после, като сме с Г-образни вратове, срастнали със смартфоните, изнежени и безсилни мишки. Тъжно ми става като се замисля само. Интересно ми е дали само аз мисля така.

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 25.10.15 18:44.

24.10.15
15:08

Те такива има и на 35 и на 45. Това няма какво да те учудва...смачкани хора има много.

Carbohydrate

24.10.15
15:25

Героя живее 3 секунди, а майстора вечно )

24.10.15
15:29

А замислял ли си се какъв избор имат ? Да, като сте 200 човека вътре, няма да се налага да си мръднеш ръцете даже - направо ще ги сгазите, но защо ? Ок, винаги има избор - може да станеш и да им отговориш, но пак питам - защо и какво доказваш така ?

Това, че някой в дискотеката те е бутнал/нарочно или не/и не си му отвърнал, означава че си путка ? Хммм, щом казваш. Или пък на пътя ако някой те гледа и не мърда поглед от теб ? Какво трябва да направиш - да му скочиш на врата ли ?

Да, не е същото, ама има и доста общи неща. Това са хора, които биха ти причинили много лоши работи и никак не си заслужава да се разправяш с тях, защото трябвало да отговориш ;) Айде, ок, чак да се заключваш или пък да се криеш - да, струва ми се доста прекалено, но като цяло няма какво толкова да направиш.

Путки са тия, които крещят пред по-слаби от тях и когато се изправят срещу хора на тяхното ниво, млъкват на момента.

казано от DSMHY на 24.10.15, 15:29:

А замислял ли си се какъв избор имат ? Да, като сте 200 човека вътре, няма да се налага да си мръднеш ръцете даже - направо ще ги сгазите, но защо ? Ок, винаги има избор - може да станеш и да им отговориш, но пак питам - защо и какво доказваш така ?

Това, че някой в дискотеката те е бутнал/нарочно или не/и не си му отвърнал, означава че си путка ? Хммм, щом казваш. Или пък на пътя ако някой те гледа и не мърда поглед от теб ? Какво трябва да направиш - да му скочиш на врата ли ?

Да, не е същото, ама има и доста общи неща. Това са хора, които биха ти причинили много лоши работи и никак не си заслужава да се разправяш с тях, защото трябвало да отговориш ;) Айде, ок, чак да се заключваш или пък да се криеш - да, струва ми се доста прекалено, но като цяло няма какво толкова да направиш.

Путки са тия, които крещят пред по-слаби от тях и когато се изправят срещу хора на тяхното ниво, млъкват на момента.

Ако някой те гледа, гледаш го и ти с усмивка ей така да му е тъпо. Те тези дето тренират лош поглед пред огледалото не са опасни. Какви лоши неща ще ти причинят тези господа?

24.10.15
15:42

Не мисля, че от един подобен случай бихме могли да направим изводи за цялото българско общество- млади, възрастни и тн.
Все едно някой чул новината за нашият граничар, да каже “вижте българите как стрелят, явно са супер задружната и войнствена нация”. Просто не е сериозно от един, два, пет случая да се правят категорични изводи. Мишки и лъвове има навсякъде.
И не на последно място, не сме били там, не знаем конкретно какво точно е станало, как точно са реагирали хората и тн.
Ти как би постъпил в такава ситуация. Аз лично бих бил доста неадекватен. Уча си там, правя си кефа и изведнъж да ми дойде някой партиен лидер и да ми крещи.
И пак да се повторя, не знаем какво точно е станало. Аз лично имам все по- слабо доверие към определени медии. Малко са като “Големия брат” на Оруел. Карат те да вярваш в някакви неща, ама дали са близки до истината... един Господ знае.

п.п. Волен Сидеров тотално се оля. Скандал след скандал.

puzimir

24.10.15
15:44

Сегашните студенти са путки, дванадесетокласниците сме още по-големи путки.. Като гледам пък 8-ми клас по-големи путки и от нас. А прогимназиалните направо си лапат пишките зад училище. Това на фона на момичета, които залагат на еврофутбол, ходят за риба, не готвят, не чистят, пият бира и се бият за гримирани момчета..

Избори, човека така е решил да покаже, че е жив, а ти искаш да го биеш, да му влизаш във сценария... Гледаш сеир и толкова.

24.10.15
16:08

Аз пък днес си мислих за протестите, които имаше във връзка с Делян Пеевски преди 2 години и половина. Спомняте ли си в началото колко актуално и новина номер 1 по всички емисии беше отброяването на поредния ден за протест. Ден 1, 2, 3, 10, 20 и така до към 40ти-50ти. После протестът беше с не повече от 100 човека пред парламента и се съобщаваше за тях някъде между другото,  накрая изобщо не се съобщаваше, а май бяха над 150 дни мисля. В началото имаше малко смут сред политиците- Лютви Местан, Волен и т.н. обаче после се видя, че тълпата е безобидна. И 1 милион да се съберат на цариградско и около парламента- със свирене на песните от 10ти ноември 89та и биене на тъпани нищо не става. В крайна сметка се стигна до предсрочни избори не заради друго, ами защото ДПС се оттегли от коалицията и се събра мнозинство в парламента ЗА. Другото е история.

Та, в този ред на мисли- Волен и болшинството от политиците няма от какво да се чувстват досегаеми. Нито големите тълпи с флагчетата, нито клипчетата във фейсбука (по повод на студентката дето го снимала), нито репортажите на телевизиите могат да помогнат с нещо.

Ние в България можем да се успокояваме само и единствено, че не сме като в Гана или Сенегал: управляващите да си правят изработки на позлатени калашници, докато държавата се разпада от безконтролни грабежи, изнасилвания, болести, глад и експлоатация без права на човека.

24.10.15
18:53

Toя боклук разиграва един и същ сценарий преди избори .......малко иху аха  и пак се намират идиоти да го вкарат в парламента и след тва тихичко през целия мандат доде не стане време пак за избори и пак скача да се бие и да прави циркове .....ся ми кажете .....той ли е идиота или тея дето гласуват за него ....(headbang)

24.10.15
23:18

Да, не е същото, ама има и доста общи неща.

Примерите, които описваш са си откровено търсене на конфликт. А такива конфликти на едно 95% може да ги тушираш преди да са ескалирали и с твърда реакция, с приказки, с усмивка...
А ако не успееш да ги тушираш или се свиваш, или влизаш в тях, като второто е много рядко и за това тази номера минават редовно, на това е разчитал и тоя малоумник Волен.

Общото нещо е, че са се уплашили. Волен бил с 15 галфона, голяма работа, като нокаутираш най-агресивния и най-якия и всички останали омекват като тинейджърска пишка след първи полов акт. Поверено с опит.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 24.10.15 23:19.

25.10.15
00:18

казано от Денислав Кънев на 24.10.15, 10:26:

как може здрави и прави мъже, в разцвета на силите си, да се държат като 7-годишни деца и да се опитват да се заключат и да се крият

Ами и аз това се чудя. Човек, ако е чист, не носи в себе си алкохол и наркотици в университета, от какво се крие тогава? И защо се заключва? Може би за да изхвърли през прозореца или унищожи някакви компрометиращи вещества? Иначе няма нормално обяснение за неадекватното им поведение. Човек се заключва и крие,  когато има какво да крие.

Както се казва в случая, очевидно Сидера е уцелил десятката. изглежда има добри информатори между студентите. Изненадал е колегите им по бели гащи. :)

25.10.15
06:50

Добре, и да приемем, че информаторите на Сидеров са били прави и наистина някой от присъстващите е имал наркотик. Нормално ли е партиен лидер да ходи да обикаля по улиците, лафките и тн. и да пита хората “криеш ли нещо”?
Ако някой ден Волен ви почука на вратата, не се стряскайте :D .
Всичко е някакъв евтин ПР.

25.10.15
09:56

казано от James Hinks на 24.10.15, 23:18:

Примерите, които описваш са си откровено търсене на конфликт. А такива конфликти на едно 95% може да ги тушираш преди да са ескалирали и с твърда реакция, с приказки, с усмивка...
А ако не успееш да ги тушираш или се свиваш, или влизаш в тях, като второто е много рядко и за това тази номера минават редовно, на това е разчитал и тоя малоумник Волен.

Общото нещо е, че са се уплашили. Волен бил с 15 галфона, голяма работа, като нокаутираш най-агресивния и най-якия и всички останали омекват като тинейджърска пишка след първи полов акт. Поверено с опит.

На улицата да, виждал съм доста такива случки. Това е друго, за съжаление. Айде да си го представим - ставам и удрям един от тия 15 със стол, след което ми казваш, че другите ще се свият и ще избягат ? Да, ама не ;) Ще дойдат и ще ме смачкат на момента.

25.10.15
10:11

казано от DSMHY на 25.10.15, 09:56:

На улицата да, виждал съм доста такива случки. Това е друго, за съжаление. Айде да си го представим - ставам и удрям един от тия 15 със стол, след което ми казваш, че другите ще се свият и ще избягат ? Да, ама не ;) Ще дойдат и ще ме смачкат на момента.

И така да е, заставаш зад позицията си ... Поне когато става въпрос за нещо имащо значение ...  На улицата може да им теглиш една майна и да не се занимаваш, но на такива лайна, които се подиграват с теб по хиляди начини ... Намесвам се, защото всички са свикнали да не обръщат внимание и да убиват простака с мълчание, но в много от случаите тези простаци се опитват да ни направят зависими ...

25.10.15
10:14

Абе, айде стига говорихте глупости. Отиваш утре да си купиш вода от някоя лафка, идва Волен и ти я изсипва върху лицето. Айде сега ми кажи, как ще му налетиш, като зад него има 15 човека, които са там само заради това да се заядат с някой ??????

Не е нужно да се правим на големите мъже във форума ;) Не казвам да се свиеш и да си тръгнеш, ама трябва да съм супер-прост, за да повярвам, че ще му налетиш...

Мнението беше редактирано от satisfaction на 25.10.15 10:14.

15 човека да ти скочат не е проблем ;) лошо е ако са двама, трима ей тогава боли.

25.10.15
10:20

Ами повярвай ми, че ще направя всичко възможно, за да му стъжня живота. Другият проблем е това, че масата са сеирджии, а реално тези 15 човека нищо не представляват. Не се правя на голям мъж, ясно ми е пределно, че ще си изям боя, не съм по тази част с биенето и ходенето като батка, но ако не застана зад себе си ми отива и личност и самочувствие и всичко ?
Поне ще съм изкривил него.

Мнението беше редактирано от Дuд0 на 25.10.15 10:22.

25.10.15
11:03

Айде тогава, колкото и гадно да прозвучи, пожелавам ти още днес да се видиш с Волен. Ама толкова силно ти го пожелавам, защото ми е писнало да чета вече такива “мъжки” мнения по форумите....

Какво отстояваш, бе ? Изяждаш боя и толкова, друго няма да се случи... Това не е като да дойда и да се заяждам с теб, та да ми налетиш - съвсем различно е. Стига с тия американски филми - понеже си много голям патриот, мъж, човек на честта, излизаш и пребиваш 15 човека. БРАВО!

25.10.15
11:06

Въобще не ги мислите нещата правилно. Не казвам как трябва да стане и кое е правилно, а какво ще стане в този момент.  Ясно е, че в тоя момет/а и въобще/ Волен заслужава някой да му изкриви носа, ама не е случаен фактът, че това още не се е случило ;) Не е като поне един от всичките тия хора, с които се заяжда, да не е “мъж”/по вашите думи/.

25.10.15
16:31

казано от avitohol на 25.10.15, 06:50:

Добре, и да приемем, че информаторите на Сидеров са били прави и наистина някой от присъстващите е имал наркотик. Нормално ли е партиен лидер да ходи да обикаля по улиците, лафките и тн. и да пита хората “криеш ли нещо”?

Щом полицията и правосъдието не си вършат служебните задължения е напълно нормално един партиен лидер да се заеме с това. И най-малкото да им припомни какво те трябва да свършат вместо него. Ако един политически лидер е загрижен за младото поколение и бъдещето на страната, то той вдига скандали и разобличава на всяка крачка. Ако гледа на властта и депутатството само като на възможност за бързо забогатяване и гледа на държавата като на дойна крава, той си мълчи, спотайва се като бълха в гащи. Не обелва и дума какво става наоколо. Ето това отличава национално отговорния политик от безотговорния!

След онзи инцидент с “клек”-маркета (каква грозна новоизкована дума!) имаше разюздана кампания в медиите срещу Сидеров. То не бяха хули, то не беше оплюване. Да, но ето какъв коментар прочетох в един новинарски сайт. Авторът на коментара логично задаваше въпрос. А какво прави тоя минимаркет в тая късна нощ? След като дори големите хипермаркети и търговски вериги затварят в 21 часа?

Кое налага тоя минишоп да бачка през цялата нощ и да назначава още продавачи. Какво толкова ценно и хвърлящо много пари би могъл да продава в тия безлюдни часове? Освен дрога и контрабандни стоки? И струва ми се, че има известна логика в тоя коментар. Вярно, че Сидеров е леко скандална личност, но всеки политик си има свой собствен стил на изразяване и поведение.

Все пак добре е че повдига някои обществено значими теми и проблеми, вместо да се крие като мишка както мнозина правят. Той повдигна въпроса за цената на тока, американските централи и ВЕИтата, за западните търговски вериги и цените, които налагат на български производители. Повдигна въпроса за арабските бежанци и ислямистите измежду тях. За което се оказа много прав накрая и Европа преразглежда политиката си по тоя въпрос. Е кой друг е повдигал пред обществото тези значими за всички нас проблеми?

25.10.15
16:52

Ама Миро, там е работата, че аз не смятам, че всичките тези неща той ги прави съвсем безкористно. Във всички случаи това с клекшопа можеше да се реши по много по цивилизован начин.
В твоя подкрепа ще кажа, че Сидеров няма нищо общо с издигнатият си медиен образ. Моето и неговото семейство се познават от доста години, даже братовчеда на майка му беше лична охрана преди време и бих казал, че в реалния живот Волен не е страшилището за което го представят. Даже си е доста интелигентен и земен човек, поне аз с такова впечатление съм останал от 2-3 лични разговора преди време. Във всеки случай изобщо не е фашиста- шизофреник за какъвто го представят.
Но пак казвам, според мен последните два скандала бяха супер ненужни.

25.10.15
17:47

казано от avitohol на 25.10.15, 16:52:

Ама Миро, там е работата, че аз не смятам, че всичките тези неща той ги прави съвсем безкористно.

Древна китайска поговорка. Използвана от техния лидер Дън Сяо Пин, който постави основите на сегашното им индустриално развитие: “Не е важно дали котката е бяла или черна, важното е да лови мишки!”. Не виждам никакъв проблем дали Сидеров прави това користно или безкористно. Важното е, че бие барабана и поставя на вниманието на обществото някои важни проблеми. Вместо да се спотайва. Нека някой да прави това користно, но да го прави. Тоест, ако обществото има полза, какъв е проблема дали го прави користно, дали  е някакъв надут пуяк следящ под микроскоп рейтинга си? Дали е скандалджия, ако върши работа? Едва ли някой се интерсува дали има красиви (и много честни) сини очи или черни.

казано от avitohol на 25.10.15, 16:52:

Но пак казвам, според мен последните два скандала бяха супер ненужни.

Ммм, не съм на това мнение. Защото ние просто не сме нормална държава от твърде дълго време. Това, че Сидеров върши тези неща какво показва? Реално нямаме функционираща полиция и съдебна система.

И ще добавя коментар (не към теб, а за момчетата по-горе, които се горещяха). Ако не бяхте путки,а мъже щяхте ли да приемете купуването и продаването на гласове (е прес-тъп-ле-ние!) пред очите на всички ни? Как един от вас не се намери да хвърли един здрав пердах на тези “купувачи” (сякаш се намират в кварталния супермаркет!)

Та това си е една жива фалшификация на изборите! Това става пред очите ви! Това става пред всички вас. Вие гласувате, а някой на практика подменя вашия глас и вашето избирателно право, сами да определяте съдбата си и управниците си. Това е най-грубото фалшифициране на изборите, което някой по света познава. Това е звучен шамар в лицето на всички вас, избирателите!

Айде да ви видя, щом сте такива бабаити, толкова ербап. Ще пребиете ли някой “купувач”. Мен бяс ме хваща само като гледам репортажа по телевизиите. Та в кой век живеем? За такова нещо би трябвало изборите да се повторят и потретят, ако трябва. Докато Ганьо Балкански се научи, че трябва да прави открити и честни избори.

А те бабаитите взели моля ти се да налитат на Волен защо търсел наркотици, що търсел контрабанда и цигари без бандерол? Ами държавата къде е? Ако е нормална, Сидеров изобщо няма да има какво да търси. Полицията ще е свършила тая работа много преди него!

25.10.15
18:13

Винаги съм се чудил, що за идиоти подкрепят Бялата Златка.

26.10.15
10:43

Е взе си най-накрая тупаника, а заслужава още много такива.

26.10.15
10:47

http://i.imgur.com/RWhXcQl.gifv
Още още още!

26.10.15
11:18

Щом и подобни личности започнаха да са тема на дискусии във Форума, работата е загубена.

Мнението беше редактирано от Margi на 26.10.15 11:20.

26.10.15
11:59

Коя работа е загубена?

Може някой да е чел форума и да е решил че не е путка :)

26.10.15
12:35

казано от Маргарита Манева на 26.10.15, 11:18:

Щом и подобни личности започнаха да са тема на дискусии във Форума, работата е загубена.

По-скоро фактът, че обществото търпи подобни личности да наглеят публично е доказателство, че работата е загубена.

Известно време имаше надежда, че Болен ще се вразуми, но той от ден на ден става все по-нагъл. За такива миндили им трябва един як бой заедно с цялото му клек-шоп отборче. Е така с натрошено кокали и избити зъби.

Ако имаше надежда отдавна да го е подхванала прокуратурата.

http://vbox7.com/play:9f642f5da1

26-та секунда!

26.10.15
13:24

казано от CarnalK на 26.10.15, 12:35:

казано от Маргарита Манева на 26.10.15, 11:18:

По-скоро фактът, че обществото търпи подобни личности да наглеят публично е доказателство, че работата е загубена.

Известно време имаше надежда, че Болен ще се вразуми, но той от ден на ден става все по-нагъл. За такива миндили им трябва един як бой заедно с цялото му клек-шоп отборче. Е така с натрошено кокали и избити зъби.

Ако имаше надежда отдавна да го е подхванала прокуратурата.

Единствената надежда е тотално да се изуми, обаче да си остане на мястото. По-добре пълен кретен да запълва тази ниша дето и без това си я има.

26.10.15
15:21

Волен бил с 15 галфона, голяма работа, като нокаутираш най-агресивния и най-якия и всички останали омекват като тинейджърска пишка след първи полов акт. Поверено с опит.

Айде да си го представим - ставам и удрям един от тия 15 със стол, след което ми казваш, че другите ще се свият и ще избягат ? Да, ама не ;) Ще дойдат и ще ме смачкат на момента.

Така ще стане ако го нападнеш със стол - първо, щом хващаш “оръжие” значи не си уверен в силите си или си слаб, второ, докато хванеш тоя стол и го вдигнеш и тръгнеш им оставяш време за реакция и ориентиране в ситуацията, трето, тия “телохранители” са за по 200 лв на ден инцидентно, да не мислиш, че са някакви тигри и ще скочат ей така в меле за слава, особено ако има припаднали.  Ако директно влезеш с ляв прав(примерно) в брадата на най-агресивния и веднага след с дясно кроше(пак примерно) това в брадата на най-якия и те легнат да спят на пода, а ти тръгнеш към Волен или някои от останалите галфони свръхагресивно ще видиш как всички останали включват задна. Като ти казвам, че е проверено - проверено е. Това е психология на боя и не е за всяка глава ;) Да не говорим, че едно 99% от хората не могат да контролират адреналиновия прилив в такава ситуация и се държат съвсем не така, както предполага тая психология на боя.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 26.10.15 15:27.

Аз само да попитам, като всички сте толкова наясно със ситуацията в държавата в момента, кажете колко от вас гласуваха вчера на изборите, вместо да спорите за глупости?

пп. Въпроса ми е свързан с темата на момчето.

26.10.15
16:16

казано от Див Чобанин на 26.10.15, 16:00:

Аз само да попитам, като всички сте толкова наясно със ситуацията в държавата в момента, кажете колко от вас гласуваха вчера на изборите, вместо да спорите за глупости?

пп. Въпроса ми е свързан с темата на момчето.

Аз гласувам от както съм пълнолетен. Само този път не успях, просто от много работа нямаше как да бия 130+ километра до родния град. Сега ме е яд, но просто нямаше как.

26.10.15
18:54

казано от Станимир на 26.10.15, 10:43:

Е взе си най-накрая тупаника, а заслужава още много такива.

А утре ще посегнат на премиера Борисов, вдруги ден пък на президента Плевналиев. И лошата слава на българите като “тъмни балкански субекти” ще се бетонира в западните общества. Онзи палеж в Германия едва ли е случаен. На немците им е писнало от нашите криминални прояви.

Нали уж писахте, как можело Волен да се прави на прокурор и раздава правосъдие. Сега обърнахте на 180 градуса. Някакъв субект за който никой никога не е гласувал и никой не го е упълномощавал да бъде прокурор или полицай, си позволява да бие народен представител. Е как да го разбирам това? В единия случай Сидеров нямал право да разследва криминални истории, имало си правосъдие и полиция. В другия случай тоя субект има точно това право?

Имах друго мнение за някои хора тук. И ми паднаха много ниско в очите. Явно не съм ги познавал в детайли какво представляват.

Цялата тая история с Волен от 10 години насам е отклоняване вниманието на обществото от важните проблеми. Вместо те да бъдат решавани, вниманието на хората се отклонява в погрешна посока и се изпращат за зелен хайвер.

Хубаво пишете за изборите. какво значи “корпоративен вот”? Автобуси превозващи избиратели? Та това си е чисто фалшифициране на изборите, направо да си го кажем. Волен ли е големият проблем на България? Или фалшифицирането на изборите,  незаконната търговия с наркотици, контрабандните стоки, трафикантите на араби, афганци и африканци? Които ни напълниха с “бежанци” (да бе, бежанци! Парите не миришат нали?), телефонните измамници, крадците на фирми (които на запад влизат моментално в затвора), педофилите дебнещи учениците, крадците на коли, взломаджиите разбиващи дома ви докато ви няма или дори сте у вас (толкова са нагли и се смятат за ненаказуеми), карането с 10 промила по пътищата на страната и катастрофите в резултат на това, автомобилните гонки и загиналите невинни деца и възрастни пешеходци, масовата лудост наречена “каране в насрещната лента” на някои търсачи на силни усещания (които са за лудница до края на живота си), карането със 150 км през пешеходните ленти и условните присъди след това за убийство, подкупите на всякакво ниво в държавата, отвличанията и безследно изчезналите хора, дори деца.

Взривовете и стрелбите, килърите, потрошените градски автобуси и тролеи в София наскоро от вандали. потрошените пейки в парковете и всичко, което изобщо може да се троши на улицата (а парите за възстановяването откъде се вземат? Падат от небето като златен дъжд, нали?). Насилието в училищата. Вечно недостигащите средства за раково болните и останалите. Злоупотребите, разхищенията на бюджетни средства.

И още хиляди други неща. Е ли са това важни проблеми и Сидеров ли е големия проблем на тая държава? И кое в него дразни някои хора? Самият Сидеров? Или проблемите които поставя и самозваните разследвания,които води за наркотици, контрабанда, корупция, далавери? Май от това всъщност се дразнят някои, а не толкова от самия Сидеров.

26.10.15
19:09

Не те знам кой си, ама ако си обикновен човек като мен и никога през живота си не си имал пресечни точки с някой от тези хора, и нямаш някаква изгода от тях - направо се излагаш с такива мнения. Наистина ли не осъзнаваш защо хората се кефят на тоя полицай, а мразят Волен ?

26.10.15
19:26

казано от DSMHY на 26.10.15, 19:09:

Наистина ли не осъзнаваш защо хората се кефят на тоя полицай, а мразят Волен ?

Да, наистина не осъзнавам. Ако наистина си обикновен човек, би трябвало да те интерсуват някои проблеми поставени от Сидеров. А щом реалните проблеми на обществото не те интерсуват, то или не си обикновен човек или си от ония обикновени хора, които се занимават с тези неща за които говори Сидеров. Иначе няма логично обяснение. А глупаци тук няма и нека си говорим направо без заобикалки и без да си играем на криеница.

Аз вече казах. Ако полиция и съдебна система си вършеха както трябва работата, намесата на Сидеров щеше да бъде абсолютно безпредметна. Все едно лидерът на Републиканската партия в Америка да започне разследване на престъпления. Абсурд, нали? Имат железни закони и катилите стигат до пандиза рано или късно. А не купуват избори и не стават общински съветници. Така ли е?

Щом на теб ти харесва това беззаконие и хаос в държавата, ясен си ми.
А освен това тоя рокер и бизнесмен Камен Попов не е полицай. Той не е и студент. Какво ли е търсел в НАТФИЗ? Случайно е отишъл там, нали? Аман от тъпи провокации!
http://www.dnes.bg/politika/2015/10/26/biiachyt-na-siderov-kamen-roker-i-biznesmen.281003

Мнението беше редактирано от Миро на 26.10.15 19:30.

26.10.15
19:45

казано от Миро на 26.10.15, 19:26:

казано от DSMHY на 26.10.15, 19:09:

Наистина ли не осъзнаваш защо хората се кефят на тоя полицай, а мразят Волен ?

Да, наистина не осъзнавам. Ако наистина си обикновен човек, би трябвало да те интерсуват някои проблеми поставени от Сидеров. А щом реалните проблеми на обществото не те интерсуват, то или не си обикновен човек или си от ония обикновени хора, които се занимават с тези неща за които говори Сидеров. Иначе няма логично обяснение. А глупаци тук няма и нека си говорим направо без заобикалки и без да си играем на криеница.

Аз вече казах. Ако полиция и съдебна система си вършеха както трябва работата, намесата на Сидеров щеше да бъде абсолютно безпредметна. Все едно лидерът на Републиканската партия в Америка да започне разследване на престъпления. Абсурд, нали? Имат железни закони и катилите стигат до пандиза рано или късно. А не купуват избори и не стават общински съветници. Така ли е?

Щом на теб ти харесва това беззаконие и хаос в държавата, ясен си ми.
А освен това тоя рокер и бизнесмен Камен не е полицай.

Проблемите ги има, но Сидеров няма никакво намерение да предлага решения - той е популист с фашистки уклон и само насажда страх и омраза. Използва полемика и методи, които историята вече познава от началото на 30-те в Германия, речите на Хитлер и изстъпленията на щурмовите отряди на Рьом. Ако не сме си взели поука от една от най-трагичните периоди от съвременната история, значи си заслужаваме отново да ни управляват такива.
Сравнението с Хитлер и Рьом доста ласкае Сидеров, разбира се. Той е просто един клоун, който някак се намърда отново в парламента за сметка на страха и глупостта. Има навика да обядва с любовницата си в едно ресторантче в Лозенец, като си угажда с вино за по 600 лв бутилката, без да има други доходи, освен дотациите на Атака, отпуснати заради броя гласували за тях.
Все още се чудя що за демографски профил имат симпатизантите му и дали всичките сто човека общо стигат до сто точки IQ.

А този, който го е ударил, също трябва да си понесе последствията - определено не това е начинът. Разбирам защо го е направил, но не го оправдавам.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 26.10.15 19:51.

казано от Boby_ на 26.10.15, 19:45:

Все още се чудя що за демографски профил имат симпатизантите му и дали всичките сто човека общо стигат до сто точки IQ.

Ами ..

26.10.15
19:57

Не че защитавам Сидеров, но това оприличаване с Мусолини и Хитлер не се ли изтърка вече.
А ако някой се страхува, че Сидеров би имал същият успех като Хитлер, то трябва да е много зле. Това от 30-те години просто няма как да се повтори.
п.п. Даже ДПС и нейните методики ми се виждат много по- популистки, настройващи определени хора срещу други.

26.10.15
20:19

казано от avitohol на 26.10.15, 19:57:

Не че защитавам Сидеров, но това оприличаване с Мусолини и Хитлер не се ли изтърка вече.
А ако някой се страхува, че Сидеров би имал същият успех като Хитлер, то трябва да е много зле. Това от 30-те години просто няма как да се повтори.
п.п. Даже ДПС и нейните методики ми се виждат много по- популистки, настройващи определени хора срещу други.

Защо да се изтърка сравнението, като е вярно? Направи си труда да изгледаш някоя реч на Мусолини, като следиш за лицевата мимика. Приликите не могат да не бъдат видени. Също както и заемките от речите на Хитлер и Гьобелс в полемиката и начина на изразяване. Сидеров толкова се вживява в имитацията им (особено в ранния му период по СКАТ), че през повечето време е комичен. Няма как да ме е страх от възхода на подобна мижитурка. Колкото до “конфронтацията” с ДПС, няма такава. Самият Волен е креатура на въпросното “движение”, а всъщност мафиотска структура. Те имаха нужда от консолидация на етническия вот и в тогавашния момент само страхът можеше да обедини изтощените от доене български турци.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 26.10.15 20:20.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1