21.01.06
01:20
На 15 години съм и съм начинаещ а искам да вземам някакви протеини за покачване на мускулна маса ще ми препорачате ли нещо качестжено за моита вазраст.И вярно ли е 4е протеините могат да ми навредят на някои ватрешни органи като сарцето и бабреците?
Протеините са абсолютно безвредни приятелю.Единственото,което могат да ти предизвикат е газове или разстройство.Аз бих ти препоръчал да зимаш гейнер ако искаш да качваш мускулна маса.Дай си някакви данни и кажи от къде си.Ако си от София магазина на Пиротска ще ти свърши идеална работа.
21.01.06
01:48
Ми аз съм от Карнобат ако моиш ми помогниш казаха ми че на юниверсал били хубажи жерно ли е и какжи точно би ми препора4ал от тях
21.01.06
02:54
Много благодаря а мойе ли да ме насо4и6 по колко кога и как трябва да се вземат и вярни ли е 4е като взима6 хранителни добавки не трябва да яде6 и мога ли да ги намеря тези протеини вав аптеките и на каква цена са
21.01.06
09:57
Според мен си е чиста загуба на пари да си взимаш гейнер.
По-добре си вземи един буркан мед + една кутия суроватъчен протеин(примерно на фирмата, която спомена в предишен пост).
Има си специални магазини за хранителни добавки, но също се намират и в аптеките.
Ще се храниш нормално. Даже приоритет би трябвало да има храната. Разучи как да си създадеш правилен хранителен режим.
Как да ги приемаш:
След тренировка(предоплагам тренираш, щото иначе трудно ще качиш мускулна маса) - 15 мин след тренировка 3 лъжици(пълни) мед, 20 мин след меда - доза 45 гр от протеина(това са около 30 гр белтъчини) и 2 часа след това обилно хранене - белтъчини +въглехидрати. ;)
21.01.06
13:06
[quote author=“Pitbull_007”]Много благодаря а мойе ли да ме насо4и6 по колко кога и как трябва да се вземат и вярни ли е 4е като взима6 хранителни добавки не трябва да яде6 и мога ли да ги намеря тези протеини вав аптеките и на каква цена са
не си казал ръст и кг, ако си много слаб тогава гейнър иначе протеин, че да качваш по-чисто и това са добавки, а не заместители на храната, храни се нормално!
21.01.06
23:46
ми висок сам 172 и сам 51кг
22.01.06
07:56
ядене си трябва пич,по 5-7 пъти на ден,аз на 15г бях 51кг а след 1,5г тренировки вече бях 73кг(а тренирах и футбул тогава)!Ако се налага правиш и нощна закуска!
22.01.06
11:28
за яденето 6е ям ама искам да жзимам и някви химии 6от аз мн трудно ка4вам маса
22.01.06
13:06
Кви химии бе момче.Как реши ,че като начинаещ много трудно качваш.Научи се на тренировъчен и хранителен режим. Научи се на правилно изпълнение на упражненията.Основни неща не знаеш.А за химии пита.
Според мен ако искаш да покачиш бързо маса, трябва да наблегнеш на ”Гейнерите” или тези протеини които имат в името си ”Мегамас”. Така ще е най-удачно ако ти се качват килограми. Гейнерите съдържат повече въглехидрати които водят до бързо покачване на килограмите. Обаче трябва да се внимава, защото прекаляването с въглехидратите води до омазняване. :) Сурватъчен протеин е най-добре но вече ако искаш да трупаш само на мускул. Пробвай с някой Гейнери, качи малко маса и след това яко на сурватъчен. Разбирасе може да комбинираш и двата протеина не е лошо. Само не оставяй мускулите гладни защото се губи смисълът на заниманието :)
22.01.06
17:51
[quote author=“Pitbull_007”]за яденето 6е ям ама искам да жзимам и някви химии 6от аз мн трудно ка4вам маса
на 15 години химия?!?! изчакай до 25 иначе си спираш разтежа и си прецакваш сичко