24.02.06
21:36
Значи сега сам на диета за сваляне и си спортувам.Та въпроса ми е ще помогне ли плуването за да сваля излишните мазнини?И ако да, колко?Смятам да ходя веднъж седмично.Благодаря предварително.
24.02.06
23:08
Много е добро ама 1 път ако е само с плуване няма да стане. Трябва диета + плуване 3-4 пъти или диета + 2 плуване и 3 тренировки—
[quote author=“tino55”]Значи сега сам на диета за сваляне и си спортувам.Та въпроса ми е ще помогне ли плуването за да сваля излишните мазнини?И ако да, колко?Смятам да ходя веднъж седмично.Благодаря предварително.
Ами то плуването е вид кардио тренировка,но веднъж е малко,ако ходиш само веднъж трябва поне още 2-3 пъти да тичаш някъде или някакво кардио да правиш по 30-40 мин се прави кардио и НВД ти трябва.
60 мин.Плуване - 475калории така,че сам си помисли това не са малко.
Наистина с плуването ( ама редовното и качествено плуване, не къпане в басейна ) се постигат добри резултати. Плувам от 3 години редовно - поне 3 пъти в седмицата, за по един час. От около 6-7 месеца го комбинирам и с фитнес. Какво съм бил преди започване на плуването и какво съм сега ( визуално ) се вижда чрез един линк който направих в ... Само за билдери и билдерки над 45 години....
Така че който започне яко с плуването - това го чака :wink:
25.02.06
12:18
Плуването не е добро за сваляне на мазнините определено. Защото при допира с водата се затруднява топенето на мазнините и намалява температурата на тялото(тва го бях чел някаде не си го измислям). Ако искаш да сваляш ходи да тичаш или да въртиш на веларгометъра. Аз лично предпочитам да върта на веларгометъра тъи като нямам възможност каде да тичам а пътеката мен лично не ми харесва.
25.02.06
12:48
^^^ Говориш ако човекът иска да постигне тотално изцеждане. Предполагам, че просто иска цялостно отслабване, а не да си брои осемте плочки на корема така че плуването е идеално за целта. Пък когато отслабне достатъчно и гони такъв релеф може да започне с тичане.
27.02.06
21:39
Всъшност ходя на плуване веднъж седмично заштото нямам вазможност да ходя повече.Също така правя кардио 30мин веднъж седмично и тренирам хокей 3-4 тренировки седмично също и малко упражнения. Мислех че плочките на корема са шест поне преди 3-4г. толкова си ги броих.
Аз тренирах плуване 5 години и мога да гарантирам за добро сваляне на кг.Даже сега пак ходя да плувам 3 пъти седмично по 40 мин.
10 мин. загрявам и 30 мин. правя спринт.Не прекалявай с това време шот почва да се гори ММ.И аз заради това плувам по-толкова малко време. :lol: :lol:
27.10.15
09:22
Здравейте,
На 30г. съ 184 см - 97,7 кг, с две думи хич не съм във форма. От известно време ходя на плуване - сумарно година и половина като от 3 години ходя по половин година. Плувам минимум по 2км за 50-55 мин - крол + сауна, освен това веднъж седмично тренирам и по 1 час бадминтон. За съжаление резултати откъм кила няма. Какви добавки и хранителен режим бихте ми препоръчали за да може да се постигне добър резултат на сваляне на килограми - примерно да се свалят между 5 и 8% от общата маса на месец.
Благодаря
27.10.15
10:43
Щом не сваляш, означава, че приемът ти на храна е по-голям от енергоразхода. Видове хранителни режими има тук. Трябва сам да си харесаш нещо, което да е пригодимо за твоя начин на живот и да го опиташ. Готова универсална рецепта няма.
Аз лично бих избрала да се храня нисковъглехидратно и да не надвишавам калориен прием над моя BMR (basic metabolic rate). Ако искаш сам да сметнеш твоя BMR, можеш да го направиш тук.
-5% е 4,8кг
-8% е 7,8кг
1 кг. телесни мазнини се равняват към 7709kcal.
Не разбрах колко пъти седмично тренираш към момента. Ако е общо 3 пъти (два пъти плуване и 1 път бадминтон) тогава не трябва да надвишаваш 1750 kcal на ден за да свалиш 5% тегло, което за теб ще си е жив глад. Това, разбира се, е приблизителна цифра. Не е ясно какъв точно ти е коефициента на активност. Сметката я направих ползвайки коефициент 1,55 (трениране между 3-5 пъти седмично). Бих ти препоръчала да не се вманиачаваш излишно върху резултатите и да тренираш редовно, като намалиш приема, но като не минаваш под твоя BMR. Ако се храниш на него си гарантираш -1 кг. седмично.
27.10.15
10:53
Здравей,
Благодаря за отговора и съветите. Относно тренировките - тренирам 3 пъти плуване и 1 път бадминтон - общо 4 тренировки като една от тренировките от плуване се старая да плувам 3,5-4 км - около час и половина - два.
Към момента пия комбинирани витамини, магнезии и L-carnitin.
Приятел ми препоръча да се ограничат въглехидратите до сутрин и обяд (най-късно) и да се наблегне на протеин и мазнини вечер, което според режимите най-много пасва на РБД.
Предишния път когато смятах прием на калории имаше ефект, но както каза и ти, подивявах от глад, защото смятането и намаляването на калориите беше съчетано и с пост. Това до колко е имало отражение не знам.
Отново много благодаря за информацията
27.10.15
11:00
Моля, за нищо :)
Приятелят ти те е ориентирал много добре. Дребен трик за справяне с глада е като включиш повече зеленчук в диетата, който даже можеш да не включваш в сметката, защото калориите от него са пренебрежимо малко. За повече инфо можеш да прегледаш тази статия.
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 27.10.15 11:00.