15.01.06
11:39
Здравеите.На 14 години сум тежа 67 килограма висок сум 174см.Замивам се активно със спорта от 4 5 месеца но нямам изготвена програма . Бихте ли ме посаветвали каква програма да исползвам .... и какув хранителен режим за покаване на Килограмите
Съвсем безразборно ли си тренирал ???Като за начало ти е достатъчно да тренираш и по три пъти в седмицата.А може и 4-ри.Намери си една програма която ще отговаря на това което целиш и започвай.Храни се добре,яж повече белтъчини в твоя случай около 200-220гр трябва да приемаш на ден.Въглехидратите да са около 360-400гр.Яж пиле,телешко,ориз,картофи,мляко и други млечни(извара,сирене) В общи линии е това.Не е лошо да пиеш и протеин :wink:
15.01.06
13:05
[quote author=“Pr0TeCToR”]Здравеите.На 14 години сум тежа 67 килограма висок сум 174см.Замивам се активно със спорта от 4 5 месеца но нямам изготвена програма . Бихте ли ме посаветвали каква програма да исползвам .... и какув хранителен режим за покаване на Килограмите
разгледай целия сайт и чети всичко...много полезни неща ще научиш
sweets може ли да ми кажеш какви точно храни да консумирам и в какво количество ... и какъв протеин ...
на български несщо ако може ще съм много благодарен ... и един приятел ми каза че от протеини не му ставала “чурката” тва възмовно ли е и какво трябва да се направи ...???
Не пускай поредни постове !!! ако искаш да добавиш нещо използвай “промени”, обединих ти поста
DJGorgio-Astor
[quote author=“Pr0TeCToR”]на български несщо ако може ще съм много благодарен ... и един приятел ми каза че от протеини не му ставала “чурката” тва възмовно ли е и какво трябва да се направи ...???
Не е възможно.Твоят приятел мисля,че си въобразява или пък има някакъв проблем,който няма нищо общо с това,че пие протеин.
Как може да съветвате дете на 14 години да приема по 220гр белтъчини на ден :evil: ! Първо той не знае още как се тренира,второ на 14 години няма да може да тренира така тежко, че да може да усвои тези 220гр белтъчини и трето ти за състезание ли ще го готвиш, че му препоръчваш такава силна диета!
Аз бих препоръчал на всички начинаещи да не обръщат толкова внимание на добавките , а първо да се научат да тренират правилно, а колкото до храненето да си хапват нормално като наблягат на месото ,мляко,ориза ,картофите , черен хляб...
Съжалявам,Pr0TeCToR но на български няма толкова изчерпателни интернет ресурси по твоя въпрос.Най-доброто е ТУК и е на английски.Аз лично те съветвам да тренираш по тази програма, по която се тренира три пъти седмично в непоследователни дни :
Крака - Клекове 3*8-10
Разгъване на машина за предната част на бедрата 3*8-10
Сгъвъне на машина за задно бедро 3*8-10
Гърди - Лег преси от наклон 3*8-10
Гръб - Мъртва тяга 3*8-10
- Гребане с щанга 3*8-10
Рамене- Милитъри 3*8-10
- повдигане на раменете с дъмбели 3*8-10
бицепс - Сгъване с щанга 3*8-10
Трицепс - От лег разгъване(френско) 3*8-10
Корем - Преси 3*15-20
Загрей много добре преди тренировката.Карай колело 10 минути или там квото има.
Прави по една загряваща серия от по 15 повторения към всяко упражнение.
НЕ ТРЕНИРАЙ ДО ОТКАЗ НА МУСКУЛА!
Почивай колкото ти е необходимо за да се възстановиш от предната серия, но не повече от 5 минути за да не изстине мускула.
След няколко седмици си съкрати почивките на 1 минута между сериите.
Изпълнявай правилно всяко едно от упражненията.
Тренирай така поне 6 месеца, не бързай за никъде ,имаш много време пред себе си да натрупаш мускули :D .Храни се добре.Не бързай и с добавките. :wink:
хмм не му ставала ,явно той си има там някъв проблем :) най добре разгледай сайта има всичко необходимо пък за протеин ,аз смятам че не ти трябва
17.01.06
16:38
Няма ли да кажете какви протеини ? Аз се интересувам :mrgreen:
Съжалявам,Pr0TeCToR но на български няма толкова изчерпателни интернет ресурси по твоя въпрос.Най-доброто е ТУК и е на английски.Аз лично те съветвам да тренираш по тази програма, по която се тренира три пъти седмично в непоследователни дни :
Крака - Клекове 3*8-10
Разгъване на машина за предната част на бедрата 3*8-10
Сгъвъне на машина за задно бедро 3*8-10
Гърди - Лег преси от наклон 3*8-10
Гръб - Мъртва тяга 3*8-10
- Гребане с щанга 3*8-10
Рамене- Милитъри 3*8-10
- повдигане на раменете с дъмбели 3*8-10
бицепс - Сгъване с щанга 3*8-10
Трицепс - От лег разгъване(френско) 3*8-10
Корем - Преси 3*15-20
Загрей много добре преди тренировката.Карай колело 10 минути или там квото има.
Прави по една загряваща серия от по 15 повторения към всяко упражнение.
НЕ ТРЕНИРАЙ ДО ОТКАЗ НА МУСКУЛА!
Почивай колкото ти е необходимо за да се възстановиш от предната серия, но не повече от 5 минути за да не изстине мускула.
След няколко седмици си съкрати почивките на 1 минута между сериите.
Изпълнявай правилно всяко едно от упражненията.
Тренирай така поне 6 месеца, не бързай за никъде ,имаш много време пред себе си да натрупаш мускули :D .Храни се добре.Не бързай и с добавките. :wink:
може ли да ми ги разделиш понеделник какво да правя вторник какво да правя и сряда какво да правя ....?
Като сме тръгнали да даваме съвети..аз ти препоръчвам да изчакаш поне още 2 години преди да почнеш с фитнеса.
20.01.06
19:34
[quote author=“Pr0TeCToR”]на български несщо ако може ще съм много благодарен ... и един приятел ми каза че от протеини не му ставала “чурката” тва възмовно ли е и какво трябва да се направи ...???
Не пускай поредни постове !!! ако искаш да добавиш нещо използвай “промени”, обединих ти поста
DJGorgio-Astor
хаха ае стига забавлява... твоя приятел другаде му е проблема протеина си е наред
абе “red” и как според теб ще ги направи тия мускули ако не яде белтъчини.минимум трябва да изяжда около 2гр. и ,защо трябва да ходи на състезание.по-добре е да си тренира и да постигне нещо отколкото само да си загуби времето в залите.
20.01.06
22:42
[quote author=“swets”]абе “red” и как според теб ще ги направи тия мускули ако не яде белтъчини.минимум трябва да изяжда около 2гр. и ,защо трябва да ходи на състезание.по-добре е да си тренира и да постигне нещо отколкото само да си загуби времето в залите.
За момента не му трябва повече от 2 гр на килограм. 2 гр х 67 кг = 134 г. 134 грама са далече от 220 гр. ;)
[quote author=”Палпатин”][quote author=“swets”]абе “red” и как според теб ще ги направи тия мускули ако не яде белтъчини.минимум трябва да изяжда около 2гр. и ,защо трябва да ходи на състезание.по-добре е да си тренира и да постигне нещо отколкото само да си загуби времето в залите.
За момента не му трябва повече от 2 гр на килограм. 2 гр х 67 кг = 134 г. 134 грама са далече от 220 гр. ;)
съгласих се с теб а и с всеки друг,малко съм прекалил :wink: ,но няма начин да се съглася,че с протеини под това количество може да очаква нещо значимо
и тва 134 грама белтъчини дето трябва да консумирам от кои продукт да го консумирам е наи добре... ?
21.01.06
09:41
[quote author=“Pr0TeCToR”]и тва 134 грама белтъчини дето трябва да консумирам от кои продукт да го консумирам е наи добре... ?
по-ред на биологична стойност на белтъците: яйца, месо, млечни продукти(кашкавал, сирене, мляко, извара), ядки, бобови храни.
21.01.06
12:45
[quote author=“Pr0TeCToR”]и тва 134 грама белтъчини дето трябва да консумирам от кои продукт да го консумирам е наи добре... ?
хапвай пилета