02.09.15
10:27
Е тук сте прави, то и за това не се радвам напълно. Както ви казах особености на характера, има си хора които имат як спортен хъс и злоба, но аз не съм от тях. Тези неща или ги имаш или не, въпреки че при доста от децата се възпитават от ранна възраст. При мен се получава рядко и когато знам какво мога да постигна, а не както в случая, като нямам представа как са нещата. Иначе единия колега който даде 16:06 го питах как вижда нещата и той ми каза “Аз стартирам за победа, това ми е нагласата. Може и да се проваля но тръгвам винаги за победа”.
Иначе след като дооправиха времената сме 11-ти в крайна сметка.
03.09.15
10:40
Вчера тренирах във фитнес-а, малко гръб и крака с тяга и клекове с повече повторения. От другата седмица започвам да тичам по програма да видя как ще ми се отрази, но тренировките ще станат и двуразови, понеже и фитнес-а ще набутам и танците някъде там. Ще започна леко да видя как ми реагира тялото но така или иначе съм ок.
Склоних да си взема гпс часовник, който е с вграден пулсомер, ще го ползвам и за през деня като обикновен часовник.
Иначе вчера неприятна случка точно пред мен една кола блъсна велосипедистка. За щастие се отърва леко, с доста ожулвания и малка рана на глава поради липса на каска. Шофиора на автомобила беше виновен, явно навсякъде има такива подценяващи ситуацията. Но и момичето ако внимаваше нямаше да се стигне дотам. Извода е че сам ако не се пазиш, все ще се намери някой да те бутне, пък било и по негово невнимание.
Времето 19:39 си го записвам, живот и здраве след някои и друг месец да не го забравя.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 03.09.15 10:42.
04.09.15
23:13
Днес много тичане напред назад, вечерта направих един фитнес. Най накрая склоних да се набутам и аз за часовник. Този е с датчик и мери пулса което си е голям плюс, а си и става за носене.
07.09.15
00:46
Започнах от вчера леки тичания, но всеки ден, по 3 и 5 мили преподготвително с бавно темпо. Меря си и пулса, много интересни неща виждам и едното е че като че ли никога не съм бягал бавно. Сега се влача горе долу около 140 пулс. Качих се и премерих на колелото, там трудно дигам 100 при нормалното ми каране. Тичането дори и в по бавно темпо е доста по натоварващо.
Купих си най-накрая и фоумролер и го ползвах днес след 9км тичане, като преди това направих ето тази рехабилитационна програма.
http://running.competitor.com/2015/03/injury-prevention/10-exercises-to-treat-it-band-syndrome_125083/2
Уж рехабилитационна, но след като я направих с ластици се почувствах засрамен, някои упражнения дори не успях да довърша сериите с по 30 повторения. Ефекта е много добър и упражненията са идеални, ефекта след фоумролера усетих веднага.
08.09.15
00:34
Днес направих фитнес и работа и хиляда неща. Много емоции сега и по натам, пътуване пак до бг за уикенда, готвих и вечерях доседа и нямам дори време да си напиша активностите и това което мислех. Само прочетох статията на Боби за добавките и се ориентирам към лягане, понеже утре трябва да ставам рано да тичам.
Е и една хубава крафт бира ударих, някой път ми идва да кажа “дейба и живота” обаче се усещам бързо всъщност колко е хубав и колко по лоши неща се случват и като че ли повече няма да се оплаквам даже и наум.
08.09.15
10:26
Днес рано ставане и 5 км тичане пак с темпо умряло към 6 минути км при пулс малко под 140. После направих вкъщи една серия лицеви и набирания за раздвижване, след това фоумролер, довечера съм на танци. Утре с колегите и да искам, няма да се влача, тъкмо ще си видя пулса на 10 км.
10.09.15
00:36
Ще ми се да пиша повече, тъй като имам последните дни много интересни открития, относно пулс, темпо и цялостна кондиция, обаче много ми станаха нещата на работа и малко закъсвам откъм време. Толкова ми се спи че чак не ми се пише :) утре трябва да стана рано да си направя тичането сутринта и довечера танците.
Иначе днес направих 5 мили около 145 пулс, темпото е доста бавно и именно върху ендюранс трябва да се съсредоточа. Ама тичането стана към 15 часа и нещо щото ме скъсаха от срещи на работа. После вечерта към 18.30 отидох на фитнес-а и тренирах гръб и крака. В тренировката за краката оставих само клека и тягата, като вкючих и хиптръста с леки килограми и на един крак. Разкарах всичките други упражнения с машини, които така или иначе неправех. Чудя се само за прасец дали да оставя и там едно за накрая. Фоумролер вече правя по концентрирано и след това разтягане, доста добре действа след тренировка. Проблема е че много време отнема докато направя всичките неща.
И така времето минава, само се чуда дали да отворя още една като съм жаден или да си лягам ..
Мнението беше редактирано от kaloyan на 10.09.15 00:38.
15.09.15
01:20
Ходих за 3 дена до България, само по хубави поводи, един приятел дъщеря и на тим билдинг. Много малко сън по 3-4 часа, много алкохол. Толкова пиене не съм пил от студентските години, още повече бях спрял твърдият алкохол. Сигурно в деня на тим билдинга от сутринта като почнах до през ноща не съм спирал и сигурно 1 литър уиски изпих поне. На другата сутрин пак почнах, но се спрях по едно време и ми спря тока. После реанимация по самолетите и летищата, много емоции и добро изкарване, но мисля това с алкохола да ми е за последно. Просто организма тотално се срива от тези неща а и психаката закъсва след това.
Още се възтановявам. Но хубавото е че поне пробвах голф и днес направих катерене курс за първи път. Най-добре се справих от групата но е сериозно натоварване на хвата и предмишницата, най-вероятно дори и след курса ще продължа тези занимания поне веднъж седмично.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 15.09.15 01:20.
17.09.15
01:13
Днес ходих на катерене, вече имаме сертификати и оттам нататък ще продължаваме да ходим, много е хубаво. На мен нещата ми стават прекалено много, сигурно част от фитнес дните ще отпаднат и ще мина на кръгови тренировки.
Качвам си и няколко снимки с лошо качество, бая съм поотслабнал, но така или иначе приоритетите са ми други и така се чувствам добре. Може би след време ако започна да се занимавам с фитнес, тъкмо ще знам откъде съм започнал.
Като цяло днес си направих и 5-те мили с добро темпо, утре имаме рожден ден тук на групата коятп направихме, петък и събота участия по разни фестивали. Дните се запълват много и ..... продължаваме напред ! Макар някой път хич да не ми се иска...
19.09.15
00:51
Днес след работа бяхме на фестивала. За пореден път установявам че нашата народна музика е наистина много зареждаща и уникална. Преди нас имаше участници, които играеха форро, обаче вяла работа. Като започнахме ние се напълни площада, според мен е заради музиката и заряда който предаваме и носиите, понеже след това искаха да се снимат с нас. Имаше жива музика и танци. Аз лично съм впечатлен от Аржентинското танго и мисля да опитам както и форото.
После естествено навън много бири и хубаво време и приятна вечеря.
Сега съм седнал и се чудя как може хората да сме такива, все си търсим проблеми на равно място. През толкова трудности съм минал и блъскал, сега имам хубава работа, пари имам, здрав съм, други проблеми съм си ги решил, а сега си скъсах вече немалко време нервите заради жена и то която дори не си заслужава. Щото май всеки дето се мисли за много корав, страда най много от това което най-малко очаква.
19.09.15
22:09
Днес направих един фитнес, лека импровизация, която ще се превърне в тренировка. Клек, коремни преси, тяга с криви крака, военна преса, кофички, набиранич и още нещо. Зарязвам лежанко подобните за неопределено време, но едва ли ще отслабна повече от в момента.
Работата с тежести много помага срещу депресията, като нищо друго, нито един спорт не помага толкова. Следобед пак по фестивали, бира, хотдози и хубави моменти. Само снимки нямам време да пусна, не ми се занимава да ги свалям.
06.10.15
00:28
Купих си обувки за катерене, тъй като е много неудобно с другите. Исках да покажа снимки, обаче нещо връзките с телефоните е зле. Като цяло катеренето върви много добре и ми пасва доста, определено бързо напреднах. За съжаление от 8 човека не остана нито един, който да иска да идва с мен. Иначе всички бяха много ентусиазирани, големи приказки, голямо чудо. Което го виждам за пореден път, хората са добри да ги слушаш как говорят всеки е много добър, но когато дойде време да се действа да се покажат качества и желание, всичко там си остава. Така идва и в живота и отношенията между хората ... както и да е.
За сметка на това си направих днес фитнес-а вместо катеренето, поне занимания бол и такива на които да не разчиташ на никой. Като цяло нещата си вървят, един добър приятел ми предложи допълнителна работа, която ще е много интересна и отговорна и ще ми стане една постоянна и една почасова, като няма да е ясно как ще тръгнат нещата, но със сигурност време няма да имам свободно много. Отделно в настоящата имам много инициативи, които изискват допълнително четене в извън работно време и така .... караме напред. Спортовете и те не са малко, но ще си и останат ... Времето вече кофти, слагаме дългите ръкави .... :) Зимата чука на вратата .
07.10.15
01:13
Днес ставах рано, че работа, после избяга по обяд 10 км. вечерта бях на други занимания. На връщане ме духа яко насрещен вятър и дъжд, един пешеходе изкочи от спрелите коли, които винаги оглеждам много внимателно като преминавам покрай тях въобще без да погледне. Аз вече бях намалил понеже му следях реакциите, но така и не се огледа и излезе пред мен, трябваше да спра рязко, в резултат на което от мократа настилка колелото се пръзна със задната гума напред почти перпендикулярно на движението, но спрях. Ако го бях ударил сигурно щяхме да паднем на платното по което се движеха коли в този момент и щяха да ни ударят.
Колелото, както и шофирането са изключително отговорни дейности, като имаме склонност да неглижираме отговорноста им... Дано всички са внимателни и карат старателно.
Като цяло толкова съм уморен, че дори не ми се ходи да си взимам душ и да лягам, ей така ми се стои в медитационно състояние.
09.10.15
18:08
Днес направих 7 мили с 148 пулс, нещата лека полека започват да напредват и времената да падат. Бях си взел обувките да ходя и на катерене, обаче бях се отплеснал че дочера 20.30 18.30 мое време ,българите играят на европейското по волейбол и ще гледам мача.
Да пожелаем успех на нашите, мисля че са в оптимална форма и очаквам финал от тях, освен ако не срещнем французите преди това .. :)
11.10.15
17:28
Вчера направих един фитнес, нещо откакто го разредих, набиранията сериите малко започват да ми се опират, с клякането се примирих вече. Днес направих 10 мили бягане със среден пулс 148, леко, но вече идва малко много, няма да прехвърлям 10 мили и евентуално само за неделя. Та си направих и една салата с една кутия риба тон, да е здравословно. Обаче ударих и една ракия, сега ще хапна и пица и малко бира и почва волейбола.
Мисля чехите няма да са тотален губещ срещу немците, могат да се закачат, а по късно ние ще бием 3:0 Холандия. Само се чуда дали да пускам тото ..
14.10.15
20:44
Минаван набързо и аз да се отбележа, вчера направих 5 мили, днес 7. Прескачам днес фитнес-а заради волейбола, сега вечерта направих набързо 3 серии набирания и лицеви съответно по 10 и 30 всяка. Бързам сега една салата да направя и една ракийка, дано момчетата играят добре и да не ми присяда. Жалко че си оставих националната фланелка в България, иначе бих си я сложил.
Един бърз въпрос към вас. Рядко ползвам протеин, но винаги имам под ръка. Та сега мисля да си взема и се чудя дали да си купя хидролизат. Има ли смисъл ? Кажете само да и не ако не ви се пишат обяснения.
14.10.15
22:23
Хубави са хидролизатите, но казано честно не си заслужават повечето пари. Един хубав микрофилтриран изолат ще ти свърши същата работа, но ще е малко по-евтин.
16.10.15
21:48
Благодаря ти Деси! В крайна сметка, реших поне да взема един такъв да пробвам. Купих ето този на снимката, понеже беше на цената на ОН за обикновен протеин 5 либри за 54 евро. на ОН хидролизата за 3.5 либри или 1,8 кг някъде цената му е 66 евро, обаче пък на лъжица е с 30 грама протеин този е 22. Да си призная на този консистенцията му е много яка, ситен разклатиш го 2 пъти и става на пяна. Незнам какви химии са слагали, но е страшно вкусен дори с вода, дано не се пристрастя. Дадох на един колега, дето не е пил и той си облиза пръстите ):)
Това на другата снимка са обувките ми за катерене, днес трябваше да ходим, обаче тея от групата нестават просто, нямат желание. Сега трябва да се мъча да си търся някой, защото сам нестава. Прибрах се и раздвижих направих 4 серии набирания по 10 в суперсерия с 20 лицеви. Като гледам как ги правя набиранията, въпреки че са много стриктни и по бавна негативна част, догодина я видя през крив макарон 4х15, то и затова си трябва тренировки а не дремане.
Днес тичах също така, тази седмица направих съответно 6, 7, 4 и 6 мили, като в неделя завършвам с 9-11. Около това и пулс 148 ще се въртя поне до края на годината. Колкото и да ми се иска, ще си бягам свински тръст. По едно време днес не издържах и се засилих така агресивно, направих половин километър за 5,15 минути за миля което е горе долу 3,10 мин за км или близо 20 км/ч. Не е чак толкова зле, пулса го дигнах на 180 обаче така и не продължих да напъвам да видя щели се качи над това. Но няма да тичам повече бързо, ще си спазвам стриктно плана.
Иначе толкова време не мога да закрапя настроението, може би ми трябва още малко да се наредят работите. Утре вече ще направя един фитнес, че без него не се издържа просто. Една ракийка, една салатка и една цигарка, б..х ти и здравословния живот ..
Третата снимка е на другите ми спортни обувки, които си донесох от България и са на 10-на години и досега ги ползвам като универсални, стават за абсолютно всичко, от фитнес и тичане до катерене и танци. Само при по динамични спортове, където е нужна странична стабилизация са малко по неподходящи, но са ми голяма слабост.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 16.10.15 21:49.
17.10.15
00:32
Предполагам, че се катериш на изкуствена стена ?
Каква трудност турове катериш, че ти трябват еспадрили ?
17.10.15
11:54
Да изкуствена, то съм си начинаещ, но ми хареса доста. Отскоро го правя, общо взето в момента се справям с 6а 6а+ , мъча и 6б и 6б+ обаче там засега трудно и без обувки такива е по кофти, понеже има елементи които са с много малка площ и е трудно с обикновени маратонки, дори и гуменки. Тези нямат изразен свод и се водят за начинаещи, а и са ми нещо като подарък.
17.10.15
17:01
Малко за надъхване преди мача с франсетата, за съжаление няма видео от победата 2006-та с 3:0 ама и следващата година също е идеално :)
https://www.youtube.com/watch?v=XHXEQ67b6hg
17.10.15
22:49
Е няма как 2:2 почнах с бира, налях си и ракия и сега мешам бира с ракия. Щом работата стигна дотам значи мача отива към загуба, здраве да е ... пък айде дано, дано да тръгне тоя шибан 5-ти гейм, че само полуфинали цял живот не ми се гледат м..ка му. Начи словенците могат, не може да и ние да не можем. Преди колко години пак испанците отникъде дойдоха и станаха европейски.
Просто този гейм при 8:6 спирам тв-то няма да го гледам .... тва е .....
Кубрат изигра и той един приятелски мач ... Багата ще се бие в 3:30 някъде.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 17.10.15 23:28.
18.10.15
17:24
Днес направих 9 мили, за малко да се загубя, понеже тръгнах по нови маршрути и се забих някъде покрай реката из едни шубраци дето никой не минава. Както и да е добре се получи, после се прибрах и хич не ми се ядеше месо, имам и пилешко и телешко и риба, си направих една прясна паста със сирене и червено песто. Перфектно и една бира и сега пак чакам волейбол-а, ще е хубав мач, жабарите ще ги отнесем. БГ картата ми изтече и не мога да си заредя акаунт-а, иначе за Словения коефициента е 4 а пък за нашите 3. Идеални кандитати за залагане с общ коефициент 12. Аз колко пъти съм печелил от 2 такива мач-а на волейвол, като им сложиш 50 лева идеално.
19.10.15
23:00
Днес почивен ден от тичането, но пък ходих в залата на фитнес. Прибрах се преди 1 час, направих си телешки пържоли запечатани на тиган и варен ориз. Салата със сирене и една ракийка 50 грама, една бира 330 мл. Тук дали влизам в здравословното хранене ? : ) Мисля да ударя едно малко чипсче, че нещо се храня прекалено здравословно и ще взема да ритна камбаната здрав след 100 години :)
Мнението беше редактирано от kaloyan на 19.10.15 23:01.
20.10.15
23:51
Днес направих 4 мили, краката тук и там понаболяват след неделя. Малко глезени, тук таме сухожилие, леко коленце, попретоварил съм леко. След това едни танци, общо взето реших за тази седмица малко да си понапиша храната. Сутринта варени яйца, препечен черен хляб с малко, сирене. На обяд хапнах “чикен къри” с кафяв ориз от тайландците, много вкусно, много леко и приятно ястие. Като се сетя че 2008-ма в Америка се чудех как хората могат да ядат такъв буламач, хем сладко, хем люто. Сега наистина много ми харесва и ще си приготвя в домашни условия. Вечерта пак орис с пържолки телешки. Добавям 2 банана, малко шоколад, протеин една доза и една бира 330 мл. Може и още нещо. Един колега беше в Япония и донесе някакъв странен КитКат, аз си мислех че е нещо здравословен, обаче навсякъде тези боклуци са си едни и същи, независимо как изглеждат. Обаче наистина има интресен вкус приятен : )
Мнението беше редактирано от kaloyan на 20.10.15 23:52.
21.10.15
00:19
Добавям 25 гр. чипс и още една бира 330 мл, няма да ям повече чипс, че ще изпия всичката бира ...
П.С Това с отбелязването на храната не си е работа, още една бира + една малка ракийка, че имаше останала на дъното.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 21.10.15 00:59.
25.10.15
17:18
Изминалата седмица се попретоварих с тренировките, също така и с работа и ранни ставния. Резултат-а беше че започнаха да ме наболяват краката, петък-а задното ми бедро крампира и естествено след това стана ясно че съм хванал и вирус някакъв, който е много лек и не го усетих. Вчера бях на фитнес, обаче след това ме заболя гърлото отново. Днес почивам от спортните занимания, ходих да си взема ракийка (3 л) та нещата се оправят, обаче работата продължава.
Пуснах си телевизия онлайн, нова, понеже тя се излъчва с добро качество, но не издържах дълго и я спрях, тъй като там пропагандата относно гласуване и право на избор върви с пълна сила. Дори са станали още по агресивни в пропагандата, затова си минавам на националните канали БНТ 1 и 2.
П.С Всъщност гледам БНТ2 там дават за село Врашец, едно от най-добрите места за производство на бъчви и качета.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 25.10.15 17:21.
28.10.15
02:10
Малко режима ми се попромени, понатоварих се предната седмица както споменах и лепнах вирус, карам го на крак, но гърлото си ме боли. Втората работа взе да си отнема от времето ми и сега много неща ми станаха. Вече е 00:10 тук и тепърва ще вечерям. Тренировките леко ги ограничих, но утре ще понаправя някакви неща. В другата ми работа също имам допълнителни задачи, но хубавото е че поне имам опит и нямам проблеми със стрес и тн ...
Единственият проблем е че не съм тренирал така както обичам последните дни, днес си бях на танците но и там имам повече отговорности, тъй като водач-а ни отсъства и аз изпълнявам тази роля и изисква присъствие не мога да прескоча. Както и да е :) той господ здраве да дава, може да караме както дойде.
За утре плановете са да направя едно тичане по обяд и вечерта вкъщи набирания и лицеви и други неща още
29.10.15
00:38
Отбелязвам факт-а че в неделя отворих една бутилка 1 литър ракия и сега тъкмо я приключих. Това въпреки леката помощ от приятел (100-на мл) означава че за 4 дена съм пил количество което дори не ми е направило впечатление. На фона на леко поразвалената храна, претоварването и лекото пушене на цигари, това си значи че ми стават много пороците. Май ще трябва да взема превантивни мерки ...