It's time to roll out

Темата е заключена.
Прескочи до:
Gogo

11.11.15
20:13

Нещо друго уголемяват ли с масажите?

11.11.15
23:11

По-скоро спри да го стрижеш.. За перчема си говорим, нали?

И да се запиша за днес, докато събирам сили да се прибера :)

Ставане: 7:20
И със ставането почнах да готвя... това не ми се беше случвало още. Пуснах лещата, дето се киснеше от снощи, да се свари.
После задушен лук(80) с морковче(110), ким, синап и кориандър + част от лещата (100гр суха) - това беше пълнежа на 4 зелени чушки(330)
А те задушени в праз(100) с доматен сок(150) и джинджифил в олио(20) (последните няколко грама от кокосовото масло отидоха за горното :()
Това отиде за обяд и вечеря.
10:00 - Закуска: Спаначен макарон (50) с лен/сусам/чиа (15), тахан(30) + малка крушка (80)
11:00 - Офис
14:00 - Обяд: 2 чушки + 1 авокадо(100)
18:00 - Вечеря: 2 чушки
20:30 - Бокс, ама не баш (общо час и половина).
Забравих си бинтовете и се двоумих да влизам ли изобщо или да разцъкам фитнес. Съчетах и двете. Първата част загрявките и общите упражнения с бокса, втората с тежести.
Днес си позаписах какво сме правили, че все се чудя какво толкова ме мори. Та днес ще поопиша малко по-подробно:
Загрявка: стави, тичкане с усуквания, клякания, спринтчета и други подробности.
2 рунда Разминаване на степер, така си го кръстих. Ляв крак на степера, дясна - удар напред и размяна на краката и ръцете.
2х Бой със сянка
После се разделихме на 2 - половината на гири, половината по чувалите. Аз си продължих с гирите
1х Бой със сянка с малки гири(1)
1х С малки и големи(2)
1х Големи / без
1х Малки / големи
1х Малки - темпо / свободно
После се сменихме, аз си почнах железцата:
3 серии Клек (10 повторения с  лост - 15кг) / Ренегатско (х8 с гири х5) - Почивка 1-2 мин
3х Тяга (х15 с лост) / Флайс на топка (х15 с гири)  - Почивка
1х Напади (х15 с лост) / Бент преса (х10 с гира)
Прекъсване за реклами - корем:
Упражнение 1:  по гръб със свити крака, ръцете се плъзгат по бедрата до коленете. Повторения 1 / 2 / 3 - до 10 и обратно: общо 100
Упр 2: Ръцете под дупето разминаване вертикално на крака - 10 сек, хоризонтално - 10, задържане  10, почивка + още ведъж + още веднъж трите по 5сек.
Упр 3: Планк: 2 х 10 сек + 1х по колкото издържим.. повече от 30 реших да не се напъвам
2 х Напади / Бент
Малко разтягане, свещ, рало.. къпане, снимки на потресаващия ми гръб, сауна за 5 минутки и.. май ще е добре да си тръгна от офиса най-сетне..
За като се прибера трябваше да хапна едни 100 гр извара и 30 орех. Но все още им се чудя. Искам протеин да расте мускОл, или да се пробвам да погладувам малко по-дълго.. Разумът гласува за ядене.. но ще видим, докато се прибера в какво настроение ще съм.
Edit: изядох си ги..  ;) .. към полунощ и си легнах към 1:30

За деня:  1700/ 76 / 80 / 160
Вода и чай: 3л
2 кафета
3 цигари
Ядеше ми се сладко.. :( Ама удържах.. засега..

Мнението беше редактирано от K0l1a на 12.11.15 10:26.

12.11.15
14:12

Отпадна ми опитът за глад. Задърпаха ме колегите на обяд, напомниха, че съм на зъбар в 17, а то остава и да припаткам там. Отделно с алко-оргията, която планирам за утре не ми се връзва подобно предварително прчистване. Ще си оставя експериментите за друг ден :)
Хапнах към 13:30 доволно..
Печена пъстърва (около 150-60 изчистена) със салата (350 всякакви видове)
След това не е ясно.. Ще видим довечера как са се развили нещата..

А иначе имам доста симпатина мускулна тресчица :) ААаа!! И днес сефте чукнах 61 :) Всеки път когато кантарът за пръв път достигне следващото кило надолу за мен е малък празник :)

Добавяме вечеря в 20:00 - Кисело зелел с боб (330) + Патладжан с доматен сос (130)
До момента, опитите за сметки показват около: 1020 / 68 / 57 / 49

Като цяло въглехидратът е назад.. в резултат на което съм на ръба да омета каквото ми се изпречи пред погледа.
Ще видим като се прибера какво ще се случи..
Случиха се 240 грама зеле, 40 тахан и 10 мед..

Общо за деня около: 1348 / 79 / 78 / 77 - интересна поредица :D

Мнението беше редактирано от K0l1a на 12.11.15 22:20.

13.11.15
19:32

Днес ще се тренира в Грамофон.
Яденето е критика, ама така го реших!
Поне се наспах, от 23 до 8..
Закуска към 10 - 50 грама макарон, 2 яйца, 200 тиквичка
14 - офис
към 15 - 330 нар
към 16 - кисело зеле с боб (400, добре им се получава в К-я.. вчера не ме боля корем, реших да повторя.. ) + 2 спаначено-картофени кюфтета
Дотук около: 1400 / 63 / 49 / 159 и спирам да броя..
м-у 19 - и когато го доизям - сандвич фалафел от Аладин (нещо се оказа, че не съм чак толкова гладна..)
И към 21-22 мисля да мина за една палачинка с бял шоколад и орехи.. Ама не знам дали ще успея :D
И после Ай гот дъ Джак, Джак, Джак, Джак... и омазването ще е пълно :)
Купих си една кутия цигари.. Изобщо.. днес трябва да се получи! :D
От неделя се отдавам на месец целомъдрие, така че не ми е гузно :P

13.11.15
22:31

Малийй.. добре че се китосах, преди да сляза за катма.. те в без 10 вече бяха прибрали почти всичко.. Но малко пъпи айс с тез цръни клепки.. колко му требе на 20годишен младеш с гоуеми ръки, обърна кораба.. М/увременно им се оплаках, че ги правят прекалено гоуеми, и за туй рядко ги уважавам.. ОгуедА ме и рече, че съм трябвало да кача кила. Алоууу, какта ти работи в кол-център! На краставичар - краставици... После зарибява с допълнителни услуги.. Шпакловал, изолации бил правел вътрешни-външни. Ш’‘алоуууу, кака ти има бул, тя ли да не може да шпаклова! После обсъдихме и как съм била циклила дюшемето.. Е как, с виброшлайфа, после китваш, дето са го прояли гадовете, боядисваш една ръка акрилна боя, разшкурваш я за да зашкуриш кита, който се оказва по-бял от боята и прозират гадно петната, забоядисваш прошкурените петна, теглиш още една ръка. Лакираш. Псуваш кучката, която си изтървала на недосъхналия съвсем лак.. Теглиш една майна и си казваш, че за под наем - толкова! До лепене на тапети и боядисване на стени на линии в поредицата на Фибоначи не стигнахме, но едва ли щеше да успее да поеме толкова знания. Изпитвам съмнения от момента в който сметна, че ако преди няколко месеца е навършил 20 след година и половина щял да е на 21.. 
Изтрещех еййй.. още половин час!!!
Обещавам, че от неделя повече ще тренирам и по-малко ще плямпам! :P

14.11.15
00:49

казано от K0l1a на 13.11.15, 19:32:

И после Ай гот дъ Джак, Джак, Джак, Джак... и омазването ще е пълно :)

Нали знаеш, че по принцип тая песен не е за чичото от Тенеси, ами е за една такава болест, предавана по полов път :D

14.11.15
20:40

Да да.. беше Буш.. Беше квото трябваше, беше квот беше.. Ще намина, като ми мине..

18.11.15
17:25

Уф.. странна мускулна треска от понеделнишкия бокс.. Чак се чудя, да ходя ли днес.
Яденето.. да пропуснем уикенда по обективни причини. Изводът обаче е, че сериозно трябва да обмисля варианта да въведа чийт мийл, щото иначе се случват ужасни неща... Също така днес се замислих, че от едно известно време май не мърдам много.. та ще се наложи да ревизирам малко какво се случва.. Най-вероятно викенда, че тези дни не остава много лично време.
Храната от понеделник насам ядене предимно навън - бобове с кисело зеле, лещи, тахани, овесени ядки и.. ме мързи да описвам конкретно.
Понеделник около: 1388 / 65 / 51 / 145
Вторник около: 1866 / 59 / 77 / 211 (тук нещо много зверски глад ме подгони.. имаше и ориз и патладжан с доматен сос..)
Сряда досега:
Закуска към 10:00 - Овесени ядки(30), Лен/Сусам(15), Тахан(20), Мед(10), Киви(90) :  404 / 13 / 20 / 40
Обяд в 13:00 -  Боб с кисело зеле(580) + хлебче. (Честнонезнамкакставаттолковамного) : 968 / 40 / 36 / 108
Тотал към: 1399 / 54 / 56 / 148
И си мислех днес това да ми е последното хранене и да го гладувам след това..и като погледна сбора си мисля, че си е направо задължително да е последно, а доколко ще има смисъл от гладуването до утре по това време не е ясно.. Не е ясно и дали ще го утикам.
Но поне се амбицирах да сготвя боб с кисело зеле (някой ден), да мога да сметна реално колко калории са това, че съм сериозно възмутена!
Реших да пробвам да си вкарам някакъв режим. Да ставам по-рано, да си лягам навреме.. Което с тези късни тренировки ще е интересно.
Единственият вариант, който виждам, е да лягам направо след като се прибера, което означава, че ще трябва да спестявам яденето след тренировка. Това не знам как ще се отрази, но ще да го пробвам, че конкуренцията се ожесточи :)

Мнението беше редактирано от K0l1a на 18.11.15 18:12.

19.11.15
11:35

Амчи потренирах си.. не беше страшно. И не огладнях, което ми е безкрайно странно! Като гледам ще си утикам едни 24ч неядене, не мога да го нарека глад.. Странно нещо са постите. Знаеш какво не може и не ти се яде... като например шоколад! Е, може би няма да е лошо да запретна ръкави и да забъркам малко постен такъв за черни дни, че като ми причернее ще е интересно...
Отделно започват да се прокрадват едни еретични мисли..
Еретична мисъл 1:
3 пъти в седмицата бокс, който е от 20:30 (пн, ср, пт)(Поне  докато мога да идвам с мотора, че прибирането в 22:30 с ГТ е зор.. Тук се прокрадва и една еретична подмисъл - дали все пак да не си взема някое 4колесно?! Кефи ме тоя бокс, не ми се спира.)
А вторник и четвъртък - преди работа фитнесче за гръб, гърди, крака.. И саунаааа :)
Еретична мисъл 2:
Да си съставя режим, включващ ставане/лягане, хранения, тренировки, чистене, лично време... И да се опитам ДА ГО СПАЗВАМ.. поне за известно време. Трябва да се поработи малко над волята и организацията. За какво е постът, ако не за ревизия и на съзнанието, освен телесна, това доста хора го пропускат..
Еретична мисъл 3:
Да си спретна едно житно режимче. Тази година го изкарах леко и приятно. Установих, че изобщо не е гладуващ - излизат около 1200 калории на ден. А и 10 дена няма да се чудя какво да ям :) Е, не знам дали ще се съвмести с ЕМ1, но.. ще видим :)

Мнението беше редактирано от K0l1a на 20.11.15 09:25.

Gogo

19.11.15
21:40

След постите, зърнената диета идва блажно на душата :>

20.11.15
13:01

Оооо.. след постите задължително ще има зърнена диета... До след нова година :)  За Онази зърнена си говорим, нали?!

Вчера - 19ти
Събуждане към 7 - сън около 8 часа

Удържах 24 часовия фронт.
Какво съм яла след това не ми се описва.
Грубо общо около: 1007 / 23 / 31 / 150
Аз - доволен :)

За днес прекъсваме поста, че мама прати ядене.. сигурно за пръв път от студентските години.
Трябваше да прати гулия, че изкопала от градината, но мама си е мама :) Станала в 5 сутринта, наготвила гречка с масло, опекла сафрид.. Манджата на мама е по-свята от кой да е пост (особено като не знае, че постиш :))
Е, прати и отонезиукраинскибонбоникоитонеможешдаядешпомалко, ноооо.. тях ги прибрах високо, за след Коледа. Толкова няма да се омазвам чак :)

Ще допълня по-късно как се е развил деня :)

И допълвам. Боксче, предимно круша, ама нещо не ми беше много “мотивирано” и ми писна леко, леко поомекнах и си разбъзиках китката. Свалих ръкавиците, отидох да клякам. Ама там некви батковци държаха да се набират. Така че отидох малко да се “натегна”.. Престраших се да сложа малко повече килца, ами.. по-различно се усеща някак си.. Даже може би ми и харесва по някакъв начин... :)
Тяга:
15 пъти с 25 кила
10 с 35
10 с 40
Клек редуван с “набиране” на лоста, както го оставя на стойката
15 пъти с 20 / 10 набирания
10 с 25 / 10
8 с 30 / 15
И се върнах за корем у бокса

Като се прибера, мисля да си доям сафрида с 20гр таханче и евентуааално ако не стигне да запълня с китайско зеле, ама нещо май не съм кой знае колко гладна.
Ако се развият по план нещата ще имам около: 1230 / 67 / 52 / 142

Нещата отново не се случиха както трябваше. Прибирайки се на стълбището ме пресрещна хазяйката, с парче торта, имала рожден ден. Отказах, но обещах да се кача за чаша вино.. Изгладняла разопаковах и третата порция “сафрид” (било чернокоп всъщност), а то се оказа зарган, че и 2 пъти повече от предвиденото.. Вторя яка изненада за вечерта, не бях яла зарган от доста време .
После си откиснах до 2 на компа, огладнях пак..  доядох тахана с малко мед, изядох едно киви и една круша..
В резултат на което: 1714 / 87 / 58 / 198

Мнението беше редактирано от K0l1a на 21.11.15 19:09.

21.11.15
19:21

Днес поне се събудих все още 61 :)
И зверски гладна..
През деня омахах на 2 пъти 100 гр овесени ядки (оказа се, че ми били харесвали.. ) с 40гр лен/сусам и 10 какао + 2 мини конфитюрчета по 30 гр. - с една големичка ябълка (300) между тях.
Някъде м/у редовете 120 гр гулия, 40 орех с още едно сладко..
И най-накрая си забърках някаква ненормална салата.. 100 гр от спаначените талятели + сварената и замразена преди това леща (100 сурова) + 170 варен морков, 220 варено цвекло, зелен лук, магданоз, сол оцет, 35гр олио. Цялото излезе 1100, аз в бързината изядох 600, щото си досипах преди да се уверя, че все още съм гладна.. Груба грешка.. Направих си от украинските чайчета и си отворих четвърто сладко, за да убия мъката... не се получи, все още дишам тежко :(  Поне ми е ясно, че повече днес няма накъде да се яде..

И като тегля чертата.. Малий, мали..
2037 / 63 / 76 / 254

Не е добре да се заседявам дома.. Днес трябваше да чистя, да ходя на курс, на концерт.. Единственото планирано, което се осъществи беше да ме одрусат 140 кинта за 5 прозореца, дето имам чувството че се трошат и от щракване на пръсти да я €§@ и ши§@№@7@ дограма..

25.11.15
13:08

Нещо пропуснах тези дни да пиша. А и сякаш малко се поизморих, то няма и какво интересно.
Понеделник бокс / фитнес (клекове, тяга, раменна, “набиране”, скрипец)
Днес ще да е само бокс. И толкова за тази седмица с тренировките, че утре след работа на зъбар, вдруги ден на масаж. Евентуално събота фитнес, ако се пиша на работа.
Времето се разкапа, вече не става за мотор, ама го мъча още..
Измислих, че е по-изгодно да плащам таксита след бокса, отколкото да си купувам кола (теглих чертата за миналата година). Май ще я бутна мойта за скрап, колкото да си покрия такситата през зимата :)
Яденето напоследък е повече.. пон и вт средно 1600 / 94 / 81 / 130
Днес ще е около 1466 / 31 / 74 / 183.. или нещо такова
И за по-натам.. абе.. ще си почина от писане, че нещо не ми се пише.
Да презаредим малко за финалната права :)

25.11.15
13:32

Взимай пример от Председателя, той мотора го караше във всякакво време и на всякакви места, даже и на такива, които съвсем не бяха за неговия мотор :) Само кучето няма как да возиш с него, щото предполагам, че няма кош ;)

25.11.15
14:11

Абе.. аз имам спомени, че неговия мотор беше леееко по-различен от моя, предполагам и гумите ще да са му били лееееко по-читави от моите... И не му е хлопало неизвестнокаквооколодвигателя като върне газта.. А, и сигурно е имал нелетни ръкавички и разни други подробности :) Като цяло.. не е добре да си насилвам късметя :) А кучката.. именно заради нея взех кола преди 3 години, че прибирането до Бургас и по-дълги пътувания по села и паланки станаха невъзможни. Само че оттогава се развиха споделените пътувания и сега вече май не ми е толкова належаща.. Семейният съвет, т.е. Моя Милост, реши - такси в следващите 3-4 месеца :)

25.11.15
14:25

Е, не ти знам мотора де, но челен пример имаш :)
Кучката не я ли вадиш извън града все пак, поне за малко през уикенда ?

25.11.15
14:34

Откак нямам кола не.. освен за някоя разходка - пикник с колегите и за лятната отпуска, когато тя след първия ден е гипсирана за поне 3 дена на дивана, останалите ги откарва на гости на баба(мама) на бульони и други глезотии.. Не и понася нещо водата/слънцето/пясъка.. Кифла.. А и си е напрягащо като цяло да я изкарвам ин дъ уайлд.. Винаги се оглеждам на 16 за коне/крави/магарета.. Няма пълно щастие :) Но аз съм в етаж от къща с дворче, до голяма черешова градина.. където търчим и ходим да дирим тенис топки (когато комшията не е пуснал овцете), така че не е съвсем зле :)

Мнението беше редактирано от K0l1a на 25.11.15 14:36.

25.11.15
14:50

казано от K0l1a на 25.11.15, 14:34:

А и си е напрягащо като цяло да я изкарвам ин дъ уайлд..

А да караш мотор не е напрягащо, така ли ? :)
То тя за тва е като кифла, щото гора вижда инцидентно. Ти се стягаш - стегни и нея.

25.11.15
16:03

Ммм.. по-скоро се замислям за електрически нашийник, но все още го мисля..

Gogo

25.11.15
17:40

За чий ти е тоя телетакт?
Аз имах един намерен рот, който почти ми отнесе ухото. След което реши да се прави на тартор и за малко да му взема телетакт, но ветеринарят ме разубеди, заради здравословни опасения, относно използването на такъв нашийник. Както и да е, разбрахме се с едно ухапване от моя страна, но така и не схванах защо го спомена?

25.11.15
18:47

Поради фактора “коне/крави/магарета”. Проблеми с отношенията тя - аз/хора/котки/кучета/птици нямаме. Но с добитъка нещата стоят другояче. Не искам да навлизам в подробности, картинката е цветна - с преобладаващо червено.. И те туй прави разходките в дивото напрегнати..

26.11.15
00:54

Ти все пак имаш бултериер, а не чинчила, та :
1. От такъв нашийник няма смисъл - пробвано е, че на бултериер, на пит и на стаф предизвиква само позиви за почесване зад ухото.
2. Не е нужно да я пускаш из гората, просто една по-хубава ролетка ще ти свърши чудесна работа.
3. Дори и да подгони и хване “питомен дивеч” е забавна гледка, аз съм виждал няколко пъти бягаща крава с висяща на врата/главата и кучка, смешно е...и съборена и натисната овца/коза също е веселба. За магаре и кон не можахме да се наредим... Един клин ще си носиш за всеки случай само.
4. Ходенето в пресечен терен помага много на бокса, на щангите, а и на хендлерските умения на Клубната(особено като гледам къде беше тая година...).
5 И си пишем яко спам обаче, няма да се сърдиш :)

26.11.15
08:37

По точка едно.. пробвали сме я с един кучешки тренер на конната база, абе.. усеща. Верно че си беше вързана, но си се кротна осезаемо. Може би беше и щото той умее да ги убеждава :)
2. Пускаме се по горски пътечки но из “цивилизованите” маршрути, където шанс за среща с копитно има неголям. Хората се чуват отдалеч и си я привиквам, колкото да не ги стресне.
3. Хващала ми е и крава и магаре, и кон. Кравата имаше ЕЕЕЕЙ такива рога и вече не помня как я измъкнах. Магарето и нацепи вежди, тва онова, мен ме нарита. Коня и той я нацепи на няколко места, щеше да обърне каруцата и трябваше да плащам на циганите за съдраното достоинство на добитъка им. Така чееее.. не ми говори точно на мен кооолко е забавно. Да гледаш, може би да. Но да го измъкваш изпод подивяло от страх животно, дето е уеееко по-голямо от теб. Абеее.. Стига ми :)
4. Аз от бокс и щанги не разбирам. Ходи ми се на разходки, ама около мен сме предимно несериозни уседнали елементи. А за хендлерските умения.. Амчи тя женицата си ме викнА на хендлинг, бря (което за мен беше непонятен шок, при положение, че ние сме идвали точно на 2 изложби и в последните 2 години пропускаме...) А ти къде беше тая година :P
5. Мен за друго не ми се пише нещо.. Но да сме поне малко в темата - Вчера на бокс не ходих!

Мнението беше редактирано от K0l1a на 26.11.15 08:53.

26.11.15
09:04

Ужасна идея за нашийника. Първо е незаконен, друго - иатезаваш животното - представяш ли си теб да те малтретират с ток. Кучето си има мозъчна дейност психика и само ще гообъркаш с електрошока, без да знае какво се иска от него.
+  казват, че има само вредни последици и влошава положението с дисциплината.
Trust me, I work with veterinarians :)

26.11.15
09:12

Аз пък използвам електрически нашийник за лабрадор, който не искаше да идва навън. Гадината е страшно умна и знае прекрасно какво се иска от нея, но когато реши да се измъкне, се разхожда сама, яде боклуци по кофите, които и помиярите не докосват. После се прибира подута като плондир, повръща какво ли не два дни и известно време е най-послушното куче на света. А с електрическия нашийник нещата драстично се промениха - след като съм натиснал дистанционното един-два пъти при първите две разходки с него, вече не ми се налага да го правя, така че изобщо не може да става дума за мъчение или други негативни ефекти. Стига й да знае, че мога да я докопам и когато не е вързана. Нещо като възпиращата сила на ядрения арсенал. :)

26.11.15
09:13

Аз няма да споря Кобр,  щото нито съм особено наясно, нито съм се засилила да го купувам. (Но все пак ветеринар и етолог са две различни неща и рядко първият има качествата и на втория) И... “обмислям” го вече 3-4 години ;)
Но тук никой не говори да си пържиш кучето за щяло и нещяло, а само при опасност от гореупоменатите ситуации и след порядъчно обучение от компетентно лице при сходни условия :) Не се юрвам току та ка да си вкарвам таралеж в гащите. Дори дали да имам бултериер беше дъъъълго обмисляно решение.. Около 10на години преди да се реша да я взема : ) Аз знам как да намеря Сашо и Горби (снийки баст’ад!) в dog.bg.. Направо и останалите заинтересовани от дискусията си казвайте кои сте и да си спретнем темичка там, не че ми пречите :P
ПП: Точно на Боби ефекта търся :)

Мнението беше редактирано от K0l1a на 26.11.15 09:24.

26.11.15
10:18

Нещо пропуснато има в обучението на гадината,за да се случват тези неща.Всичките ми кучета в мое,повтарям в мое присъствие никога не са правели такива неща...като предишното ми беше обучено и на контраатака от къса и 20м дистанция.Вървят  наред до мен,никъде не ходят ,ако бъдат оставени на място...Забравяни нееднократно пред магазини и в ресторанти по 3-4 и повече часа.
Бултериери не съм обучавал,но стафове,питбули определено...и отговорно твърдя,че могат да бъдат научени на много...хеле женските от породата.

26.11.15
11:05

казано от nervak на 26.11.15, 10:18:

и отговорно твърдя,че могат да бъдат научени на много...

...и отговорно ти заявявам(от 20 години практически опит и 6 кучета), че бултериера може да го научиш точно толкова, колкото той реши, че ще ти позволи. Тоест колко реши, че му се учи, а обикновено на тая порода не и се учи въобще :)
Оля, със старите кучки съм имал преживявания с овце, кози, крави, котки, кучета, язовци, подгонени коне и цигански мечки, цигани, съседи...За това ти казвам вързана. Народната мъдрост е вързан бултериер - мирна разходка :D

Мнението беше редактирано от James Hinks на 26.11.15 11:14.

26.11.15
11:25

Водиш с едно куче...ама с годините-аз водя))).Булита не съм гледал или обучавал,но въпреки всичко не мога да си представя,че мое куче ще се юрне на някъде и аз няма да мога да го върна само с едно викване.

26.11.15
11:54

Абе друго си е да се фръцка по пътечката пред теб, да гледаш как щастливо и свободно върти дупара :) Не ми се връзва разходка в дивото с връзване на дивите. Като знам на мен колко ми е хубаво да се усетя отвързана.. Просто за всеобщо спокойствие заедно го правим ряааадко и под строг надзор.
А Дитка за були знае, може и изпълнява много, друг е въпросът наистина КОГА? :)
Връща се при повикване дори да се е отдалечила.. е, були е - понякога не веднага.
Прави циркаджийски номера, завъртане, прескачане, умиране и прочие.. е, були е - когато има келепир (ядене или топки).
Знае какво е фу и не и марш оттук/оттам.. е, були е - когато знае, че е на ритник разстояние.
Та да.. по темата с моето були, слуша си доволно, просто някак си се появи нетърпимост към едър добитък. А защо и как.. беше млада, бях я пуснала с брат ми, до този момент не беше срещала подобни и някъде там по чукарите се случи първата и крава :) Аз я видях чак като се беше набрала. После видях и как започва и ескалира всичко с магарето, от игра.. Само че на нашите играта им е малко по-особена. На малко същества им понася спокойно. Животното започва да се страхува, а страхът дори аз мога да го надуша, какво остава за един бул.. оттам всичко е класическа музика и филм на Гай Ричи на забавен каданс, или поне аз така си ги спомням след това нещата. Обучението и започна да се случва по-сериозно след тези събития, но до про-ниво така и не съм стигнала, но и без това искам куче, а не робот.. и да, искам бул, а не куче :) 
Офертата за тема в кучкарския форум все още е валидна, btw… :)

Мнението беше редактирано от K0l1a на 26.11.15 12:00.

26.11.15
13:11

казано от nervak на 26.11.15, 11:25:

Водиш с едно куче...ама с годините-аз водя))).

Водя с повече кучета, то това е бройката на бултериерите :)

казано от nervak на 26.11.15, 11:25:

Булита не съм гледал или обучавал,но въпреки всичко не мога да си представя,че мое куче ще се юрне на някъде и аз няма да мога да го върна само с едно викване.

Ако някой ден гледаш бултериер ще разбереш, сега е все едно да обяснявам на сляп човек какво е червен цвят...Нищо общо с никоя друга порода като инат и характер, айде за външността е ясно :) Даже външните прилики с останалите породи са повече от разликите в характера и поведението.

казано от K0l1a на 26.11.15, 08:37:

Амчи тя женицата си ме викнА на хендлинг, бря (което за мен беше непонятен шок, при положение, че ние сме идвали точно на 2 изложби и в последните 2 години пропускаме...) А ти къде беше тая година :P

Ем не ми се суркаше и ветеранa през половин България в кола, която не е много сигурна и няма климатик и решетка на багажника. Иначе и мен щяха да ме викнат на хендлинг, щото съм го докарал до вкарване и водене в ринга без повод...Пък и аз на Клубната идвам да водя изложбата ако не знаеш :)
Само малко ме е яд, че изпуснах възможността да му вкарам зъбите в гърба на “шампиона по бойно самбо” ;) :D

казано от K0l1a на 26.11.15, 11:54:

.. е, були е -

Е, да де, то това е и проблема и обяснението на всичко. Просто го приемаш заедно с всички спам тук :D

Мнението беше редактирано от James Hinks на 26.11.15 13:26.

26.11.15
13:59

И да приключим темата с кучетата.. Аз не-бойно самбо искам да тренирам.. Да ме посъветваш къде да се запиша?

26.11.15
14:25

В Илинден.

Gogo

26.11.15
19:39

:>

09.12.15
22:22

Не се отразява добре нетренирането, ей.. 2 седмици не съм си мръднала и пръста и почнаха да ме налягат глад, подуване, апатия и мрънкане.
Замъкнах се току що в “обедната” на бокс и всичко си дойде на мястото!
Отгоре на всичко имало вече и сутрешни тренироки понеделник, сряда и петък! Кеф на квадрат :)
Иначе изкарах го тоя житен режим.. смъкнаха се некви 3 кила предимно “вътрешности”. И вместо захранване си спретнах един суши-Никулден.. на следващия ден не можех да си отворя очите от подпухване.. 1.2 кила се върнаха ей така.. в следващите дни още толкова..
Отедлно.. спрях да пия вода, почнах да пия по над 3 кафета. Замаааалко и да пропуша и.. Абе не си е работа тва да не се отчитам - никъв самоконтрол. Последните 3 дена имам средно по 2000ккал в безобразни пропорции. Шъ зема от утре да пиша малко по-сериозно, да не се отпуска тая мойта заспала съвест, че 16ти наближава.. 2 колежки се отказаха, даже почнаха да залагат на мен, само 3тата още се куми, но днес вкара оферта, да сме били деляли, хаха :)
Да се предавам не мисля, но и случааайно да ме задмине, няма да плача.
За 3 месеца стабилно си свалих 6 кила, не са кой знае какво за това време, но поне си падат равномерно, кожата се прибира, стрии не излизат. В тези килограми не съм била от 2008-а, когато всъщност май ги стигнах за сефте след пубертета и ги задържах само докато бях в Англия. Вече си имам и цел за следващата половин година, така че... свърши работа тоя бас, така или иначе :)
Си ю туморо, мило Дневниче :)

11.12.15
11:08

Почвам да се нервирам, ей...
Вчера си сготвих, че да не се омазвам, и..  Ами не ми се получи. Явно зимата си иска сланинка, а аз като не я ям, се опитва да ми я образува на мен!
Докъм 22 нещата бяха що-годе прилични.
Ставане в 6:30, класирах се за малко “лично време”
Закуска около 8: Овесени ядки(25), Фъстъчено масло(20), Мед(10)
Замъкнах се в офиса в 9, почнах да му свиквам на тоя грАдски транспорт..
11: 00 Ябълка
12:00 и 15:00 обяд 1и2 - Гречка (100), Карфиол(450), Печена пъстърва(150) - бях си оставила и гречка вкъщи, за след курса.
Тръгнах пеш - 3.5 км (поне това!)
По пътя сдъвках 50 гр кашу, в почивката една круша, че нещо поизгладнях.
Той пък закъсня.. откарахме до 22:30, когато вече бях озверяла и.. с още един озверял лош съветник се озовахме в Аладин, то по това време какво друго да работи. Супа леща и.. нямаше фалафели, та.. пържени картофи.. с кетчуп! Мда.. не съм аз когато съм гладна. И съм почти сигурна, че ко бях яла 1-2 часа по-рано щях да мина само с лещата..
И в духа на курса... Но това не е всичко, има и още! Лошо направих, че реших да пробвам що е туй фъстъчено масло.. Винаги съм мразила фъстъци.. Но в началото на седмицата нещо ме дръпна. И за седмица опуках 220 гр.. като последните сигурно 50 снощи - В ЛЕГЛОТО!
Мисля днес да напиша отсега как съм я намислила, че почвам да се дразня вече..

А! И цели 3 литра течности имам!! (вода и чай) Щото един колега даде акъл, че така се изкарвала вода, а аз още си се усещам подута, вече не знам обаче от ояждане ли, от бокса в сряда ли..

А да! От яд забравих да тегля чертата! Около 2200 калории!!! Б/М/В - 102/76/250 ( и тва като не броя екстра маслото, че ще ме заболи сърцето, ама то и гречката не си доядох). Ще видя какво ще се получи, като сумирам за седмицата :(

Мнението беше редактирано от K0l1a на 11.12.15 11:17.

казано от K0l1a на 11.12.15, 11:08:

Лошо направих, че реших да пробвам що е туй фъстъчено масло..

А лешников тахан объркан с какао? Ей това е наркотик!

11.12.15
11:23

Е недей деееее!!! Защо даваш такива грешни идеи?!
Да мине 16ти.. мисля да преразгледам изцяло хранително-тренировъчния план.. Тогава може и да си помисля ;)

Мнението беше редактирано от K0l1a на 11.12.15 11:24.

11.12.15
11:24

И за днееес..
Успях да стана за бокс! Юхууу! Поне това ми оправя настроението :)
Потренирах си, сауничка, имах си лека мускулна тресчица от сряда, но тогава не пипахме гири. Днес обаче така и не стигнахме до ръкавици.. трудно си вдигам ръцете. И ми е кеф :)
Слязох до магазина, че се сетих, че съм забравила да си ръгна протеин в яденето.
Ами.. взех си протеиново барче и току що си позакусих:
Овес (30), Фъстъчено (каквото беше останало), Мед (10) /
Рообар с какако(60)
Дотук: 629 / 27 / 34 / 53
По някое време круша
Обяд: Гречка(100), Брокол(450)
Вечеря,към 22 сигурно, като се прибера: Остатъка от вчерашната и днешната гречка с Грахов протеин (20)
За деня (надявам се): 1300 / 70 / 40 / 160
И си стискам палци да устискам  :)

Edit: Нещо пак не ми се получи..
Добавям: Нар, Авокадо, Мед(20), Орех(20), и пропуснах протеина, че и без това нямаше нужда.
В крайна сметка: 1743 / 63 / 69 / 205

Мнението беше редактирано от K0l1a на 12.12.15 15:02.

13.12.15
23:19

Вчера.. Вчера беше добре, но отново до едно време. Мислех да погладувам, че да се вместя в калориите, но една колежка вля малко здрав разум.
- По-добре сега, вика, вместо по нощите да се нахвърлиш на каквото ти падне..
Замислих се.. И слязох за една пъстърва със салатка. После печена тиква около 400 гр с 50 кашу и си оставих малък резерв калории за след Night of the jumps (меега яко беше!). Е да, ама пък ми вкараха винена оферта.. Катаржинка.. Слаб ми е ангелът, да му се не знае... И понеже неясно как пак бях изгладняла на куче, забърсах пътьом за мезе от Фантастико хлебче с лимец, пушена сьомга и тарама.. Хм.. И нар и някво малко веган шоколадче.. За всеки случай, нали.. щото се познавам и знам, че там ще има Линд.. и по-добре това отколкото да си прецакам поста.
От всичкото ядене остана и за днес за закуска де. Но оттам нататък.. В Неделята спряхме за кафенца за разходката.. Пуснали са веган торта.. Мдааа, откак взе да става модерно туй веганство, постите не са това, което бяха. Помня как едно време локумената вафла беше едно от двете възможни сладки изкушения. И понеже не беше кой знае какво изкушение не се и прекаляваше с нея, а сега..
Попревали разходката и в Герман намерихме симпатично заведенийце с интересни префложения. Слава Богу там се разминах “само” с портокалов сок с джинджифил, второ кафе и половин рообарче, от малките.
Иииии, мега якото откритие за деня. Моята кучка я насмита на 2-3 пъти изнервена разгонена бретонка, а на мойта и е през ... гърбицата. До края на разходката вече си бяха дружки. Но по-якото.. Както си размятахме топки из черешите, покрай нас мина каруцааа.. И мойта не се изстреля! Поблагодарих, че съм успяла да я хвана навреме.. Но когато същата каруца мина наобратно, а тя изобщо не се и напъна да я огледа подобаващо, останах без думи. Прасето си се забавляваше около нас с топката и сякаш нищо друго нямаше значение. Аз изтръпнах както при последната ни случка, а тя.. за тези три години явно е поулегнала. За пореден път се влюбих нея. Е, това не попречи малко по-нататък да отнесе ритник за изядено лайно.. конско, а още по-нататък да бъде почти удушена и порядъчно нашита с повода за изядена полуразложена лапа от нещо, което с потрес определих като кучешка! В следващите километър-два не можах да се отърся от гледката на червива лапа с нокти, погълната въпреки отчаяните ми опити да я накарам да я изплюе.. Докато не ми проблесна, че всъщност е бил заек, не че пак не е гадно, нооо.. По-нататък се усетих, че милото прасе не беше яло от вчера сутринта и.. Аз съм ужасен, ужасен стопанин. Пиейки си сокчето, реших, че момичетата заслужават глезотийка - по кебапче с филийка.. И гуш.. И сега като се прибрах.. Диването нещо не може да се движи. Първоначално реших, че я е хванала мускулна треска, но после се замислих, че онова глътнато нещо може и да я тормози.. А аз и дадох и да яде, като я прибрах. Но пък си се фръцка, чака пак да яде.. Ще изчака..
А в Герман са построили мега яките детска градина и ОУ.. Да му се доискат чак на човек деца, хахах :D И без туй напоследък фиксирам интересни офертички в района, добре съчетаващи се с моите утопични идеи за “хобитска” колибка и дворче със зарзават.. Ииии.. Пъдпъдъци и да си прибера Пиуи, че дядото нещо издиша.. ако все още не са я сготвили с мъжа и “по пекински”  :(
Мда, и за да отчетем все пак и евентуално-спортна тема за днес, че не може само за хранителните ми прелюбодейства, прескочихме до Бонсист, да разгледаме волейболната обстановка. Винаги съм го обичала този спорт. Единствено него мога да гледам с интерес, е, ако не броим и мото-ориентираните. В училище все се натисках, да играя с момчетата, че с девойките не беше точно волейбол, но така и не го проиграх като хората. И все ми се е искало да намеря нейде някакво леймърско местенце, че по веднъж в годината на тим билдинг някак си не ми стига. Но все съм си казвала.. Къде ти, с тия кашкавалени пръсти. И.. Днес като ги загледах.. От едната страна 40годишни момчета, съвсем несъвършени в уменията си,  с треньор, как си требе. От другата, момченца-кюфтенца.. С един строг, но справедлив тренер, който някакаксимизаприличанаединмногоуважавансъфорумник.. И се замислих.. Аз що ли да не мога да съм някъде между момченцата-кюфтенца и 40годишните.. Ще да го обмисля сякаш..
Ии отново огладнях. Слязох до центъра да се видя с трети приятел за този иначе кратък уикенд и.. Трябваше да му излекувам кривата махмурлийска  физиономия, след като хапнах набързо естествено, мисля да не изпадам в повече подробности, че се олях..
А! Смахнатият ден нямаше да е пълен, ако не бях предложила на един готвач да се ожени за мен, ама.. къде му е работа да ме пита, как му била тортата... Поредната, мегаяката.. Честно, това вегансто започва да става все по-привлекателно, но..
Така да ми се ядат яйцааа. И.. Защо ми е да чакам до Нова година, за да вкарам Фаза 2 в действие.. Тази седмица пълна с неразумни отклонения сякаш ми захвърли ръкавицата в лицето!
Искам да се оправдавам като ученичка още двайсет дена, през които 6-те ми кила напредък най-вероятно ще се върнат, като уж изхвърлен бумеранг.. Или.. Постите са си свършили работата и упорито се опитват да се отърват от мен, за да тръгна, докато още знам по кой път искам да поема.
Мдааа, неясно как писането на иначепълниглупости помага да си изясня някакви малки, но важни подробности, като..
Искам да ям нормално, искам мускули, искам да тренирам.. 3xБокс+2хФитнес+уикендскиможебиволейаконамерякъде+Свободна разходка с прасе.. Всяка седмица, за следващите 3 месеца! В съчетание с още два курса не е съвсем ясно, дали ще стане точно така, но да речем, мога да преживея малки отклонения в разписанието :)
По-важното е, че вече не чакам НГ..
Чакам да стане утре, за да стана, да си наготвя и.. Да отида на бокс :)

Мнението беше редактирано от K0l1a на 13.12.15 23:27.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1