21.01.06
21:42
аз сам нов в тоя спорт и ако мое някои дами даде програмка за трениране уредите неги знам много.а за добавките нямам много пари затова дали сте мога да мина без тях.ако немога колко сте ми излене за 1месец и какво да пиа?аз сам на 14г 183см 90кг опитвам се да свала килограми и да премахна скембето.непиа не пуша.и за загрявка какво да права и колко време да загрявам?
Братле чети форума, разрови сайта там има всичко което те интересува
затова продължавай да четеш
21.01.06
22:20
[quote author=“hellcreep”]аз сам нов в тоя спорт и ако мое някои дами даде програмка за трениране уредите неги знам много.а за добавките нямам много пари затова дали сте мога да мина без тях.ако немога колко сте ми излене за 1месец и какво да пиа?аз сам на 14г 183см 90кг опитвам се да свала килограми и да премахна скембето.непиа не пуша.и за загрявка какво да права и колко време да загрявам?
с една тема не можеш да питаш и да разбереш сичко което искаш. първо прочети туй-онуй после питай
хрр това права от одеве намерих си и програмка кат за мен сега трябва да намера дали трябва да пиа несто и осте много неста
21.01.06
22:25
[quote author=“hellcreep”]хрр това права от одеве намерих си и програмка кат за мен сега трябва да намера дали трябва да пиа несто и осте много неста
първите няколко месеца не пий нищо! хапвай, прави правилно упражненията и чети форума
успех!
за премахване прави когато можеш кардио тренировки(бягане,колео и т.н.)може би трябва и някаква диета не знам някои друг да каже
хмм незнам какви диети да спазвам сега ям каквото ми падне пица,сладко и тъи подобни ако някои мое да ми казе кои храни да неям сте е добре
ами намерих тая програмка и искам да питам дали е добра за 3пъти в сед
понеделник
повдигане на щанга от лег - 3 серии по 8 повторения
повдигане на щанга от полулег - 3 серии по 8 повторения
повдигане на дъмбели от полулег - 3 серии по 8 повторения
бицепсово сгъване с щанга от стоеж - 3 серии по 8 повторения
бицепсово сгъване с дъмбел от седеж - 3 серии по 8 повторения
кoремни преси - 3 серии по 20 повторения
повдигане на краката от лег - 3 серии по 20 повторения
за сряда
придърпване на вертикален скрипец - 3 серии по 8 повторения
придърпване на хоризонтален скрипец - 3 серии по 8 повторения
гребане с дъмбел - 3 серии по 8 повторения
повдигане на щанга за трапец - 3 серии по 10 повторения
изтласкване на щанга от лег тесен хват - 3 серии по 8 повторения
‘френско’ разгъване с щанга - 3 серии по 8 повторения
сгъване за предмишница - 3 серии по 10-15 повторения
за петак
раменна преса пред врат - 3 серии по 8 повторения
раменно разтваряне встрани - 3 серии по 8 повторения
клякане с щанга - 3 серии по 15 повторения
бедрено разгъване - 3 серии по 15 повторения
бедрено сгъване - 3 серии по 15 повторения
повдигане на пръсти на калф машина - 3 серии по 15 повторения
кoремни преси - 3 серии по 20 повторения
повдигане на краката от вис - 3 серии по 20 повторения
важното е да започваш или да завършваш с аребика.ако в залата ти има колело може да караш 20-30мин. след тренировка.щом целта ти е да сваляш килограми трябва да наблегнеш на аеробиката.с тежести тренирай по програмата която си си намерил,но поне още два дни в седмицата прави само аеробика.около 30-45мин.,ако са ти множко в началото ,не се тревожи,ще свикнеш :wink: обаче после задължително трябва да се справиш с това време.и не на последно(да не кажа на ПЪРВО)място е диетата ти.внимавай какво ядеш и по кое време
[quote author=“swets”]важното е да започваш или да завършваш с аребика.ако в залата ти има колело може да караш 20-30мин. след тренировка.щом целта ти е да сваляш килограми трябва да наблегнеш на аеробиката.с тежести тренирай по програмата която си си намерил,но поне още два дни в седмицата прави само аеробика.около 30-45мин.,ако са ти множко в началото ,не се тревожи,ще свикнеш :wink: обаче после задължително трябва да се справиш с това време.и не на последно(да не кажа на ПЪРВО)място е диетата ти.внимавай какво ядеш и по кое време
ами то има колело на него по 30мин сте права ок.ам за аиробиката е проблема че незнам какво да права там тия неста дето в даскало по фз дето ни карат да загряваме или несто по така трябва да права?а за диетата ам какво трябва да не ям сладко,закуски(пица,джобове,баници,принцеси и тн)така ли?а това кога да ги ям ам сега се храна някаде по 2пъти дневно по колко горе доло трябва да ям на ден?и предимно какво?сори че питам толкова ама искам да не объркам раотата
да знаеш,че колелото е аеробиката ти на теб.аеробика не е да правиш гимнастика.така се казва заради продължителноста на самото действие.това са вид аеробни упражнения.в смисъл по-продължителни,това са аеробните упражнения.идеално е щом има колело в залата ти :wink: карай го редовно и ще успееш да свалиш кг.
а храната,сладко в никакъв случай след 17ч. дори е добре за известно време да забравиш за него.хапвай повече млека,сирене,пилешко.трябва да ядеш и в “нормални” количества картофи,ориз.най-добре се разрови в темите за храненето и ще видиш какви неща е хубаво да ядеш.друго си е сам да го разбереш.за теб ще е по-добре