Който зиме се мъчи, лете ще се пъчи

Темата е заключена.
Прескочи до:

Да, но дали ще кача мускулна маса с толкова голямо количество храна наведнъж или ще са предимно мазнини? Бих го направил иначе ;)
Днес съм много демотивиран, мислех, че пиша тук от 3-4 месеца, а се оказаха 6. Прогреса ми е прекалено малък, когато създадох дневника очаквах до края на годината да съм в много по-добра форма. Наистина съм много зле, а мисля, че вече имам много добри познания, особено за храненето, но явно не мога да ги приложа върху себе си...
И за да не пиша само когато храната ми е качествена:
12 Октомври
Ставане в 7:40
11:00 1 сандвич с шунка и салати
15:00
100гр течен шоколад нутела. Не бях ял никакво сладко от 9-10 дни и мислех, че ще издържа много по дълго, но днес осъзнах, че усилията ми са огромни, а резултатите незадоволителни. Шоколада е жт 10 дни в нас, заедно с други лакомства, но не съм ги пипнал до днес..
2 котлетни пържоли, печени на фурна с масло
20:00
2 оризовки
21:30
200гр ориз с 100гр свинско месо - запържени с малко олио
И преди съм се питал дали си струва целия този труд... Най-тежко е когато няма и емоционално какво да ме нахрани, затова посягам към вредната храна. Ще се оправя, това е поредното ми разочарование.

Не ми харесва как започнах 3та страница...

Мнението беше редактирано от Иван Иванов на 12.10.15 23:49.

13.10.15
06:52

За храненето винаги има какво ново да се научи. Аз като се демотивирам преглеждам дневника назад и си задавам няколко въпроса: По-добре ли се чувствам? По-силен ли съм от преди? По-добре ли изглеждам?  Снимковият материал с прогрес за мен бе основният стимул, когато свалях многото излишни кила- поразителна разлика. Наистина във фитнеса нещата стават бавно, затова е важно да се прави с кеф.
И аз съм ходил в университет. Независимо какво мислиш сега- този период ще  остане най-хубавият в живота ти.

Благодаря ти много. Аз никога няма да се откажа, поне докато не постигна целта си. Просто понякога имам нужда да се оплача, защото е изнервящо да видя някаква клечка във фитнеса, която демонстративно си вдига блузата след всяко упражнение е се почва “баце, баце виж ква преса вадя”, а всичко това е ген. А аз (и повечето от вас) след толкова лишения виждам минимален прогрес.
Всички колеги са болни, успяха и мен да заразят... Ще си пръскам гърлото и ще пия парацетамоли, пък да видим. Утре май ще свърша по-рано и ще отида на фитнес.
Менюто ми е кофти - дюнери, санвичи, вечерите ми са добри - печено месо, картофено пюре. Купих си и 500гр соя, има доста добри хранителни стойности.

KA

15.10.15
00:09

Недей тръгва така, погледи нещата първо реално, резултатите се постигат с дългогодишни тренировки. Идеята тук не е как ще изглеждаш, а защо правиш всичко. Основната идея на цялата работа е да си здрав и жизнен, да се чувстваш добре, да заобичаш спорта и да го правиш защото ти е кеф. Визията ще дойде, но ако тя ти е основна цел, всичко ще приключи в даден момент, това не е дългосрочно. Просто си смени малко посоката на мисълта и се въоръжи с търпение и се наслаждавай на това което правиш.

Благодаря ти, като цяло не обичам фитнеса, защото не съм уверен в техниката на упражненията, не мога да работя с големи тежести, не знам какво да очаквам и други причини. Ползата е, че когато изляза от залата се чувствам много зареден и буден. Това май пак е нещо, надявам се с времето да заобичам спорта, но от дете не го обичам, защото баща ми ме караше насила да ритам по цял ден мач с по-малки момчета, да карам колело, чиито гуми ме караше да помпам всеки ден, въпреки че бяха в отлично състояние... От тези спомени съм намразил физическата активност :D
Днес съм малко по-добре, отидох на фитнеса и си подобрих 1-2 рекорда...
Повдигане на щанга от лег 4x6 с 50 кг - вече от 2 месеца нямам прогрес в тежестите при лега
Гребане с щанга - 4x5 с 60 кг  - рекорд
Мъртва тяга 2x2 с 70кг - рекорд 4x5 с 60 кг.
Кофички 4х8
Само по 2 повторения успях да направя с 70 кг, явно това е предела ми. Видях клипчета на форумци, които по време на тягата оставят лоста на земята след всяко повторение, аз не го правя, защото и в клиповете от които се учих не го правят. Вероятно ще правя по-малко повторения, ако оставям лоста.

Храна:
2 мекици
350 гр спаначена супа
300-400гр пилешко бон филе - печено на скара
300гр пълнозърнест хляб
350гр извара

Хляба е хубав, на каменна пещ. Мисля да го ям като основен въглехидрат, вместо ориз и картофи. За разнообразие.
Вече втори ден забравям дозата креатин. Щях да си купувам slin-sane, но нямаха в склада и си взех BCAA, да не съм капо.

Мнението беше редактирано от Иван Иванов на 16.10.15 03:53.

От 1 месец съм 70 кила :( Последните 30 дни съм направил 10 тренировки. Предвид натоварената ми програма ще се радвам, ако следващите 30 дни направя поне 10 (картата ми е за 12)
17 Октомври
Повдигане на щанга от лег 4-5x6 с 50 кг
Набирания  - 1x5
Клек с щанга на гърба - 1x6 с 50кг, 4x4-5 с 60кг
Кофички - 4x8

Храна:
150гр пълнозърнест хляб
300гр пилешко филе на скара
3 картофени кюфтета
150-200гр панирано пилешко филе (ще ходя на гости и знам, че това ще има за ядене) :/
80гр печена соя
1 печена червена чушка

19 Октомври

Военна преса от стоеж - 4x6 с 35 кг - лоста е 15 и май това е максимума килограми, с които правя упражнението по-качествено.
Мъртва тяга 4x3-4 с 65кг - много ми е интересно кога ще мога да направя качествени повторения с повече от 65 кг. Изпълнението не е отлично, но нали гледам да качвам килата
Кофички 4х8
Лицеви опори - 4x10

Храна:
1 парче домашна бисквитена торта (вчера изядох 5-6 парчета, обикновена (със захар) е рецептата, но не можах да й устоя...)
230 гр свинско с ориз
4 пържени кюфтета от мляно месо - свинско
200гр пълнозърнест хляб
300гр пълнозърнести макарони с пилешко месо
30гр натурален шоколад
1 ябълка
80 гр печена соя

Вчера храната ми беше още по-зле, имам голям апетит напоследък... Ще се оправя!
Продължавам да съм 70 кг.

Мнението беше редактирано от Иван Иванов на 20.10.15 02:07.

23 Октомври
Набирания  - 4x5
Клек с щанга на гърба - 1x6 с 60кг, 3x4-5 с 65кг
Повдигане на щанга от лег - 4x6 с 50 кг
Кофички - 4х8

Храна:
350 гр. свинско с ориз
300 гр. спагети болонезе
200 гр. пилешко пиле на фурна с масло
200 гр. пилешко филе на скара
1 шоколадово кексче
1 бонбон

През седмицата по цял ден съм на крак и не си нося храна от вкъщи. Ям по един сандвич със шунка и салати или пица. Като се прибера имам огромно желание за сладко и ям пълнозърнести бисквити, останалата храна за деня ми е 200-300гр пилешко филе на фурна с масло и ориз или картофено пюре. Съзнателно се тъпча с такива храни, ще опитам да го поправя.
Продължавам да съм 70 кг. Мога да тренирам в петък, събота и понеделник. Дано да е достатъчно.

Мислех да пиша само в тренировъчните дни, но днес съм на фаза готвене и реших да пиша.
Храна:
600гр пилешко филе на скара
350гр коледно брауни (не се сдържах) - като рецептата от сайта, но вместо портокалови кори сложих есенция портокал, а вместо кафява захар - бяла. Имам желание да го направя със стевия, но тя ми е на таблетки и не мога да разбера колко на колко грама захар се равняват.
300-400гр печени картофи (картофи без нищо) със зехтин
Пак прекалих, но поне всичко беше домашно и следващия път ще бъде в по-умерени количества! Утре - тренировка.

По принцип на опаковката би трябвало да пише на колко г захар се равнява една таблетка стевия.
Но дори и да има такива описания, е добре сам да си прецениш дозата на вкус.
Разтвори няколко таблетки в малко вода и добавяй на етапи в сместа за браунито, като опитваш след всяко добавяне и разбъркване. :)

Ако хубаво си оползотворяваш 3-те възможни дни за тренировка, и ако съчетаеш с това хранителния си режим, смятам, че можеш да постигнеш добри резултати. :)

Благодаря ти, ще опитам.  На опаковката не пише на колко гр. се равнява, пише само, че е за подслаждане на чай и кафе :D
Вчерашното брауни стана твърде сладко, но пък беше много вкусно, щом толкова бързо го изядох...
Надявам се вече да имам по-големи резултати, малко ме притеснява, че тренировъчните ми дни в седмицата ще са почти един след друг.
25 Октомври:
Повдигане на щанга от лег - 4x6 с 50 кг - не мога и не мога да кача килата, дори с тези виждам зор, а не съм ги променял от месеци...
Гребане с щанга - 4x5 с 60 кг - най-качествено го направих
Набирания  - 2x6
Кофички - 4x6
Много мразя да ми се мъкнат на групички. Днес четирима дойдоха заедно във фитнеса, застават на една зона и всеки от тях се подпира на различен уред и лост и нямам достъп до нищо... Освен това не спират да си говорят, което ги забавя още повече и няма смисъл дори да чакам. Едвам направих гребането, не спряха да ми се мотаят в краката. Много се нервирам в такива ситуации и гледам да ида в другия край на залата. Щях да направя и мъртва тяга, но нямах 3 часа да ги чакам да се наприказват.

Храна:
150 гр. коледно брауни
500 гр. пилешко филе на скара
1 шоколадово кексче
50 гр. пушена сьомга
100 гр. пълнозърнест хляб
300-400гр печени картофи (с зехтин)
Довечера пак съм на гости и ще има гофрети (няма как да откажа, поне 1 ще изям :()

Мнението беше редактирано от Иван Иванов на 25.10.15 17:03.

KA

25.10.15
17:46

Пусни си клип с гребанията. Предвид килограмите с които ги правиш и другите ти кг в останалите, ми се струва че едва ли ги правиш както трябва. А е хубаво гребането да се прави стриктно.

26.10.15
20:50

казано от Иван Иванов на 25.10.15, 17:01:

Много мразя да ми се мъкнат на групички. Днес четирима дойдоха заедно във фитнеса, застават на една зона и всеки от тях се подпира на различен уред и лост и нямам достъп до нищо

Питаш учтиво дали може ползваш уреда/да се редувате. И независимо какво ти отговорят, сядаш и ползваш. :) Не е от най-приятните ситуации, но и ти не си прав да се ядосваш без да си поговорил с тях.

Благодаря ви, ще гледам да пусна клип тези дни, но дори и да пусна ми е много трудно като ми кажат изправи си кръста, свали раменете и т.н и пак не заставам правилно. Уж гледам почти преди всяка тренировка клипове и мисля, че вече ги научих.
Иначе не използвам уреди, само лост. Те използват лежанка, дъмбели, машини и т.н докато аз правя тяга и съм принуден да се преместя или да спра, защото иначе ще спъвам някой друг и няма да имам достъп до огледалата (за да следя изпълнението).
Имам едно питане, надявам се да изкажете мнение.
Тези дни си купих L-tryptophan и заспивам по-лесно, стреса изчезна, чувствам се по-буден и още доста ползи забелязах, откакто го приемам. Проблема е, че дозата е 4 капсули на ден. Това означава, че една опаковка свършва за 15 дни. Въпроса ми е временни ли са ползите от продукта и ще изчезнат ли след спирането му? Защото не ми се дават на 2 седмици по 55 лева...
Днес ми предстои тренировка.

29.10.15
18:32

Не подценявай правилното изпълнение на упражненията. Освен, че с добра стойка максимално ще активираш тренирания мускул, ще се предпазиш и от предпоставки за травми. Специално за гребането- правилното изпълнение е от първостепенна важност.

Вече мисля, че ги правя правилно. Разликата в килограмите може би идва от там, че правя гребането със подхват, а тягата с надхват. Трябва да правя упражнения, за да си подобря надхвата.

29 Октомври
Военна преса от стоеж - 4x6 с 35 кг
Мъртва тяга 4x6 с 60
Повдигане на щанга от лег 2x6 с 50 кг - трябваше още 2 серии, но едвам направих тези. От месеци съм с тези кила...
Кофички - 4x8

И продължавам да съм 70 кг. Май няма смисъл да ограничавам толкова сладкото, никакви кила не качвам. През ноември ще ида на ендокринолог, вече си мисля, че ми има нещо и затова е толкова незначителен прогреса ми.
Ще си напиша храната и от вчера, почти всеки ден ми е еднаква, а нямам прогрес. Гледах си снимки от началото на годината и разликата е, че тогава съм бил по-изчистен след НВД. След това спрях фитнеса и за 2 месеца качих 3-4 кг мазнини, а не съм прекалявал с храната. Тези дни ще си измеря всички обиколки.

27 Октомври
400гр печени картофи
4 вратни пържоли печени на скара
4 бъркани яйца с една доза протеин ванилия и 20 гр масло (вече е стар и има странен дъх, май ще го хвърлям)
80гр соя
1 шоколадово кексче

29 Октомври
5 пържени кюфтета от мляно месо
200гр боб
200гр паниран карфиол
2 вратни пържоли на скара
1 шоколадово кексче
2 шоколадови бисквити

Днес прекалих с храната, но ми писна. Повече от месец съм 70 кг.
Ще съм благодарен и на отговор за триптофана

Мнението беше редактирано от Иван Иванов на 29.10.15 21:11.

30 Октомври
2 вратни пържоли на скара (винаги им махам тлъстото)
400гр пилешко филе на скара
400гр печени картофи
2 шоколадови кексчета
2 шоколадови сладки

Повдигане на щанга от лег 1x8 с 40кг, 4-5x6 с 50 кг
Клек с щанга на гърба - 1x6 с 50кг, 4x6 с 60кг
Гребане с щанга - 4x8 с 50 кг - намалих килограмите, за сметка на повторенията
Кофички - 4x8
Днес беше почти празно във фитнеса, успях да правя бавно и концентрирано всяко от упражненията. Доволен съм... И спирам да пиша колко килограма съм, ако след месец пак съм 70, ще ви моля за помощ. Междувременно приемам всякакви съвети.

Храна:
400гр пилешко филе с 200гр сметана
1 краставица
3 пълнени чушки с мляно месо и ориз
200гр пълнозърнест хляб
1 корни банан

01.11.15
08:19

Колко калории си смяташ вчерашната храна? Аз ги изкарвам около 2300, което е кажи-речи неутралния ти баланс с коефициент 1,35.
На 27-ми, без кексчето ти ги смятам на около 1900…
На 29-ти, без кексчето - около 1700…
На 30-ти, с малко гадаене за сладкото ти ги сятам на 2444.
На протеини докарваш сметката, което е отлично.
В калориен дефицит не само, че не качваш мускулна маса, а и силовия прогрес ще е бавен и почти никакъв.
На твое място бих повишил общия прием на калории. Бих се целил в диапазона 2500-3000.
Всичко това, с уговорката, че нито калкулатора за КБ е 100% точен, нито сайта, в който смятам калориите.

Мноооого благодаря, че си се занимавал с мен и си ми пресметнал общите калории. Какво още да включа, не знам от къде да докарам още калории... Примерно когато съм на лекции да изяждам по 1 дюнер, после към 400гр месо, пълнозърнест хляб, картофи или ориз и евентуално малко сладко. Ще увелича количеството на храната, пък дано тръгнат нещата.
Към 01:00 вчера огладнях и изядох още 1 пълнена чушка + 4-5 сладки (не им пише нито калории, нито нищо :()

1 Ноември
Повдигане на щанга от лег 4x6 с 50 кг
Военна преса от стоеж - 1x6 с 40 кг, 3x6 с 35 кг (лоста е към 15кг)
Мъртва тяга 4x6 с 60кг
Избутване на машина за гръдни мускули 4x6 с 50 кг (не ми се правиха лицеви опори, а това ми беше любимото упражнение преди... И усещам натоварване от него, но май е излишно за мен в момента)

Храна:
4-5 вратни пържоли на фурна с масло
200 гр. кус-кус с майонеза, царевица, кисели краставички и 1/3 кренвирш (много вкусна салата)
1 корни
2 парчета домашен кекс
300 гр. пилешко филе на скара
150 гр. ориз с брокули

01.11.15
21:52

Какво още да включа, не знам от къде да докарам още калории...

Гледам, в менюто ти не присъстват ядки; Аз обичам фъстъци :D
100гр. фъстъци ти оправят приема в някои дни.
Иначе източници на калории- много... 100гр. сирене/кашкавал да добавиш - все е нещо, грубо- 300 кал.
Може да разнообразиш и с извара- хем по-евтина от мръвката.
Пък не пречи и тези 100 гр. хлебец да ги удвоиш. - 240-300 ккал :)

п.с. Когато ние бяхме студенти- имаше студенстки столове с евтина и вкусна манджа.

Мнението беше редактирано от Ангел на 01.11.15 21:55.

Благодаря ти. Всъщност има ядки, но са незабележими с просто око :D Често ям печена соя, но ми прави впечатление, че повечето хора около мен не са опитвали никога. Не е зле, но са доста сухи. Любимите ми ядки са кашу, шам фастък и слънчоглед. Ще ги включа в менюто си :)
Има и стол, но работи в определени часове, пък и се движа с “кифлите” и винаги сядаме в някое кафе.

Днес се облякох спортно, с нагласата след лекциите да отида на фитнес , но 10 минути след като излязох от нас вече имах рани по краката, заради новите ми обувки. Уж са на supra и ги купих, без да пробвам как се ходи с тях. Единствената мисъл в главата ми беше как да стигна до университета и бях сигурен, че веднага след лекции ще се прибера. Но в последствие реших да отида на фитнес, макар и с тези обувки! Вече съм сериозен...
Днес кантара показа 73 кг ( 3 килограма, за 3 дни :D). Последните 2-3 дни ядох по 400-500гр месо + 200-300гр хляб, 90 гр шоколад, печени картофи, дюнер... Мислех само за белтъчините, а въглехидратите и мазнините си ги набавих от каквото ми се ядеше. Определено бях в калориен излишък, но въглехидратите не бяха от най-добрите източници.

4 Ноември
Военна преса от стоеж - 4x8 с 35 кг - увеличих повторенията
Клек с щанга на гърба - 1x6 с 50кг, 4x6 с 60кг
Кофички - 4x8
Днес правих много по-малки почивки между сериите.

Храна:
2 бисквити орео
350 мл. крем супа от моркови и крутони
1 парче пица
400 гр.пилешко филе на скара
200 гр. gingerbread hearts favorina - като меденки, но без канела и с черен шоколад. Вкусни са и имат добри хранителни стойности, но за хора, които ще изядат 50-100гр а не повече от половината плик :(
200 гр. панирани брокули (ОК, другия път ще са варени)
Вероятно по-късно ще изям и малко сирене или кашкавал.

05.11.15
00:30

“3кг нагоре за 3 дни в калориен излишък” .... Ванчо ,не мисли кво да ядеш ,мисли кво да тренираш батко!

Благодаря ти!

6 Ноември
Гребане с щанга - 2x8 с 50 кг, 3x7 с 55 кг
Мъртва тяга 5x6 с 60кг

Храна:
2 пилешки бутчета със зеле - 500 kcal
2 парчета шоколадова торта - 1000 калории
80гр зеленчуков БИО снакс (като чипс е) - 351 kcal
1 кен кола - 142 kcal
390 гр печено пилешко филе 472
150-200гр пълнозърнести спатеги със сметана - 400 калории

Общо 2900 калории. Много трудно се смятат за готвени неща, спагетите и пилешките бутчета ги научквам...

Мнението беше редактирано от Иван Иванов на 08.11.15 15:12.

На 7 Ноември храната беше в повече. 400 гр печено на скара пилешко филе + 300-400 гр картофи на фурна с олио. Тъй като беше задушница и  отново две съседки не пропуснаха да донесат храна за “бог да прости”. Аз естествено изядох всичко - тутманик, баница, кифла със шоколад, курабии, салами, жито, че дори и бутер хот-дог. Калориите съм ги направил от раз :D Да не говорим, че преди това изядох 1 парче торта.

08 Ноември
Военна преса от стоеж - 4x5 с 40 кг
Клек с щанга на гърба - 4x7 с 60кг
Кофички - 4x8
Лицеви опори - 4x11 - от тях май най-много ми се напомпват гърдите

Не знам на кое да наблегна - на тежестите ли, на повторенията ли... Например клека го мога и с 70 кила, но по 3 повторения. Ще карам още 1 седмица с тези кила и ще опитвам да увеличавам.

Храна:
300гр свинско месо на винен кебап
150-200гр свинска пържола на фурна
4-5 парчета кекс
80гр слънчогледови семки
150гр картофено пюре

Засега съм много доволен от това, че свикнах да ходя на фитнес и когато съм го планирал отивам. Преди си казвах “утре ще отида”, но се успивах и пропусках. Мисля, че не съм бил толкова мотивиран. Със сигурност влияние има и това, че ям храната, която обичам, с изключение на пилешкото филе. Знам, че режима ми не е перфектен, че е по-добре да си набавям въглехидратите от други източници, но съм в период на качване и се надявам да не се омазня много. През седмицата спя по 3-4 часа вечерта и от 19 до 21:00, тоест стават общо около 6 часа. Нямам време за повече сън, а дори и в 00:00 да си легна не заспивам по-рано от 03:00. От скоро приемам L-tryptophan и заспивам по-лесно, но не ми е по джоба - 60 таблетки, 55 лева, по 4 таблетки на ден... Почти ми свърши, иначе видях и други ползи от него. Надявам се да не изчезнат всичките ползи, след като го спра.
Вече почти 3 месеца приемам по 5 гр креатин дневно, като имах 7 дневна зареждаща фаза с по 20 гр. Трябва ли да го спра? Четох, че спирането му ще намали силовите възможности, а само това ми липсва...
От почти месец приемам и BCAA на таблетки, препоръчителна дневна доза - 4 таблетки, преди тренировка. Не знам дали трябва да го пия и в не-тренировъчните дни, мненията във форума са противоречиви, но се чувствам възстановен и засега ще го пия само в тренировъчни.
Онзи ден си направих изследвания при ендокринолог - на тестостерон, TSH и пролактин и чакам резултати. Май ще са ми в норма и няма да ме прати за още изследвания, затова ако мислите, че е добре да си изследвам и друг хормон, моля споделете.

Мнението беше редактирано от Иван Иванов на 09.11.15 03:52.

09 Ноември
Мъртва тяга 5x6 с 60кг - вече окончателно научих това упражнение, доста мислих какво значи “изправи си кръста”.
Гребане с щанга - 4x8 с 60 кг
Набирания - 4x3-4 Не са пълни, много съм тежък... В началото на годината ги правех добре, но вече...
Кофички - 4x8

Храна:
1 кроасан
400гр печено пилешко филе
1 натурален шоколад
300гр ориз със зеленчуци
80гр слънчогледови семки

12 Ноември

Военна преса от стоеж - 4x5 с 35 кг
Клек с щанга на гърба - 4x5 с 60кг
Кофички - 4x8

Храна:
Сандвич с печено контра филе и топено сирене
200 гр. печено пилешко филе на скара
4 картофени кюфтета на фурна, без мазнина (съдържат палмово масло)
300 гр. телешко месо - варено
3 филии ръчен хляб
300 гр боб яхния
1 корни с черен шоколад

Всички упражнения ги направих със зор, отдавам го на трите поредни дни с 4-5 часов сън. Днес поне се наспах добре.
Целта ми беше от 15 Октомври до 16 Ноември да съм направил 10 тренировки във фитнеса. До 12 Ноември съм направил 12, което е повече от добре, предвид ангажираността ми.

13 Ноември
Храна:
1 филия ръчен хляб - 230kcal
1 корни с черен шоколад - 210 kcal
200 гр телешко - сварено - 280 kcal
1 корни с шоколад - 210 kcal
200 гр пилешко филе на фурна с няколко капки олио и бяло вино - 310 kcal
50 гр слънчогледови семки - 300 kcal
4 пълнени чушки с кайма - 500 kcal
= 2040 калории, което според мен е твърде малко, аз се чувствам почти преял...

Пълнените чушки ще ги сметна като 400гр (общо 4 са, но не знам по колко тежи всяка (нищо, че имам кухненска везна, мързи ме да я вадя (dull)))

Мнението беше редактирано от Иван Иванов на 14.11.15 04:09.

15 Ноември
Повдигане на щанга от лег 1x8 с 30, 4x6 с 50 кг
Гребане с щанга - 4x8 с 60 кг
Мъртва тяга 5x6 с 65кг
Лицеви опори - 4x12 - с много по-малки почивки между сериите

Храна:
300гр ориз с 1/2 яйце, 150гр пилешко филе и зеленцуци - 620 kcal
4 филии пълнозърнест хляб с течен шоколад (тънък слой) - 819 kcal
400гр печено пилешко филе - 472 kcal
1 голямо парче домашна бисквитена торта - 300 kcal
500гр леща - 570 kcal
Общо 2781 калории. Поправяйте ме, ако някои калории ви съмняват.

На първа страница в дневника съм написал 165см висок, но преди няколко дни се мерих и съм 170. Възможно е в началото на годината да съм бил 167, но не и по малко :D
Новия ми калориен баланс: 2802,25
Тоест храната ми за днес не е достатъчна, затова отивам да изям още 1 парче бисквитена торта :P (около 300 калории)!
Нямам нерви да смятам всеки ден, но ще опитам :( Ако бяха точни и сигурни стойностите на калориите щях, но на някои неща е много трудно да се изчислят и със сигурност неточно.
Ъпгрейднах първа страница, като не съм трил нищо, защото ми е много гадно да вляза в нечии дневник и да видя празен/полупразен първи пост. И ново заглавие, което да ме стимулира да се МЪЧА цяла зима, за да постигна добри резултати до лятото. Плановете са до април да стигна 80 кг и от Април една дълга НВД, след която може да олекна и с 10 кила. Приемам критики и съвети за всичко.
В предните мнения имах много въпроси, сега се спирам само на най-важния за мен:
Трябва ли да спра креатина? Пия го от 3 месеца, имах и зареждаща фаза (грешка). Но не искам да ми спадне силата :(

Мнението беше редактирано от Иван Иванов на 16.11.15 04:56.

казано от Иван Иванов на 16.11.15, 04:48:

Плановете са до април да стигна 80 кг и от Април една дълга НВД, след която може да олекна и с 10 кила. Приемам критики и съвети за всичко.

10 кила не са ли множко?
Отделно, всеки ден ли хапваш нещо сладко/някакъв чийт? Гледам последните дни разни тортички,пици, вафли, шоколади.
Някои храни мисля , че не пресмяташ правилно. Пилешкото примерно 400 гр ти отиват към 700 и нещо, 800 ккал.

Мнението беше редактирано от SimplySatisfying на 16.11.15 06:45.

16.11.15
06:45

Има хора, които го приемат целогодишно и нямат оплаквания, но аз бих си дал месец почивка. Не се притеснявай за спад в силата. Ако изобщо усетиш такъв, ще е минимален.

Благодаря ти. Много са, но аз по принцип съм си омазнен и не знам колко кила ще ме доведат до 10% подкожни мазнини. Голям мерак ми е да се видя с плочки...
Всеки ден ям нещо сладко или тестено, не само защото обичам, но и защото все са ми малко калориите. Май се получава нещо като ВВД, което ще ме омазни повече от РБД?
Филето винаги го пиша и пресмятам в сурово състояние. След печене със сигурност става по-малко на грамаж. Това филе ям обикновено http://www.bb-team.org/hrani/id/358174_gradus-pileshko-file-ohladeno
Ангел, благодаря и на теб. Ще го пия още 2-3 седмици за да си тествам силата, когато съм в калориен излишък и след това ще го спра.

казано от Иван Иванов на 16.11.15, 11:49:

Благодаря ти. Много са, но аз по принцип съм си омазнен и не знам колко кила ще ме доведат до 10% подкожни мазнини. Голям мерак ми е да се видя с плочки...
Всеки ден ям нещо сладко или тестено, не само защото обичам, но и защото все са ми малко калориите. Май се получава нещо като ВВД, което ще ме омазни повече от РБД?
Филето винаги го пиша и пресмятам в сурово състояние. След печене със сигурност става по-малко на грамаж. Това филе ям обикновено http://www.bb-team.org/hrani/id/358174_gradus-pileshko-file-ohladeno
Ангел, благодаря и на теб. Ще го пия още 2-3 седмици за да си тествам силата, когато съм в калориен излишък и след това ще го спра.

Едни 75 кг за твоята височина ще бъдат идеални. Аз като съм 1,85 трябва да съм минимум 80 кг, за да приличам на нещо. Ти първо гледай мм да качиш, пък после плочките.
За калориите.. Можеш да добавиш по-голямо разнообразие на мазнините, примерно растителни. От там лесно ще вдигнеш, а и някой друг грам протеин. Съмнявам се точно захарта да ти трябва за да си допълваш дневните нужди.Всякакви бобови, овес, макарони, картофи. Опции много, стига да има желание човек.

Благодаря ти, ще сведа сладкото до минимум.

16 Ноември
Клек с щанга на гърба - 4x6 с 60кг
Военна преса от стоеж - 5x6 с 38 кг
Лицеви опори - 4x12
Всичко е с по-малко почивки между сериите.

Храна:
1 филия с маргарин и сушеница
350 гр пиле с ориз (100-150 гр е пилешкото)
250 гр шкембе в масло
400 гр печено пилешко филе на скара
4 бонбона пияна вишна
1 варен картоф

Май е малко храната, после може да изям 1 парче торта и от утре ще мисля за други варианти :D

Просто исках да видите протеина за вчера :D Другото е зле, но имаше и повод и затова...
17 Ноември
5 филии контра филе с гъбен сос
500гр пилешко филе на скара
Бисквити
2 филии хляб
500 гр кола
1 кренвиршка
не помня всичко
1 плодово кисело мляко

18 Ноември
1 сандвич с пилешко филе за санвдичи (като шунка) и салати
2 пилешки бутчета с картофи - на фурна
300гр телешко месо панирано в темпура
И отново повод, този път лош. Една комшийка почина и донесоха кутия, за бог да прости. Изядох парче питка, жито и 2 сладки.
330мл кола

Повдигане на щанга от лег 1x8 с 40, 5x6 с 50 кг
Мъртва тяга 1x6 с 60 кг, 5x6 с 70кг
Военна преса от стоеж - 5x6 с 35 кг
Кофички - 2x6
Много ме изтощи тягата, но поне подобрих рекорда си. Преди месец можех да правя максимум 1 повторение с 70 кг.

Храна:
250-300гр кус кус с майонеза, 1/2 кренвирш, царевица, кисели краставички 900kcal
1/2 ананас - 150kcal
400гр печено пилешко филе на скара - 472kcal
200гр просеник - 570 kcal
=1972
Значи ще изям още 100гр просеник, и може би още филе и не знам какво още, то по цял ден трябва да готвя...
+ 100гр просеник - 285 kcal
50гр пакет бисквити белвита - 230kcal
500гр печени картофи на фурна - 500 kcal (да речем че 50kcal са капките олио)
TOTAL = 3000 kcal без да искам ги нацелих.

Мнението беше редактирано от Иван Иванов на 22.11.15 04:18.

Ее защо по цял ден да готвиш? Сготви всичко наведнъж, за 2 дни напред. :)

Защото ме мързи, признавам си. Все пак ще опитам : D

Клек с щанга на гърба - 2x6 с 60кг, 3x4 с 70кг
Гребане с щанга - 1x8 с 50 кг, 4x6 с 60 кг
Кофички - 4x8

Храна:
2 пилешки бутчета на фурна - 368 (нямам представа колко грама са, да речем са общо 200)
1 среден пилешки дюнер (23см питка) - 1000kcal (четох някъде, че средния дюнер съдържа 1000 kcal)
300 гр ориз - 420 kcal (и той не знам колко грама е, печен е заедно с бутчетата и грамовете ги смятам при варен, а не суров)
200-250 гр пилешко филе на скара - 271 kcal
100 гр питка - 200 kcal
баница с тиква - 400 kcal
1 вафла  с черен шоколад - 240 kcal
= 2899 kcal

Надявам се калориите да са били повече, аз се чувствам леко преял. От утре ще опитам да си меря всичко, което ям, но пак няма да може да се сметне точно... И пак чакам гости, сигурно ще се изкуша с малко некачествена храна... Сега като си чета последните мнения, всеки ден всички вредни неща са от задушници, погребения, празници и т.н. Днес беше празник и майка ми ме накара да изям малко домашни баница с тиква и питка, а аз естествено не мога да отказвам.. Не ми се мисли на Коледа какво ще е, миналата година от август до декември бях на отличен хранителен режим, не съм изял 1 гр захар, никакво пържено, печено и т.н.. Чак се чудя как съм издържал. И си бях обещал, че през коледната ваканция няма да се лишавам от нищо и ще ям каквото ми се яде. Това ме мотивираше. И хоп за 10 дни + 3-4 кг.
Сега идеята е да се ограничавам и през ваканцията и със сигурност няма да стане като миналата година.
Тези дни ще си избирам протеин, че стария ми има вкус на боза + някакъв много странен лют дъх, като от хладилник. Ще го хвърлям. По принцип е с вкус на ванилов сладолед, първоначално ми харесваше, но спрях да го пия 3 месеца и после беше ужас... Може да ви искам съвет за по-вкусен протеин, а като качество знам кои са най-добрите и ще избирам най-вкусния сред тях.

Според мен от нас си зависи дали ще преяждаме по празници, когато сме на гости или по някакъв друг повод. От нас си зависи и дали ще ядем нещо, което настойчиво ни карат.
Вчера баба ми минимум 5 пъти се опита да ме накара да ям баница, питка, меденки и бисквити. Не ядох от нищо - не, защото се правя на интересна, а защото наистина не изпитвам нужда.
Държа да разберат (понеже са друго поколение), че по този начин не искам да ги обидя.
Ядох ябълки. :)

Ако все пак си решил да ядеш нещо, което е извън режима, то е хубаво да не се тъпчеш като обезумял. И да знаеш, че нищо фатално не се случва от 1.
Ако се пуснеш по пързалката обаче, лесно може и повече от + 3-4 кг да се окажеш. :)
Ако пък искаш да не се ограничаваш и успоредно с това да няма фатални последствия, увеличи физическата активност за този период - направи няколко здрави тренировки.

Колебаеш ли се между някакви протеини? Какъв си търсиш?

Напълно си права, Вероника. Възхищавам ти се за всичко. Аз мога да кажа, че изпитвам нужда от всякакви вредни изкушения, но не мога да ти кажа защо. Вероятно е съвкупност от стрес, страх, лакомия, чревоугодничество, навик... Миналата година можех се лишавам и го правих, но тогава целта ми беше отслабване. Сега в период на качване ако изключа всичката захар от менюто си ще чувствам, така, сякаш си прохабявам волята и се лишавам излишно. Когато реша да свалям мазнините (през пролетта) ще съм на строга НВД, докато не се изчистя максимално и май искам да ми останат сили за тогава..  И всички около мен се тъпчат с толкова вкусни неща, наистина устоявам на много от тях и определено се храня 10 пъти по добре, от преди 2-3 години. Както и да е, ще се постарая поне няколко дни седмично да имам меню за пример.
Колкото до протеина, търся си някой наистина вкусен, които освен да пия с вода и мляко, да мога и да го пържа с яйца, да си правя протеинови барове от него и т.н. Първия ми протеин беше PURE WHEY на Pure Nutrition с шоколад и лешници. Тъй като имаше лешници на етикета мислех, че ще е с вкус, подобен на нутела, но вкуса беше като на разтопен какаов сладолед. Все пак не беше лош и 2кг свършиха сравнително бързо. След това исках нещо по-леко и си взех 2кг PURE WHEY на Pure Nutrition с вкус на ванилов сладолед. Хареса ми първите дни, особено с мляко. След това спрях фитнеса за няколко месеца, както и шейка. И когато започнах да го пия отново, той имаше ужасен дъх - лютив, като от хладилник. Опитах го на бъркани яйца, вкусен е, но отново имаше доста гаден дъх. Останаха ми 500-600 гр от него, които със сигурност ще изхвърля. Сега се чудя дали да не си взема ягодов, ако вкуса е като на ягодовите шейкове, които предлагат из HAPPY, RAFFY и др. известни заведения ще е супер. Приемам идеи за всякакви вкусове.
Опитвал съм и Syntrax Whey shake с шоколад и май ми хареса повече от другите два, но пък вкуса беше по-странен и не знам дали ще ми хареса, ако трябва да го пия често. Естествено протеина взимам и за готварски цели :)
П.П не ме разбирайте погрешно, не взимам протеина заради вкуса, просто не искам да хвърля още 1 кутия. :D
Засега най-харесвам продуктите Pure Nutrition 100% Pure Whey, както и телешкия + syntrax. Бих опитал и нещо ново, разбира се.

23 Ноември
Повдигане на щанга от лег 1x8 с 40, 5x6 с 50 кг
Мъртва тяга 1x6 с 60 кг, 5x5 с 70кг
Военна преса от стоеж - 3x6 с 40 кг
Кофички - 2x6
Избутване на машина за гръдни мускули 2x6 с 45 кг
Бях на 4-5 сън и затова разделих така кофичките.

Храна:
1 филия с маргарин и сушеница - 300 kcal (90kcal от филията и маргарина +210 от сушеницата -10 тънки парчета не знам колко грама са, сметнах ги като 80)
450гр боб яхния (запържен е) 570kcal (не съм сигурен за калориите тук(
4 кюфтета на скара от свинско месо - 809 kcal (ако кюфтетата тежат 280 гр, забравих да ги премеря...)
300 гр пилешко филе с ориз -  640 kcal ориз (300 гр ориз - 450kcal + 100 гр пилешко филе 190kcal)
350 гр пилешко филе на скара - 380 kcal
62 гр солети - 280kcal
1 кексче от натурален шоколад - 196 kcal
4 мандарини - 150 kcal
TOTAL = 3325
Допускам, че калориите на боба и кюфтетата са по-малко, не можах да ги изчисля точно. Днес съм доволен от менюто. Твърде е разнообразно и хаотично, но накрая винаги го докарвам, откъм калории. Ще подобрявам храната!!

Повдигане на щанга от лег 2x6 с 50, 2x6 с 53 кг
Клек с щанга на гърба - 4x6 с 60кг
Набирания - 4x5
Кофички - 4x8

Храна:
2 котлетни пържоли - забравих да ги премеря, да речем, че тежат 200гр - 400 kcal
400гр пилешко филе на скара - 472kcal
2 сърми с кайма и ориз - 600kcal (и тук не премерих)
1 голяма бухтичка (по рецепта на Вероника) - 5 яйца, 70гр домат, 40гр карфиол, сушени зеленчуци, сол (малко промених зеленчуците) - 500 kcal
200гр хляб от 100% лимец - 528 kcal
80 гр слънчогледови семки - 529 kcal
= 3029

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1