24.11.15
17:45
Здравейте!
Благодаря Ви за това, че се поинтересувахте от мен.
Аз съм Адриана, на 29г. Ръст 174см, текущо тегло 72кг.
Самозаблудите ми
От много време водя нецелесъобразен живот. Това означава, че се храних лошо и спортувах мързеливо и по малко.
Този основен живот беше прекъсван на няколко пъти от дребни тренировки (максимум 2 месеца), в рамките на които постигах успех минус десет килограма максимум, като най-оптималното ми тегло беше 62-63кг. Дори при това тегло оставаха достатъчно мазнини, които пречеха на външния ми вид. Тези победи понякога траеха половин година, но винаги завършваха в безотговорно хранене и липса на тренировки.
Отсъствие на финанси, постоянна смяна на начина ми на живот и живот в чужбина, съчетан с високи нива на стрес в последните 2 години доведоха до сегашното ми осъзнаване, че за всичките си неуспехи е време да поема отговорност, да престана да се само-оправдавам. Външният ми вид е резултат от вътрешния живот.
Преди да побеждавам в останалите сфери на живота и навън, е редно да победя себе си.
Започвам.
Това е като да се съблечеш пред група непознати, но искам да водя отчет не само пред себе си, а и пред вас, скъпи читатели. Нека евентуалният срам от липсата на постоянство да е достатъчно голям! Нека!
Целите ми
Знам, че мога. Сигурно ще ми се смеете, но искам да изглеждам като кумира си Гуен Стефани (Gwen Stefani).
Престанах с илюзиите, че ще стане за 6 месеца, сега за толкова време искам просто да отслабна и да се стегна. А оттам нататък - цял живот подобрения!
Едно от любимите ми неща в гимназията беше да тичам по няколко километра на ден в парка в Добрич. Стъпвах щастливо, чувствах се бодра. В началото на тази година имах също подобен период - ставах в 5:30 сутринта и тичах по 45 минути около стадиона, в лек бег. Това беше през февруари и март. Преди работа това ми действаше като катализатор на умствената дейност.
Искам да придобия лекота, гъвкавост (да се науча да правя шпагат!!!), енергия и по-добър емоционален баланс. Искам да се науча сама да приготвям храната си, тази - здравословната.
Искам да дам пример
Всички в семейството ми са с наднормено тегло, татко е 150кг и диабетик, мама над 100, брат ми също... А брат ми навремето в гимназията ходеше на фитнес и изглеждаше страхотно, за много кратко време направи страхотно тяло (генетика!), но стресът в университета го докара до страшно наднормено тегло. Не знам точно колко тежи в момента, но е с високо кръвно.
Искам идеално тяло, за да им дам пример. Страхувам се за живота на татко, който е на инсулин и с операция на сърцето. Диабетът погуби любимият ми дядо, човекът, на когото приличам най-много по характер.
Ето защо задачата ми е спешна. Енергия за живот ми трябва сега. Пример искам да дам отсега.
Вече без компромиси.
Начало!
24.11.15
18:09
24.11.2015
Теглото. Измерих се снощи след тренировка, тежа 72кг при ръст 174см.
Водя застоял начин на живот и работя пред компютър. Не знам колко е процента мазнини в тялото ми, предполагам, че е около 25%.
Преди две-три седмици бях почти 76кг, не ми се вярва от 4-5 тренировки да съм свалила три-четири килограма, по-скоро е било вода в организма ми и евентуално малко мазнини.
Относно тренировките:
Кардио 3км на пътека:
4 минути на ход 4.5-6км/ч
след това тичане 2км със скорост 9.5 км/ч
След това около 2мин почивка
и тичам още 1км със скорост 9.5км/ч
след това почивка няколко минути, скорост 4-6км/ч
сърцето ми бие силно, задъхвам се, пулсът ми се покачва диво и едва дишам, но да издържа 3км поред за мен е велико.
Правя го няколко пъти поред вече. Засега целта ми е просто да свикна с тичането, да тренирам най-вече волята си и да държа поне по 3км така в следващите 3 месеца. Предполагам, по-късно ще увелича времето (не бързината) на тренировката до 45 мин сумарно, за да спомагам горенето на мазнини.
След това тренирам с тежести. Не водя отчет какви точно, но ще разкажа после.
Храненето засега е в безпорядък, от днес започнах да го записвам.
сутрин 11ч ядох зелена салата с 50гр риба тон
изпих половин чаша кафе с ок. 1.5 ч.л. захар
в 16ч изпитах глад и изядох:
- 4бр суши със сьомга и авокадо,
- половин салата с кълнове, моркови и черв. цвекло (не знам какъв е грамажа, предполагам 100-150гр)
- няколко с. лъжици пресен нар
- 1 грам (1 таблетка) омега-3 мастни киселини
Гладът ми се засити, реших, че това е достатъчно за днес. Не умея да броя калории. Не знам колко ми трябват на ден, при условие, че водя заседнал начин на живот. Докато се ограмотя, все още се храня “на око”.
Направих си ексел таблица, в която записвам някои ограмотяващи статии по темата с храненето, които планирам да чета.
Планирам тренировка и сауна днес. Тренирах вчера и онзи ден.
Мисля, че трябва да си направя измервания и снимки, за да попълвам правилно дневника.
Притеснявам се от тялото си в момента, затова сигурно ще си “отрежа” главата на снимките, докато отслабвам. Когато вече не ме е срам от тялото, ще си покажа и главата :)
Интересен факт: след успешна тренировка, вчера сауната ме накара да се чувствам върховно! Общо прекарах около 15мин в сауна.
Мнението беше редактирано от Адриана Иванова на 24.11.15 18:28.
Здравей от мен и успех с дневника :)
От първото представяне на храната ти (съжалявам че така ще го кажа) е трагична :) Чакаш да пригладнееш, но и като цяло е малко храната. Тренировките с тежести можеш ли да опишеш? Мисля че кардиото ти ще е по-полезно след силовата тренировка, ефекта ще е по-голям ;)
25.11.15
10:01
Добре дошла!
Надявам се да станеш най-мотивиращият пример за семейството си и да се чувстваш добре в кожата си!
Храната ти е наистина много, много малко.